Νέα

Εστίαση και τουρισμός δε μπορούν να βρουν υπαλλήλους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bruce wayne
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 81K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
2.661
Πόντοι
456
Παίζει να κάνει και μπόνους από Κυριακές, βρίσκεται σε τουριστικό μέρος

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
30.714
Πόντοι
7.046

«Σοκαρίστηκαν» στον ΣΚΑΙ επειδή οι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ φέτος δεν αγοράζουν ούτε... μαγνητάκι​

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
3.905
Πόντοι
456

«Σοκαρίστηκαν» στον ΣΚΑΙ επειδή οι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ φέτος δεν αγοράζουν ούτε... μαγνητάκι​

απο το 2011 που εβαλαν ΕΝΦΙΑ και 15% στα ενοικια απο μηδενικο εισόδημα , εχω δωσει για εσοδα , 4.800 ετησιως ,και λιγοτερα ,αφου υοπαρχουν ζημιες βαψιματα κλπ,13.000 ευρω σ φορους ωστε να μην κοψουν τις συνταξεις στο 50% ( το 2011 είπαν στο Γιωργακη με το ποδήλατο , ακουσε καμαρι μου απο αυριο ,θα παει η κρατικη συμμετοχη στις συνταξεις; απο 24% ,που ειναι τωρα στο 12% ),οπως ειναι το υγιες για ολα τα κρατη, που εχουν δη΄σιο συστημα ασφαλισης, ετσι ηταν δυσκολο , και τους ελειπαν αλλα 8-9 δις , και τη πληρωσα εγω και ολοι βεβαια στον ΕΝΦΙΑ, αλλα και γενικα οι επαγγελματιες κλπ.ετσι εφυγαν μονο απο εμενα 13.000 ευρω απο τοτε σε φόρους που δεν υπηρχαν πριν αποτελεσμα ,πηγαινα 15 ημερες,σε Παργα Λευκάδα, και 20-25 ημερες τον Αυγουστο στη Κρητη ,οπου εχω και καταγωγη.τωρα δεν παω πουθενά ετσι κάπως πιο αργηα θα το δουν το αγγούρι με τι ςπολιτικες Μητσοτακη ΑΕ, και οι εδω πιο ανετοι , αργα η γρηγορα θα τους κτυπησει τη πόρτα και σε αυτοπυς, και φυσικα γιατι ειναι και διεθνες το κόλπο ,ειδικα τώρα με την ουκρανία και την ακρίβεια , εχει κτυπησειμ και τους ξ΄΄ενους.Βασικα δεκεμβριο στο πουκετ ένα παραδειγμα τρως σε εστιατόριο με 2-2,5 τη μεριδα , τα βλέπουν αυτά ολοι, και οι ξένοι και θα υπάρξει μεγάλη καταστροφή , εδω στη πόλη μου ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια να έχουν δωρεάν τις ξαπλωτούρες ,μόνο ότι πάρεις, και τωρα το σετ 2, λειιε 40 ευρω με 2 καφεδες, ε εχει γεμίσει κόσμο με τις δικές του καρέκλες, θα σκάσει όλο αυτό με μεγάλο πάταγο

ugureanu

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Οκτ 2021
Κριτικές
39
Like
2.600
Πόντοι
2.591
απο το 2011 που εβαλαν ΕΝΦΙΑ και 15% στα ενοικια απο μηδενικο εισόδημα , εχω δωσει για εσοδα , 4.800 ετησιως ,και λιγοτερα ,αφου υοπαρχουν ζημιες βαψιματα κλπ,13.000 ευρω σ φορους ωστε να μην κοψουν τις συνταξεις στο 50% ( το 2011 είπαν στο Γιωργακη με το ποδήλατο , ακουσε καμαρι μου απο αυριο ,θα παει η κρατικη συμμετοχη στις συνταξεις; απο 24% ,που ειναι τωρα στο 12% ),οπως ειναι το υγιες για ολα τα κρατη, που εχουν δη΄σιο συστημα ασφαλισης, ετσι ηταν δυσκολο , και τους ελειπαν αλλα 8-9 δις , και τη πληρωσα εγω και ολοι βεβαια στον ΕΝΦΙΑ, αλλα και γενικα οι επαγγελματιες κλπ.ετσι εφυγαν μονο απο εμενα 13.000 ευρω απο τοτε σε φόρους που δεν υπηρχαν πριν αποτελεσμα ,πηγαινα 15 ημερες,σε Παργα Λευκάδα, και 20-25 ημερες τον Αυγουστο στη Κρητη ,οπου εχω και καταγωγη.τωρα δεν παω πουθενά ετσι κάπως πιο αργηα θα το δουν το αγγούρι με τι ςπολιτικες Μητσοτακη ΑΕ, και οι εδω πιο ανετοι , αργα η γρηγορα θα τους κτυπησει τη πόρτα και σε αυτοπυς, και φυσικα γιατι ειναι και διεθνες το κόλπο ,ειδικα τώρα με την ουκρανία και την ακρίβεια , εχει κτυπησειμ και τους ξ΄΄ενους.Βασικα δεκεμβριο στο πουκετ ένα παραδειγμα τρως σε εστιατόριο με 2-2,5 τη μεριδα , τα βλέπουν αυτά ολοι, και οι ξένοι και θα υπάρξει μεγάλη καταστροφή , εδω στη πόλη μου ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια να έχουν δωρεάν τις ξαπλωτούρες ,μόνο ότι πάρεις, και τωρα το σετ 2, λειιε 40 ευρω με 2 καφεδες, ε εχει γεμίσει κόσμο με τις δικές του καρέκλες, θα σκάσει όλο αυτό με μεγάλο πάταγο

Σωστή άποψη σε πολλά

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.099
Πόντοι
16.235
Ένας τύπος δηλώνει ότι είναι υπάλληλος της μαναβικής του Μασούτη με 1500 € το μήνα. Υπερμούφα παραμύθι μου φαίνεται. Ακόμα δε κατάλαβα γιατί το φούσκωσε τόσο πολύ, μαλάκας ε;
1.500€ ...μεικτά!!;;;

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
30.714
Πόντοι
7.046

Τουρισμός: Γεμάτα ξενοδοχεία - Άδεια εστιατόρια​

TasterGuy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2025
Κριτικές
10
Like
1.991
Πόντοι
491
Τεμπέληδες πάντα υπήρχαν, αλλά οι λαμογιές του κλάδου έχουν παραγίνει. Νομίζω πως το πρόβλημα είναι ότι οι τουρίστες πλέον δεν βγαίνουν πχ για να πάνε σε εστιατόριο, παρά εξαντλούν όλα τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ και τρώνε στα Airbnb (ή μένουν σε all inclusive). Για έναν που έχει εστιατόριο αυτό είναι μεγάλο πλήγμα και την πληρώνει ο φουκαριάρης ο φοιτητής που ήρθε να δουλέψει μερικούς μήνες για να βγάλει μερικά λεφτά και να μην βαραίνει (οικονομικά πάντα) τους γονείς του το χειμώνα. Λίγο οι μαύρες συμφωνίες, λίγο η έλλειψη εμπειρίας και η αθωότητα μερικών νέων είναι ικανά για να απογοητεύουν και να παρατήσουν την δουλειά ψάχνοντας για κάτι καλύτερο ή ίσως έναν άλλο κλάδο. Εγώ από την άλλη χαίρομαι να βλέπω νέους να παρατούν και να αφήνουν μόνους εν μέσο σεζόν τέτοιους εργοδότες, επειδή πρέπει να καταλάβουν οι μεγαλύτερες ηλικίες ότι οι νέοι έχουν ξυπνήσει. Ας κάτσουν τώρα να τρώνε στα μούτρα όλους τους τουρίστες που περνάνε με γεμάτες σακούλες από σούπερ μάρκετ μπροστά από τα εστιατόρια τους για τα επόμενα αρκετά χρόνια μέχρι ο Έλληνας να βάλει μυαλό.

Και μιλάω για την εστίαση επειδή σε αυτόν τον κλάδο απασχολούμαι και μου αρέσει να βλέπω τριγύρω μου

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
3.905
Πόντοι
456
Τεμπέληδες πάντα υπήρχαν, αλλά οι λαμογιές του κλάδου έχουν παραγίνει. Νομίζω πως το πρόβλημα είναι ότι οι τουρίστες πλέον δεν βγαίνουν πχ για να πάνε σε εστιατόριο, παρά εξαντλούν όλα τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ και τρώνε στα Airbnb (ή μένουν σε all inclusive). Για έναν που έχει εστιατόριο αυτό είναι μεγάλο πλήγμα και την πληρώνει ο φουκαριάρης ο φοιτητής που ήρθε να δουλέψει μερικούς μήνες για να βγάλει μερικά λεφτά και να μην βαραίνει (οικονομικά πάντα) τους γονείς του το χειμώνα. Λίγο οι μαύρες συμφωνίες, λίγο η έλλειψη εμπειρίας και η αθωότητα μερικών νέων είναι ικανά για να απογοητεύουν και να παρατήσουν την δουλειά ψάχνοντας για κάτι καλύτερο ή ίσως έναν άλλο κλάδο. Εγώ από την άλλη χαίρομαι να βλέπω νέους να παρατούν και να αφήνουν μόνους εν μέσο σεζόν τέτοιους εργοδότες, επειδή πρέπει να καταλάβουν οι μεγαλύτερες ηλικίες ότι οι νέοι έχουν ξυπνήσει. Ας κάτσουν τώρα να τρώνε στα μούτρα όλους τους τουρίστες που περνάνε με γεμάτες σακούλες από σούπερ μάρκετ μπροστά από τα εστιατόρια τους για τα επόμενα αρκετά χρόνια μέχρι ο Έλληνας να βάλει μυαλό.

Και μιλάω για την εστίαση επειδή σε αυτόν τον κλάδο απασχολούμαι και μου αρέσει να βλέπω τριγύρω μου
πολυ σωστα εδω στη πόλη μο σε φουλ σεζον με τουριστες ,περασα στις 3,30 μετα απο τη θαλασσα να παρω ενα γιαουρτι απο του Σκλα;βενιτη , εχει ενα μικρο ,και επειδη ειναι 3 ξενοδοχεια εκει που κοντα, εχει ουρα πανω απο 10-15 ατομα ολοι τουριστες πουμ παιρνουν να φανε, ετοιμα φαγητα τοστ μποιρες κλπ , χαμος τα μαρκετ θα θυσαυρισουν ,τωρα τα εστιατορια ,τι να κανουμε ας μην ειχαμε τοσο πολυ αναπτυξη , οχι αλλη αναπτυξη ....η φοβερή αναπτυξη ειναι μια ευγενική χορηγία της ΚΥ.Μ. Α.Ε.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
30.714
Πόντοι
7.046

Τουρισμός: Η σκοτεινή πλευρά της καλοκαιρινής σεζόν – Τι αποκάλυψε η έρευνα των «Συνδέσεων»​

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
30.714
Πόντοι
7.046

Η Ελλάδα ακριβότερη μεταξύ των μεσογειακών & τουριστικά ανταγωνιστικών κρατών της ΕΕ στα αλκοολούχα​

OP
OP
bruce wayne

bruce wayne

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2021
Κριτικές
2
Like
5.109
Πόντοι
456
το ωραριο της εστιασης μπηκε και τους αλλους κλαδους

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
30.714
Πόντοι
7.046
Άρχισε το κλάμα από τους ιδιοκτήτες μπητσόμπαρων, εστίασης και ξενοδοχείων.

Ρε τύποι, βάλτε ένα χεράκι να σωθεί η κατάσταση. Μπορεί να δουλεύετε 12ωρα χωρίς ρεπό, αλλά τουλάχιστον θα έχετε ένα πιάτο (απομεινάρια)φαϊ που θα μείνει, μια αποθήκη να μείνετε και ένα λάστιχο να κάνετε και μπάνιο.

Πόσο ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ είστε τελικά, θέλετε θέση διευθυντού τραπέζης;

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.536
Πόντοι
206
Τους εχει ταξει ο Κουλης οτι θα φερει Μπαγκλα, αλλα κατι γινεται με τις βιζες κι εχουν τρελαθει οι ταβερνιαριδες και οι ξενοδοχοι. Ξυπνησαν και οι γυφτοι και γινονται ταξιτζιδες ή πανε για δουλεια στη Γερμανια. Παντως εχουν αρχισει και πληρωνουν καποιοι. Εμενα μου προτειναν να παω ψηστης σε νησι με δικο μου δωματιο 9 ωρες τη μερα χωρις ρεπο με 75 ευρω μεροκαματο.

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
3.905
Πόντοι
456
Τους εχει ταξει ο Κουλης οτι θα φερει Μπαγκλα, αλλα κατι γινεται με τις βιζες κι εχουν τρελαθει οι ταβερνιαριδες και οι ξενοδοχοι. Ξυπνησαν και οι γυφτοι και γινονται ταξιτζιδες ή πανε για δουλεια στη Γερμανια. Παντως εχουν αρχισει και πληρωνουν καποιοι. Εμενα μου προτειναν να παω ψηστης σε νησι με δικο μου δωματιο 9 ωρες τη μερα χωρις ρεπο με 75 ευρω μεροκαματο.
μπάγκλα οπως λέμε χανσομ μεν λοβιου σορτ ταιμ? τη γνωστη Μπαγκλα συναγωνιστης να υποθεσω?

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
30.714
Πόντοι
7.046

«Αναγκάζονται να δουλεύουν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ γιατί οι νέοι δεν πάνε ΣΕΖΟΝ», κραυγή από τους επιχειρηματίες​

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
1.207
Πόντοι
1.071
το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού είναι καθολικό σε όλο τον δυτικό κόσμο! Σε κάποιες χώρες όπως η δικιά μας που φεύγουν κιόλας πολλοί ως μετανάστες απλά είναι ακόμα πιο έντονο

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.289
Πόντοι
216
Τα ρομποτ θα αναλαβουν αυτες τις δουλειες στο κοντινο μελλον. 2030 και πολυ λεω...

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
3.905
Πόντοι
456
Τα ρομποτ θα αναλαβουν αυτες τις δουλειες στο κοντινο μελλον. 2030 και πολυ λεω..
μπουρδες λενε τουςμ ειχαν σαν σκλαβους και χαζοι ειναι.Σας δινω ενα απλο, παραδειγμα , το 1989 αγορασα τη γκαρσονιερα που κατοικω σημερα.Ημουν στο εργοστασιο κατασκευης γυν.υποδηματων ,του θειου μου , κι σαν κοπτης ,τεχνιτης δηλαδη ,ουτε πανεπιστημια ,ουτε δεκα μεταπτυχιακα, και εβγαζα το μηνα 165.000 δραχμες , συν 30-40.000 3 απογευματα που ειχα ξεκινησει σαν πτοπονητης τενις ,η οποια εγινε και η μονη εγασια μου στο μελλον .τιμη αγορας 19 ετων 1.500 000 δραχμες κοινως 7,5 μη νιαιες αποδοχες .οικ ο βασικος ηταν καπου 80 000 δραχμες αλλα και παλι 30 μισθοι βασικου ηταν.Τοτε λοιπον τα χρηματα ειχαν αξια , σε μια αναλογιστικη μελετη σοβαρου οικονομολιγικου γραφειου ,εβγαλαν πως τα 780 ευρω του κατωτατοπυ βασικου μισθου καθαρα ,αναλογουσαν το 2002 που μπηκαμε στο κοινο νομισμα μολις με 320 ευρω,οτνα πχ τοτε η βενζινη ειχε 82 λεπτα.Τοσο καλα πηγαμε μεσα στο κοινο νομισμα ,αφου δεν ειμαστε πλεον πουθενα ανταγωνιστικοι, σε σχεση με τους αλλους στημν ΕΕ, με δεκαπλασιασμο του ελειμματος εμπορικου ισοζυγιου ,ναι καλα το γραφω η ΝΔ ,καταφερε απο το 2019 τα 1,7 δις ελειμα να τα κανει 17,5 ,τοση μεγαλη επιτυχια τοσο αξιοι, αφου συμφωνα με τα επισημα στοιχεια γιακαθε αυξηση του ΑΕΠ ,για καθε 1 ευρω ισον 100% απο φορους αρα μηδεν αναπτυξη στη πραγματικοτητα ,ολα απο φορους κοινως Ελλας game over soon.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom