Νέα

Ποιο πρόγραμμα για συνδιασμούς?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Snoopy@
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 10
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Έχω ένα απλό για κάποιους πρόβλημα, που έχω όμως κολλήσει κ χρειάζομαι βοήθεια.

Έχω μια σειρά γραμμάτων
Το Μ το Σ και το Γ
ή αν βοηθάει...το 1 το 2 και το 3

δημιουργώ έναν πίνακα με 3 στήλες και 11 γραμμές όπως βλέπετε παρακάτω:

1 1 2
1 2 3
2 1 1
3 1 2
2 2 1
1 3 1
1 2 2
3 3 2
1 1 3
3 1 1
2 1 3

Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξης
Πώς μπορώ και με ποιο πρόγραμμα (πχ γίνεται με excell?)  να βρω πόσοι και ποιοι συνδιασμοί λείπουν?  :grin:

και...αν φτιάξω συνολικά 4 τέτοιους πίνακες πώς μπορεί μετά να βρεθεί πόσοι και ποιοι συνδιασμοί λείπουν?

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας εκ των προτέρων. :-*

OP
OP
Snoopy@

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16

χμμμ
δεν βγαζω άκρη
θέλω με κάποιον τρόπο να βγάλω τους υπόλοιπους συνδιασμούς απ τον πίνακα.
όχι κάθε συνδιασμό που δημιουργείται από 3 γράμματα ή 3 αριθμούς...αλλά το τι περισσεύει από συνδιασμούς αν βγάλεις τους υπάρχοντες.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
494
Πόντοι
186
Στειλε πμ στο μελος Boldermort

Εγγρ.
16 Σεπ 2016
Like
4
Πόντοι
0
Η σελίδα που σου έστειλε το μέλος niko__niko είναι υπερακετή για την δουλειά που θές. Για να βοηθήσω αν έχεις μπλέξει ορίστε το αποτέλεσμα που βγάζει:

ΜΜΜ
ΜΜΣ
ΜΜΓ
ΜΣΜ
ΜΣΣ
ΜΣΓ
ΜΓΜ
ΜΓΣ
ΜΓΓ
ΣΜΜ
ΣΜΣ
ΣΜΓ
ΣΣΜ
ΣΣΣ
ΣΣΓ
ΣΓΜ
ΣΓΣ
ΣΓΓ
ΓΜΜ
ΓΜΣ
ΓΜΓ
ΓΣΜ
ΓΣΣ
ΓΣΓ
ΓΓΜ
ΓΓΣ
ΓΓΓ

Ο συνολικός αριθμός των αποτελεσμάτων είναι 3^3=27 (3 εις την 3η) γιατί έχεις συνδυασμούς 3 ανα 3 με επανάληψη (μια απλή συνδυαστική φόρμουλα). Οπότε για να βρεις πόσοι λείπουν απλά αφερείς συνολικούς-δωσμένους.

Για συγκεκριμένο πρόγραμμα που να καλύπτει κάθε περίπτωση και να μην χρειάζεται να μετράς τι λείπει δεν ξέρω..

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.389
Πόντοι
1.706
Να γιατί ο προγραμματισμός θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία και να αποτελεί μέρος της στοιχειώδους εκπαίδευσης.
Φτιάχνεις ένα προγραμματάκι που να του δίνεις τα μονά στοιχεία, να σου βρίσκει τους συνδυασμούς και να τους αποθηκεύει σε πίνακα. Μετά να του δίνεις τους δικούς σου συνδυασμούς, να τους συγκρίνει με τους προηγούμενους και να διαγράφει τα όμοια από τον πίνακα. Στο τέλος να τυπώνει τον πίνακα (που ουσιαστικά θα του έχουν μείνει μόνο οι διαφορετικοί συνδυασμοί).
Για μέτριο πλήθος στοιχείων δεν θα έχεις μεγάλο θέμα με την ταχύτητα εκτέλεσης των παραπάνω.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
494
Πόντοι
186
Ο Μπολντης το γραφει σε λιγοτερο απο 1 λεπτο.

OP
OP
Snoopy@

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Να γιατί ο προγραμματισμός θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία και να αποτελεί μέρος της στοιχειώδους εκπαίδευσης.
Φτιάχνεις ένα προγραμματάκι που να του δίνεις τα μονά στοιχεία, να σου βρίσκει τους συνδυασμούς και να τους αποθηκεύει σε πίνακα. Μετά να του δίνεις τους δικούς σου συνδυασμούς, να τους συγκρίνει με τους προηγούμενους και να διαγράφει τα όμοια από τον πίνακα. Στο τέλος να τυπώνει τον πίνακα (που ουσιαστικά θα του έχουν μείνει μόνο οι διαφορετικοί συνδυασμοί).
Για μέτριο πλήθος στοιχείων δεν θα έχεις μεγάλο θέμα με την ταχύτητα εκτέλεσης των παραπάνω.
ενα τέτοιο προγραμματάκι θέλω...
δεν υπάρχει στο ιντερνετ κάτι που να μπορώ να το φτιάξω?

OP
OP
Snoopy@

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
μα γι αυτό ρωτάω εδώ μέσα....
εχει πολλά αστέρια που ξέρουν.
δηλ αν με πονάει η κοιλιά πρέπει να γίνω γιστρός για να γίνω καλά? ;)

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
494
Πόντοι
186
μα γι αυτό ρωτάω εδώ μέσα....
εχει πολλά αστέρια που ξέρουν.
δηλ αν με πονάει η κοιλιά πρέπει να γίνω γιστρός για να γίνω καλά? ;)

Μονο Μπολντης μπορει να σου γραψει ενα προγραμματακι στο πι κ φι και να σου πει τρεξτο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom