rodriguez96
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 5 Δεκ 2017
- Μηνύματα
- 12.230
- Κριτικές
- 32
- Like
- 29.424
- Πόντοι
- 15.446
ΣΩΣΤΟΣΟ μπακαλιάρος που έφαγα το μεσημέρι στο κουρκούτι είχε ουζο![]()

το αναφέρει ο Χριστόφορος Πέσκιας
Όσο περιμένουμε, να σας πω γιατί προτιμώ την μπίρα από το νερό όταν φτιάχνω κουρκούτι: Το αλκοόλ εξατμίζεται πιο γρήγορα από το νερό στο τηγάνισμα και κάνει πιο τραγανές τις κρούστες (οι γιαγιάδες, όταν φτιάχνουν ζύμες για πίτες, βάζουν μέσα λίγο τσίπουρο ή ούζο, για να γίνει το φύλλο πιο τραγανό). Η μαγιά της μπίρας, επίσης, βοηθά μαζί με το μπέικιν πάουντερ να φουσκώσει ωραία η λεπτή κρούστα.»

Πώς θα φτιάξουμε τον τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο κύριε Πέσκια; | ΣΥΝΤΑΓΗ | Gastronomos.gr
Μπακαλιάρος τηγανητός με την πιο τραγανή κρούστα που έχετε «ακούσει» ποτέ. Το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου στα καλύτερά του, από τον Χριστόφορο Πέσκια, και όλα του τα μυστικά.
