Νέα

Μετανάστευση μετά τη σύνταξη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lelosbi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 55
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
lelosbi

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.536
Πόντοι
206
Ξερουμε ποιες χωρες της νοτιο-ανατολικης Ασιας εχουν λατινο αλφαβητο ? Οι 2 που ξερω ειναι Βιετναμ και Φιλιππινες. Υπαρχουν αλλες ?

missak 43

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2021
Κριτικές
4
Like
232
Πόντοι
280
λοιπον εχοντας επισκεφτει τις περισσοτρες χωρες της ευρωπης κ καπιες της ασιας ,αμερικης κ μια της αφρικης αιγυπτος, προτεινω , β. μακεδονια ,ειδικα στην οχριδα τελεια, μιλανε αρκετοι ελληνικα η νοοτροπια ιδια με την δικη μας ,οπως η κουζινα τους κ η μουσικη. 2) σερβια επισης φιλικη χωρα πολυ κοντα στην ελλαδα, καλο συστημα υγειας, παρομοια νοοτροπια με την δικη μας . 3) βουλγαρια το ιδιο , βαλκανικη χωρα με ολα τα υπερ κ κατα. 4 ) μαυροβουνιο πανεμορφη χωρα ,φιλικη, υπεροχους κατοικους φθηνη ζωη , καλο συστημα υγειας.5) κροατια ,σλοβενια, βοσνια-ερζεγοβινη. 6) λευκορωσια , φθηνη ζωη υπεροχες γυναικες, καλυτερο συστημα υγειας απο της ελλαδας. ασια. 1) ταιλανδη, καμποτζη, βιετναμ ,λαος υπεροχες χωρες φιλησυχες, απολυτη αφαλεια super sexy, γυναικες , ζωη διχως αγχος. δεν ειναι απαραιτητο να κανεις παρεα μονον με τους ντοπιους υπαρχουν πολοι γαλλοι υπηκοοι , στις πρωην γαλλικες αποικιες, ενω ταιλανδη, φιλιπινες, πολλοι βρετανοι αμερικανοι , αυστραλοι κ νεο ζηλανδοι συνταξιουχοι , δεν τρελαθηκαν ξαφνικα ολλοι αυτοι. αμερικη κοστα ρικα, ουρουγουα, παραγουαη λατρεουν την ελλαδα κ ειναι απο τις πιο ασφαλεις χωρες τρου πλανητη. διαλεγεις κ παιρνεις. Υ.Γ Πουθενα σημερα δεν συναντας προβλημα γλωσσας υπαρχουν εφαρμογες στο κινητο σε ολες τις γλωσσες του πλανητη κ δεν υπαρχει προβλημα συνεννοησης, προτερημα βεβαια αν γνωριζεις αγγλικα επικοινωνεις ανετα... βασικη προυποθεση τι τυπος εισαι? αν εισαι επικοινωνειακος,ευχαριστος, ανοιχτος να γνωρισεις νεους πολιτισμους κουλτουρες κλπ, αν εισαι κλειστος χαραχτηρας αστα μεινε σπιτι σου δεν εισαι για πουθενα..π.χ προβλημα συναντουν οσοι πανε απο την αθηνα στα χωρια για μονιμα κ δεν μπορουν να εγκληματιστουν κ το αντιθετο οι νεοι απο την επαρχια οταν πανε στην αθηνα , θεσσαλονικη κ ειναι καχυποπτοι ,κλειστοι σαν στρειδια, μιζεροι, μπουρτζουφληδες δεν επιβιονοτν ουτε στην πατριδα τους κ ολα τους φταινε. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Κ ΑΥΤΗ

κωλο-γερος

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
45.583
Πόντοι
21.395
Εσύ δηλαδή δεν προτείνεις Ταυλανδη που έχεις πάει τόσες φορές;
Προτεινα μια αλλη χωρα, μονο οσον αφορα τις υπηρεσιες υγειας, και το κοστος ζωης, εφοσον μιλαμε για συνταξιουχους, δηλ. ατομα μιας καποιας ηλικιας, που ειναι πολυ πιο φθηνα στην Κινα, απο οσο ξερω. Με την επιφυλαξη παντα οτι μπορεις να βγαλεις βιζα μακρας παραμονης χωρις να παντρευτεις. Η Ταυλανδη απο την αλλη προσφερει παντα καλοκαιρινο κλιμα, που για μενα ειναι υπερ και πιο οικεια προς τους Δυτικους τροπο ζωης και κουλτουρα.
Αν ειχα την ευχερεια να επιλεξω, θα διαλεγα εξι μηνες Κινα, εξι μηνες Ταυλανδη.

