Νέα

Γνώμες για ΚΚΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα adonis13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 286K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
1.628
Πόντοι
206
Ενώ οι συντηρητικές - αστικές κυβερνήσεις και οι δικτατορίες είναι συμβατές με τον Ελληνισμό...
Το παραμύθι ότι μας πολεμάνε οι Εβραίοι και ότι είμαστε ο εκλεκτός λαός του Θεού, το πέρασε η εκκλησία... Τώρα οι Ισραηλινοί είναι σύμμαχοι και φίλοι μας όμως, σύμφωνα με τους ίδιους...
Αυτά ήταν παλιά που έδιναν σημασία μόνο στο ταξική σημασία των γεγονότων και καθόλου ίσως στην εθνική... Άκουσε τώρα τις εξαγγελίες του ΚΚΕ και θα δεις αλλαγή 360 μοιρών ως προς αυτό...
Εβραίοι ήταν ρε, οι ιδρυτές του κομμουνισμού, από τον Μάρξ, τον Έγκελς και τον Λένιν, μέχρι τον Μπεναρόγια. Τι να κάνουμε; Με τις ευλογίες, μάλιστα, και τα δολλάρια των "κακών" αστών, καθώς μας ήρθαν στην Ρωσσία, από την Ελβετία, όπου έτρωγαν και έπιναν με τα λεφτά των αστών, γιά να κάνουν "επανάσταση". Ούστ λαμόγια.

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.335
Πόντοι
2.746
Πριν 100 χρόνια και βάλε ο κομμουνισμός παγκοσμίως πολεμούσε για δικαιώματα που σήμερα θεωρούνται κεκτημένα. Για ωράριο εργασίας, ασφάλιση, ανθρώπινες συνθήκες ,ήταν μια εποχή που δεν υπήρχαν ούτε τα βασικά. Οι περισσότεροι εργάτες και αγρότες ήταν αγράμματοι και έπεφταν εύκολα θύματα εκμετάλλευσης. Και γράφω πολεμούσε γιατί τότε πήγαινες στην πορεία και έπεφταν τουφεκιές ,υπήρχαν νεκροί στις μεγάλες πορείες όχι σαν σήμερα που πάνε όλοι και βγάζουν selfie και μετά πάνε για μπίρες. Στην Ελλάδα το ΚΚΕ πάλεψε, κυνηγήθηκε ,ήταν στην παρανομία όπως παντού, έκανε αντίσταση στους Γερμανούς (έκαναν και μη κομμουνιστές αλλά μην παραβλέπουμε τη δράση του ΕΑΜ).

Μέχρι το 1974 ήταν παράνομο να είσαι οργανωμένος στο ΚΚΕ (τότε η αριστερά ταυτιζόταν με το ΚΚΕ). Και να μη σε βάζαν μέσα, αν είχες φάκελο ή κάποιος από την οικογένειά σου, δε μπορούσες να διοριστείς, έπαιρνες δυσμενή μετάθεση στο στρατό, σε παρακολουθούσαν ,δε σε άφηναν να κάνεις και άλλα επαγγέλματα. Παρόλα αυτά οι κομμουνιστές τότε όχι μόνο δεν πτοήθηκαν αλλά είχαν και αυξητικές τάσεις. Το 1974 ο Καραμανλής νομιμοποιεί το ΚΚΕ ώστε να αποδεσμεύσει στρατό από τα σύνορα με τη Βουλγαρία και να τον στείλει στα νησιά. Ήταν η απαίτηση της Βουλγαρίας για να υποσχεθούν ότι και να φύγει ο ελληνικός στρατός, θα κάτσουν φρόνιμα.

Σταδιακά τα αιτήματα του ΚΚΕ άρχισαν να δικαιώνονται. Ταυτόχρονα η γελοία εμμονή με την ΕΣΣΔ άρχισε να κουράζει. Άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους τα άλλα αριστερά σχήματα. Σήμερα εν έτει 2026 είναι απλά κάτι θλιβεροί τύποι που το παίζουν ανώτεροι από τους άλλους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ξεχωρίζουν και να λένε "εγώ είμαι ο Τσε Γκεβάρα και οι υπόλοιποι είναι δοσίλογοι ,φασίστες και γερμανοτσολιάδες". Μόνο σε μια χώρα με τόσους αμόρφωτους θα μπορούσε η Ρωσία να υποστηρίζεται ταυτόχρονα από Βελόπουλο και αριστερούς. Ο μεν Βελόπουλος επειδή είναι ομοιδεάτης του Πούτιν ,οι δε κομμουνιστές επειδή είναι για τον ψυχίατρο. Έχει φτάσει ο ραγιαδισμός τους σε τόσο μεγάλο βαθμό που δε μπορούν να δεχτούν ότι ο αφέντης τους τους εγκατέλειψε. Σαν τους βασιλόφρονες δηλαδή.

Τα άτομα είναι αστεία, εντελώς ακίνδυνοι, για αυτό και όλοι τους καλοπιάνουν και τους έχουν κάνει τοτέμ. Κάποτε τους φοβόντουσαν και τους έστελναν στη Μακρόνησο, τώρα τους συμπαθούν επειδή είναι ακίνδυνοι. Προσωπικά δεν ασχολούμαι καθόλου, είναι τόσο θλιβεροί όλοι τους.
Τότε η αριστερά ταυτιζόταν με το ΚΚΕ, επειδή αυτό ήταν κρυμμένο μέσα στην ΕΔΑ του Ηλία Ηλιού...
Συμφωνώ με όλα εκτός από το ότι το ΚΚΕ είναι με τον Πούτιν... Ποτέ δεν είπαν αυτό οι Έλληνες κομμουνιστές σήμερα... Αν υπάρχουν μεμονωμένοι μαλάκες που πιστεύουν ότι ο Πούτιν είναι ηγέτης - διάδοχος της πρώην ΕΣΣΔ, αυτοί είναι μεμονωμένοι και δεν έχουν καμιά σχέση με την επίσημη γραμμή του ΚΚΕ...
Υ.Γ Ότι δικαιώματα είχε ο δυτικός υπάλληλος - εργάτης τα είχε γιατί υπήρχε το αντίπαλο δέος του πρώην Ανατολικού μπλόκ... Τώρα με την πτώση του χάνονται σιγά - σιγά... Το λες και εσύ στο μήνυμά σου...

Τελευταία τροποποίηση:

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
22.825
Πόντοι
6.246
Τότε η αριστερά ταυτιζόταν με το ΚΚΕ, επειδή αυτό ήταν κρυμμένο μέσα στην ΕΔΑ του Ηλία Ηλιού...
Συμφωνώ με όλα εκτός από το ότι το ΚΚΕ είναι με τον Πούτιν... Ποτέ δεν είπαν αυτό οι Έλληνες κομμουνιστές σήμερα... Αν υπάρχουν μεμονωμένοι μαλάκες που πιστεύουν ότι ο Πούτιν είναι ηγέτης - διάδοχος της πρώην ΕΣΣΔ, αυτοί είναι μεμονωμένοι και δεν έχουν καμιά σχέση με την επίσημη γραμμή του ΚΚΕ...
Δεν έχω γνωρίσει ακόμη οπαδό του ΚΚΕ που να μην είναι με τη Ρωσία και τον Πούτιν. Όχι ιδεολογικά (αν και θα βρεις κάποιους μπουζουκοκέφαλους που πιστεύουν ότι μετά το Λένιν όλοι ηγέτες της Ρωσίας είναι κομμουνιστές) αλλά από κόλλημα με τη Ρωσία. Βλέπουν στη Ρωσία τον αντιιμπεριαλιστικό πόλο που θα συντρίψει το δίπολο Αμερική - Ισραήλ. Μην προσπαθείς να το αναλύσεις με τη λογική, ο κομμουνισμός είναι σαν τη θρησκεία, δογματικός.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
7.744
Πόντοι
2.356
Μην προσπαθείς να το αναλύσεις με τη λογική, ο κομμουνισμός είναι σαν τη θρησκεία, δογματικός.
Τύπε, μόνο με ψυχιατρικούς όρους μπορείς να προσεγγίσεις τα κουμμούνια. Μόνο από 5 χώρες αντιπροσωπεύονται στο Ευρωκοινοβούλιο και οι 2 από τις 5 είναι Ελλάδα και Κύπρος.

Παγκόσμιο φαινόμενο, πραγματικά.

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.335
Πόντοι
2.746
Γιά την σφαγή στην ΟΥΛΕΝ θα μας πεις κάτι; Γιά τον σύντροφο Φλωράκη που έπνιξε τους τραυματίες στρατιώτες στο νοσοκομείο της Λαμίας, όταν αυτό έπεσε στα χέρια του "Δημοκρατικού" στρατού θα μας πεις κάτι; Αει σιχτίρ, μαγάρες...
Η σφαγή της ΟΥΛΕΝ αφορά 37 χωροφύλακες και την ηθοποιό Παπαδάκη...
Θεωρήθηκαν (και μάλλον όχι άδικα) συνεργάτες των Γερμανών...
Την σφαγή στρατιωτών (του κυβερνητικού στρατού προφανώς), από τον Φλωράκη στο νοσοκομείο της Λαμίας δεν την ξέρω...

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
1.628
Πόντοι
206
Η σφαγή της ΟΥΛΕΝ αφορά 37 χωροφύλακες και την ηθοποιό Παπαδάκη...
Θεωρήθηκαν (και μάλλον όχι άδικα) συνεργάτες των Γερμανών...
Αυτά λένε οι ινστρούχτορες; Ο Εμπειρίκος που το έσκασε την τελευταία στιγμή τι ήταν; Συνεργάτης των Γερμανών; Απλούς ανθρώπους έσερναν να σφάξουν οι συμμορίτες.
Ά! Κι ένα τραγουδάκι αφιερωμένο γιά το παιδομάζωμα που κάνατε για να εκβιάζετε τους χωρικούς να βγούν μαζί σας στο βουνό.
Σε ξένους τόπους, Ανταρτόπληκτος, γυρίζω,
γιατί μια μέρα μου γκρεμίσαν την φωληά.
Πήραν το βιός μου και τα παιδιά μου
Και στο σπιτάκι μου εβάλανε φωτιά.
Τέτοια λαχτάρα δεν την πέρασε κανένας.
Είναι μεγάλη η συμφορά που με έχει βρεί.
Μα όλοι μου λένε : «Κάνε κουράγιο.
Γιατί είναι κι άλλοι που υποφέρουν πιό πολύ».
Τα βάσανα μας τελειώσαν μιά για πάντα
Και τις καρδιές μας πλημμυρίζει η χαρά
Γιατί η Ελλάδα έχει νικήσει
και τα σπιτάκια μας θα φτιάξουμε ξανά. .
Ο Ανταρτόπληκτος (1949) Μπάμπης Μπακάλης / Τόλης Χάρμας / Λίτσα Χάρμα

Απ' όπου και να το πιάσεις το ΚΚΕ σιχαίνεσαι και λερώνεσαι...

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.335
Πόντοι
2.746
Αυτά λένε οι ινστρούχτορες; Ο Εμπειρίκος που το έσκασε την τελευταία στιγμή τι ήταν; Συνεργάτης των Γερμανών; Απλούς ανθρώπους έσερναν να σφάξουν οι συμμορίτες.
Ά! Κι ένα τραγουδάκι αφιερωμένο γιά το παιδομάζωμα που κάνατε για να εκβιάζετε τους χωρικούς να βγούν μαζί σας στο βουνό.

Ρε φίλε εγώ που έκανα παιδομάζωμα και σφαγές;
Ναι το ΚΚΕ έκανε και σφαγές... Εμφύλιος ήταν... Δεν μπορούσε να τους ελέγξει όλους ο Κλάρας...
Οι Χίτες και οι ταγματασφαλίτες τι έκαναν;
Ποιους έσφαξε και γιατί ο Κλάρας στον Μελιγαλά;
Έχει πέσει και πολλή λάσπη όμως από αυτούς που επικράτησαν και λογικό είναι...
Αν διαβάζεις Μακελειό και παρόμοιες φυλλάδες και βιβλία μην περιμένεις να μάθεις τι έγινε αντικειμενικά...

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.064
Πόντοι
16.235
Γιά την σφαγή στην ΟΥΛΕΝ θα μας πεις κάτι; Γιά τον σύντροφο Φλωράκη που έπνιξε τους τραυματίες στρατιώτες στο νοσοκομείο της Λαμίας, όταν αυτό έπεσε στα χέρια του "Δημοκρατικού" στρατού θα μας πεις κάτι; Αει σιχτίρ, μαγάρες...
Πες τα...

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
1.628
Πόντοι
206
Αν διαβάζεις Μακελειό και παρόμοιες φυλλάδες και βιβλία μην περιμένεις να μάθεις τι έγινε αντικειμενικά...
Έλα αγόρι μου, σιγά μη μαθαίνω Ιστορία από το Μακελειό! Μάθε τι παίχτηκε, και την προϊστορία του κόμματός σου, γιατί σε κόβω γιά μικρό. Αυτός είναι ένας αρκετά αντικειμενικός ιστορικός:

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
1.628
Πόντοι
206
Άκουσα μέχρι την μέση και θεωρώ ότι χάνω τον χρόνο μου με αποσπασματικές αφηγήσεις, που μου στερούν την μεγάλη εικόνα. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οργάνωσαν τάγματα προστασίας από τους Κομμουνιστές. Πού το πρόβλημα; Καλά έκαναν! Τον παππού μου στην Λακωνία, τον είχαν πιάσει οι αντάρτες αναίτια μαζί με έναν σωρό άλλους νοικοκυραίους (που φυσικά δεν ήταν συνεργάτης των Γερμανών) και τον είχαν κλείσει στην Μονή Ελώνης για να τον εκτελέσουν.
Αυτό που λέει γιά τους Ιταλούς ήταν σωστό. Η οικογένειά μου έκρυβε έναν Ιταλό στο σπίτι στο χωριό και αυτός ήταν που ειδοποίησε την γιαγιά μου να φύγει από το σπίτι γιατι το συμβούλιο των συμμοριτο-ρεμαλο-ανταρτών είχε αποφασίσει να την πιάσει και να την σκοτώσει. Ό,τι περιγράφει ο Κούτουλας στο βίντεο που παρέθεσα: Σφαγές γιά προσωπικά μίση.

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.335
Πόντοι
2.746
Άκουσα μέχρι την μέση και θεωρώ ότι χάνω τον χρόνο μου με αποσπασματικές αφηγήσεις, που μου στερούν την μεγάλη εικόνα. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οργάνωσαν τάγματα προστασίας από τους Κομμουνιστές. Πού το πρόβλημα; Καλά έκαναν! Τον παππού μου στην Λακωνία, τον είχαν πιάσει οι αντάρτες αναίτια μαζί με έναν σωρό άλλους νοικοκυραίους (που φυσικά δεν ήταν συνεργάτης των Γερμανών) και τον είχαν κλείσει στην Μονή Ελώνης για να τον εκτελέσουν.
Αυτό που λέει γιά τους Ιταλούς ήταν σωστό. Η οικογένειά μου έκρυβε έναν Ιταλό στο σπίτι στο χωριό και αυτός ήταν που ειδοποίησε την γιαγιά μου να φύγει από το σπίτι γιατι το συμβούλιο των συμμοριτο-ρεμαλο-ανταρτών είχε αποφασίσει να την πιάσει και να την σκοτώσει. Ό,τι περιγράφει ο Κούτουλας στο βίντεο που παρέθεσα: Σφαγές γιά προσωπικά μίση.
Δεν είπα ότι όσοι ήταν αντάρτες ήταν άγιοι όλοι... Είχε στρατολογήσει και κάποιους ποινικούς, που δεν μπορούσε να τους ελέγξει όλους... Εμφύλιος ήταν και στον εμφύλιο μπαίνουν και προσωπικά μίση μοιραία... Αυτά που λες για την γιαγιά σου τα πιστεύω... Ψάξε όμως να δεις ποιοι γίνονταν χίτες και ταγματασφαλίτες... Ήταν ΟΛΟΙ ποινικοί και ρεμάλια... Έμπαιναν σε χωριά μαζί με τους Γερμανούς και έκλεβαν, βίαζαν και σκότωναν ανθρώπους που τους περισσότερους, αν όχι όλους, δεν τους ήξεραν... Ψάξε να βρεις για τους Σούρλες, τους Πανολιασκαίους και διάφορους άλλους... Η γιαγιά μου (η μάνα της μάνας μου) που ήταν πάντα δεξιά και με τον Βασιλιά, μου είχε πει ότι οι αντάρτες σε ένα χωριό κοντά στο δικό της σκότωσαν έναν πατέρα που βίαζε την κόρη του. Σε θέματα ηθικής ήταν άτεγκτοι... Ο πατέρας του πατέρα μου που δεν ήταν με τους αντάρτες, αλλά είχε πάει στο χωριό του στην κατοχή, για να επιβιώσει, βρέθηκε να κουβαλάει καπνό για τους αντάρτες... Ένα κλαρί δέντρου σε ένα δρομάκι πλαγιάς του έσκισε το σακί που κουβάλαγε, χωρίς να το καταλάβει και χάθηκε μια ποσότητα καπνού, όπως ήταν λογικό. Όταν παρέδωσε τον σάκο το είδαν και νόμισαν ότι πούλησε την ποσότητα του καπνού στην μαύρη αγορά... Τον πήγαν για εκτέλεση και την γλίτωσε στο τσακ (αφού τους απέδειξε ότι δεν έκανε αυτό που πίστευαν)...
Υ.Γ Ένας αντάρτης βίασε μια δασκάλα νεαρή... Τον έπιασαν οι άλλοι αντάρτες και τον φυλάκισαν μέχρι να τον δικάσουν... Στην φυλακή του ο αντάρτης αυτός κατάπιε τα γυαλιά από ένα καθρεφτάκι που είχε με σκοπό να αυτοκτονήσει... Τον πήραν, τον εγχείρησαν, τον έκαναν καλά, τον δίκασαν και τον εκτέλεσαν...

Τελευταία τροποποίηση:
  • Like
Αντιδράσεις: Nubic

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.335
Πόντοι
2.746

Ενώ την ΝΔ, όπου την πιάσεις καθαρίζεις σαν να πιάνεις χαρτομάντηλο με ροδόνερο...
Για να μπορεί ο μπινές με το κοστουμάκι και το μουστακάκι να πηγαίνει στην εκκλησία και να έχει εικόνες με τον Βασιλιά και να τις προσκυνάει, νίκησαν ο κυβερνητικός στρατός και οι Βρετανοί...
Όταν γινόταν ο εμφύλιος οι αντάρτες ήθελαν να επιστρατεύσουν το πατρικό σπίτι του παππού μου, που το γλιτώσει η οικογένεια του στο τσακ από την δήμευση για χρέη σε τοκογλύφο - τραπεζίτη (μένω στο ιστορικό κέντρο, όπου υπάρχουν κτίρια με σημάδια από τις μάχες του εμφυλίου)...
Όμως τα σχέδια άλλαξαν και η μάχη δόθηκε αλλού τελικά...

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.335
Πόντοι
2.746
Έλα αγόρι μου, σιγά μη μαθαίνω Ιστορία από το Μακελειό! Μάθε τι παίχτηκε, και την προϊστορία του κόμματός σου, γιατί σε κόβω γιά μικρό. Αυτός είναι ένας αρκετά αντικειμενικός ιστορικός:
Έχω πάρει αναβολή από τον στρατό λόγω σπουδών (που θα μου την κόψει ο Μητσοτάκης, όντας και αιώνιος φοιτητής)... Περνάω την μετ εφηβική ηλικία...

• Like

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
22.825
Πόντοι
6.246
Ενώ την ΝΔ, όπου την πιάσεις καθαρίζεις σαν να πιάνεις χαρτομάντηλο με ροδόνερο...
Για να μπορεί ο μπινές με το κοστουμάκι και το μουστακάκι να πηγαίνει στην εκκλησία και να έχει εικόνες με τον Βασιλιά και να τις προσκυνάει, νίκησαν ο κυβερνητικός στρατός και οι Βρετανοί...
Όταν γινόταν ο εμφύλιος οι αντάρτες ήθελαν να επιστρατεύσουν το πατρικό σπίτι του παππού μου, που το γλιτώσει η οικογένεια του στο τσακ από την δήμευση για χρέη σε τοκογλύφο - τραπεζίτη (μένω στο ιστορικό κέντρο, όπου υπάρχουν κτίρια με σημάδια από τις μάχες του εμφυλίου)...
Όμως τα σχέδια άλλαξαν και η μάχη δόθηκε αλλού τελικά...
Παίκτη οι εποχές εμφυλίου θυμίζουν Εβραίους - Παλαιστίνιους. Μίσος άσβεστο που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Μην ακούς τις πίπες "οι ξένοι μας έβαλαν να τσακωθούμε". Από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι οργανωμένοι κομμουνιστές στην Ελλάδα άρχισε η μάχη. Χριστιανοί βασιλόφρονες εναντίον άθεων κομμουνιστών. Προπαγάνδα και από τις δύο πλευρές, ο εμφύλιος ήταν ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα. Οι κομμουνιστές ήξεραν ότι αν παραδινόντουσαν η εκτέλεση ήταν βέβαιη. Οι πιο έξυπνοι είχαν καταλάβει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν την εξουσία.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
16.536
Πόντοι
3.936
Έχει πέσει και πολλή λάσπη όμως από αυτούς που επικράτησαν και λογικό είναι...

Συνημμένα

• ELADISTAN.jpg
    ELADISTAN.jpg
    27,3 KB · Εμφανίσεις: 17

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.335
Πόντοι
2.746
Παίκτη οι εποχές εμφυλίου θυμίζουν Εβραίους - Παλαιστίνιους. Μίσος άσβεστο που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Μην ακούς τις πίπες "οι ξένοι μας έβαλαν να τσακωθούμε". Από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι οργανωμένοι κομμουνιστές στην Ελλάδα άρχισε η μάχη. Χριστιανοί βασιλόφρονες εναντίον άθεων κομμουνιστών. Προπαγάνδα και από τις δύο πλευρές, ο εμφύλιος ήταν ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα. Οι κομμουνιστές ήξεραν ότι αν παραδινόντουσαν η εκτέλεση ήταν βέβαιη. Οι πιο έξυπνοι είχαν καταλάβει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν την εξουσία.
Μου έλεγε χαρακτηριστικά για τότε η μακαρίτισσα η μάνα μου που ήταν παιδί (στην αρχή και την μέση του 50 's) και μετά στην αρχή της εφηβείας (στα τέλη της δεκαετίας του 50): "Όλα τότε ήταν άσπρο ή μαύρο... Δεν υπήρχαν οι αποχρώσεις της ποικιλίας του κοινωνικού φάσματος που υπάρχει σήμερα"...

• Like

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
30.712
Πόντοι
7.046