Στην ηλικία των 48 πλέον και χρησιμοποιώντας εφαρμογές περίπου 10 χρόνια έχω βγάλει το παρακάτω συμπέρασμα:
- Αν ο άντρας δεν έχει ξεκινήσει σταθερή σχέση (δηλαδή σχέση για πάνω από 1 χρόνο) πριν τα 40 το μέγιστο 45, δε θα την ξεκινήσει ποτέ. Εκτός αν μιλάμε για γεροντάκια που αναγκαστικά είναι μαζί για να θυμίζει ο ένας στην άλλη να πάρει τα χάπια του/της.
Ο λόγος είναι γνωστός: manoshere. Το 80% των γυναικών έχει βάλει στόχο το 20% των αντρών. Αυτό τώρα σε συνδυασμό με το ότι τα αντρικά προφίλ είναι πολύ περισσότερα από τα γυναικεία καθώς πολύ περισσότεροι παντρεμένοι/δεσμευμένοι έχουν προφίλ σε σχέση με τις αντίστοιχες γυναίκες, κάνει την κατάσταση χειρότερη.
Και εξηγούμαι (δεν ασχολούμαι με hook ups στις διακοπές ή γυναίκες που ψάχνουν μόνο σεξ, μιλάω για σχέσεις):
- Αν δεν είσαι στο 20% μέχρι η σχέση να αποκτήσει συναισθηματικό δέσιμο πατάς πάνω σε λεπτό στρώμα πάγου. Στο πρώτο λάθος η γυναικα σε σούταρε. Γιατί; Επειδή θα βρει άλλον που θα είναι στο 20% (δηλαδή εμφάνιση - λεφτά - προσωπικότητα όλα πάνω από 8/10). Οι γυναίκες βέβαια ξέρουν ότι δε μπορούν όλες να έχουν τέτοιους άντρες έχουν όμως την αυτοπεποίθηση (καθημερινή λατρεία μέσω social) ότι θα το καταφέρουν. Για αυτό βλέπεις μια χαρά γυναίκες και έχουν να κάνουν σχέση 1 χρόνο και όλο κλαίγονται. Αν της ρωτήσεις μέσα σε αυτό το χρόνο με πόσους έχουν βγει θα σου πουν πάνω από 10 που τους έχουν απορρίψει.
- Ο άντρας προσπαθεί να μπει στο 20% αλλά δεν είναι για όλους εφικτό. Ειδικά μετά τα 45 τίποτα δε δουλεύει υπέρ σου. Τουλάχιστον ο νεότερος έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να βρει και μεγάλη που θέλει μόνο γαμήσι και συνομήλική του που είναι πιο συναισθηματική. Επίσης το να σου κάτσει η άλλη για σχέση μόνο για τα λεφτά σου το θεωρώ μεγάλη αποτυχία για τον άντρα. Από τη μια θα σε παρατήσει σε πρώτη ευκαιρία, από την άλλη έχεις δίπλα σου ένα πλήρως αναξιόπιστο άτομο, καλύτερα με μία επαγγελματία να ξέρεις τι πληρώνεις.
Έχω κάνει σχέση 2 χρόνια με Ρωσίδα που γνώρισα στο tinder, έχω γαμήσει τουρίστριες, γκόμενες στο εξωτερικό, έχω βγει πολλά πρώτα ραντεβού αλλά έχω δει και τα παρακάτω:
-Η τελευταία σχέση μου που τα είχαμε 2 μήνες (είχε πολύ περισσότερα λεφτά από εμένα) βγαίνουμε και επειδή είχαμε διαφορετική γνώμη για κάτι με χώρισε πάνω στη συζήτηση. Είδα κι έπαθα να τη μεταπείσω ,ούτε να το ακούσει.
-Βγαίνω πρώτο ραντεβού την Πέμπτη ,τα λέμε ωραία. Το Σάββατο με παίρνει τηλέφωνο "έλα από το σπίτι τα παιδιά έχουν πάει στον πατέρα τους" της λέω ότι εκτάκτως δουλεύω αυτό το ΣΚ. Μου απάντησε "άρα μου είπες ψέμματα ότι δε δουλεύεις τα Σαββατοκύριακα άντε γεια" μου το έκλεισε και με μπλόκαρε από παντου.
- Μιλάμε με μηνύματα με κοπέλα και λέμε για πρώτο ραντεβού Παρασκευή στην περιοχή της. Της στέλνω ότι επειδή έχω μάστορες στο σπίτι και καθυστέρησαν να έρθουν να τα πούμε 1 ώρα αργότερα (της το έστειλα 1 ώρα πριν το ραντεβού). Μου απαντά "άστο φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεσαι ,γεια". Με διέγραψε από τα chats, άντε γεια.
Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα αντίστοιχα παραδείγματα. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθώ. Έχω το bumble στη τζάμπα έκδοση, μόνο για να βλέπω κανένα καλο μουνάκι σε φωτογραφίες. Ποιος ο λόγος να προσπαθείς, αφού ό,τι και να κάνεις θα σε στείλει η άλλη. Να γίνω σαβουρογάμης; Προτιμώ μόνο με σεξεργάτριες. Να βρω καμία κατεστραμένη να τη συντηρώ οικονομικά; Ούτε για αστείο, καλύτερα να μου τα φάει η εφορία.
Αν ήμουν 30-35 θα το πάλευα, τώρα πια δεν έχει κανένα νόημα.