Νέα

Λευκορωσία - Μίνσκ Πληροφορίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikos fkr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 919
  • Εμφανίσεις 108K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
Έχω παει πριν την πανδημία,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω επαφές με κοπέλες από Ουκρανία και Λευκορωσία,έχω κάνει και στατιστικές και τα νούμερα λένε ότι στην επαρχεία πέφτουν πιο εύκολα,έχω μεταφέρει πολλές πολαντ λαι άλλες Σλοβακία,τώρα βέβαια τα έχω με μια τσεχα και έχω αφήσει το σοβιετικο πεδίο.
Εγώ σε σένα διακρίνω λάθη ως προς τις επιλογές και την βαλιου φορ μανι αξία.
Δεν γίνεται να σκας 200 και να μη σου κάθονται δεν συμφέρει, σε βλέπουν απλά και σου λέει εδώ είμαστε ρουφάμε,αν ήμουν εγώ θα στο έδιναν 100 ευρώ,μη το παίζεις λαρτζ να δελεάσεις γιατί μετά θα σε ρουφάνε.
Δεν θέλω να το παίξω κάτι απλά λέω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου

Δηλαδη εχεις να πας πανω απο πεντε χρονια.Ξερεις ποσα εχουν αλλαξει?Το 2017 γαμουσα τρεις διαφορετικες γκομενες Κιεβο καθε μερα και αλλες και ειχα δεκαδες στα σκαρια.Δες στο θρεντ του Κιέβου και για το σπονσορινγκ
ποσες εχω ποσταρει επι σειρά ετών. Τωρα δεν μπορεις καν να πας εκει.Μιλαμε για το τι μπορεις να κανεις τωρα.Τωρα εσυ δε θα τολμουσες καν να πας Μινσκ οχι να καταφερεις να βγαλεις γκομενα σε τριημερο.Δε θα τολμουσες να πας ουτε Κιεβο ή Μόσχα.
Εγω παω,βαζω φωτο δινω πληροφοριες τα παντα ολα οπως και για Βαρσοβια,Κιεβο,Μόσχα,Βελιγράδι κτλ.
Το κάνω γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι ισχύουν.
Εσύ πρώτα πρώτα δε θα πας,αν πας δε θα ξέρεις ρωσικά και δε θα έχεις αρκετά λεφτά ούτε χρόνο.Οποτε αρνείσαι να πας μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες που δεν γίνεται.
Εγώ και πάω και δίνω και τις πληροφορίες και βαζω και τις φωτο και κάνω και τη σύγκριση με τις άλλες χώρες τώρα και πριν.Αυτά τα στάνταρντ καθορίζω.

Τελευταία τροποποίηση:

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
Τώρα ουσιαστικά παίζουν μόνο Μινσκ και Μόσχα με το Μινσκ να είναι πιο ασφαλής επιλογή αφού Μόσχα περιστασιακά κλείνει το αεροδρόμιο λόγω βομβαρδισμών από τους Ουκρανους.Φαντασου να σκάσεις ένα κάρο λεφτά σε διπλα αεροπορικά μέσω Τουρκίας,βίζες κτλ για να σου ακυρώσουν την πτήση επιστροφής και να μείνεις Μόσχα με τις κάρτες να μη λειτουργούν.Υστερα το Μινσκ είναι σαφώς φτηνότερο.Το ίδιο ξενοδοχείο Μόσχα θα κοστίζει τα διπλα το ίδιο και τα εστιατόρια κτλ.Κιεβο υπάρχει ένα μόνο αξιόλογο ξενοδοχείο το Hyatt που κοστίζει επίσης τα διπλά.Και τα εστιατόρια,κλαμπ κτλ Κιεβο είναι πολύ κατώτερα απο Μινσκ.Συν τα σκαμς Κιεβο που δεν σε ενοχλουν βέβαια είναι σα φύρα άμα γαμάς.
Αλλά το πρόβλημα Λευκορωσία που ήταν διαχρονικά το ίδιο είναι οτι δεν κάθονται οι γκομενες για one night stands όπως κάνουν Ουκρανεζες,Πολωνέζες κτλ.Εξου και το πρόβλημα δεν ξέρεις πόσα ακριβώς πρέπει να σκάσεις.

metso1986

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
163
Πόντοι
1
Σου βγάζω το καπέλο για την οξυδέρκεια να δώσεις έξτρα λεφτά να μπεις σε πιο μπροστινό λεωφορείο. Ποια λεωφορεία γλύτωσες? Εγώ είχα φύγει Κυριακή στις 15.00 και έφτασα ξενοδοχείο στις 00.30. γενικά το καλοκαίρι έχει γαμηθει η φάση με την αναμονή στα σύνορα. Επίσης η υποδοχή του ghosti η μικρή από το Gomel είναι σε εμένα στο Μόναχο ένω δουλεύει παράλληλα σε ένα Jugendherberge. Μιλάει άπταιστα γερμανικά λόγω γερμανικής φιλολογίας. Μόνο τα δόντια της πρέπει να φτιάξει. Κατά τα άλλα μαργαριτάρι. Χωρίς γλώσσα δύσκολα κάθεται κάτι στο"τζάμπα". Μινσκ είναι έρωτας. Η πόλη δίνει πόνο απλά για τόσο λίγο που πήγες εσύ δεν θα πήγαινα. Εγώ κλείνω 120-140rbl BnB και κάθομαι minimum 10 μέρες λόγω ταλαιπωρίας του ταξιδιού.

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
Σου βγάζω το καπέλο για την οξυδέρκεια να δώσεις έξτρα λεφτά να μπεις σε πιο μπροστινό λεωφορείο. Ποια λεωφορεία γλύτωσες? Εγώ είχα φύγει Κυριακή στις 15.00 και έφτασα ξενοδοχείο στις 00.30. γενικά το καλοκαίρι έχει γαμηθει η φάση με την αναμονή στα σύνορα. Επίσης η υποδοχή του ghosti η μικρή από το Gomel είναι σε εμένα στο Μόναχο ένω δουλεύει παράλληλα σε ένα Jugendherberge. Μιλάει άπταιστα γερμανικά λόγω γερμανικής φιλολογίας. Μόνο τα δόντια της πρέπει να φτιάξει. Κατά τα άλλα μαργαριτάρι. Χωρίς γλώσσα δύσκολα κάθεται κάτι στο"τζάμπα". Μινσκ είναι έρωτας. Η πόλη δίνει πόνο απλά για τόσο λίγο που πήγες εσύ δεν θα πήγαινα. Εγώ κλείνω 120-140rbl BnB και κάθομαι minimum 10 μέρες λόγω ταλαιπωρίας του ταξιδιού.

Πήγα 7 λεωφορεία μπροστά οπότε γλίτωσα τουλάχιστον οκτάωρο.Αφηναν μόνο δύο λεωφορεία την ώρα να περάσουν οι Λιθουανοί.Αλλιώς τον είχα πιει θα έφτανα στην καλύτερη χαράματα έχοντας ξεκινήσει 17:00 από Μινσκ αφού καθυστέρησε και το λεωφορειο από Μινσκ να φύγει.Αυτό που μπήκα οταν άλλαξα στα σύνορα ειχε ξεκινήσει 11:00 απο Μινσκ και περιμενε ήδη 8
ώρες.Προτιμώ γενικά να μένω λίγες μέρες για να έχω δύναμη πυρός γιατί το σύστημά μου βασίζεται στο σπονσοριλίκι.Καλύτερα να φας δύο χιλιάδες ευρώ σε 4 μέρες οπότε έχεις δύναμη 500 ευρώ ημερησίως παρά σε 10 μέρες οπότε η ισχύς σου ανά ημέρα περιορίζεται στο μισό.Οταν ήμουν φρι καμάκι και πήγαινα για ελευθέρας βοσκής και όχι σπόνσορινγκ προτιμούσα να κάθομαι μεγάλο διάστημα για να βγαίνουν τα ραντεβού.Εμενα σε φτηνά ξενοδοχεία,διαμερίσματα στο κέντρο για να μπορώ να καμακώνω.
Δηλαδή στο φρι καμακι μετράει ο χρόνος ενώ στο σπόνσορινγκ τα διαθέσιμα λεφτά ανα ημέρα.
Την επόμενη φορά θα πάω και στα υπόλοιπα μπαρ που προτείνει η Ανφισα όπως το Luna,το Mama Stiflera,Mojito κτλ.
Με αυτή τη ζέστη που είχε τώρα στους 32 βαθμους που έσκαγες δε θα μπορούσα να μείνω σε διαμερίσμα χωρίς αρκουδίσιο και τα περισσότερα δεν έχουν ιδίως τα κεντρικά.Μερικά δεν έχουν καν ασανσέρ πρέπει να ανεβαίνεις σκάλες.Το καλό με τα διαμερίσματα είναι οτι έχεις πιο πολύ χώρο και ιδιωτικότητα αν και η γκομενα δεν είχε πρόβλημα να μπει μαζί μου ξενοδοχείο ούτε στοιχεία της ζήτησαν ούτε τίποτα.
Επίσης ξενοδοχείο έχει room service,σπα,πισίνες,γυμναστήρια,πρωινά κτλ και αυτά τα γουσταρουν οι γκόμενες.

Τελευταία τροποποίηση:

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
Σε αυτές τις τιμές που λες 25-35 ευρώ βρίσκεις μόνο παλιά μη ανακαινισμενα διαμερίσματα του ενός δωματίου μαξιμουμ 40-50 τμ δυαρια ή στούντιο και όχι στο κέντρο.Σίγουρα χωρίς ασανσέρ και χωρίς air condition.Επίσης δεν μπορεις να τα πληρώσεις από Γερμανία με πιστωτική πρέπει να δώσεις τα λεφτά επι τόπου.Αξίζει αν μείνει κάποιος πολλές μέρες.Για λίγες μέρες είναι προτιμότερο ξενοδοχείο.Οι γκόμενες είναι και βρωμιάρες έρχονται πίνουν αρχίζουν τις μασαμπούκες από room service τα κάνουν όλα κωλο,καποτες,χυσια,ξεστρωτα σεντονια,ντους χάλια,χρησιμοποιημενες πετσετες πεταμενες,άμα είσαι ξενοδοχείο παραγγέλνεις καθάρισμα ότι ώρα γουστάρεις έρχεται η καθαρίστρια στα κανει λαμπίκο και μπορείς να φέρεις την επόμενη.Κιεβο έμενα σε διαμερίσματα αλλά δεν είχε καλά ξενοδοχεία όπως Μινσκ σε λογικές τιμές.Τα διαμερίσματα Κίεβο κοστίζουν διπλά από Μινσκ για τα ίδια πράγματα.
Νεμιγκα ένα καλο διαμέρισμα τριάρι 80 τμ πάει στα 80 ευρώ ημερησίως το ίδιο περίπου και Lenina,Prospekt Nezavisimosti.Αν πας σε δυαρι μπορείς να βρεις και με 50 ευρώ ημερησίως στους πιο κεντρικούς δρομους ιδανικά Νεμιγκα,Νεζαβισινοστι,Λενινα,Ιντερνατσιοναλναγια.
Ίσως βέβαια αν κάποιος μιλάει ρωσικά μπορει να διαπραγματευτεί καλυτερη τιμή με τον ιδιοκτήτη αν κάτσει πάνω από δέκα μέρες.

Τελευταία τροποποίηση:

metso1986

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
163
Πόντοι
1
Όσα γράφεις ισχύουν. Βέβαια έχω το εξής προτέρημα. Την πρώτη φορά που πήγα με έβαλε στα κόλπα μια ντόπια γκόμενα και με έφερε σε επαφή με μεσητρια που μιλάει μόνο ρωσικά αλλά η γκόμενα έκανε τα negotiations για διαμέρισμα στο Dana mall στο Βοστόκ metro station στα 110 rbl τον Φλεβάρη και 120 το Μάιο. On season πάει πολύ πιο ακριβά. Ανακαινισμένο με ασανσέρ 60 τετράγωνικα στον 14ο όροφο. Είναι περιοχή φιλέτο αλλά εκτός κέντρου αλλά δίπλα στο Μετρό. Με mall για game και high class gym δίπλα. Έχεις πιο ιδιωτικότητα και είναι πιο εύκολο να φέρεις γκόμενα. Σχετικά με το λεωφορείο πόσα έσκασες στον οδηγό για να πας μπροστά και πως πήρες τόσο εύκολα την βαλίτσα από το προηγούμενο λεωφορείο. Λαδωσες και τον δικό σου οδηγό?

• Like
Αντιδράσεις: GRxx

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
Όσα γράφεις ισχύουν. Βέβαια έχω το εξής προτέρημα. Την πρώτη φορά που πήγα με έβαλε στα κόλπα μια ντόπια γκόμενα και με έφερε σε επαφή με μεσητρια που μιλάει μόνο ρωσικά αλλά η γκόμενα έκανε τα negotiations για διαμέρισμα στο Dana mall στο Βοστόκ metro station στα 110 rbl τον Φλεβάρη και 120 το Μάιο. On season πάει πολύ πιο ακριβά. Ανακαινισμένο με ασανσέρ 60 τετράγωνικα στον 14ο όροφο. Είναι περιοχή φιλέτο αλλά εκτός κέντρου αλλά δίπλα στο Μετρό. Με mall για game και high class gym δίπλα. Έχεις πιο ιδιωτικότητα και είναι πιο εύκολο να φέρεις γκόμενα. Σχετικά με το λεωφορείο πόσα έσκασες στον οδηγό για να πας μπροστά και πως πήρες τόσο εύκολα την βαλίτσα από το προηγούμενο λεωφορείο. Λαδωσες και τον δικό σου οδηγό?

Είχα υποψιαστεί οτι κάτι συνέβαινε με πειρατικούς επιβαίνοντες αφού είδα καθαρά οδηγό της Eurolines να τα παίρνει στο αεροδρόμιο του Βίλνιους για να βάλει ένα ζευγάρι μέσα.Του έδωσαν 100 ευρώ και τους άφησε να μπουν παρόλο που υπήρχε μόνο μία ελεύθερη θέση.Τελικά τη μία δεν την άφησαν να περάσει στα σύνορα και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.
Μετά στην επιστροφή όταν μας εξηγούσε ο οδηγός του λεωφορείου από το Μινσκ οτι υπήρχε ουρά από λεωφορεία που περιμένουν και οτι θα φτάναμε χαράματα στην καλύτερη Βίλνιους και μάλλον μεσημέρι κατά πάσα πιθανότητα πήρα πρέφα κάτι τύπους με βαλίτσες να μετακινούνται προς τα εμπρός τρέχοντας σχεδόν.Αφού αποκλείεται να έσκαγαν φυλάκιο με τα πόδια υπέθεσα οτι άλλαζαν λεωφορείο.Οπότε πλησίασα το πρώτο στη σειρά διασχίζοντας τα προηγούμενα το οποίο είχε φύγει από το Μινσκ 6 ώρες νωρίτερα από το δικό μας.Ο οδηγός βρισκόταν εκτός οχήματος,τον ρωτάω στα ρωσικά γίνεται να σας πληρώσω για να μπω στο λεωφορείο?Ναι,μου λέει.Πόσο πάει τον ρωτάω.30 ευρώ μου λέει.Μπορώ να πληρώσω με ρούβλια?(ήθελα να τα ξεφορτωθώ).Οχι μου λέει,μόνο ευρώ.Του δίνω κατοστάρικο μου δίνει ρέστα και μεταφέρω τη βαλίτσα από το δικό μας στο δικό του.Ο δικός μας οδηγός είχε ανοιχτό το χώρο αποσκευών οπότε δε χρειάστηκε να του πω τίποτα.Ηταν και ο πρώτος στη σειρά οδηγός της Eurolines.Μου ανοίγει το χώρο αποσκευών,βάζει τη βαλίτσα μέσα και τον ρωτάω σε ποια θέση να κάτσω?Μπες μέσα μου λέει και κάτσε πίσω,υπάρχουν αρκετές θέσεις ελεύθερες.Μπαίνω μέσα ρωτάω μια τύπισσα κάθεται κανένας εδώ?Οχι μου λέει και πιάνω μια πολύ καλή θέση μπροστά δίπλα στο παράθυρο.Ετσι γλίτωσα τουλάχιστον εξάωρο αναμονής.
Το λάθος το έκανα όταν φτάσαμε Βίλνιους που αντί να κατέβω αεροδρόμιο αποφάσισα να κατέβω σταθμό λεωφορείων υποθέτοντας οτι θα ήταν κοντά στο κέντρο και το ξενοδοχείο.Ομως ο σταθμός των λεωφορείων ήταν στου διαόλου τη μάνα και το χειρότερο υπήρχε μόνο ένα ταξί.Κατάλαβα το λάθος μου,άρπαξα γρήγορα τη βαλίτσα και έτρεξα κατευθείαν στο ταξί.Ηταν κάπου μία η ώρα το βράδυ.Ο ταξιτζής μίλαγε μόνο ρωσικά,τον έκοψα για Ουκρανό.Με ρωτάει πού πας,Μαριοτ του λέω,30 ευρώ μου λέει,θα μου τα δώσεις τώρα.Εντάξει του λέω,σκάει μετά μια Λευκορρωσίδα γιαγιά που ήθελε ταξί και ο τύπος τη γράφει τελείως στα παπάρια του της λέει κάτσε εδώ να περιμένεις μέχρι να έρθει άλλο ταξί.Εντωμεταξύ να κάνει κρύο και να ψιλοβρέχει όχι όπως Μινσκ.
Οταν γύρισα από το Μαριοτ στο αεροδρόμιο του Βίλνιους με πολυτελές ταξί και ευγενέστατο Λιθουανό οδηγό πλήρωσα μόνο 13 ευρώ.Οπότε βασικό να παίρνει κανείς το λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Βίλνιους και να κατεβαίνει μόνο αεροδρόμιο.Αλλος κίνδυνος είναι να σου πάρουν τις βαλίτσες όταν γίνεται στάση αεροδρόμιο αφού ο οδηγός δεν προσέχει ούτε ελέγχει τις βαλίτσες του καθενός.
Η πλάκα είναι οτι με τόσους πειρατικούς επιβαίνοντες οι οδηγοί δεν ξέρουν πραγματικά πόσα άτομα βρίσκονται στο λεωφορείο οπότε θέλει προσοχή άμα κατέβεις duty free και αργήσεις γιατί μπορεί να σε ξεχάσουν εκεί.Στον έλεγχο διαβατηρίων βέβαια περιμένουν μέχρι να περάσει και ο τελευταίος επιβάτης πριν φύγουν.Μπορείς να κατουρήσεις στις τουαλέτες πριν τον έλεγχο διαβατηρίων,μετά δε σε αφήνουν πλέον αφού έχεις περάσει τη γραμμή.
Η τεράστια καφρίλα πήγε να γίνει σταθμό Μινσκ που ήρθε το λεωφορείο στις 16:00 όπως ήταν η ώρα αναχώρησης,βάζω μέσα τη βαλίτσα και όταν δείχνω το ειστήριο στον οδηγό μου λέει στα ρωσικά οτι αυτό δεν είναι το δικό μας λεωφορείο που φεύγει στις 16:00 αλλά το προηγούμενο που έπρεπε να φύγει στις 14:20 και καθυστέρησε.Οτι το δικό μας θα έρθει μετά δεν ξέρει πότε.Τρέχω να βγάλω τη βαλίτσα και ο μαλάκας μπαίνει στο λεωφορείο και κλείνει την πόρτα.Στα αρχίδια του εντελώς.Ευτυχώς πρόλαβα και την έβγαλα αλλιώς θα ταξίδευε η βαλίτσα πριν από εμένα.
Μου έκανε εντύπωση οτι είχε πολλές κενές θέσεις το λεωφορείο και παρόλα αυτά δε με άφησε να μπω και μετά υποψιάστηκα οτι επίτηδες αφήνουν τις κενές θέσεις και δεν παίρνουν άλλους στο σταθμό με εισιτήριο για το επόμενο λεωφορείο για να τα τσεπώνουν από τους πειρατικούς επιβάτες που αλλάζουν λεωφορείο στα σύνορα.
Διαμερίσματα βρίσκεις στην expedia,στο trip.com και σε ρωσικά σάιτ όπως το ostrovok.ru,realt.by,sutochno.ru.Εχουν και κριτικές ιδίως στα ρωσικά σάιτς οπότε διαλέγεις.Προτίμησα να κλείσω ξενοδοχείο με Expedia και το πλήρωσα ήδη από Γερμανία.Την προηγούμενη φορά είχα κλείσει πολύ καλό διαμέρισμα Νεμίγκα στα 80 ευρώ ημερησίως όπου θα έπρεπε να πληρώσω άμα τη αφίξει αλλά δεν πήγα.Βρίσκεις κεντρικό άνετα και στα 50 ευρώ αλλά αιρ κοντίσιον δε βρίσκεις εύκολα και είναι σημαντικός ο κλιματισμός το καλοκαίρι,ήταν αφόρητη η ζέστη.30 στο Μινσκ είναι όπως 40-45 στην Αθήνα.
Αν μείνω διαμέρισμα θα πάω κέντρο μόνο Νεζαβισιμόστι,Λενίνα,Karla Marxa ή Νεμίγκα για να είμαι μέσα στην κίνηση,τα κλαμπ και τις γκόμενες και να αποφεύγω τα έξοδα ταξί.
Εξω από τα κλαμπ ξενερώνουν οι γκόμενες περιμένοντας ταξί και μπορεί να ξεμεθύσουν και να αλλάξουν γνώμη οπότε καλύτερα να τις πας ποδαράτος διαμέρισμα.

Τελευταία τροποποίηση:

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
Στο Μινσκ σοβαρό αιρκοντίσιον έχουν μόνο δύο ξενοδοχεία το Μάριοτ και το Χίλτον.Τα υπόλοιπα έχουν γενικό σύστημα εξαερισμού χέσε μέσα δηλαδή.Το Χίλτον έχει το πλεονέκτημα οτι είναι πιο κεντρικό έχει τη Γκαλέρια δίπλα και πάνω το BardotXX με τις γκόμενες όπως και καλύτερο εστιατόριο.Εχει όμως περισσότερο θόρυβο λόγω του καζίνο,δεν έχει πισίνα ή σπα,ούτε σπουδαία θέα.Τα δωμάτια στο Μάριοτ είναι καλύτερα όπως και το πρωινό.Το χειμώνα θα προτιμούσα Χίλτον,το καλοκαίρι Μάριοτ σαφώς.Είναι περίπου στην ίδια τιμή.Το Europe είναι καρακέντρο στο καλύτερο σημείο ακριβώς απέναντι από το Grand Cafe αλλά δε μου άρεσαν τα κρεβάτια και δεν έχει επίσης αρκουδίσιο.Μπορεί όμως να το σκεφτεί κανείς σαν επιλογή αφού είσαι κοντά σε όλα με τα πόδια.
Χίλτον είναι βολικό για χειμώνα με την έννοια οτι ψαρεύεις τη γκόμενα στο BardottXX στον πάνω όροφο και τη φέρνεις κατευθείαν στο δωμάτιο κάτω,δε χρειάζεται να αλλάξει ξενοδοχεία,να μπαινοβγαίνει κτλ οπότε μπορεί να ζητήσει και περισσότερα.Ενώ Μάριοτ θα ξεπαγιάζεις περιμένοντας για ταξί αντί να τα σκας στις γκόμενες.Το Μαριοτ είναι πάρα πολύ ήσυχο,έχεις φοβερή θέα και είναι ξενοδοχείο για ανάπαυση όπως λένε οι Ρώσοι ενώ το Χίλτον είναι για μπίζνες και καλά.
Το ξενοδοχείο παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς θα περάσεις.Και μόνο που κατεβαίνεις για πρωινό και βλέπεις τις μουνάρες στη ρεσεψιόν και την είσοδο του μπουφέ στο κυριλέ ξενοδοχείο σου φτιάχνει η διάθεση.Η μία μουνάρα στο μπουφέ φαινόταν να γουστάρει όλο έσκαγε χαμογελάκια αλλά δεν έκανα κίνηση.Εκεί που είδα θεόμουνο ήταν στο Madmen στην υποδοχή στο μπαρ.Ηταν τελείως σε στυλ Σκλεναρίκοβα η γκόμενα.Σαφώς αν ξαναπάω θα χωθώ,κάνουν μπαμ αυτές οτι σπονσοράρονται.Είχε όμως και θαμώνες φοβερές.Αμα κερνάς απλά διαλέγεις σε ποια θα χώσεις τα funds.Εχεις τόσες επιλογές τη μία καλύτερη από την άλλη και συχνά μετανιώνεις που τα έχωσες σε μια ενώ σκάει μια ακόμη πιο μουνάρα και έχεις εγκλωβιστεί με την προηγούμενη.Είναι παράδεισος για σπόνσορες και ελεύθερα καμάκια φυσικά.Πολύ καλύτερη νυχτερινή ζωή από Κίεβο που ουσιαστικά έπαιζαν μόνο δύο κλαμπ,τα υπόλοιπα ήταν μπανανόφλουδες.
Το πρόβλημα είναι οτι δε θα γαμήσεις την ίδια νύχτα όσο και να χώσεις αυτή είναι η βασική διαφορά με Κίεβο.Θα φασώσεις θα πα΄ρεις τηλέφωνο και μετά πρέπει να συνεχίσεις την επόμενη μέρα,θέλουν ψευτοσχέση.Ισως όμως υπάρχουν και μαγαζιά με καυλιάρες που το δίνουν αμέσως,πρέπει να εξερευνήσω.
Εδώ πολύ καλήυ παρουσίαση της νύχτας,βλέπετε τα μαγαζιά και τι μουνιά παίζουν.

Θυμήθηκα τις παλιές καλές αποχές Πολωνίας,Ουκρανίας,έτσι ήτανε τότε και εκεί,ρίγη συγκίνησης με διαπέρασαν.Τι ήττες έχουμε φάει οι πουτσιστές,η ΕΕ κατάπιε ολόκληρες χώρες playground,ειδικά Ουκρανία το θεωρούσα αδύνατο να συμβεί.Τώρα μόνο Λευκορρωσία,Ρωσία αντιστέκονται στη γενική παρακμή.

Τελευταία τροποποίηση:

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
26
Like
4.135
Πόντοι
4.827
Είχα υποψιαστεί οτι κάτι συνέβαινε με πειρατικούς επιβαίνοντες αφού είδα καθαρά οδηγό της Eurolines να τα παίρνει στο αεροδρόμιο του Βίλνιους για να βάλει ένα ζευγάρι μέσα.Του έδωσαν 100 ευρώ και τους άφησε να μπουν παρόλο που υπήρχε μόνο μία ελεύθερη θέση.Τελικά τη μία δεν την άφησαν να περάσει στα σύνορα και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.
Μετά στην επιστροφή όταν μας εξηγούσε ο οδηγός του λεωφορείου από το Μινσκ οτι υπήρχε ουρά από λεωφορεία που περιμένουν και οτι θα φτάναμε χαράματα στην καλύτερη Βίλνιους και μάλλον μεσημέρι κατά πάσα πιθανότητα πήρα πρέφα κάτι τύπους με βαλίτσες να μετακινούνται προς τα εμπρός τρέχοντας σχεδόν.Αφού αποκλείεται να έσκαγαν φυλάκιο με τα πόδια υπέθεσα οτι άλλαζαν λεωφορείο.Οπότε πλησίασα το πρώτο στη σειρά διασχίζοντας τα προηγούμενα το οποίο είχε φύγει από το Μινσκ 6 ώρες νωρίτερα από το δικό μας.Ο οδηγός βρισκόταν εκτός οχήματος,τον ρωτάω στα ρωσικά γίνεται να σας πληρώσω για να μπω στο λεωφορείο?Ναι,μου λέει.Πόσο πάει τον ρωτάω.30 ευρώ μου λέει.Μπορώ να πληρώσω με ρούβλια?(ήθελα να τα ξεφορτωθώ).Οχι μου λέει,μόνο ευρώ.Του δίνω κατοστάρικο μου δίνει ρέστα και μεταφέρω τη βαλίτσα από το δικό μας στο δικό του.Ο δικός μας οδηγός είχε ανοιχτό το χώρο αποσκευών οπότε δε χρειάστηκε να του πω τίποτα.Ηταν και ο πρώτος στη σειρά οδηγός της Eurolines.Μου ανοίγει το χώρο αποσκευών,βάζει τη βαλίτσα μέσα και τον ρωτάω σε ποια θέση να κάτσω?Μπες μέσα μου λέει και κάτσε πίσω,υπάρχουν αρκετές θέσεις ελεύθερες.Μπαίνω μέσα ρωτάω μια τύπισσα κάθεται κανένας εδώ?Οχι μου λέει και πιάνω μια πολύ καλή θέση μπροστά δίπλα στο παράθυρο.Ετσι γλίτωσα τουλάχιστον εξάωρο αναμονής.
Το λάθος το έκανα όταν φτάσαμε Βίλνιους που αντί να κατέβω αεροδρόμιο αποφάσισα να κατέβω σταθμό λεωφορείων υποθέτοντας οτι θα ήταν κοντά στο κέντρο και το ξενοδοχείο.Ομως ο σταθμός των λεωφορείων ήταν στου διαόλου τη μάνα και το χειρότερο υπήρχε μόνο ένα ταξί.Κατάλαβα το λάθος μου,άρπαξα γρήγορα τη βαλίτσα και έτρεξα κατευθείαν στο ταξί.Ηταν κάπου μία η ώρα το βράδυ.Ο ταξιτζής μίλαγε μόνο ρωσικά,τον έκοψα για Ουκρανό.Με ρωτάει πού πας,Μαριοτ του λέω,30 ευρώ μου λέει,θα μου τα δώσεις τώρα.Εντάξει του λέω,σκάει μετά μια Λευκορρωσίδα γιαγιά που ήθελε ταξί και ο τύπος τη γράφει τελείως στα παπάρια του της λέει κάτσε εδώ να περιμένεις μέχρι να έρθει άλλο ταξί.Εντωμεταξύ να κάνει κρύο και να ψιλοβρέχει όχι όπως Μινσκ.
Οταν γύρισα από το Μαριοτ στο αεροδρόμιο του Βίλνιους με πολυτελές ταξί και ευγενέστατο Λιθουανό οδηγό πλήρωσα μόνο 13 ευρώ.Οπότε βασικό να παίρνει κανείς το λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Βίλνιους και να κατεβαίνει μόνο αεροδρόμιο.Αλλος κίνδυνος είναι να σου πάρουν τις βαλίτσες όταν γίνεται στάση αεροδρόμιο αφού ο οδηγός δεν προσέχει ούτε ελέγχει τις βαλίτσες του καθενός.
ο σταθμος των λεωφορειων ειναι πολυ πιο κοντα στην πολη απο το αεροδρομιο του βιλνιους...εχει και νυχτερινο λεωφορειο το 88 με 1ε που συνδεει το αεροδρομιο με τον σταθμο και μετα με το εμπορικο europa ,που το marriot ειναι 500 μ απο εκει...uber δεν εχεις?5ε θα σου περνε απο το σταθμο...

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
ο σταθμος των λεωφορειων ειναι πολυ πιο κοντα στην πολη απο το αεροδρομιο του βιλνιους...εχει και νυχτερινο λεωφορειο το 88 με 1ε που συνδεει το αεροδρομιο με τον σταθμο και μετα με το εμπορικο europa ,που το marriot ειναι 500 μ απο εκει...uber δεν εχεις?5ε θα σου περνε απο το σταθμο...

Μιλάμε για εξαντλητικό ταξίδι από Μινσκ με περιπέτεια,αναμονή στα σύνορα,ορθοστασία μετά από ξενύχτι στα κλαμπ και πτήση την επόμενη μέρα,όρεξη ε΄χεις να περιμένεις το νυχτερινό λεωφορείο μία η ώρα τη νύχτα στο κρύο με το κοντομάνικο ή να ψάχνεις Uber?Μπήκα στο πρώτο διαθέσιμο ταξί να φτάσω γρήγορα ξενοδοχείο για να πάω για ύπνο.

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
26
Like
4.135
Πόντοι
4.827
Μιλάμε για εξαντλητικό ταξίδι από Μινσκ με περιπέτεια,αναμονή στα σύνορα,ορθοστασία μετά από ξενύχτι στα κλαμπ και πτήση την επόμενη μέρα,όρεξη ε΄χεις να περιμένεις το νυχτερινό λεωφορείο στο κρύο ή να ψάχνεις Uber?Μπήκα στο πρώτο διαθέσιμο ταξί να φτάσω γρήγορα ξενοδοχείο για να πάω για ύπνο.
οκ..αλλα γιατι εκλεισες στο marriot στην αλλη ακρη.?το ραντισον στο αεροδρομιο δεν σου εκανε ?

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
οκ..αλλα γιατι εκλεισες στο marriot στην αλλη ακρη.?το ραντισον στο αεροδρομιο δεν σου εκανε ?

Σκέφτηκα μήπως προλάβαινα να δω λίγο την παλιά πόλη στο Βίλνιους αλλά τελικά ξεράθηκα στον ύπνο.Πάντως ωραία μουνάκια οι Λιθουανές μου έκαναν εντύπωση.Καλύτερες από τις Λευκορρωσίδες σωματικώς,όχι τόσο θηλυκές και περιποιημένες βέβαια.Πάντως πιο μοντελικά χαρακτηριστικά.
Κατά τη γνώμη σου το Μάριοτ ή το Ράντισον είναι καλύτερο?Το Ράντισον μου φάνηκε εντυπωσιακό δίπλα στο ποτάμι και είναι λίγο πιο κοντά στην παλιά πόλη.
Γενικά δεν είχα ιδέα από Βίλνιους,νόμιζα οτι το αεροδρόμιο είναι πιο κοντά στην πόλη,όχι οτι είναι ιδιαίτερα μακριά δηλαδή κάπου 20 λεπτά πήρε με το ταξί.
Αν ξαναπάω Μινσκ ίσως να μείνω μια μέρα Βίλνιους αξίζει τον κόπο.Και το αεροδρόμιο μικρό αλλά ήρεμο,κυριλέ μέσα,Ρίγα μεγάλο αλλά μπορδέλο πολύ βρώμικο και με πολλή κίνηση.
Ο ταξιτζής μου εξήγησε οτι μένουν Βίλνιους Ρωσόφωνοι με λιθουανική υπηκοότητα που δε μιλάνε λέξη λιθουανικά ούτε κάνουν τον κόπο να μάθουν,λένε η Ρωσία είναι σπουδαία χώρα γιατί να μάθω λιθουανικά,μου αρκούν τα ρωσικά.

Τελευταία τροποποίηση:

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
26
Like
4.135
Πόντοι
4.827
Σκέφτηκα μήπως προλάβαινα να δω λίγο την παλιά πόλη στο Βίλνιους αλλά τελικά ξεράθηκα στον ύπνο.Πάντως ωραία μουνάκια οι Λιθουανές μου έκαναν εντύπωση.Καλύτερες από τις Λευκορρωσίδες σωματικώς,όχι τόσο θηλυκές και περιποιημένες βέβαια.
Κατά τη γνώμη σου το Μάριοτ ή το Ράντισον είναι καλύτερο?Το Ρνατισον μου φάνηκε εντυπωσιακό δίπλα στο ποτάμι και είναι λίγο πιο κοντά στην παλιά πόλη.
Γενικά δεν είχα ιδέα από Βίλνιους,νόμιζα οτι το αεροδρόμιο είναι πιο κοντά στην πόλη,όχι οτι είναι ιδιαίτερα μακριά δηλαδή κάπου 20 λεπτά πήρε.
ραντισον εχω μεινει πανω απο 10 φορες ειναι τοπ για μενα.800 μετρα απο το κεντρο.πρωινο τοπ στο εστιατοριο διπλα στο ποταμι.μπαρ skyline φοβερη θεα ,βλεπεις και καμμια γκομενα περιποιημενη...ουτε 50 μετρα απο την υπογεια διαβαση βγαινεις στο europa το εμπορικο που επισης βλεπεις κοσμο ,και διπλα ακριβως το πιο μικρο εμπορικο το cup που επισης μαζευει μουνακια για εχει terrace με καφε και εστιατορια.επισης στον δρομο ακριβως απο πανω περνανε 2 λεωφορεια που πας καρφι αεροδρομιο...το marriot ειναι πιο μακρια απο ολα αυτα και χωρις να ειναι πολυ κοντυτερα στην παλια πολη.δεν εχω μεινει.
φθηνοτερο αρκετα καλο ειναι το holiday inn 150μ πριν το ραντισον,πλεονεκτημα οτι δεν εχει καρτα στο ανσανσερ,ανεβαινε η γκομενα χωρις να χρειαζοταν ν κατεβαινω να την παιρνω...επισης για καρακεντρο πολυ καλο ,νοβοτελ,20 μετρα απο το δρομο με τα περισσοτερα καφε ρεστοραν και κλαμπς της πολης.μειονεκτημα εχει ξυλινες πορτες τυπου salloon,στα queen rooms, για το μπανιο,αν κανεις μπανιο ολη η υγρασια μπαινει στο δωματιο,αν γαμας γινεσαι μουσκεμα.
εισαι της παραδοσιακης σχολης αλλα πρεπει να παιζεις ενημερωση μεσω google για να μη χανεις χρονο και χρημα...

Τελευταία τροποποίηση:

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
26
Like
4.135
Πόντοι
4.827
Αν ξαναπάω Μινσκ ίσως να μείνω μια μέρα Βίλνιους αξίζει τον κόπο.Και το αεροδρόμιο μικρό αλλά ήρεμο,κυριλέ μέσα,Ρίγα μεγάλο αλλά μπορδέλο πολύ βρώμικο και με πολλή κίνηση.
Ο ταξιτζής μου εξήγησε οτι μένουν Βίλνιους Ρωσόφωνοι με λιθουανική υπηκοότητα που δε μιλάνε λέξη λιθουανικά ούτε κάνουν τον κόπο να μάθουν,λένε η Ρωσία είναι σπουδαία χώρα γιατί να μάθω λιθουανικά,μου αρκούν τα ρωσικά.
βιλνιους ειναι compact πολη σε 2μερες την εχεις γυρισει ολη με τα ποδια...το αεροδρομιο ειναι 5,5 χλμ απο το κεντρο.το τερμιναλ των αναχωρησεων ειναι 5,5 μηνων καινουργιο.ριγα εχει πιο πολλες ανταποκρισεις γι αυτο εχει και παραπανω κοσμο..

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
βιλνιους ειναι compact πολη σε 2μερες την εχεις γυρισει ολη με τα ποδια...το αεροδρομιο ειναι 5,5 χλμ απο το κεντρο.το τερμιναλ των αναχωρησεων ειναι 5,5 μηνων καινουργιο.

Οντως το κτίριο των αφίξεων ήταν σε τραγική κατάσταση.Τελείως σοβιετικού τύπου.Ενώ στις αναχωρήσεις εντυπωσιάστηκα.

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
ραντισον εχω μεινει πανω απο 10 φορες ειναι τοπ για μενα.800 μετρα απο το κεντρο.πρωινο τοπ στο εστιατοριο διπλα στο ποταμι.μπαρ skyline φοβερη θεα ,βλεπεις και καμμια γκομενα περιποιημενη...ουτε 50 μετρα απο την υπογεια διαβαση βγαινεις στο europa το εμπορικο που επισης βλεπεις κοσμο ,και διπλα ακριβως το πιο μικρο εμπορικο το cup που επισης μαζευει μουνακια για εχει terrace με καφε και εστιατορια.επισης στον δρομο ακριβως απο πανω περνανε 2 λεωφορεια που πας καρφι αεροδρομιο...το marriot ειναι πιο μακρια απο ολα αυτα και χωρις να ειναι πολυ κοντυτερα στην παλια πολη.δεν εχω μεινει.
φθηνοτερο αρκετα καλο ειναι το holiday inn 150μ πριν το ραντισον,πλεονεκτημα οτι δεν εχει καρτα στο ανσανσερ,ανεβαινε η γκομενα χωρις να χρειαζοταν ν κατεβαινω να την παιρνω...επισης για καρακεντρο πολυ καλο ,νοβοτελ,20 μετρα απο το δρομο με τα περισσοτερα καφε ρεστοραν και κλαμπς της πολης.μειονεκτημα εχει ξυλινες πορτες τυπου salloon,στα queen rooms, για το μπανιο,αν κανεις μπανιο ολη η υγρασια μπαινει στο δωματιο,αν γαμας γινεσαι μουσκεμα.
εισαι της παραδοσιακης σχολης αλλα πρεπει να παιζεις ενημερωση μεσω google για να μη χανεις χρονο και χρημα...

Οντως το Ράντισον φαινόταν εντυπωσιακό εξωτερικά και σαφώς σε καλύτερη θέση,το Μάριοτ δεν είναι μακριά,έβλεπα το Ράντισον απέναντι.Εχει περίπου τις ίδιες τιμές αλλά το διάλεξα τελευταία στιγμή γιατί μου φάνηκε πιο καινούργιο και με μεγαλύτερα δωμάτια.Δυνατό πρωινό και καλά μουνάκια στη ρεσεψιόν και στους θαμώνες αλλά αν ξαναπάω θα μείνω σίγουρα Ράντισον.
Ηταν ένα πολωνικό ζευγάρι στο πρωινό,ο Πολωνός έκανε σα σκυλάκι στην Πολωνέζα.Τον άκουγα να μιλάει και δεν πίστευα τι έλεγε.Τέτοιο στυλ σε γκόμενα σα λακές δε θα είχε ποτέ σε καμία περίπτωση Λευκορρώσος.Εντωμεταξύ όταν έρχεσαι Πολωνία από Γερμανία εντυπωσιάζεσαι πόσο πιο αρσενικοί είναι οι Πολωνοί σε συμπεριφορά στις Πολωνέζες σε σχέση με τους Γερμανούς απέναντι στις Γερμανίδες.Οι Γερμανοί για τα ρωσικά δεδομένα είναι τελείως τσιάουα σε αυτό το θέμα.

Τελευταία τροποποίηση:

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
26
Like
4.135
Πόντοι
4.827
Οντως το Ράντισον φαινόταν εντυπωσιακό εξωτερικά και σαφώς σε καλύτερη θέση,το Μάριοτ δεν είναι μακριά,έβλεπα το Ράντισον απέναντι.Εχει περίπου τις ίδιες τιμές αλλά το διάλεξα τελευταία στιγμή γιατί μου φάνηκε πιο καινούργιο και με μεγαλύτερα δωμάτια.Δυνατό πρωινό και καλά μουνάκια στη ρεσεψιόν και στους θαμώνες αλλά αν ξαναπάω θα μείνω σίγουρα Ράντισον.
Ηταν ένα πολωνικό ζευγάρι στο πρωινό,ο Πολωνός έκανε σα σκυλάκι στην Πολωνέζα.Τον άκουγα να μιλάει και δεν πίστευα τι έλεγε.Τέτοιο στυλ σε γκόμενα σα λακές δε θα είχε ποτέ σε καμία περίπτωση Λευκορρώσος.Εντωμεταξύ όταν έρχεσαι Πολωνία από Γερμανία εντυπωσιάζεσαι πόσο πιο αρσενικοί είναι οι Πολωνοί σε συμπεριφορά στις Πολωνέζες σε σχέση με τους Γερμανούς απέναντι στις Γερμανίδες.Οι Γερμανοί για τα ρωσικά δεδομένα είναι τελείως τσιάουα σε αυτό το θέμα.
Ναι δεν ειναι μακρια,και πιο καινουργιο ειναι αλλα δεν εχει την περατζαδα που χει γυρω γυρω το ραντισον.τωρα καλοκαιρι εχει και καποια μικρα καφε πανω και κατω απο την γεφυρα που μαζευεται κοσμος.σε 25 30 μερες θα μαι πανω,εχουμε εκκρεμοτητες

Συνημμένα

• Screenshot_20250707_224430_Gallery.jpg
    Screenshot_20250707_224430_Gallery.jpg
    659,6 KB · Εμφανίσεις: 31

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
Βλέπουμε σλαβικούς παραδείσους.Το βασικό είναι να έχει Σλάβους και Σλάβες πάνω από 90% ένα μέρος,μετά είναι όλα τέλεια.

Αμα μπουν Δυτικοί,μεσογειακοί,αραβότουρκοι,τριτοκοσμικοί,χέσε μέσα και κατούρα έξω.Το μέρος χάνει την αξία του.Οι Σλάβοι πάντα εξασφαλίζουν τη σωστή ισορροπία για να γαμάς.

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
26
Like
4.135
Πόντοι
4.827
O τειτ λεει πηρε κατι 10αρια στο κοζιτσε

Balkan cowboy

Μέγας
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
11.914
Πόντοι
3.556
Φαντάσου να μπουκάρεις λεωφορείο για Μινσκ και να δεις τον Τέιτ με τεράστιο πούρο και ανοιχτό πουκάμισο δίπλα στη Λευκορρωσίδα γιαγιά με τα μπογαλάκια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom