Νέα

Αντίο Διονύση Σαββόπουλε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Anemodoura
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.310
Πόντοι
456
Γνωμη σου γνώμη μου.
Τις μαλακίες για αριστεροσυνη ο Σαββόπουλος τις πούλαγε όχι εγώ.
Το ότι κάποτε ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις του απαγόρεψε να λέει τραγούδια του και να παίζει τη μουσική του ίσως κάτι λέει για το ποιον του ανδρός

Πλήρωσε τώρα και να τον θαψουνε δημόσια δαπάνη..
τον φτωχό.

Μια χαρά να πληρώσουμε. Κάτι άφησε πίσω. Πόνεσε κάποιους και πολύ το χαίρομαι. Ήμαρτον με την καραμέλα της αριστεράς. Η τρίτη φορά που σου το γράφω. ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ. Πρέπει να είσαι ντιπ στόκος για να μην το καταλαβαίνεις.

Μη μου το κάνεις σαν κάτι θειάδες μου που μπήκαν στο Δημόσιο επί Αντρέα να σκουπίζουν τα σκατά στα νοσοκομεία και τώρα τα παιδιά τους γαμιόνται με συμβάσεις αλλά ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ που ο Αντρέας τους έδωσε ψωμί. Άλλαξαν οι εποχές και τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι στο 9% αντί στο 45%. Θα ήταν τραγικό τα ξαδέρφια μου να ψηφίζουν πάλι ΠΑΣΟΚ τρώγοντας το καθημερινό γαμήσι.

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
33.863
Πόντοι
6.256
Tα στερνα τιμουν τα πρωτα:coffee::confused::confused::confused:

baroc

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Οκτ 2017
Κριτικές
148
Like
24.340
Πόντοι
27.686
Μια χαρά να πληρώσουμε. Κάτι άφησε πίσω. Πόνεσε κάποιους και πολύ το χαίρομαι. Ήμαρτον με την καραμέλα της αριστεράς. Η τρίτη φορά που σου το γράφω. ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ. Πρέπει να είσαι ντιπ στόκος για να μην το καταλαβαίνεις.

Μη μου το κάνεις σαν κάτι θειάδες μου που μπήκαν στο Δημόσιο επί Αντρέα να σκουπίζουν τα σκατά στα νοσοκομεία και τώρα τα παιδιά τους γαμιόνται με συμβάσεις αλλά ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ που ο Αντρέας τους έδωσε ψωμί. Άλλαξαν οι εποχές και τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι στο 9% αντί στο 45%. Θα ήταν τραγικό τα ξαδέρφια μου να ψηφίζουν πάλι ΠΑΣΟΚ τρώγοντας το καθημερινό γαμήσι.
Στηριζομαι πάνω σου αγαπητέ.
Είσαι πολύ ευφυής.
Πες μου τι να ψηφίσω να σωθώ μιας και είσαι πολύ μπροστά..

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
22.824
Πόντοι
6.246
Γιατί νομίζω ότι ψηφίζεις σταθερά το ίδιο κόμμα;

Παιδιά δεκτές όλες οι απόψεις. Και μουσικά και σαν άνθρωπο δικαίωμά σας να τον απορρίπτετε το μακαρίτη. Όχι όμως και να λέμε πράγματα που δεν ισχύουν.

OP
OP
Anemodoura

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.605
Πόντοι
10.131

Teddyboy78

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2025
Like
1.097
Πόντοι
206
Πολύ καλός συνθέτης του λεγόμενου νέου κύματος με πολύ ωραία τραγούδια. Φυσικά ως γνήσιος αριστερός που ήταν έκανε ολέθριες πολιτικές επιλογές
όπως και ο Θεοδωράκης. Κατήντησε θαυμαστής του Σημίτη ενώ και στα μνημόνια ήταν εξαφανισμένος . Προτίμησε την οικονομική του ασφάλεια και έγινε ένας νεοσυντηρητικός και ένα αφομοιωμένο γρανάζι του συστήματος που καταστρέφει την Ελλάδα όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι δήθεν αριστεροί! Θα τον θυμόμαστε πάντως για τα τραγούδια του που ξέφυγαν από την δικτατορία του μπουζουκιού όπως έλεγε και ο ίδιος. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.
Μουνοπανο

• Χαχα
Αντιδράσεις: Snip

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.063
Πόντοι
16.235
1000020046.jpg
Δικός μας άνθρωπος κατά βάθος...

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.063
Πόντοι
16.235

...τώρα τα ξαδέρφια αφού περασαν από ΣΥΡΙΖΑ είναι με Κυριάκο.

• Like
Αντιδράσεις: foobar

crazy bunny

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Δεκ 2021
Κριτικές
32
Like
2.891
Πόντοι
2.596
Rip.Ειχε κάτι το διαφορετικό σαν καλλιτέχνης.Πολυ καλός

riding

Μέγας
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
15.019
Πόντοι
3.836
Ορισμενοι ανθρωποι μιας αλλης εποχης «ξεχωρισαν» αγνωστο γιατι.

Την σημερινη εποχη δεν θα ειχε καμμια ελπιδα εαν ηθελε να ξεχωρισει λογω της «μουσικης» του.

Επισης προσωπικα απεχθανομαι τους ανθρωπους που «απογειωνονται» οικονομικα λογω ταγης τους σε μια πεποιθηση,την οποια οταν δεν εχουν αναγκη πια τασσονται σε αλλη 180 μοιρες διαφορετικοτερη.

Το γυρισμα της μπιφτεκας κοινως.

Σεβομαι ομως απειρα,οσους μιλαν τη γλωσσα της αληθειας και πουν,θησαυρισα με αριστερα ναι διοτι εγω το λαδι το ριχνα στο μαλι και οχι στην σαλατα αλλα πια πηρε αλλη στροφη και στηριζω ΝΔ.

Τες πα για τους οικειους του ειναι πληγμα…καθως και για καποιες αραδες κοσμου

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.063
Πόντοι
16.235
...o ίδιος δεν τα βρήκε όλα εύκολα μπροστά του.
Έβλεπα χθες στην εκπομπή στο ΣΚΑ'Ι' ότι κατέβηκε στην Αθήνα με ωτο στοπ και μέχρι να σταθεί οικονομικά στα πόδια του την έβγαζε σε παγκάκια και φιλοξενούνταν από γνωστούς του.

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.063
Πόντοι
16.235
Ορισμενοι ανθρωποι μιας αλλης εποχης «ξεχωρισαν» αγνωστο γιατι.

Την σημερινη εποχη δεν θα ειχε καμμια ελπιδα εαν ηθελε να ξεχωρισει λογω της «μουσικης» του.

Επισης προσωπικα απεχθανομαι τους ανθρωπους που «απογειωνονται» οικονομικα λογω ταγης τους σε μια πεποιθηση,την οποια οταν δεν εχουν αναγκη πια τασσονται σε αλλη 180 μοιρες διαφορετικοτερη.

Το γυρισμα της μπιφτεκας κοινως.

Σεβομαι ομως απειρα,οσους μιλαν τη γλωσσα της αληθειας και πουν,θησαυρισα με αριστερα ναι διοτι εγω το λαδι το ριχνα στο μαλι και οχι στην σαλατα αλλα πια πηρε αλλη στροφη και στηριζω ΝΔ.

Τες πα για τους οικειους του ειναι πληγμα…καθως και για καποιες αραδες κοσμου
Ο ίδιος έκανε πραγματικά μουσική.
Η πλεμπα όμως ακούει μαλακίες...η πλεμπα άνω των τριάντα ακούει γυφτολα'ι'κα και η πλεμπα κάτω των τριάντα ακούει σκατοτραπ.
Θα ξεχώριζε και στην εποχή μας ,όμως με δυσκολία και μάλλον σε μεγαλύτερη ηλικία.

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
22.824
Πόντοι
6.246
Το τραγούδι του "Κωλοέλληνες" το ξέρετε; Από κάτι τέτοιες συμπεριφορές το εμπνεύστηκε.
- Από κάτι αριστερούς που θεωρούν ότι με το να ψηφιζεις ένα κόμμα κάθε 4 χρόνια ,αλλά όλο τον υπόλοιπο καιρό να είσαι τα ίδια σκατά με αυτούς που βρίζεις, γίνεσαι ισάξιος του Βελουχιώτη και του Τσε
- Από κάτι ΠΑΣΟΚους που θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι το οικόπεδό τους και ότι η δικιά τους διαφθορά είναι η καλή διαφθορά η επαναστατημένη
- Από κάτι αγάμητους, μίζερους χωρίς ζωή που ρίχνουν κατάρες για καρκίνο σε όποιον δουν να οδηγεί Mercedes επειδή δεν κατάφεραν να την αγοράσουν οι ίδιοι

Σαββόπουλος μια ζωή ρε, διαφώνησα πολλές φορές μαζί του αλλά τα τραγούδια του με εκφράζουν απόλυτα

riding

Μέγας
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
15.019
Πόντοι
3.836
...o ίδιος δεν τα βρήκε όλα εύκολα μπροστά του.
Έβλεπα χθες στην εκπομπή στο ΣΚΑ'Ι' ότι κατέβηκε στην Αθήνα με ωτο στοπ και μέχρι να σταθεί οικονομικά στα πόδια του την έβγαζε σε παγκάκια και φιλοξενούνταν από γνωστούς του.
Σοβαρα;

Φαινεται το μακρινο 2025 τοσο ουτοπικο!

Τυπε αυτο συμβαινει σε αρκετους κ σημερα ,πιο πολυ σ αυτους που μεταναστευουν ξες (ελληνες εννοω)

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.063
Πόντοι
16.235
Σοβαρα;

Φαινεται το μακρινο 2025 τοσο ουτοπικο!

Τυπε αυτο συμβαινει σε αρκετους κ σημερα ,πιο πολυ σ αυτους που μεταναστευουν ξες (ελληνες εννοω)
Ναι,αλλά οι πιο πολλοι θα μείνουν στο μεροδουλι -μεροφα'ι' εκεί που θα πάνε.
Άνετοι θα είναι ελάχιστοι .
Μόνη διέξοδος τους ένα ταξίδι στην Ελλάδα η κάπου αλλού για τουρισμό και μετά τα κεφάλια μέσα,χωρίς κινηματογράφο ( γιατί δεν ξέρουν όλοι επαρκώς την γλώσσα για να διαβάζουν υπότιτλους) .

riding

Μέγας
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
15.019
Πόντοι
3.836
Ναι,αλλά οι πιο πολλοι θα μείνουν στο μεροδουλι -μεροφα'ι' εκεί που θα πάνε.
Άνετοι θα είναι ελάχιστοι .
Μόνη διέξοδος τους ένα ταξίδι στην Ελλάδα η κάπου αλλού για τουρισμό και μετά τα κεφάλια μέσα,χωρίς κινηματογράφο ( γιατί δεν ξέρουν όλοι επαρκώς την γλώσσα για να διαβάζουν υπότιτλους) .
Αυτο γιατι θεωρουν θα «παρακαμψουν το συστημα» οπως κανουν στο μπουρδελο εδω…

Ομως εκει το συστημα για την πλεμπα ειναι αμειλικτο

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.063
Πόντοι
16.235
Αυτο γιατι θεωρουν θα «παρακαμψουν το συστημα» οπως κανουν στο μπουρδελο εδω…

Ομως εκει το συστημα για την πλεμπα ειναι αμειλικτο
Δεν νομίζω...απλώς θέλουν να φύγουν από εδώ.
Μετά όταν τρέχουν από νύχτα σε νύχτα και όλη η ζωή τους μετά την δουλειά είναι ένας υπολογιστής, λένε ότι κάνουν ...ζωαρα.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
46.934
Πόντοι
6.256
Οι δημιουργίες του Σαββόπουλου ειναι τιτανοτεράστιες και δεν μπορουν να σκεπαστουν απο τα σκουπιδοκόμματα και τις σκουπιδοιδεολογίες.

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

AmbadeenOff

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2017
Like
1.406
Πόντοι
201
Ο ένας εξομολογείται πόσο πολύ απογοητεύτηκε από τον Σαββόπουλο λέγοντας ότι οι πολιτικές επιλογές του τελευταίου τον έκαναν να μην μπορεί να απολαύσει τα τραγούδια του. Στην ουσία μας λέει ότι για να απολαύσεις την τέχνη κάποιου πρέπει να συμφωνείτε στα πολιτικά ή να είναι στρατευμένος.
Μια άλλη τον συγχωρεί για τις επιλογές του, σαν να είναι η ίδια σε κάποιον ανώτερο θρόνο από τον οποίο κρίνει το ποιος θα συγχωρεθεί και ποιος όχι. Τον συγχωρεί που τόλμησε να αποστασιοποιηθεί από την αγία Αριστερά. Από μια Αριστερά που έχει θρονιάσει διάφορα τίποτα σαν και του λόγου της.
Ένας τρίτος διαμαρτύρεται με το ότι θα κηδευτεί δημοσία δαπάνη, γιατί αναρωτιέται "Τι προσέφερε ο Σαββόπουλος στην Ελλάδα;" Και συνεχίζει "Επειδή κάποτε ενέπνευσε νέα άτομα; Και ο Οικονομόπουλος εμπνέει νέους σήμερα, θα τον κηδέψουμε δημοσία δαπάνη;". Μάλιστα, τι Σαββόπουλος, τι Οικονομόπουλος.
Κάποιοι τέταρτοι γελούν με όσους τον παρουσιάζουν σαν κορυφαίο καλλιτέχνη. Το θεωρούν αχρείαστη αγιολογία, μη μπορώντας να καταλάβουν το πόσα χρωστάει η Ελλάδα σε ποιητές σαν τον Διονύση Σαββόπουλο. Θα αρκούσε μια ματιά στο πόσοι άνθρωποι, κάθε ηλικίας και από κάθε πολιτικό χώρο, διατηρώντας την αξιοπρέπεια τους, στενοχωρήθηκαν από τον θάνατο του και ένιωσαν πως κάτι σημαντικό χάθηκε.
Τι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω (και όσοι παπαγαλίζουν τα ίδια); Ένα κοινό που έχουν είναι η ιδεολογία που τους δένει. Πρόκειται γι' αυτό το υβρίδιο που ονομάστηκε Συριζανέλ, το οποίο στην Ελλάδα έχει γίνει μανούλα στην κακολογία και στο hate speech. Ένα δεύτερο είναι ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτα αξιόλογο στην ανθρώπινη ή και στην ελληνική ιστορία. Είτε πρόκειται για άσημους πολιτικάντηδες και στρατευμένους καλλιτέχνες, είτε για άτομα που συνεισφέρουν στη διακίνηση κάθε είδους παραλογισμών, τοξικότητας και ψευδών ειδήσεων, είτε για άτομα που μόνη τους συμβολή στην κοινωνία τον ανθρώπων ήταν η τεκνοποίηση, είτε για άτομα που είναι γνωστά μονο λόγω οικογενειακής καταγωγής. Είναι οι καμαριέρηδες για τους οποίους κάνει λόγο ο Χέγκελ στη Φιλοσοφία της Ιστορίας. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ξεχωριστός για τον καμαριέρη του. Όχι επειδή δεν είναι όντως ξεχωριστός ο πρώτος αλλά επειδή αυτός που τον κοιτάζει έχει αναγκαστικά την προοπτική ενός καμαριέρη. Δεν μπορεί να δει κάτι περισσότερο. Είναι κι αυτός ο άπειρος ελληνικός φθόνος που πάντα προσπαθεί να υποβιβάσει όσα δεν μπορεί να φτάσει.

Από εδώ: Asterios Kechagias

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom