Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.558
Πόντοι
5.506
Επίσης αν ξέρει κανένας να πει

Γιατί για την Ελλάδα μιλάμε και charger στο σπίτι στην Αθήνα δεν έχει κανένας…

Πόσο κοστίζει σήμερα μια γρήγορη φορτιση στο βενζινάδικο πχ…
Χοντρικά για φόρτιση περίπου 50kwh 25-30E σε εξωτερικο ταχυφορτιστη που μπορει να ειναι περιπου μια ωρα σε εναν 60αρη ταχυφορτιστη. Σε σπιτι αντιστοιχα μπορει και 7-8 Ευρω αλλα εκει μιλαμε για 8-10 ωρες φορτισης.

athinaios44

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
121.619
Πόντοι
24.631
Επίσης αν ξέρει κανένας να πει

Γιατί για την Ελλάδα μιλάμε και charger στο σπίτι στην Αθήνα δεν έχει κανένας…

Πόσο κοστίζει σήμερα μια γρήγορη φορτιση στο βενζινάδικο πχ…
κατσε με το ηλεκτρικο πατινι να κανεις την δουλεια σου

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.533
Πόντοι
6.256
Χοντρικά για φόρτιση περίπου 50kwh 25-30E σε εξωτερικο ταχυφορτιστη που μπορει να ειναι περιπου μια ωρα σε εναν 60αρη ταχυφορτιστη. Σε σπιτι αντιστοιχα μπορει και 7-8 Ευρω αλλα εκει μιλαμε για 8-10 ωρες φορτισης.
οπότε για ένα μέσο όχημα γεμίζει με 30ε βγάζει περίπου 300χλμ......δηλαδή 60ε στα 600χλμ καλά μέχρι εδώ?

Τόσο περίπου καίει και συμβατικό με βενζίνη (πριν πάει 2.20 προφανώς)....γέμιζει με 60-70ε και βγάζει περίπου 600χλμ...με μηδενικά τέλη και αυτό....

Για τα υπόλοιπα...το να περιμένεις 1 ώρα για να γεμίσει....και να περιμένουν και άλλοι 5 πριν από εσένα τη σειρά τους....ή να θες 8 ώρες για ένα γέμισμα....

να τα βλέπει ο τυπάς από πάνω...θα τραβήξει ο χρηστάρας μπαλαντέζα από τον 3ο στην κυψέλη για να φορτίσει το BYD 8 ώρες το βράδυ...

και το πρωί οι γύφτοι θα του έχουν σηκώσει το BYD και τη μπαλαντέζα μαζί :rockon:

Eraser..

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
33.086
Πόντοι
6.256
Δεν είναι παράλογο τα diesel γενικά είναι πιο ακριβά και mercedes βαράνε και στα αυτιά...

Για την Aclass που είχα έδινα αισθητά λιγότερο αλλά δεν συγκρίνονται σαν αυτοκίνητα
560€ έδωσα πέρσι για την Α200.
Φέτος θα δούμε...

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.558
Πόντοι
5.506
οπότε για ένα μέσο όχημα γεμίζει με 30ε βγάζει περίπου 300χλμ......δηλαδή 60ε στα 600χλμ καλά μέχρι εδώ?

Τόσο περίπου καίει και συμβατικό με βενζίνη (πριν πάει 2.20 προφανώς)....γέμιζει με 60-70ε και βγάζει περίπου 600χλμ...με μηδενικά τέλη και αυτό....

Για τα υπόλοιπα...το να περιμένεις 1 ώρα για να γεμίσει....και να περιμένουν και άλλοι 5 πριν από εσένα τη σειρά τους....ή να θες 8 ώρες για ένα γέμισμα....

να τα βλέπει ο τυπάς από πάνω...θα τραβήξει ο χρηστάρας μπαλαντέζα από τον 3ο στην κυψέλη για να φορτίσει το BYD 8 ώρες το βράδυ...

