Όσα γράφεις ισχύουν. Βέβαια έχω το εξής προτέρημα. Την πρώτη φορά που πήγα με έβαλε στα κόλπα μια ντόπια γκόμενα και με έφερε σε επαφή με μεσητρια που μιλάει μόνο ρωσικά αλλά η γκόμενα έκανε τα negotiations για διαμέρισμα στο Dana mall στο Βοστόκ metro station στα 110 rbl τον Φλεβάρη και 120 το Μάιο. On season πάει πολύ πιο ακριβά. Ανακαινισμένο με ασανσέρ 60 τετράγωνικα στον 14ο όροφο. Είναι περιοχή φιλέτο αλλά εκτός κέντρου αλλά δίπλα στο Μετρό. Με mall για game και high class gym δίπλα. Έχεις πιο ιδιωτικότητα και είναι πιο εύκολο να φέρεις γκόμενα. Σχετικά με το λεωφορείο πόσα έσκασες στον οδηγό για να πας μπροστά και πως πήρες τόσο εύκολα την βαλίτσα από το προηγούμενο λεωφορείο. Λαδωσες και τον δικό σου οδηγό?
Είχα υποψιαστεί οτι κάτι συνέβαινε με πειρατικούς επιβαίνοντες αφού είδα καθαρά οδηγό της Eurolines να τα παίρνει στο αεροδρόμιο του Βίλνιους για να βάλει ένα ζευγάρι μέσα.Του έδωσαν 100 ευρώ και τους άφησε να μπουν παρόλο που υπήρχε μόνο μία ελεύθερη θέση.Τελικά τη μία δεν την άφησαν να περάσει στα σύνορα και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.
Μετά στην επιστροφή όταν μας εξηγούσε ο οδηγός του λεωφορείου από το Μινσκ οτι υπήρχε ουρά από λεωφορεία που περιμένουν και οτι θα φτάναμε χαράματα στην καλύτερη Βίλνιους και μάλλον μεσημέρι κατά πάσα πιθανότητα πήρα πρέφα κάτι τύπους με βαλίτσες να μετακινούνται προς τα εμπρός τρέχοντας σχεδόν.Αφού αποκλείεται να έσκαγαν φυλάκιο με τα πόδια υπέθεσα οτι άλλαζαν λεωφορείο.Οπότε πλησίασα το πρώτο στη σειρά διασχίζοντας τα προηγούμενα το οποίο είχε φύγει από το Μινσκ 6 ώρες νωρίτερα από το δικό μας.Ο οδηγός βρισκόταν εκτός οχήματος,τον ρωτάω στα ρωσικά γίνεται να σας πληρώσω για να μπω στο λεωφορείο?Ναι,μου λέει.Πόσο πάει τον ρωτάω.30 ευρώ μου λέει.Μπορώ να πληρώσω με ρούβλια?(ήθελα να τα ξεφορτωθώ).Οχι μου λέει,μόνο ευρώ.Του δίνω κατοστάρικο μου δίνει ρέστα και μεταφέρω τη βαλίτσα από το δικό μας στο δικό του.Ο δικός μας οδηγός είχε ανοιχτό το χώρο αποσκευών οπότε δε χρειάστηκε να του πω τίποτα.Ηταν και ο πρώτος στη σειρά οδηγός της Eurolines.Μου ανοίγει το χώρο αποσκευών,βάζει τη βαλίτσα μέσα και τον ρωτάω σε ποια θέση να κάτσω?Μπες μέσα μου λέει και κάτσε πίσω,υπάρχουν αρκετές θέσεις ελεύθερες.Μπαίνω μέσα ρωτάω μια τύπισσα κάθεται κανένας εδώ?Οχι μου λέει και πιάνω μια πολύ καλή θέση μπροστά δίπλα στο παράθυρο.Ετσι γλίτωσα τουλάχιστον εξάωρο αναμονής.
Το λάθος το έκανα όταν φτάσαμε Βίλνιους που αντί να κατέβω αεροδρόμιο αποφάσισα να κατέβω σταθμό λεωφορείων υποθέτοντας οτι θα ήταν κοντά στο κέντρο και το ξενοδοχείο.Ομως ο σταθμός των λεωφορείων ήταν στου διαόλου τη μάνα και το χειρότερο υπήρχε μόνο ένα ταξί.Κατάλαβα το λάθος μου,άρπαξα γρήγορα τη βαλίτσα και έτρεξα κατευθείαν στο ταξί.Ηταν κάπου μία η ώρα το βράδυ.Ο ταξιτζής μίλαγε μόνο ρωσικά,τον έκοψα για Ουκρανό.Με ρωτάει πού πας,Μαριοτ του λέω,30 ευρώ μου λέει,θα μου τα δώσεις τώρα.Εντάξει του λέω,σκάει μετά μια Λευκορρωσίδα γιαγιά που ήθελε ταξί και ο τύπος τη γράφει τελείως στα παπάρια του της λέει κάτσε εδώ να περιμένεις μέχρι να έρθει άλλο ταξί.Εντωμεταξύ να κάνει κρύο και να ψιλοβρέχει όχι όπως Μινσκ.
Οταν γύρισα από το Μαριοτ στο αεροδρόμιο του Βίλνιους με πολυτελές ταξί και ευγενέστατο Λιθουανό οδηγό πλήρωσα μόνο 13 ευρώ.Οπότε βασικό να παίρνει κανείς το λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Βίλνιους και να κατεβαίνει μόνο αεροδρόμιο.Αλλος κίνδυνος είναι να σου πάρουν τις βαλίτσες όταν γίνεται στάση αεροδρόμιο αφού ο οδηγός δεν προσέχει ούτε ελέγχει τις βαλίτσες του καθενός.
Η πλάκα είναι οτι με τόσους πειρατικούς επιβαίνοντες οι οδηγοί δεν ξέρουν πραγματικά πόσα άτομα βρίσκονται στο λεωφορείο οπότε θέλει προσοχή άμα κατέβεις duty free και αργήσεις γιατί μπορεί να σε ξεχάσουν εκεί.Στον έλεγχο διαβατηρίων βέβαια περιμένουν μέχρι να περάσει και ο τελευταίος επιβάτης πριν φύγουν.Μπορείς να κατουρήσεις στις τουαλέτες πριν τον έλεγχο διαβατηρίων,μετά δε σε αφήνουν πλέον αφού έχεις περάσει τη γραμμή.
Η τεράστια καφρίλα πήγε να γίνει σταθμό Μινσκ που ήρθε το λεωφορείο στις 16:00 όπως ήταν η ώρα αναχώρησης,βάζω μέσα τη βαλίτσα και όταν δείχνω το ειστήριο στον οδηγό μου λέει στα ρωσικά οτι αυτό δεν είναι το δικό μας λεωφορείο που φεύγει στις 16:00 αλλά το προηγούμενο που έπρεπε να φύγει στις 14:20 και καθυστέρησε.Οτι το δικό μας θα έρθει μετά δεν ξέρει πότε.Τρέχω να βγάλω τη βαλίτσα και ο μαλάκας μπαίνει στο λεωφορείο και κλείνει την πόρτα.Στα αρχίδια του εντελώς.Ευτυχώς πρόλαβα και την έβγαλα αλλιώς θα ταξίδευε η βαλίτσα πριν από εμένα.
Μου έκανε εντύπωση οτι είχε πολλές κενές θέσεις το λεωφορείο και παρόλα αυτά δε με άφησε να μπω και μετά υποψιάστηκα οτι επίτηδες αφήνουν τις κενές θέσεις και δεν παίρνουν άλλους στο σταθμό με εισιτήριο για το επόμενο λεωφορείο για να τα τσεπώνουν από τους πειρατικούς επιβάτες που αλλάζουν λεωφορείο στα σύνορα.
Διαμερίσματα βρίσκεις στην expedia,στο trip.com και σε ρωσικά σάιτ όπως το ostrovok.ru,realt.by,sutochno.ru.Εχουν και κριτικές ιδίως στα ρωσικά σάιτς οπότε διαλέγεις.Προτίμησα να κλείσω ξενοδοχείο με Expedia και το πλήρωσα ήδη από Γερμανία.Την προηγούμενη φορά είχα κλείσει πολύ καλό διαμέρισμα Νεμίγκα στα 80 ευρώ ημερησίως όπου θα έπρεπε να πληρώσω άμα τη αφίξει αλλά δεν πήγα.Βρίσκεις κεντρικό άνετα και στα 50 ευρώ αλλά αιρ κοντίσιον δε βρίσκεις εύκολα και είναι σημαντικός ο κλιματισμός το καλοκαίρι,ήταν αφόρητη η ζέστη.30 στο Μινσκ είναι όπως 40-45 στην Αθήνα.
Αν μείνω διαμέρισμα θα πάω κέντρο μόνο Νεζαβισιμόστι,Λενίνα,Karla Marxa ή Νεμίγκα για να είμαι μέσα στην κίνηση,τα κλαμπ και τις γκόμενες και να αποφεύγω τα έξοδα ταξί.
Εξω από τα κλαμπ ξενερώνουν οι γκόμενες περιμένοντας ταξί και μπορεί να ξεμεθύσουν και να αλλάξουν γνώμη οπότε καλύτερα να τις πας ποδαράτος διαμέρισμα.
Бронируйте отели в Минске онлайн по самым выгодным ценам на 2025 год. Выбирайте объекты с реальными фото и отзывами.
ostrovok.ru
Посуточная аренда напрямую у владельцев без посредников и переплаты в Минске.❇️Отличные варианты жилья на любой бюджет. ❇️Реальные фотографии. ❇️Честные отзывы. ❇️Суперкэшбэк до 30%.
minsk.sutochno.ru
Снять квартиру в Минске на сутки дешево. Объявления о посуточной аренде квартир на день, ночь, часы на сайте Realt: удобный поиск, цены, фото, описания!
realt.by