Νέα

Αντίο Διονύση Σαββόπουλε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Anemodoura
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.611
Πόντοι
10.131

nickpie2008

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
11.455
Πόντοι
3.656
Πάει και ο Νιονιος...
81 ετων...

AmbadeenOff

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2017
Like
1.406
Πόντοι
201
Γεννήθηκε στη Σαλονίκη (4 Δεκεμβρίου 1944), άφησε αυτόν τον πλανήτη αναζητώντας τη Συννεφούλα του (21 Οκτωβρίου 2025)
"Τοπίο μυστικό". Τραγουδά ο Φώτης Σιούτας από την εκπομπή της ΕΡΤ "Μουσικό Κουτί"

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
15.179
Πόντοι
3.506
Καλό σου ταξίδι Νιόνιο....
Θα σε θυμόμαστε πάντα,για όσα ωραία μας χάρισες...

Τσάρκας4

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Like
1.351
Πόντοι
216
Πολύ καλός συνθέτης του λεγόμενου νέου κύματος με πολύ ωραία τραγούδια. Φυσικά ως γνήσιος αριστερός που ήταν έκανε ολέθριες πολιτικές επιλογές
όπως και ο Θεοδωράκης. Κατήντησε θαυμαστής του Σημίτη ενώ και στα μνημόνια ήταν εξαφανισμένος . Προτίμησε την οικονομική του ασφάλεια και έγινε ένας νεοσυντηρητικός και ένα αφομοιωμένο γρανάζι του συστήματος που καταστρέφει την Ελλάδα όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι δήθεν αριστεροί! Θα τον θυμόμαστε πάντως για τα τραγούδια του που ξέφυγαν από την δικτατορία του μπουζουκιού όπως έλεγε και ο ίδιος. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.335
Πόντοι
2.746
Θυμάμαι τον πατέρα μου 30 χρονών περίπου το 1974 ή το 1975 αρχή, στην μεταπολίτευση, να φέρνει με χαρά και ενθουσιασμό έναν δίσκο του Σαββόπουλου... Ήμουν 3μιση με 4 χρονών...

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
22.825
Πόντοι
6.246
Τεράστιος. Και στα Live ήταν συγκλονιστικός. Ο αγαπημένος του πατέρα μου, άκουγα και εγώ τους δίσκους του.
Αν και δεν είχε βγάλει ωδείο ήταν πολύ καλός στη σύνθεση και σε διάφορα είδη ,αλλά το μεγάλο του ατού ήταν ο στίχος. Και χιουμοριστικός, και πολιτικός, ερωτικός, σοβαρός, φιλοσοφικός σε όλα έπαιζε. Δεν ξαναβγαίνουν Σαββόπουλοι.
Οι αριστεροί τον έβριζαν και τον έλεγαν φασίστα επειδή τους έκανε κριτική σκληρή (ψάξτε το τραγούδι Η αποτυχία της Αριστεράς). Πάντως ούτε εθνικιστής ήταν ,ούτε δεξιός. Έχει πει πολλές μαλακίες ,ακραίες (ας πούμε στα Ίμια έλεγε να πάμε τώρα για πόλεμο ενώ ο ίδιος ούτε καν θητεία δεν είχε υπηρετήσει) αλλά έχει πει και πολλά σωστά.

Από τους δίσκους του μου έχει μείνει το Βρώμικο Ψωμί. Ήχος και στίχος πολύ μπροστά από την εποχή του.

Τσάρκας4

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Like
1.351
Πόντοι
216
Αυτά είχα γράψει για τον μακαρίτη όταν σε μια συναυλία του, ο Ζουγανέλης που τον συνόδευε άρχισε να καταφέρεται εναντίον των προδοτικών μνημονίων , όπου αυτός τον χαστούκισε. Τέλος πάντων θα τον θυμόμαστε μόνο για τα τραγούδια του αφού έτσι και αλλιώς όπως και άλλοι πνευματικοί άνδρες (ζωντανοί και μακαρίτες) δεν κάναν τίποτα για να σώσουν την χώρα. Το βόλεμα πρώτα από όλα.

Εγώ θα εστίαζα στο χαστούκι -κόψιμο που έκανε ο Σαββόπουλος στο Ζουγανέλη!Η κατάντια του Έλλαδίτη αριστερού , ο οποίος έγινε συστημικός και σντηρητικός.Μην θίξουμε κανένα και χάσουμε τα φράγκα.Τι να πεις.Παλιά δήλωνε και θαυμαστής του Σημίτη!
Δεν πάει να γαμηθεί ο ελληνικός λαός .Εγώ να είμαι καλά και να πετάω διάφορες αμπελοφιλοσοφίες του κερατά.Και άμα λάχει γίνομαι και φασίστας και κόβω στον αέρα όποιον δεν γουστάρω.Αποφασίζω και διατάζω αλά αριστερά! :s&m_3:

Αν όντως το κοινό που παρακολουθούσε τη συναυλία είχε υγιή αντανακλαστικά , μετά το κόψιμο θα έπρεπε να σηκωθεί να φύγει αφήνοντας τον κωλόγερο μόνο του μήπως και δει στο καθρέφτη το πραγματικό του αποκρουστικό πρόσωπο .Γιατί νομίζει ότι είναι κάποιος επειδή έγραψε ένα δύο τραγούδια της προκοπής. :s&m_1:

Και κάτι άλλο.Έγραψε παλιά ένα φοβερό τραγούδι με την Μπέλου , το στην Ελλάδα τρώμε βρώμικο ψωμί.Μάλλον για τον εαυτό του μιλούσε! :headbang:

Kompotis

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Νοε 2023
Like
14.905
Πόντοι
2.256
"Εθνική Ελλάδας γεια σου"

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
22.968
Πόντοι
6.056
Μονο 81 ήταν ο Νιονιος;Εγώ κοντα 100 νομιζα οτι είναι :confused:

Διαγραμμένο μέλος 82386

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
5.187
Πόντοι
736
Πολύ καλός συνθέτης του λεγόμενου νέου κύματος με πολύ ωραία τραγούδια. Φυσικά ως γνήσιος αριστερός που ήταν έκανε ολέθριες πολιτικές επιλογές
όπως και ο Θεοδωράκης. Κατήντησε θαυμαστής του Σημίτη ενώ και στα μνημόνια ήταν εξαφανισμένος . Προτίμησε την οικονομική του ασφάλεια και έγινε ένας νεοσυντηρητικός και ένα αφομοιωμένο γρανάζι του συστήματος που καταστρέφει την Ελλάδα όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι δήθεν αριστεροί! Θα τον θυμόμαστε πάντως για τα τραγούδια του που ξέφυγαν από την δικτατορία του μπουζουκιού όπως έλεγε και ο ίδιος. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.
Καλλιτέχνες είναι ρε τύπε.
Αν ήταν άνθρωποι της λογικής δε θα ήταν της τέχνης...

papatsakalos

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2006
Like
473
Πόντοι
21
O Σαββόπουλος πέρασε από τη ρήξη στην αναπαραγωγή της εξουσίας.

Στην αρχή τραγούδησε την επανάσταση και κατέληξε να χειροκροτεί το κατεστημένο.

Τελικά έφυγε σαν απόλυτα συστημικός.

Ας μείνουν τα τραγούδια του.

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
48
Like
32.958
Πόντοι
29.086
Κάποια Άνοιξη, κάποιου έτους.
Νομική, ΑΠΘ.

Η σχέση μου με την Αγγλίδα τροφό μου είχε ξεκινήσει πριν από περίπου ένα μήνα.

Μικρό Αμφιθέατρο Νομικής.
Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου. Δυνατός ήχος. Κακή ηχητική αλλά εκρηκτικό mood. Περίπου 400 άτομα... τότε.

Ακόμη την θυμάμαι να φωνάζει στο αυτί μου ... He 's not a rocker but he rocks!

baroc

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Οκτ 2017
Κριτικές
148
Like
24.343
Πόντοι
27.686
Πούλησε αριστεριλικι για να κάνει καριέρα και συμπεριφέρθηκε και έζησε σαν δεξιός .Αριστερός με δεξιά τσέπη.
Το 89 υποστήριξε με θέρμη τον γέρο Μητσοτάκη.Του ανταποδοθηκε αδρά . Έκανε συναυλίες και καλά στα στρατόπεδα για τις οποίες χρυσό πληρώθηκε για να τις βιντεοσκοπηθεί η Ερτ. Βαλανε και τον κακομαθημένο γιο του πιλότο
στην Ολυμπιακή μέχρι που αναγκαστηκανε μετά από κάποια χρόνια να τον διώξουν γιατί έφθασε μέχρι και να παρατήσει το αεροπλάνο χωρίς πιλότο στο Λονδίνο.
Τύπος που θα πούλαγε και τη μάνα του για το συμφέρον.
Ο Θεός να τον συγχωρέσει.....

Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
35
Like
6.183
Πόντοι
7.195
Θυμάμαι τον πατέρα μου 30 χρονών περίπου το 1974 ή το 1975 αρχή, στην μεταπολίτευση, να φέρνει με χαρά και ενθουσιασμό έναν δίσκο του Σαββόπουλου... Ήμουν 3μιση με 4 χρονών...
Ναι περίπου μέχρι το 1980 κράτησε ο Σαββόπουλος. Μετά τελείωσε.

• Like
Αντιδράσεις: gkas1

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
17.931
Πόντοι
18.546
Ακόμα ένας ατάλαντος που έγινε διάσημος και πλούσιος πουλώντας μεταπολιτευτικό αριστεριλίκι, σιγά τις μαλακίες που έγραφε (ω ντα ντα ντιρλα νταντα... :jerking::jerking:) και σιγά την φωνή που είχε. Τον ξεχάσαμε ήδη :grin:

El Papacito

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Σεπ 2021
Like
12.591
Πόντοι
2.256
Ακόμα ένας ατάλαντος που έγινε διάσημος και πλούσιος πουλώντας μεταπολιτευτικό αριστεριλίκι, σιγά τις μαλακίες που έγραφε (ω ντα ντα ντιρλα νταντα... :jerking::jerking:) και σιγά την φωνή που είχε. Τον ξεχάσαμε ήδη :grin:
Το ντιρλαντά δεν είναι σύνθεση του, παραδοσιακό είναι από την Κάλυμνο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom