Stories
Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Προτεινα μια αλλη χωρα, μονο οσον αφορα τις υπηρεσιες υγειας, και το κοστος ζωης, εφοσον μιλαμε για συνταξιουχους, δηλ. ατομα μιας καποιας ηλικιας, που ειναι πολυ πιο φθηνα στην Κινα, απο οσο ξερω. Με την επιφυλαξη παντα οτι μπορεις να βγαλεις βιζα μακρας παραμονης χωρις να παντρευτεις. Η Ταυλανδη απο την αλλη προσφερει παντα καλοκαιρινο κλιμα, που για μενα ειναι υπερ και πιο οικεια προς τους Δυτικους τροπο ζωης και κουλτουρα.Εσύ δηλαδή δεν προτείνεις Ταυλανδη που έχεις πάει τόσες φορές;
Μα και η Ταυλανδη εδώ και χρόνια φημίζεται για τρομερού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και με πολύ καλές τιμές.Προτεινα μια αλλη χωρα, μονο οσον αφορα τις υπηρεσιες υγειας, και το κοστος ζωης, εφοσον μιλαμε για συνταξιουχους, δηλ. ατομα μιας καποιας ηλικιας, που ειναι πολυ πιο φθηνα στην Κινα, απο οσο ξερω. Με την επιφυλαξη παντα οτι μπορεις να βγαλεις βιζα μακρας παραμονης χωρις να παντρευτεις. Η Ταυλανδη απο την αλλη προσφερει παντα καλοκαιρινο κλιμα, που για μενα ειναι υπερ και πιο οικεια προς τους Δυτικους τροπο ζωης και κουλτουρα.
Αν ειχα την ευχερεια να επιλεξω, θα διαλεγα εξι μηνες Κινα, εξι μηνες Ταυλανδη.
Κίνα μπορεί να σου φέρουν σκυλίσια σούπα να φας στο νοσοκομείο τύπεΠροτεινα μια αλλη χωρα, μονο οσον αφορα τις υπηρεσιες υγειας, και το κοστος ζωης, εφοσον μιλαμε για συνταξιουχους, δηλ. ατομα μιας καποιας ηλικιας, που ειναι πολυ πιο φθηνα στην Κινα, απο οσο ξερω. Με την επιφυλαξη παντα οτι μπορεις να βγαλεις βιζα μακρας παραμονης χωρις να παντρευτεις. Η Ταυλανδη απο την αλλη προσφερει παντα καλοκαιρινο κλιμα, που για μενα ειναι υπερ και πιο οικεια προς τους Δυτικους τροπο ζωης και κουλτουρα.
Αν ειχα την ευχερεια να επιλεξω, θα διαλεγα εξι μηνες Κινα, εξι μηνες Ταυλανδη.
Απ οσο θυμαμαι ησουν Γερμανια και πηγες Βραζιλια ή κανω λαθος ? Οταν ειχες γραψει οτι θα αφηνες την Γερμανια, ειχα σκεφτει, οτι παλαβος ειναι ο ανθρωπος. Ελα ομως που κι εγω μετα απο 6 χρονια νιωθω σαν να πνιγομαι εδω. ποσο μαλλον να βγαλω γεραματα εδω.Ρομαντικά σκεπτομενος το δοκιμασα σε ηλικια πριν την συνταξη ή χωρις εισόδημα και δεν μου βγηκε.
Τωρα μαζευω την ουρα μου κ γυριζω στην ασφαλεια κ σιγουρια της β.ευρωπης.
Στην συνταξη θα το ξαναδουμε.
Ε οπως ειπα αλλαζουν τα γουστα και τα ενδιαφεροντα και οι αναγκες και δεν με καλυπτουν πλεον εδω.Απ οσο θυμαμαι ησουν Γερμανια και πηγες Βραζιλια ή κανω λαθος ? Οταν ειχες γραψει οτι θα αφηνες την Γερμανια, ειχα σκεφτει, οτι παλαβος ειναι ο ανθρωπος. Ελα ομως που κι εγω μετα απο 6 χρονια νιωθω σαν να πνιγομαι εδω. ποσο μαλλον να βγαλω γεραματα εδω.
Τι δεν σου πηγε καλα ή τις δεν σου αρεσε απο την ζωη εκει κατω ?
Στην Κόστα Ρίκα έχω γνωστό που παντρεύτηκε Κοσταρικανή, δουλεύει κανονικά (εννοώ δεν ήταν φραγκάτος ποτέ) και λέει ότι είναι φανταστική η ζωή.Η Κοστα Ρικα θεωρειται ασφαλης χωρα και οι κατοικοι απο τους πιο ευτυχισμενους στον κοσμο.
Πριν 25 χρονια γνωρισα κι εγω ενα τυπο απο Αγρινιο που ετοιμαζοταν να παει Κοστα Ρικα. Ειχε ακρες εκει σαν ναυτικος. Τοτε βεβαια δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα ερχοταν μερα που θα σκεφτομουν οτι στην 3η ηλικια ισως πρεπει να μεταναστευσω για ενα καλυτερο "μελλον". Αλλα να, κατι τα μνημονια, κατι η ακριβεια της Ελλαδας και της Ευρωπης γενικα, κανει κατι τετοιους προορισμους θελτικους.Στην Κόστα Ρίκα έχω γνωστό που παντρεύτηκε Κοσταρικανή, δουλεύει κανονικά (εννοώ δεν ήταν φραγκάτος ποτέ) και λέει ότι είναι φανταστική η ζωή.
φίλε μου, ζω μονιμα Σερβία τα τελευταία 10 χρονιά. Η Σερβία, εκτος κι αν εισαι σε κουτσοχωρι, δεν ειναι πλεον φθηνή χώρα. Οι τιμές πλεον ειναι παρόμοιες με Ελλάδα.Πριν πολλά χρόνια ήταν για να φύγω πέρα Καναδά, πλέον "γεράσαμε" κι εδώ θα απομείνουμε...
Από εκεί και πέρα καλή επιτυχία στην όποια απόφαση πάρεις, εξυπακούεται ότι ΔΕΝ πας σε μουσλίμια (απαγορευτική ζωή γενικά) και καλό είναι να γνωρίζεις τη γλώσσα τους έστω στοιχειωδώς...
Ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις σου προς Ελλάδα (αν σε τραβάει κάτι για ΧΨΖΩ λόγους) για δες κάποια όμορη χώρα όπως η Σερβία.
ελλαδίτσα, ναιΡομαντικά σκεπτομενος το δοκιμασα σε ηλικια πριν την συνταξη ή χωρις εισόδημα και δεν μου βγηκε.
Τωρα μαζευω την ουρα μου κ γυριζω στην ασφαλεια κ σιγουρια της β.ευρωπης.
Στην συνταξη θα το ξαναδουμε.
Μαγκες να ξερετε πως απο τωρα εως τοτε πολλα αλλαζουν. Πχ τα γουστα, τα ενδιαφεροντα ,η διαθεση ,η υγεια κτλ. Οποτε ας μην προτρεχουμε.
Θεωρητικα σε 12-13 χρονια που φτανω σε ηλικια συνταξης θα με ενδιεφερε η τουρκια ,αν δεν ημουν πολυ φιλοπατριωτης. Λογω αποστασης απο ελλαδα, καλου καιρου στα νοτια, κυριως γαστρονομια, τιμες νομιζω ειναι ακριβα τα τροφιμα τελευταια.
Δεν την επιλεγουν τυχαια ευρωπαιοι, ρωσοι, ουκρανοι.
Αν κ νομιζω πως μαλλον ελλαδιτσα κ παλι ελλαδιτσα.
Γεροι ναμαστε και βλεπουμε
Ο λόγος που πρότεινα μια όμορη χώρα είναι για την περίπτωση της στραβής, έγινε κάτι αναπάντεχο που θα πάει και που θα επιστρέψει αν είναι στην άλλη άκρη της γης;φίλε μου, ζω μονιμα Σερβία τα τελευταία 10 χρονιά.
Δεν το ήξερα αυτό, θα μου πεις όλα αλλάζουν, πάντως η Κύπρος (επειδή έχω συγγενολόι εκεί κάτω) είναι πλέον απαγορευτική για εμάς - άσε που στα θέματα υγείας αν δ€ν - ψόφησες....Η Σερβία, εκτος κι αν εισαι σε κουτσοχωρι, δεν ειναι πλεον φθηνή χώρα. Οι τιμές πλεον ειναι παρόμοιες με Ελλάδα.
αυτά κόβονται με το μαχαίρι και χρειάζεσαι μία παρέα συντροφιάς για να συζήσεις, μπορείς εκεί έξω που σκέφτεσαι να βρεις κάποια ή θα είσαι ένας μοναχικός ξένος κούκος;Ξανα λεω για να μην παρεξηγιθω οτι δεν ψαχνω σεξοτουρισμο στα 66 +, αλλα καλη ποιοτητα ζωης με οσο το δυνατον μικροτερο κοστος σε σχεση με τα δικα μας δεδομενα.