Easy Rider
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2020
- Κριτικές
- 15
- Like
- 30.712
- Πόντοι
- 7.046
Mαλλον δεν έχουν κάνει υπάλληλοι αλλά γεννήθηκαν αφεντικά...Αυτήν την γαμημένη και εύκολη λογική στην οποία τόσο εύστοχα και σωστά αναφέρεσαι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ? Το έχω πραγματικά απορία!
Τύπε δώσε κανένα φράγκο να μάθεις σύνταξη, ορθογραφία και μαθηματικάεααλλο που δεν καταλαβαινουν ολοι οσοι ασχολουνται με την εστιαση ,ειναι πως τωρα ψαχνοντας στο ιντερνετ βρισκεις τα παντα ,οταν ζητανε τιμες καραβισιες που λεμε ,ε ο τουριστας θα παει αλλου ,εγω πχ εκοψα πλεον τις διακοπες στην Ελλαδα , μαλιστα αφησα να λειξει ακομη και ο κοινωνικος τουρισμος, αφου τα εξοδα για διατροφη βενζινες καραβι, για Κρητη οπου εχω μεν καταγωγη , αλλα απο το 2022 δεν εχω να μεινω η πολυ οικονομικα του τυπου 20-28 ευρω ,και μιλαμε για Αυγουστο, η σε συγγενιεος δωρεαν , ετσι κανω αποταμιευση ,και το Δεκεμβριο θα παω 2 μηνες Πουκετ να κανω ολη μερα μπανιο ,οταν εδω εχει κρυο ,θα τρωω σε ταβερνα με ακομη και απο 1,5 ευρω τη μεριδα με 6-8 ευρω εισοδο σε μπαρμπεκιου, οσο θελω και μαλιστα και ωαρια, ενα ποτο απο 1,5-3 ευρω , βενζινα για το μηχανακι ο,80 ευρω, και οι τιμες στο μαρκετ μιο κοστος η και λιγο πιο κατω ,ολα μαζι με τα αεροπορικα εισιτηρια, 600 αεροπλανο+500 διαμερισμα και μηχανακι +800 συνολο, 400χ 2 μηνες να περασω 1.900 αντε 2.000 ευρω ολα μαζι .Ε βδεν αξιζει να τα ξοδεψω εδω σε 20 ημερτες , αλωστε ζω σε μια πολη οπου η θαλασσα ειναι υπεροχη και μολις 4 στενα απο το σπιτι μου , αρα καθε μερα διακοπες κανω
βαριεμαι να βαζω τονους και αλλα τετοια , αν δεν μπορεις να μην διαβασεις τα ποσταρισμα τα μου και μην ξεχαμε τι γραμματα κανουν οι γιατροι που μονο οι ιδιοι αντε και οι φαρμακοποιοι τα βγαζουν , ε αυτοι δεν ειναι αγραμματοι ,Τύπε δώσε κανένα φράγκο να μάθεις σύνταξη, ορθογραφία και μαθηματικά
Καλά δε χρησιμοποιείς κινητό να γράψεις;βαριεμαι να βαζω τονους και αλλα τετοια , αν δεν μπορεις να μην διαβασεις τα ποσταρισμα τα μου και μην ξεχαμε τι γραμματα κανουν οι γιατροι που μονο οι ιδιοι αντε και οι φαρμακοποιοι τα βγαζουν , ε αυτοι δεν ειναι αγραμματοι ,
ερχεται μεγαλη καταστροφη και ο κόσμος ότι ναναι , η συτό βγαίνει σαν συμπέρασμα απο το 41% των τελευταιων εκλογων. 2006, πηγαινα 5 ημερες Παργα, αλλες 8-10 Νυδρι Λευκαδας, και 25-30 ημερες Κρητη τοπο καταγωγης του πατέρα μου.Οικονομικα όμως ,εβρισκα με 25 ευρω Παργα και Νυδρι ενοικιαζομενα δωμάτια ,και 25-27 στη Κρητη περιοχω Πλακιας και μάλιστα Αυγουστο μήνα .εσοδα μίολις 10-11.000 ευρω το χρόνο , αλλα ειχα και 400 ευρω απο το ενοικιο του πατρικου μου διαμερισματος.Ετσι αφου δεν εχω οικογενεια ,ούτε γατια ουτε σκιλια (οκ φροντιζω 2-3 γατες αδεσποτες απεναντι , αλλα σιγα το εξοδο) μπορουσα να ξοδεψω ολο το ποσο των εξτρα 4.800 ευρω ,για να παω σε ομορφα μερη,μην ξεχναμε πως η Ελλαδα ειναι οτι καλυτερο στο κόσμο για μπανιο ολο το καλοκαιρι μιας και λατρης της θάλασσας , κολυμπω αποστση 2-3 ώρες καθημερινα .τοτε η βενζινη είχε μόλις 1υερω το λίτρο.Απο το 2011 μου εβαλαν 15% στο ενοικιο ,συν αλλα 340 ΕΝΦΙΑ, τωρα εχει μειωθει στ 280 , ετσι χαθηκαν απο αυτα που ξοδευα στις διακοπες μου, 1.000 ευρω.Συνολικα εχω δωσειο σε φορους πανω απο 13.000 ευρω για εισοδημα απο ενοικιο μόλις 4.900το σχρονο , και χωρις τα εξοδα ,ζημιες.Σιγά σιγά επέσε και η δουλειά αφου σαν προπονητης τένις σε μικρη πόλη των 10 χιλιχδων κατοικων ,εβλεπα τι συνεβαινε με τη μειωση των μισθων .Ετσι με ολα αυτα σταματησα να πηγαινω διακοπες , απο το 2021 , ενω ηδη ξοδευα πολυ λιγοτερα , αφου πηγαινα πλέον μόνο Κρήτη και εκεί φιλοξενούμενος σε συγγενεις.Και σας κάνει εντύπωση που πάνε στα μάρκετ , εδω εχει μικρο Σκλαβενίτη και 3 ξενοδοχεια απένεντι και διπλα , και αν πας μεσημέρι 20 και πανω τουρίστες που ψωνίχουν για να φάνε κάτι απο εκεί .τυουρισμος μεγάλη φούσκα που θα σκασει ασχημα, έχουν να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις ειδικα εστίασης, Και κάτι ετσι φια να το εχετε σαν πληροφορία.Σε 2μιση χρόνια ελπιζω να δεν με πιάσει η αύξηση των ορίων να βγω σε μειωμενη κατα 30% (επι της Εθνικης ) και με το ιλιγγιωδες ποσό μεταξύ των 450 η έωσ 530 αν εξαγορασω του στρατου.Τοτε μαζι με το ενοιικιο θα κάνω μεγάλη οικονομία και θα πηγαινω στο Πουκετ για 3 μήνες απο Δεκεμβριο εως Μαρτιο , που εδω κανει κρύο .Εκει το κόστος ζωης ακόμη και τη περιοδο των γιορτων ειναι στο μισό , ετσι με 400-500 ευρω το μήνα εισαι μια χαρα. Επιπλεον εξοδο τα 600-650 ευρω του αεροπορικου εισιτηρίου, για διαμμερισμα με 250 ευρω το μήνα άνετα ,αλωστε εδω που μενω μόνιμα απο το 1997, η θάλασσα ειναι στα 4 στενα απο το σπίτι μου και είναι και πανέμορτφα , αρα γιατί να πηγαίνω διακοπές πανάκριβα , αφού την έχω εδώ τσάμπα και να μην πάω μέσα στο κρυο του χειμώνα να κολυμπω 2 φορές τηην ημέρα , α χα χα , το να κάνεις Χριστουγεννα με το μαγιώ και μια καρλυδα στο χέρι ε΄ναι άλλη αίσθηση , σίγουρα πολύ καλύτερη από το να είσαι σε καμμι ταβέρνα κλεισμένος με καμμια χαλία μικροφωνική και με κανα ψιλοπαράφωνο συγκρότημα ποιυ να παλευει να σου μεταδ΄ωσει κάτι απο το πνεύμα λέμε τώρα των γιορτων , καλη δύναμη σε όλους να αντεξουμε , και δω θα ανφωνισω ως αλλος Κούρκουλος σε παλια Ελληνικη ταινία ..όχι α΄΄λλη ανάπτυξηΧαλκιδική πάντως φέτος, σχεδόν δεν υπήρχε Έλληνας τουρίστας ούτε για δείγμα. Όσοι πήγαν είχαν εξοχικό εκεί, απλά δείτε τιμές ενοικίασης.
Τουρίστες 90% Βαλκάνιοι, που νοικιάζουν σε πολυκατοικίες/συγκροτήματα αγορασμένα από ομοεθνείς τους, πληρώνουν μέσω της χώρας τους (άρα μηδέν είσπραξη ΦΠΑ για ελληνικό κράτος), δεν πατάνε ΠΟΥΘΕΝΑ παρά ΜΟΝΟ σούπερ μάρκετ και βενζινάδικο (ΑΝ χρειαστούν καύσιμο). Το ωραίο; Έρχονται με καινούργια πανάκριβα αυτοκίνητα για τον μέσο Έλληνα και τα μόνα παλαιά οχήματα στον δρόμο είναι... ελληνικά.
ειναι Σκλαβε-νιτης, λιντ ,μασουτης μετριοι εργοδοτες,απλα πληρωνουνς στην ωρα τους...χειροτερος μακραν ο ΑΒ...σκλαβενιτης. λιτνλ. καρελιας. μασουτης. και πολλοι αλλοι
Ένας τύπος δηλώνει ότι είναι υπάλληλος της μαναβικής του Μασούτη με 1500 € το μήνα. Υπερμούφα παραμύθι μου φαίνεται. Ακόμα δε κατάλαβα γιατί το φούσκωσε τόσο πολύ, μαλάκας ε;ειναι Σκλαβε-νιτης, λιντ ,μασουτης μετριοι εργοδοτες,απλα πληρωνουνς στην ωρα τους...χειροτερος μακραν ο ΑΒ...
καρελιας πολυ καλος αλλα ζηταει συγκεκριμενες ειδικοτητες κ μονο.
Μαλλον θα προσθετει και αυτα που βγαζει σαν ντιλιβεραςΈνας τύπος δηλώνει ότι είναι υπάλληλος της μαναβικής του Μασούτη με 1500 € το μήνα. Υπερμούφα παραμύθι μου φαίνεται. Ακόμα δε κατάλαβα γιατί το φούσκωσε τόσο πολύ, μαλάκας ε;
Μπα ρεμάλι γυρολόγος είναι μετάΜαλλον θα προσθετει και αυτα που βγαζει σαν ντιλιβερας
οταν εχει ρεπο απο το Μασουτη.
γιατι προφανως εχει και τριετιες! ενω καποιοι αλλοι τις θαβουν απο μονοι τουςΈνας τύπος δηλώνει ότι είναι υπάλληλος της μαναβικής του Μασούτη με 1500 € το μήνα. Υπερμούφα παραμύθι μου φαίνεται. Ακόμα δε κατάλαβα γιατί το φούσκωσε τόσο πολύ, μαλάκας ε;
Μεικτός μισθός έγγαμου υπαλλήλου με όλες τις τριετίες 1.232,00€γιατι προφανως εχει και τριετιες! ενω καποιοι αλλοι τις θαβουν απο μονοι τους
αν βαραει κυριακες και υπερωριες?Μεικτός μισθός έγγαμου υπαλλήλου με όλες τις τριετίες 1.232,00€
(Μέσος) μεικτός μισθός έγγαμου εργάτη εργάτη με όλες τις τριετίες 1.430,00€
Άρα δεν παίζουν ρόλο οι τριετίες
καποιο ρολο θα τον παιζουν. μπορει να εχει και μπονους στοχων το καταστημα. μπορει να ειναι σε παραθεριστικο και να κανει κυριακες...Μεικτός μισθός έγγαμου υπαλλήλου με όλες τις τριετίες 1.232,00€
(Μέσος) μεικτός μισθός έγγαμου εργάτη εργάτη με όλες τις τριετίες 1.430,00€
Άρα δεν παίζουν ρόλο οι τριετίες