και το πρωί οι γύφτοι θα του έχουν σηκώσει το BYD και τη μπαλαντέζα μαζί :rockon:
Περιγράφεις ένα υβριδικό αυτοκίνητο, μηδενικά τέλη ανάλογη κατανάλωση, περίπου αυτά είναι τα νούμερα για ένα CH-R που έχω. Αλλά αντίστοιχα εγώ μπορώ να το φορτιζω με 7-8 άντε Μαξίμου 10ευρώ στο σπίτι και τα νούμερα που σου έβαλα αντιστοιχούν σε ένα Tesla Model Y Performance οποτε κανε τις αναγωγες σου για αυτοκινητα και επιδοσεις. Ισως θα ηταν πιο τιμιο να συγκριναμε κοστη με ενα BMW M3 το οποιο μαλιστα ισως να μην ειναι και τοσο γρηγορο.

Και πάντα μιλάμε για κάτι εντελώς προσωπικό και υποκειμενικό, το τι ζητάει ο καθένας από το αυτοκίνητο του.

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

athinaios44

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
121.619
Πόντοι
24.631
σε είχε καλέσει ποτέ για μπύρα στο εξοχικό στην σαντορίνη που είχε φτιάξει από εσένα ο ιδιοκτήτης του συνεργείου?
γαμησε τα επιναν στην υγεια μου

Eraser..

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
33.086
Πόντοι
6.256
παρε μοκκα αδυναμια μου
Όχι, είναι πολύ νωρίς.
Ακόμη είμαι στην εγγύηση... :confused:

Αλλά άρχισα να το σκέφτομαι, αμυδρά, ως το επόμενο βήμα αφού η αυτονομία αρχίζει να ανεβαίνει και στα plug in.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.533
Πόντοι
6.256
Περιγράφεις ένα υβριδικό αυτοκίνητο, μηδενικά τέλη ανάλογη κατανάλωση, περίπου αυτά είναι τα νούμερα για ένα CH-R που έχω. Αλλά αντίστοιχα εγώ μπορώ να το φορτιζω με 7-8 άντε Μαξίμου 10ευρώ στο σπίτι και τα νούμερα που σου έβαλα αντιστοιχούν σε ένα Tesla Model Y Performance οποτε κανε τις αναγωγες σου για αυτοκινητα και επιδοσεις. Ισως θα ηταν πιο τιμιο να συγκριναμε κοστη με ενα BMW M3 το οποιο μαλιστα ισως να μην ειναι και τοσο γρηγορο.

Και πάντα μιλάμε για κάτι εντελώς προσωπικό και υποκειμενικό, το τι ζητάει ο καθένας από το αυτοκίνητο του.
Όχι

αμάξι της σειράς βενζίνη μόνο ....όπως αμάξι της σειράς είναι και το byd το μικρό με τα 80 άλογα μη κοιτάς που ξεκινάει από 20Κ (χωρίς επιδότηση) ευρωπαικό ούτε hubrid ούτε τίποτα.

άσε τώρα το Model Y και το model S....και τη M3....που σε οδηγική συμπεριφορά ζουν σε διαφορετικό γαλαξία αλλά τέσπα....δεν έχει να κάνει μόνο η ροπή αλλά αυτό είναι πραγματικά υποκειμενικό.

Εσύ στην επαρχία μπορεί να φορτίζεις το βράδυ...το 90% όσων ζουν στις πόλεις δεν μπορούν.....αυτή είναιο η πραγματικότητα τι να κάνουμε?

Αν απαγορεύσουν τους θερμικούς κινητήρες δεν θα είναι πλέον θέμα του τι ζητάς.

Εδώ κάνουμε μια σύγκριση για τον πολύ κόσμο....αν δοκιμάσεις πάντως την M3 και μετά το Model S έλα να μου πεις τι είδες....

• Like

Linxare

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2025
Κριτικές
4
Like
1.035
Πόντοι
366
Εμένα η Busa μου είναι βενζινοκίνητη και θέλω να την ακούω να ουρλιάζει................

• Αγάπη

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.483
Πόντοι
216
Πως παράγετε η ηλεκτρική ενέργεια είπαμε?????....

Μιας κσι συ έχεις περισσότερο μυαλό....

Για πες....

Πως παραγεται η ηλεκτρικη ενεργεια; Αν ειχες μυαλο δεν θα ρωτουσες καν.

Παμε παλι. Συγκριση ορυκτων καυσιμων με ηλεκτρικη ενεργεια.

Στα ηλεκτρικα αυτοκινητα δεν εισαι υποχρεωμενος καν να πας σε καποιο πρατηριο ενεργειας. Μπορεις να παραξεις μονος σου το ρευμα για να φορτισεις την μπαταρια ακομα και αν μενεις στην Αττικη, εξω απο τον αστικο ιστο ή και μεσα, αν μενεις σε μονοκατοικια ή σε ρετιρε, οπου μπορεις να βαλεις επαρκεια φωτοβολταικων και το καλωδιο κατεβαινει μεχρι πυλωτη ή υπογειο γκαραζ αν δεν ειναι παλια πολυκατοικια.

Αν πρεπει να φορτιζεις με ρευμα που δεν παραγεις ο ιδιος, τοτε το ρευμα σε ενα ποσοστο περιπου 50% προερχεται απο ΑΠΕ και το υπολοιπο απο εργοστασια της ΔΕΗ που καινε ορυκτα....

Στην περιπτωση που εχεις βενζινοκινητηρα ή ντιζελ τοτε στο 100% χρησιμοποιεις ενεργεια που προερχεται απο εξορυξεις & μετα παει στα διυλιστηρια. Αρα εχεις 100% καρκινο και για την παραγωγη του καυσιμου αλλα και στην χρηση του. Μπορεις να βαλεις την μυτη σου στην εξατμιση για να δεις ποσο γρηγορα θα πεθανεις.

Ποιο ειναι καλυτερο λοιπον; Ποιο ειναι πιο καθαρο;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.558
Πόντοι
5.506
Όχι

αμάξι της σειράς βενζίνη μόνο ....όπως αμάξι της σειράς είναι και το byd το μικρό με τα 80 άλογα μη κοιτάς που ξεκινάει από 20Κ (χωρίς επιδότηση) ευρωπαικό ούτε hubrid ούτε τίποτα.

άσε τώρα το Model Y και το model S....και τη M3....που σε οδηγική συμπεριφορά ζουν σε διαφορετικό γαλαξία αλλά τέσπα....δεν έχει να κάνει μόνο η ροπή αλλά αυτό είναι πραγματικά υποκειμενικό.

Εσύ στην επαρχία μπορεί να φορτίζεις το βράδυ...το 90% όσων ζουν στις πόλεις δεν μπορούν.....αυτή είναιο η πραγματικότητα τι να κάνουμε?

Αν απαγορεύσουν τους θερμικούς κινητήρες δεν θα είναι πλέον θέμα του τι ζητάς.

Εδώ κάνουμε μια σύγκριση για τον πολύ κόσμο....αν δοκιμάσεις πάντως την M3 και μετά το Model S έλα να μου πεις τι είδες....
Ελα που τα δοκιμασα και η διαφορα ειναι και στο δρομο ακομα που ουτε μπορουσα να φανταστω, στη δε οικονομια σε ολα τα επιπεδα ουτε συζητηση.
Σημειωτέον οτι παραμενω μεγαλος φαν οτιδηποτε εχει το προθεμα Μ στη BMW.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.533
Πόντοι
6.256
Ελα που τα δοκιμασα και η διαφορα ειναι και στο δρομο ακομα που ουτε μπορουσα να φανταστω, στη δε οικονομια σε ολα τα επιπεδα ουτε συζητηση.
Σημειωτέον οτι παραμενω μεγαλος φαν οτιδηποτε εχει το προθεμα Μ στη BMW.
ας πούμε οκ τα δοκίμασες

πέρα από την οικονομία που όταν κοιτάς αμάξια με το πρόθεμα Μ δεν σε ενδιαφέρει και ιδιαίτερα

τι ακριβώς σου άρεσε περισσότερο στο model S από την M3? εκτός από την ροπή του τέσλα....(που δεν σε απασχολεί και στο 90% της οδήγησης) σε τι άλλο υπερείχε???

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom