Παιδιά καλημέρα. Μέσω αναζήτησης στον explorer για κονδυλώματα βρέθηκα σε αυτό το forum.
Τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα. Κι εγώ είμαι άλλος ένας άνθρωπος που κόλλησε ενώ πρόσεχε πολύ στο θέμα του sex (δηλαδή πάντα προφυλακτικό σε μη μόνιμες σχέσεις κλπ)
Τα 2-3 σπιθουράκια που είχα εδώ και αρκετούς μήνες δε με υποψίασαν, ενώ ήμουν πλήρως ενημερωμένη για τα Σ.Μ.Ν. Οι φωτογραφίες που βάζουν σε επιστημονικά άρθρα για τα θέματα αυτά είναι από τόσο προχωρημένες καταστάσεις, που δεν μπορείς καν να φανταστείς πώς είναι στην αρχή του το πράγμα. Δυστυχώς ενώ εξωτερικά είχα ελάχιστα δείγματα, στον τράχηλο η δυσπλασία μου προχώρησε σε CIN II (το CIN III είναι το τελευταίο στάδιο πριν τον καρκίνο). Και να φανταστείτε κάθε εξάμηνο πήγαινα σε γυναικολόγο και έκανα ΟΛΕΣ τις προληπτικές εξετάσεις :-. Το τεστ παπ όμως δεν έδειξε τίποτα. Γιατί δεν ξέρω πόσοι από εσάς το γνωρίζετε εδώ μέσα: το τεστ παπ έχει περιθώρια λάθους 5-65% και στα κονδυλώματα αγγίζει και το 85%!! :o. Ο λόγος είναι ότι παίρνουν υλικό από συγκεκριμένα μέρη του κόλπου, τα οποία μπορεί να είναι υγιή (και το κονδύλωμα να βρίσκεται αλλού εσωτερικά, ακόμη και λίγα χιλιοστά πιο δίπλα)
Όταν άλλαξα γυναικολόγο και ο τελευταίος αυτός μόνο έριξε οξικό οξύ (κοινώς ξύδι) στον κόλπο μου, μόνο τότε φάνηκαν.
Γι'αυτο να ξέρετε ότι οι κοπέλες σας ΔΕΝ αρκεί να ελέγχονται από γιατρούς, πρέπει αυτοί να είναι και ΠΟΛΥ υποψιασμένοι...
Όσον αφορά για την εξωτερική δερματική αντιμετώπιση, πρόσφατα μια πολύ καταρτισμένη δερματολόγος μου είπε ότι η καυτηρίαση είναι μέθοδος που δεν ενδείκνυται, γιατί καταστρέφει και υγιή κύτταρα μάζι με τα μολυσμένα (αφήνει σημάδι). Η κρυοπηξία από την άλλη αφήνει ένα καλό τσούξιμο για πολλές μέρες. Μου πρότεινε ένα οξύ σαν θεραπεία (όταν θυμηθώ το όνομά του θα το γράψω εδώ). Ακόμη και την ποδοφυλλίνη (την τόσο γνωστή) τη θεωρεί "αρχαία".
Πολύ μπλέξιμο βρε παιδιά. Ειδικά αν το ανακαλύψεις σε φάση σοβαρής σχέσης, διαταράσσεται η σεξουαλική σου ζωή. Γιατί δυστυχώς, δεν μπορείς να έχεις επαφές μέχρι να θεραπευτείς πλήρως. Όταν τα κονδυώματα είναι πάνω στα εξωτερικά χείλη (στις γυναίκες) και γύρω από το πέος (στους άνδρες) καταλαβαίνετε ότι το προφυλακτικό είναι άχρηστο πια..
Μήπως έχει κάποιος πληροφορίς για την αλοιφή Ιμοκουϊμόδη (Aldara 5%)? Επειδή δεν έχω καταλάβει, βοηθάει συνδυαστικά με καταστροφικές μεθόδους; Μήπως είναι πολύ επιβαρυντική; Αν ξέρει κάποιος υπεύθυνα, ας γράψει γιατί είναι κάτι σημαντικό. Εχει πολύ καλά ποσοστά στα θεραπευτικά αποτελέσματα!
Καλό κουράγιο στους παθόντες και όλα να πάνε κατ'ευχήν!
Ride on!