Αν υπήρχε παράνομο φορτίο του ΝΑΤΟ ή λαθρέμπορα γιατί να το βάλουν σε μπροστινό βαγόνι; Ώστε αν γίνει σύγκρουση να σκοτωθούν με φρικτό θάνατο οι ίδιοι οι μηχανοδηγοί που το ξέραν; Και έτσι να το μάθει όλη η Ελλάδα; Αν δεν ήταν ολόκληρο βαγόνι, αλλά μια δεξαμενή-τσόντα στο μηχανοστάσιο εκεί δεν γίνεται έλεγχος; Δεν μπορούσε το ΝΑΤΟ ή ο λαθρέμπορας να κρατήσει ενα βαγόνι για 'μπανάνες' και να βάλει εκεί το ξυλόλιο αφού και 'η Hellenic train ήταν στο κόλπο';
Πώς το ΚΚΕ έχει σταματήσει τρένα με ΝΑΤΟικό φορτίο, αλλά τώρα που το τρένο πήγαινε φορτωμένο στον Νότο είπαν, δεν πειράζει κι ας καούμε, ας μπει μπροστά το εύλεκτο φορτίο;
Αντιεπιστημονικός τρόπος σκέψης !
Αν η πυρόσφαιρα είχε προκληθεί από έλαια σιλικόνης , θα βρισκόταν διοξείδιο
του πυριτίου SiO2, σε σκόνη, που δεν βρέθηκε .
Επίσης απαιτείται πίεση για να σχηματίσουν τέτοια φλόγα τα έλαια σιλικόνης
ενώ δεν υπήρχε τέτοια πίεση
Εξάλλου, οι μετασχηματιστές που είχαν τα έλαια σιλικόνης
δεν έχουν σοβαρές βλάβες, που θα είχαν αν πυρόσφαιρα γινόταν από τα έλαια αυτά
Επίσης, βρέθηκε ξυλόλιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην περιοχή.
Οι αναλύσεις με προγράμματα Η/Υ έδειξαν ότι η πυρόσφαιρα
αποδίδεται σε καύση υδρογονανθράκων όπως το ξυλόλιο.
Αυτά αναφέρουν καθηγητές Παν/μίου Χημικοί Μηχανικοί,
και ο έμπειρος Χημικός Μηχανικός Νίκος Κάρναβος
που εργάζεται 35 χρόνια στα Ελληνικά Πετρέλαια .
Σε φορτισμένο κλίμα, με σκοπό την ανάδειξη της αλήθειας σχετικά με το τι προκάλεσε την πυρόσφαιρα που ακολούθησε της σύγκρουσης των δύο μοιραίων
www.enikos.gr
Σχετικά με την πυρόσφαιρα που ακολούθησε της σύγκρουσης των τρένων, ο κ. Κάρναβος εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του, με βάση τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο από την πλευρά του, αλλά και από τον κ. Αχιλλέα Μιχόπουλο, πως στο τρένο υπήρχε καύσιμο που έκαψε ανθρώπους. «Δεν μπορεί κανένας, με επιστημονικό τρόπο, να μου το απορρίψει αυτό, και να μου πει ότι κάνω λάθος. Είναι αδιαμφισβήτητο».
Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό που αποδίδει τα έλαια σιλικόνης ως αιτία της πυρόσφαιρας.
«Σύμφωνα με την έκθεση Μιχόπουλου, δύο από τους μετασχηματιστές βρέθηκαν άθικτοι, και ο ένας βρέθηκε διαρρηγμένος, είχε ένα πλήγμα, κάτι τον εμβόλισε και χύθηκε το έλαιο σιλικόνης. Ο ένας μετασχηματιστής φαινόταν σαν να έχει χτυπηθεί από κάτι. Και αν είχε γίνει έκρηξη, θα είχε ανοίξει στα δύο προς τα έξω, αλλά εδώ τα σίδερα είναι προς τα μέσα, και έχει μία αρκετά μεγάλη τρύπα, που δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό το δημιούργησε κάποιο νέφος, κάποια σταγονίδια ελαίου σιλικόνης. Έπρεπε εκεί πέρα να υπάρχει ένα τζετ, να ψεκάσει σταγονίδια ελαίου σιλικόνης, και να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες ώστε αυτά να αεριοποιηθούν και να υπάρχει και ένας παράγοντας να αναφλεγούν. Στο πεδίο, βρίσκουμε ποσότητες ελαίου σιλικόνης. Λίμνες. Μέσα από τον μετασχηματιστή πάρθηκε δείγμα ελαίου σιλικόνης. Το έλαιο σιλικόνης το βρίσκουμε σε κάθε δείγμα που πάρθηκε από το πεδίο, είτε χώμα, είτε σίδερα, είτε άλλες επιφάνειες. Κάηκε, αυτό μας λένε, πώς βρίσκεται ακόμη εκεί πέρα;».
Η φωτιά, διήρκεσε 29 λεπτά, και σύμφωνα με τον κ. Κάρναβο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί στην εξήγηση περί ελαίων σιλικόνης. «Ο κ. Μιχόπουλος, χρησιμοποίησε μοντέλα, τα οποία χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος. Τρέξαμε αυτά τα πράγματα και επιβεβαιώσαμε τα σενάρια. Με βάση τα μοντέλα, κάνοντας ανάλυση ρίσκου, μας βγάζει ότι είναι 78% να συμβεί ξανά αυτό το συμβάν».
Την ίδια ώρα, ο κ. Κάρναβος αποδομώντας την πλευρά του Γενικού Χημείου του Κράτους, σχολίασε πως παρέδωσε «μόνο ένα φύλλο χαρτί, και βρήκε μόνο ένα πράγμα. Το μόνο δείγμα που ανέλυσε το Γενικό Χημείο, 29 μέρες μετά, είχε τουλάχιστον 8 Mg στο κιλό ξυλόλιο, χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τις υπόλοιπες ενώσεις που υπήρχαν στα χρωματογραφήματα. Όταν εγώ προχώρησα σε μία ανάλυση των φασμάτων, βρήκα ξυλόλιο, βενζόλιο, πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, βαριούς υδρογονάνθρακες, βρήκε με μεγάλη μου έκπληξη χλωριομένους υδρογονάνθρακες και βρήκα και τα έλαια σιλικόνης. Ούτε πρωτοετείς φοιτητές δεν γράφουν τα πράγματα που έχουν γραφτεί από το Χημείο» τόνισε,
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κάρναβος, σχολίασε: «Περιμένω από κάποιον συνάδελφο να μου πει “Νίκο, κάνεις λάθος. Γυρνάμε στο σενάριο των ελαίων σιλικόνης, διότι όσα λες είναι λάθος. Δεν στέκουν”. Όχι στην τηλεόραση όμως, να μου το πει γραμμένο με ονοματεπώνυμο, και αν θέλετε και με το πτυχίο του, όπως μας ζητάει ο ανακριτής. Όταν εμείς ξέραμε, εσείς νομίζατε» και πρόσθεσε πως: «Μέχρι στιγμής 3 καθηγητές έχουν επιβεβαιώσει αυτό το πράγμα. Ότι δεν είναι έλαια σιλικόνης, αλλά υδρογονάνθρακες. Δεν χρειάζεται να τρέχουμε στις Γάνδες και στις Πίζες. Την έκθεση Καρώνη ακόμη την περιμένουμε. Δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του. Μάλλον κάποιοι προσπαθούν να του πουν να κάνει το άσπρο μαύρο».
Ας αντικρούσουν τα πιο πάνω οι .... δικηγόροι και γενικά οι νομικοί !