Χαχαχα, σωστός ο φίλος, οι ταρίφες παντού είναι "εγγύηση" για κόλπο, απλώς ως γνωστό ταρίφες και ρεσεψιονίστ = πληρώνεις πολύ ακριβά κάτι που μάλλον βρίσκεις φθηνότερα (έως πολύ) αλλού, και όχι δύσκολα.
Σύντροφε ταξιδιώτη, αν είσαι λίγο μάχιμος και δεν κωλώνεις να βγεις λίγο μόνος σου, κάνε την έξω και ψάξου, να δεις τι παίρνεις, κλπ., απλώς όσο πιο περίεργα μέρη πηγαίνεις, μην κουβαλάς πολλά λεφτά μαζί και πρόσεχε πολύ μπάφους και κόκες, οι ισπανοί πινουν πολύ και κερνάνε αλλά εσένα θα γαμήσουν ως τουρίστα αν σε πιάσουν ή αν σε δουν τίποτα στρουμφ.
Γενικά όσοι ισπανοί γνώρισα δεν ήταν και ιδιαίτερα μάγκες πάντως εδώ, δεν ξέρω στη χώρα τους πόσο πιο τσαμπουκάδες θα είναι.
Γνώμη μου, από ταξίδια σε άλλες δυτικές χώρες (όχι πολλές), αν παίξεις με ρεσεψιονίστ best case scenario είναι να μην φας φόλα από εμφάνιση, απο service μάλλον πας για ψιλο-ξεπέτα.
Ράμπλα πολύ μαυρίλα, ρώτησα και έμαθα, αλλά έχει και άσπρα. Γενικά λέει δύσκολο να βρεις ισπανίδα για πήδημα, ρουμάνες (κυρίως, που μιλάνε και ισπανικά) και ρωσίδες πιο εύκολο, και το πιο εύκολο είναι από κούβα, κλπ.
Αν πας, please confirm τις πληροφορίες αυτές για να ξέρω να κοπανήσω αν είναι και μου λέει μαλακίες τον ισπανό εδώ.