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.911
Πόντοι
456
Προτεινα μια αλλη χωρα, μονο οσον αφορα τις υπηρεσιες υγειας, και το κοστος ζωης, εφοσον μιλαμε για συνταξιουχους, δηλ. ατομα μιας καποιας ηλικιας, που ειναι πολυ πιο φθηνα στην Κινα, απο οσο ξερω. Με την επιφυλαξη παντα οτι μπορεις να βγαλεις βιζα μακρας παραμονης χωρις να παντρευτεις. Η Ταυλανδη απο την αλλη προσφερει παντα καλοκαιρινο κλιμα, που για μενα ειναι υπερ και πιο οικεια προς τους Δυτικους τροπο ζωης και κουλτουρα.
Μα και η Ταυλανδη εδώ και χρόνια φημίζεται για τρομερού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και με πολύ καλές τιμές.
Στην Κίνα έχεις ακούσει ότι τα ιατρικά είναι ακόμη πιο φτηνά;

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
15.788
Πόντοι
3.556
Κίνα μπορεί να σου φέρουν σκυλίσια σούπα να φας στο νοσοκομείο τύπε

urlauber

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
5.287
Πόντοι
2.356
Ρομαντικά σκεπτομενος το δοκιμασα σε ηλικια πριν την συνταξη ή χωρις εισόδημα και δεν μου βγηκε.
Τωρα μαζευω την ουρα μου κ γυριζω στην ασφαλεια κ σιγουρια της β.ευρωπης.
Στην συνταξη θα το ξαναδουμε.

Μαγκες να ξερετε πως απο τωρα εως τοτε πολλα αλλαζουν. Πχ τα γουστα, τα ενδιαφεροντα ,η διαθεση ,η υγεια κτλ. Οποτε ας μην προτρεχουμε.

Θεωρητικα σε 12-13 χρονια που φτανω σε ηλικια συνταξης θα με ενδιεφερε η τουρκια ,αν δεν ημουν πολυ φιλοπατριωτης. Λογω αποστασης απο ελλαδα, καλου καιρου στα νοτια, κυριως γαστρονομια, τιμες νομιζω ειναι ακριβα τα τροφιμα τελευταια.
Δεν την επιλεγουν τυχαια ευρωπαιοι, ρωσοι, ουκρανοι.

Αν κ νομιζω πως μαλλον ελλαδιτσα κ παλι ελλαδιτσα.

Γεροι ναμαστε και βλεπουμε

incel_chud

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2026
Like
3
Πόντοι
0
Ε όχι και να πας Αφρική για να γλυτώσεις ευρωπαϊκή φτώχεια. Επίσης ξέρεις πόσο έγκλημα παίζει στις χώρες που ανέφερες;

OP
OP
lelosbi

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.536
Πόντοι
206
Ρομαντικά σκεπτομενος το δοκιμασα σε ηλικια πριν την συνταξη ή χωρις εισόδημα και δεν μου βγηκε.
Απ οσο θυμαμαι ησουν Γερμανια και πηγες Βραζιλια ή κανω λαθος ? Οταν ειχες γραψει οτι θα αφηνες την Γερμανια, ειχα σκεφτει, οτι παλαβος ειναι ο ανθρωπος. Ελα ομως που κι εγω μετα απο 6 χρονια νιωθω σαν να πνιγομαι εδω. ποσο μαλλον να βγαλω γεραματα εδω.
Τι δεν σου πηγε καλα ή τις δεν σου αρεσε απο την ζωη εκει κατω ?

urlauber

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
5.287
Πόντοι
2.356
Απ οσο θυμαμαι ησουν Γερμανια και πηγες Βραζιλια ή κανω λαθος ? Οταν ειχες γραψει οτι θα αφηνες την Γερμανια, ειχα σκεφτει, οτι παλαβος ειναι ο ανθρωπος. Ελα ομως που κι εγω μετα απο 6 χρονια νιωθω σαν να πνιγομαι εδω. ποσο μαλλον να βγαλω γεραματα εδω.
Τι δεν σου πηγε καλα ή τις δεν σου αρεσε απο την ζωη εκει κατω ?
Ε οπως ειπα αλλαζουν τα γουστα και τα ενδιαφεροντα και οι αναγκες και δεν με καλυπτουν πλεον εδω.
Οταν ειχα πρωτοερθει πριν 15 χρονια περιπου μου φαινοταν παραδεισος.
Πλεον εχουν αλλαξει ολα προς το χειροτερο αλλα εχω αλλαξει κι εγω.

Πχ τοτε με ενοιαζε να γαμαω ,να διασκεδαζω, να εχω δικια μου δουλεια, πηγαινα σε φαβελες.

Τωρα θελω ησυχια, ασφαλεια, σωστη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, τσιπουρακια, ελληνικη κουζινα, ταξιδακια.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
3.034
Πόντοι
456
Η αλήθεια είναι ότι με βασανίζει και εμένα το ερώτημα αυτό τον τελευταίο καιρό.
Εγώ βγαίνω σε 5 ή σε 7 χρόνια, αν όλα πάνε καλά.
Σκεφτόμουν για Πορτογαλία μεριά, σε κανένα χωριό κοντά στη θάλασσα (όχι θέρετρα...Σα να λέμε σε κανένα κουτσοχώρι στην Εύβοια).
Αλλά όπως είπε και ένας φίλος, είναι μακριά ακόμα η σύνταξη, πολλά αλλάζουν...Κουβέντα να γίνεται για να παίρνουμε λίγο τα πάνω μας, στο μπουρδέλο που ζούμε (ποιός το περίμενε ότι θα ψαχνόμαστε να φύγουμε ως συνταξιούχοι...).
Πάντως Ασία που κοίταξα, κάποιες χώρες απαιτούν και μετρητά σε καταθέσεις για να σου δώσουν βίζα.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
3.034
Πόντοι
456
Η Κοστα Ρικα θεωρειται ασφαλης χωρα και οι κατοικοι απο τους πιο ευτυχισμενους στον κοσμο.
Στην Κόστα Ρίκα έχω γνωστό που παντρεύτηκε Κοσταρικανή, δουλεύει κανονικά (εννοώ δεν ήταν φραγκάτος ποτέ) και λέει ότι είναι φανταστική η ζωή.

OP
OP
lelosbi

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.536
Πόντοι
206
Στην Κόστα Ρίκα έχω γνωστό που παντρεύτηκε Κοσταρικανή, δουλεύει κανονικά (εννοώ δεν ήταν φραγκάτος ποτέ) και λέει ότι είναι φανταστική η ζωή.
Πριν 25 χρονια γνωρισα κι εγω ενα τυπο απο Αγρινιο που ετοιμαζοταν να παει Κοστα Ρικα. Ειχε ακρες εκει σαν ναυτικος. Τοτε βεβαια δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα ερχοταν μερα που θα σκεφτομουν οτι στην 3η ηλικια ισως πρεπει να μεταναστευσω για ενα καλυτερο "μελλον". Αλλα να, κατι τα μνημονια, κατι η ακριβεια της Ελλαδας και της Ευρωπης γενικα, κανει κατι τετοιους προορισμους θελτικους.
Ξανα λεω για να μην παρεξηγιθω οτι δεν ψαχνω σεξοτουρισμο στα 66 +, αλλα καλη ποιοτητα ζωης με οσο το δυνατον μικροτερο κοστος σε σχεση με τα δικα μας δεδομενα. Και ναι εχουν δικιο οσοι εγραψαν οτι σε 11 χρονια που θα ειμαι συνταξιουχος θα εχουν αλλαξει πολλα και σε αυτες τις χωρες που ψαχνομαι, αλλα τον φρονιμων τα παιδια..........

papagre

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2026
Like
4
Πόντοι
0
Πριν πολλά χρόνια ήταν για να φύγω πέρα Καναδά, πλέον "γεράσαμε" κι εδώ θα απομείνουμε...
Από εκεί και πέρα καλή επιτυχία στην όποια απόφαση πάρεις, εξυπακούεται ότι ΔΕΝ πας σε μουσλίμια (απαγορευτική ζωή γενικά) και καλό είναι να γνωρίζεις τη γλώσσα τους έστω στοιχειωδώς...
Ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις σου προς Ελλάδα (αν σε τραβάει κάτι για ΧΨΖΩ λόγους) για δες κάποια όμορη χώρα όπως η Σερβία.
φίλε μου, ζω μονιμα Σερβία τα τελευταία 10 χρονιά. Η Σερβία, εκτος κι αν εισαι σε κουτσοχωρι, δεν ειναι πλεον φθηνή χώρα. Οι τιμές πλεον ειναι παρόμοιες με Ελλάδα.

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
8.324
Πόντοι
6.795

Μαγκες να ξερετε πως απο τωρα εως τοτε πολλα αλλαζουν. Πχ τα γουστα, τα ενδιαφεροντα ,η διαθεση ,η υγεια κτλ. Οποτε ας μην προτρεχουμε.

Θεωρητικα σε 12-13 χρονια που φτανω σε ηλικια συνταξης θα με ενδιεφερε η τουρκια ,αν δεν ημουν πολυ φιλοπατριωτης. Λογω αποστασης απο ελλαδα, καλου καιρου στα νοτια, κυριως γαστρονομια, τιμες νομιζω ειναι ακριβα τα τροφιμα τελευταια.
Δεν την επιλεγουν τυχαια ευρωπαιοι, ρωσοι, ουκρανοι.

Αν κ νομιζω πως μαλλον ελλαδιτσα κ παλι ελλαδιτσα.

Γεροι ναμαστε και βλεπουμε
ελλαδίτσα, ναι
αλλά όχι στα μπετά των μεγαλουπόλεων
έξω, φύση, όπου πιο απόμακρα με μια στοιχειώδη παροχή υπηρεσιών
όπου αυτή υπάρχει.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
19.582
Πόντοι
3.846
φίλε μου, ζω μονιμα Σερβία τα τελευταία 10 χρονιά.
Ο λόγος που πρότεινα μια όμορη χώρα είναι για την περίπτωση της στραβής, έγινε κάτι αναπάντεχο που θα πάει και που θα επιστρέψει αν είναι στην άλλη άκρη της γης;
Η Σερβία, εκτος κι αν εισαι σε κουτσοχωρι, δεν ειναι πλεον φθηνή χώρα. Οι τιμές πλεον ειναι παρόμοιες με Ελλάδα.
Δεν το ήξερα αυτό, θα μου πεις όλα αλλάζουν, πάντως η Κύπρος (επειδή έχω συγγενολόι εκεί κάτω) είναι πλέον απαγορευτική για εμάς - άσε που στα θέματα υγείας αν δ€ν - ψόφησες....
Εδώ στο χωριό τη βγάζεις και με 5 κατοστάρικα - αν έχεις ένα κεραμίδι να μείνεις - τόσους συγχωριανούς έχω γύρω γιατί προφανώς από μια ηλικία και μετά

Ξανα λεω για να μην παρεξηγιθω οτι δεν ψαχνω σεξοτουρισμο στα 66 +, αλλα καλη ποιοτητα ζωης με οσο το δυνατον μικροτερο κοστος σε σχεση με τα δικα μας δεδομενα.
αυτά κόβονται με το μαχαίρι και χρειάζεσαι μία παρέα συντροφιάς για να συζήσεις, μπορείς εκεί έξω που σκέφτεσαι να βρεις κάποια ή θα είσαι ένας μοναχικός ξένος κούκος;

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.999
Πόντοι
456
Και στην ελληνική επαρχία είναι πολλά μέρη που τα ενοίκια είναι τσιμπημένα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα σπίτια. Αν δεν έχεις δικό σου σπίτι κάπου είναι μεγάλο έξοδο.
Θα έλεγα πως καλό είναι για μια τέτοια απόφαση να λύσεις πρώτα το που θα μείνεις, να βρεις 5, 6 περιοχές με κάποια σπίτια σε λογικές τιμές και μετά διαλέγεις μία από αυτές.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom