H V Pay μου δε δούλευε Μόσχα μέχρι πριν κάνα χρόνο που δοκίμασα, οπότε νομίζω ούτε η EC θα δουλεύει. Γενικά αυτές οι κάρτες δουλευουν μονο εντος ΕΕ αν δεν κάνω λάθος.
Προσωπικά στη Ρωσία και την Ουκρανία κι εγώ πάντα φέρνω κάποιο ποσό σε μετρητά και το αλλάζω σε ανταλλακτήρια εκεί.
Ετσι είναι.Μόνο η Maestro λειτουργεί υποτίθεται σε EC Karte εκτός ΕΕ,όχι η Vpay.Αλλά το ρισκάρεις?
Και τι θα σου δώσει το ΑΤΜ?Ρούβλια?Γκρίβνυα?Ποια γκόμενα τα θέλει αυτά?Ολες θέλουν ευρώ ή ντόλλαρς.
Οπότε σκας με το διχίλιαρο ή τριχίλαρο ανά τσέπας και τέλος.
Εχει πολλούς κλεφτοκοτάδες και διαρρήκτες στο κέντρο που θέλουν να σε ξαφρίσουν εννοείται αν κάνεις την εντύπωση ξένου τουρίστα,που τέτοιος φαίνεσαι για αυτό πρέπει να προσέχεις.
Αν καταλάβεις οτι δεν προσέχεις πλέον αρκετά λόγω ηλικίας και σε έχουν βάλει στο μάτι,παίρνεις μέτρα.
Μπορεί η γκόμενα με το που θα φύγει από το διαμέρισμα να στείλει μήνυμα στον άλλο πού είσαι,μπορεί να παίζουν πολλά αντικλείδια για το διαμέρισμα που μένεις,μπορεί να σε παρακολουθούν τύποι όταν κυκλοφοράς γκόμενες.
Ολα αυτά παίζουν εννοείται.
Φαίνεται κιόλας άμα έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και καταλαβαίνεις τι γίνεται.
Είναι στη μάπα σου τελείως,την τελευταία φορά Κίεβο έρχονταν και μίλαγαν στις γκόμενες που με περίμεναν κάτω από το διαμέρισμα.
Εχει και γκόμενες που είναι κλεπτομανείς.Δε θέλουν δηλαδή να σου κάνουν κακό ή να σε ψειρίσουν αλλά αν δουν χαρτονομίσματα ή τιμαλφή τα γραπώνουν.Είναι πιο πολύ ψυχολογική τάση,κλεπτομανία,shop lifting κι έτσι.
Οπότε πάντα παίρνεις μέτρα,διαρκώς είσαι σε εγρήγορση όταν σκας με πακέτα.
Αρκετά ΑΤΜ στο κέντρο ειδικά όσα είναι εκτός τραπεζών τα έχουνε πειράξει για να σου κλέβουνε το PIN.
Αυτά τα παίρνεις σα δεδομένα Κίεβο,αυξάνεις 300% το επίπεδο εγρήγορσης δεν είναι ασφαλής χώρα,Γερμανία κι έτσι να είσαι στα αρχίδια σου.