αν λειτουργουσαν τα συστηματα σωστα το τρενο θα σταματουσε και θα ακινητιποιητο αμεσα και τελος η συζητησεις, εδω βαρεθηκαν απο τη βλακεια που εχουν να βαλουν ενα gps, μεχρι να τα φτιαξουν καποτε ωστε να μπορουν να δουν μεσω δορυφορου που πανε τα αμοιρα τα τρενα, τοσο αχρηστοι που δεν παει αλλο , εγω οπως και ολοι μας δωρεαν βλεπω οποτε θελω που ειναι η ταμπλετα μου και που το κινητο μου, , και μπορω και να τα κλειδωσω απο αποσταση αν χασω καποιο απο τα 2 ,και παει ο κοσμος καιο δινει 41% σς αυτους τους ανικανους μ@λακες που βαρεθηκαν ,στα παπαρια τους ουτε αυτο να κανουν? ε οχι δεν υπαρχει σωτηρια ,η Ελλαδα εχει χρεωκοπησει συντομα, να σας δω ορισμενους απο 2032 που απο 8-9 δις οι ετησιες δοσεις θα γινου 17με 18 δις λογω πληρους εξωφλησης τοκων και κεφαλαιου ,που θα βρεθουν τα διπλα δις? παμε για νεο αυστηροτερο μνημονιο? δεν βλεπω κανρις να το συζηταει αυτο ολα κλαα ανεβηκαμε και βαθμιδα ,ε θα τρωμε βαθμισα στιφαδο , αν δεν ακριβυνουν κι αλλο τα κρεμμυδια , αλιως μονο με σαλτσα Ελλας 2.0
Δε νομίζω να βοηθάει η τεχνολογία τόσο πολύ. Για το gps μιλάω, γιατί από γραμμή σε γραμμή, ίσως και να είναι 10 μέτρα η απόσταση πλάτους γραμμών. Κάτι που δεν ξέρω αν το gps μπορούσε να δει αν πήγαινε στην άνοδο ή στην κάθοδο λόγω μικρής απόκλισης.
Εγώ θα σου πω κάτι πιο απλό, που εφαρμόζουμε στη δουλειά μας εμείς.
Μία κοινή ομάδα στο viber όπου ο υπεύθυνος οδηγός, θα ανέβαζε πληροφορίες του τι κάνει κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή σταθμού ή κάποια άλλη αλλαγή.
Παράδειγμα, Γιώργος : "Ανεβαίνω Θεσσαλονίκη από την κάθοδο, μετά τη Λάρισα" ή Δημήτρης : "Κατεβαίνω για Λάρισα από την κάθοδο, είμαι Νέους Πόρους".
Πόσοι μηχανοδηγοί είναι στον ΟΣΕ; 20,30 δεν ξέρω κιόλας. Απλά πράγματα, να αυξηθεί η ασφάλεια έστω και λίγο.
Ο υπεύθυνος προιστάμενος θα είχε υποχρέωση να ελέγχει κάθε στιγμή τα δεδομένα και να επικοινωνεί αν χρειαζόταν.
Και ο ίδιος ο μηχανοδηγός θα έβλεπε τι γράφει ο άλλος μηχανοδηγός που είναι εν κινήσει.
Αυτό φυσικά, δεν σου δίνει 100% αλάνθαστη καθοδήγηση, αλλά ίσως έδινε κάποια λεπτά να προλάβεις κάποια σύγκρουση.
Αν ήμουν μηχανοδηγός θα το ζητούσα αυτό. Άλλωστε ήταν κοινό μυστικό ότι ο ΟΣΕ ήταν ρδέλο εδώ και χρόνια.