Νέα

«Δεν έχω οξυγόνο»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troubakhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 22K
  • Εμφανίσεις 499K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 40 άτομα (0 μέλη και 40 επισκέπτες)

Teddyboy78

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2025
Like
1.101
Πόντοι
206
Με γρι
Ναναι καλα το πορισμα Καρωνη, καποια παιδια που δουλευουν σαν τα σκυλια σε ειδησεογραφικα σαιτ 10ωρα και 12ωρα περιμενοντας να αναπαραγουν ειδησεις απο την Ουκρανια και απο τον πολεμο Ινδιας- Πακισταν, θα δουν χρημα στις τσεπες τους αυτες τις μερες.
Με γρίφους ομιλείς γέροντα

pipa(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Κριτικές
3
Like
2.222
Πόντοι
446
Πήρε φωτιά η Ομάδα Αληθείας και τα πετσοταϊσμένα σάιτ και κανάλια. Ακόμα και εδώ μέσα από χθες νωρίς νωρίς η ΟΑ του μπου έτρεξε να μας διαφωτίσει με τα συμπεράσματα του πορίσματος Καρώνη. Πότε το διάβασαν πότε έβγαλαν συμπέρασμα. Μπράβο τα παιδιά της bourdela ΟΑ @barock @LION-974 @pezoporos @Anemodoura :birdman:

pipa(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Κριτικές
3
Like
2.222
Πόντοι
446
Η ΝΔ είναι το κόμμα που χρωστάει τα περισσότερα λεφτά ΜΙΣΟ ΔΙΣ πια, παρόλα αυτά έχει κάνει από τις πιο δαπανηρές προεκλογικές εκστρατείες στην Ευρώπη και γενικά δαπανά τεράστια ποσά για διαφήμιση και δολοφονία χαρακτήρων πλέον με κρατικό χρήμα. Κάτι @ρχίδι@ όπως οι από πάνω γλύφουν ένα κοκαλάκι για να είναι όλη μέρα εδώ μέσα.

SailorGr

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Αυγ 2013
Κριτικές
31
Like
17.857
Πόντοι
5.236
Δεν ξέρω απολύτως τίποτα. Έχω πλήρη επίγνωση της άγνοιας μου. Εσύ μπορεί και οι άλλοι να ξέρετε πιο πολλά. Και δεν το λέω ειρωνικά. Αλλά κάποια πράγματα είναι πολύ βασικά.

Η κρίση χρέους είναι πολυπαραγοντικό θέμα. Δεν προήλθε σε μια δεκαετία - αυτό όμως που βλέπω είναι αργήσαμε πολύ να πάρουμε μπρος γιατί ονειρευόμασταν συλλογικά λεφτοδεντρα. Βάζω κ εμένα μέσα
Μπορουσες απλα να πεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ....

Αυτα τα 2 μαζι χρωστανε πανω απο 1000 εκατομμυρια και αποτελουντε απο τους αποτυχημενους πολιτικους του παρελθοντος (Χρυσοχοιδης, Φλωριδης) και απο τους απογονους αποτυχημενων πολιτικαντιδων, πλουσιων δε...

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
9.971
Πόντοι
2.356
αλητες ,δολοφονοι ,ψυχασθενεις ,αδιστακτοι!
Αδίστακτοι πέραν κάθε ορίου.
Δες εδώ το Φλωρίδη τι απαντάει όταν τον πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη.

Για ότι τον κατηγορούν, πως επιτρέπει σε συγγενείς πολιτικών έμμεση συμμετοχή σε off-shore φορολογικών παραδείσων, μέσω συνεργαζόμενων, με τη δική μας, φορολογικά χωρών, κουβέντα.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.489
Πόντοι
456
Ακριβώς.

Όχι μόνο δεν καταλήγει σε συμπέρασμα ως προς το τι δημιούργησε την πυρόσφαιρα, όχι μόνο δεν λέει με σιγουριά ότι κάηκαν τα έλαια σιλικόνης..που λέει ότι καίγονται αλλά δεν κάνουν έκρηξη....και μάλιστα καίγονται υπό συνθήκες που δεν είναι σίγουρο ότι υπήρξαν εκεί...

βασίζει τα όποια συμπεράσματα στην έλλειψη άλλων στοιχείων...και στα βίντεο του καπερνάρου που δεν αποτελούν κανένα αποδεικτικό....

στην ουσία και αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να απαντήσει σε κάτι συγκεκριμένο...αφού 2μισι χρόνια μετά...και χωρίς να είχαν συλλεχθεί στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος τι πόρισμα να βγάλει???

Και οι ουρακοτάγκοι της κυβέρνησης το έκαναν σημαία και λένε ότι αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη. Για τους ουρακοτάγκους εδώ που το υιοθέτησαν χωρίς να έχουν διαβάσει ούτε μια γραμμή....δεν σχολιάζω καν :confused:
Απλά να πω το αυτονόητο για να γραφτεί στα πρακτικά: όταν ένα δικαστήριο έχει μπροστά του πραγματογνωμοσύνες που δεν απαντούν με βεβαιότητα αλλά με πιθανότητες, δεν έχει κανένα άλλο δρόμο πλην της αμφιβολίας.
Το λέω για να μην βρεθεί κανένας να απορήσει αργότερα γιατί δεν καταδικάστηκε κανένας για παράνομο φορτίο ή για έκρηξη του ΠΚ.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.323
Πόντοι
6.256
Απλά να πω το αυτονόητο για να γραφτεί στα πρακτικά: όταν ένα δικαστήριο έχει μπροστά του πραγματογνωμοσύνες που δεν απαντούν με βεβαιότητα αλλά με πιθανότητες, δεν έχει κανένα άλλο δρόμο πλην της αμφιβολίας.
Το λέω για να μην βρεθεί κανένας να απορήσει αργότερα γιατί δεν καταδικάστηκε κανένας για παράνομο φορτίο ή για έκρηξη του ΠΚ.
Δεν νομίζω ότι περιμένει κανένας να καταδικαστεί κανένας για παράνομα φορτία....αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο....μόνο υποθέσεις.

Εγώ περιμένω να καταδικαστεί κάποιος για το ότι δεν υπάρχουν στοιχεία (αλλοίωση του χώρου). Και δεν νομίζω ότι εκεί υπάρχουν αμφιβολίες.

Όπως και να γίνει σοβαρή έρευνα και κατηγορία για την κατάσταση του οργανισμού, τον διορισμό του σταθμάρχη και τα λεφτά για τα μέτρα ασφαλείας....

αυτά δηλαδή που όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν θέλουν να ασχολούμαστε.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.729
Πόντοι
266
Άκουσα σε πολλές εκπομπές τη μάνδρου
Να λέει ότι η δικογραφία που πηγε στη βουλή
Δεν έχει κανένα κατηγορούμενο για λαθρεμπόριο
Και δεν άκουσα από κανέναν καμία αντίθετη γνώμη για αυτό

Και πριν το πόρισμα καρώνη

ΜΈΧΡΙ ΤΩΡΑ λοιπόν τα δεδομένα για αυτούς που λένε για λαθραία καύσιμα πάνε κουβά

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.489
Πόντοι
456
Εγώ περιμένω να καταδικαστεί κάποιος για το ότι δεν υπάρχουν στοιχεία (αλλοίωση του χώρου). Και δεν νομίζω ότι εκεί υπάρχουν αμφιβολίες.
Δεν είχα βρει κάποια σχετική διάταξη πλην της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας.
Δεν είναι και η δουλειά μου βέβαια να τη βρω.
Με αυτή την επιφύλαξη, αν περιμένεις καταδίκη οποιουδήποτε για κάποια από τις δύο πράξεις, μάταια περιμένεις.
Και το λέω χωρίς ίχνος συνωμοσιολογίας. Απλώς δεν στοιχειοθετούνται.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.323
Πόντοι
6.256
Δεν είχα βρει κάποια σχετική διάταξη πλην της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας.
Δεν είναι και η δουλειά μου βέβαια να τη βρω.
Με αυτή την επιφύλαξη, αν περιμένεις καταδίκη οποιουδήποτε για κάποια από τις δύο πράξεις, μάταια περιμένεις.
Και το λέω χωρίς ίχνος συνωμοσιολογίας. Απλώς δεν στοιχειοθετούνται.
Στο δικό μου το μυαλό είναι πολυεπίπεδα τα πράγματα.

Δεν έδρασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι ενδεχόμενους πονηρούς σκοπούς. Κάποιοι απλά τα έκαναν μαντάρα.

Και να βγάλω το φορτίο εκτός κάδρου....το ότι αλλοίωσαν τον χώρο πριν ακόμα προλάβουν να γίνουν τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν είναι αδίκημα?

Είναι αλλιώς γιατί λένε για την παράβαση καθήκοντος και την κατάχρηση εξουσίας? Αυτά μπορεί σαν αδικήματα γενικά να μην είναι σοβαρά όπως η ανθρωποκτονία αλλά δεν πρέπει να εξετασθεί και το γιατί έγιναν???

Δεν θεωρώ καθόλου ευτελές το να έχει παραγγείλει ένας πολιτικός προιστάμενος να φύγουν όπως όπως τα πάντα και να καθαρίσει ο τόπος εκεί για τις κάμερες.....επειδή έρχονται εκλογές

και να έβαλε την χώρα σε συζητήσεις που την διχάζουν 3 χρόνια μετά.

Καταδίκη για την κατάσταση του οργανισμού και για τα αίτια που οδήγησαν στην σύγκρουση. Αυτό θα είναι δικαιοσύνη.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.489
Πόντοι
456
Στο δικό μου το μυαλό είναι πολυεπίπεδα τα πράγματα.

Δεν έδρασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι ενδεχόμενους πονηρούς σκοπούς. Κάποιοι απλά τα έκαναν μαντάρα.

Και να βγάλω το φορτίο εκτός κάδρου....το ότι αλλοίωσαν τον χώρο πριν ακόμα προλάβουν να γίνουν τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν είναι αδίκημα?

Είναι αλλιώς γιατί λένε για την παράβαση καθήκοντος και την κατάχρηση εξουσίας? Αυτά μπορεί σαν αδικήματα γενικά να μην είναι σοβαρά όπως η ανθρωποκτονία αλλά δεν πρέπει να εξετασθεί και το γιατί έγιναν???

Δεν θεωρώ καθόλου ευτελές το να έχει παραγγείλει ένας πολιτικός προιστάμενος να φύγουν όπως όπως τα πάντα και να καθαρίσει ο τόπος εκεί για τις κάμερες.....επειδή έρχονται εκλογές

και να έβαλε την χώρα σε συζητήσεις που την διχάζουν 3 χρόνια μετά.

Καταδίκη για την κατάσταση του οργανισμού και για τα αίτια που οδήγησαν στην σύγκρουση. Αυτό θα είναι δικαιοσύνη.
Και τα δύο αδικήματα απαιτούν δόλο. Η κατάχρηση εξουσίας μάλιστα θέλει και δόλο α' βαθμού.
Όπως είπες τα έκαναν μαντάρα. Αυτό δεν είναι όμως δόλος, αλλά αμέλεια.
Γι' αυτό λέω ότι μάταια περιμένεις.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
84.343
Πόντοι
12.756
Και τα δύο αδικήματα απαιτούν δόλο. Η κατάχρηση εξουσίας μάλιστα θέλει και δόλο α' βαθμού.

ερωτηση :

Αν ηξεραν οτι υπηρχε κάτι παρανομο σαν φορτιο πανω στο τρενο που θα δημιουργουσε εκρηξη σε συγκρουση , τότε θα ηταν δόλος ;
Ενω αν δεν αποδειχθει οτι υπηρχε κάτι , τότε ειναι αμέλεια ;;

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.323
Πόντοι
6.256
Κάποιοι τα έκαναν μαντάρα....αν καταθέτουν στελέχη της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής ότι οι πολιτικοί προιστάμενοι τους υποχρέωσαν να μπαζώσουν δεν εμπεριέχει δόλο???

η ανάθεση στην μεταφορική εταιρεία για τα μπάζα που ιδρύθηκε 1 μήνα μετά την έγκριση της εντολής πληρωμής δεν εμπεριέχει δόλο??

το αντικειμενικό έγκλημα...δηλαδή η αλλοίωση του πεδίου παρά τις αντιρρήσεις των αστυνομικών δεν εμπεριέχει δόλο???

Η προπαγάνδα....να ψεύδονται δημόσια ότι υπάρχει τηλεδιοίκηση κτλπ....σε συνδυασμό με τα παραπάνω δεν εμπεριέχει δόλο???

Νομίζω ότι αυτό που λείπει είναι ένας εισαγγελέας με αρχ...ές να τα συνδυάσει όλα μαζί. Και ας είναι στο επίπεδο της κατηγορίας και ας μην καταδικαστούν.

Δεν ξέρω αν περιμένω μάταια...τις κατηγορίες που ανέφερες τις έχει αποδώσει κάποιος αν δεν κάνω λάθος....στον αγοραστό...

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.489
Πόντοι
456
ερωτηση :

Αν ηξεραν οτι υπηρχε κάτι παρανομο σαν φορτιο πανω στο τρενο που θα δημιουργουσε εκρηξη σε συγκρουση , τότε θα ηταν δόλος ;
Δόλος που απαιτεί η παράβαση καθήκοντος στο θέμα του μπαζώματος; Όχι, δεν βλέπω τη σύνδεση έτσι όπως το καταλαβαίνω.
Ενω αν δεν αποδειχθει οτι υπηρχε κάτι , τότε ειναι αμέλεια ;;
Αν δεν αποδειχθεί ότι υπήρχε κάτι, σημαίνει ότι για το δικαστήριο δεν υπήρχε φορτίο. Συνεπώς δεν θα φτάσει ποτέ να εξετάσει δόλο ή αμέλεια σε ανύπαρκτη πράξη.

Γενικότερα, με όλες αυτές τις αμφιβολίες, θα θεωρήσει το δικαστήριο ότι δεν υπήρχε φορτίο. Συνεπώς όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με αυτό, προφανώς θα απορριφθούν.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.489
Πόντοι
456
Κάποιοι τα έκαναν μαντάρα....αν καταθέτουν στελέχη της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής ότι οι πολιτικοί προιστάμενοι τους υποχρέωσαν να μπαζώσουν δεν εμπεριέχει δόλο???

η ανάθεση στην μεταφορική εταιρεία για τα μπάζα που ιδρύθηκε 1 μήνα μετά την έγκριση της εντολής πληρωμής δεν εμπεριέχει δόλο??

το αντικειμενικό έγκλημα...δηλαδή η αλλοίωση του πεδίου παρά τις αντιρρήσεις των αστυνομικών δεν εμπεριέχει δόλο???

Η προπαγάνδα....να ψεύδονται δημόσια ότι υπάρχει τηλεδιοίκηση κτλπ....σε συνδυασμό με τα παραπάνω δεν εμπεριέχει δόλο???

Νομίζω ότι αυτό που λείπει είναι ένας εισαγγελέας με αρχ...ές να τα συνδυάσει όλα μαζί. Και ας είναι στο επίπεδο της κατηγορίας και ας μην καταδικαστούν.

Δεν ξέρω αν περιμένω μάταια...τις κατηγορίες που ανέφερες τις έχει αποδώσει κάποιος αν δεν κάνω λάθος....στον αγοραστό...
Όλα αυτά που περιγράφεις δείχνουν κακοπιστία, όχι δόλο βλάβης ή οφέλους που απαιτεί ο νόμος.
Καλά, για όσα ακολούθησαν με τηλεδιοίκηση και μεταφορική εταιρεία, ούτε καν, γιατί επιγενόμενος δόλος δεν λαμβάνεται υπόψη.

Αυτό που ζητάς για σύνδεση νομίζω ότι είναι αδύνατο με βάση τα όσα διαβάζω.

Και το να κατηγορηθούν και ας αθωωθούν δεν είναι ορθή προσέγγιση. Θυμίζει Παπαγγελόπουλο.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.323
Πόντοι
6.256
Όλα αυτά που περιγράφεις δείχνουν κακοπιστία, όχι δόλο βλάβης ή οφέλους που απαιτεί ο νόμος.
Καλά, για όσα ακολούθησαν με τηλεδιοίκηση και μεταφορική εταιρεία, ούτε καν, γιατί επιγενόμενος δόλος δεν λαμβάνεται υπόψη.

Αυτό που ζητάς για σύνδεση νομίζω ότι είναι αδύνατο με βάση τα όσα διαβάζω.

Και το να κατηγορηθούν και ας αθωωθούν δεν είναι ορθή προσέγγιση. Θυμίζει Παπαγγελόπουλο.
δεν πιστεύω ότι υπήρχε δόλος για να σκοτώσουν τον κόσμο αν αυτό εννοούμε.

Δηλαδή αν για το πολιτικό κόστος μπάζωσαν τον χώρο και εξαφάνισαν τα στοιχεία για να γίνει η δουλειά των αρχών αργότερα...με σκοπό το όφελος τους....πολιτικό....επειδή έρχονταν εκλογές...αλλά και η η αντιμετώπιση του ΜΕΤΑ...με τις επιτροπές φιάσκο....για να καλυφθούν οι ευθύνες του καραμανλή....αυτά όλα ο νόμος τα αφήνει στην άκρη? Δηλαδή ή δολοφονία ή τίποτα όλο αθώοι???

Σύνδεση πρέπει να γίνει στο ότι ΕΠΕΙΔΗ ο σιδηρόδρομος ήταν σε τέτοια χάλια έγινε η σύγκρουση και πέθαναν οι άνθρωποι...και μετά οι ίδιοι που τον άφησαν να σαπίσει προσπάθησαν να καλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες.

Όταν λέω να κατηγορηθούν και ας αθωωθούν εννοώ (ίσως δεν το έγραψα σωστά σόρρυ) ότι πρέπει επιτέλους η πολιτική ευθύνη να μεταφραστεί σε ποινική και όχι μόνο σε ''παραίτηση''.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.489
Πόντοι
456
δεν πιστεύω ότι υπήρχε δόλος για να σκοτώσουν τον κόσμο αν αυτό εννοούμε.

Δηλαδή αν για το πολιτικό κόστος μπάζωσαν τον χώρο και εξαφάνισαν τα στοιχεία για να γίνει η δουλειά των αρχών αργότερα...με σκοπό το όφελος τους....πολιτικό....επειδή έρχονταν εκλογές...αλλά και η η αντιμετώπιση του ΜΕΤΑ...με τις επιτροπές φιάσκο....για να καλυφθούν οι ευθύνες του καραμανλή....αυτά όλα ο νόμος τα αφήνει στην άκρη? Δηλαδή ή δολοφονία ή τίποτα όλο αθώοι???
Όπως το λες, αυτό είναι θέμα πολιτικής ευθύνης, όχι ποινικής.
Φαντάσου ότι για να γίνει αυτό που λες, πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι υπήρχε φορτίο, ότι προκάλεσε θάνατο, ότι μπαζώθηκε ο χώρος για να μην φανεί και όλα αυτά για να κερδίσει ο Κούλης τις εκλογές. Και όχι μόνο αυτό. Μετά θα πρέπει να αποδειχθεί ότι λόγω αυτού πήρε συγκεκριμένο έξτρα ποσοστό στις εκλογές, το οποίο αν δεν έπαιρνε, θα τις έχανε. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Γιατί έτσι λειτουργεί το ποινικό δίκαιο.
Σύνδεση πρέπει να γίνει στο ότι ΕΠΕΙΔΗ ο σιδηρόδρομος ήταν σε τέτοια χάλια έγινε η σύγκρουση και πέθαναν οι άνθρωποι...και μετά οι ίδιοι που τον άφησαν να σαπίσει προσπάθησαν να καλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες.
Ορθό, τα χάλια του είχε και έχει. Και αυτό προκάλεσε το θάνατο τόσων ανθρώπων. Αλλά είναι το μόνο που δεν ασχολούμαστε σε αυτή τη χώρα, αυτό είναι που με απογοητεύει.
Όταν λέω να κατηγορηθούν και ας αθωωθούν εννοώ (ίσως δεν το έγραψα σωστά σόρρυ) ότι πρέπει επιτέλους η πολιτική ευθύνη να μεταφραστεί σε ποινική και όχι μόνο σε ''παραίτηση''.
Είναι καλώς ή κακώς τελείως διαφορετικά πράγματα. Γιατί η πολιτική ευθύνη είναι κάτι αόριστο, ανέξοδο και κυρίως υποκειμενικό. Ενώ η ποινική είναι ορισμένη, κοστίζει πολύ και αποτελεί αντικειμενικό και αποδείξιμο γεγονός.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom