Έκανα πρόσφατα μια πρώτη δοκιμή με οτιδήποτε χημικό στη ζωή μου (1/4 sandoz, 25 μγ δλδ). Είμαι 38 (αλλά καπνίζω από τα 15). Δεν είναι ότι το χρειάζομαι ιδιαίτερα, ούτε σκόπευα να το κάνω συνήθεια, απλώς ήθελα για πιο γρήγορα επάνοδο, γιατί 2ος γύρος σύντομα έρχεται πια πολύ σπάνια. Ρε παιδιά εγώ δεν είδα απολύτως κανένα αποτέλεσμα (ούτε και παρενέργεια αντιστοίχως). Ούτε δευτέρος γύρος και μάλιστα σε κάποια στιγμή που είχα κουραστεί δεν δεν είχα κάν φουλ στύση, χρειάστηκε να περάσει μια πίπα η γκόμενα για να ξανακαβλώσω. Ξέρω ότι για τις αντοχές γενικά φταίει το κάπνισμα, μην μου το επισημάνετε. Απλώς αναρωτιέμαι αν έχει συμβεί και σε άλλους. Ειδικά δεδομένου του ότι είμαι "παρθένος" οργανισμός σε αυτά, παρίμενα τουλάχιστο φουλ καύλες. Όταν γύρισα σπίτι έψαχνα τον πάγκο και το πάτωμα της κουζίνας μην τυχόν και γλύστρισε το χάπι αντί να το καταπιώ
GPT
Η δυνατότητα για δεύτερη εκσπερμάτωση (δεύτερος γύρος σεξ) είναι απολύτως φυσιολογική, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία, τη σωματική κατάσταση και τον χρόνο που χρειάζεται το σώμα για να ανακάμψει
.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία σχετικά με τη δεύτερη εκσπερμάτωση:
Ανεπαίσθητη περίοδος (Refractory Period): Μετά την πρώτη εκσπερμάτωση, οι άνδρες εισέρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία δεν μπορούν να έχουν στύση ή νέα εκσπερμάτωση. Αυτή η περίοδος ποικίλλει από λίγα λεπτά (συνήθως σε νεότερους) έως πολλές ώρες ή και μέρες (σε μεγαλύτερες ηλικίες).
Χρόνος ανάκαμψης ανά ηλικία:
Νέοι (έφηβοι/20άρηδες): Μπορεί να χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά έως 1-2 ώρες.
Μεγαλύτεροι άνδρες (50+): Ο χρόνος αποκατάστασης μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τις 12-24 ώρες ή και περισσότερο.
Ποιότητα σπέρματος στη 2η φορά: Είναι φυσιολογικό η ποσότητα του σπέρματος στη δεύτερη εκσπερμάτωση να είναι μειωμένη, καθώς οι σπερματοδόχες κύστεις χρειάζονται χρόνο για να γεμίσουν ξανά.
Παράγοντες που επηρεάζουν: Το άγχ, η κόπωση, η χρήση αλκοόλ και η ηλικία παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόσο σύντομα μπορεί να ακολουθήσει δεύτερη εκσπερμάτωση.
Συμβουλές:
Συνέχεια: Η δεύτερη φορά μπορεί να απαιτεί περισσότερο προκαταρκτικό παιχνίδι (foreplay) για να επιτευχθεί στύση.
Προπόνηση: Οι ασκήσεις Kegel (για τους πυελικούς μύες) μπορούν να βοηθήσουν στον καλύτερο έλεγχο.
Διάρκεια: Εάν δυσκολεύεστε να ολοκληρώσετε δεύτερη φορά, είναι φυσιολογικό και δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα υγείας.
Αν ο χρόνος αποκατάστασης είναι εξαιρετικά μεγάλος και προκαλεί άγχος, η συμβουλή ενός ουρολόγου/ανδρολόγου μπορεί να βοηθήσει.
Πρέπει να καταλάβετε μερικοί ότι δεν ειστε-ειμαστε πλεον 15-16 χρόνων που τον παίζαμε 10-15 φορές τη μέρα, και χωρίς στυση άμα ετριβες τον χαλινο κάτω από τη βαλανο είχες νευραλγικό οργασμό, αυτές οι ιδιοτητες χάνονται όσο μεγαλώνουμε, δεν είναι πρόβλημα απλά αποδεχεσαι την ηλικία σου κανένα χαπάκι δεν θα σου δώσει λιμπιντο , όλοι μιλάνε για στυση αλλά κανείς δεν μιλάει για λιμπιντο, το πρόβλημα δεν είναι η στύση αυτή η καθεαυτή το πρόβλημα είναι ότι όσο γερνάμε οι γενετήσιες ορμές πέφτουν.
Άμα δώσουμε βιαγκρα σε έναν 60αρη και σε έναν 16αρη και τους δώσουμε από ένα πορνό περιοδικό ποιος από τους 2 θα βγει πρωταθλητής στη σφεντόνα?