παραξενο

- εγω καποια γεγονοτα εντονα οχι πολλα τα θυμαμαι απο την παιδικη μου ηλικια πχ το σεισμο στη θεσσαλονικη το 78 -ημουν 3 χρονων και θυμαμαι το πατερα μου να μας τσακωνει εμενα και τη αδελφη μου αγκαλια και να τρεχει απο τις σκαλες -
μαλλον καταλαβες οτι κατι τρεχει....ο αδερφος μου κοιτουσε το μοσχαρι και το μοσχαρι αυτον....δεν ειχε καταλαβει την επικινδυνοτητα της καταστασης....
Δες τωρα μια αλλη ιστορια....
Β'ΠΠ στην Κρητη....Ενας Αγγλος θελει να δει απο κοντα ενα στρατοπεδο των Γερμανων και πρεπει να πλησιασει το βραδυ....
το κακο ειναι οτι οι Γερμανοι, το βραδυ αμολανε σκυλια μεσα στο στρατοπεδο...και μολις δουν καποιον γαβγιζουν.....
Οργανωνονται οι αντιστασιακοι Κρητικοι να πανε τον Αγγλο κοντα στην περιφραξη και φερνουν και μια γιαγια μαζι τους...
Παραξενευεται ο Αγγλος,ρωταει "τι θελει αυτη"....οι Κρητικοι του κανουν νοημα "θα δεις"........
Πλησιαζουν την περιφραξη...τα σκυλια τους παιρνουν χαμπαρι...τοτε η γρια βγαζει μια κοκκινη κλωστη απο τον καρπο της και μουρμουριζει κατι...(οπως η προγιαγια μου)......τα σκυλια φτανουν κοντα τους,αρχιζουν να γαβγιζουν αλλα....ανοιγουν το στομα τους και φωνη δεν βγαινει!!!! Σαν να πατησε το "mute" η γρια!!!!!...ο Αγγλος φυσικα επαθε την πλακα της ζωης του......
Τι σκατα ξερανε ολες αυτες οι γριες???τι ξεχασμενη τεχνη ειναι αυτη???ποιος τους τα εμαθε αυτα???αυτος που τους τα εμαθε...τι αλλο μπορουσε να κανει???