Κύριε πρόεδρε,
Δεν έχω κανένα προσωπικό προηγούμενο με τον Γιώργο Ανατολάκη. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος ή ρουφιάνος μου. Γνωριζόμαστε από ελάχιστα έως καθόλου.
Γιατί αυτή είναι η πολιτική μας χρόνια τώρα? Είμαι, επίσης, ένας άνθρωπος που σιχαίνεται να βρίσκει εξιλαστήρια θύματα μετά από ήττες, προσωπικές ή αθλητικές σαν και την προχθεσινή.
Σιχαίνομαι να πυροβολώ έναν άνθρωπο όταν αισθάνεται «αδύναμος» και αβοήθητος όπως, πιθανότατα, συμβαίνει τώρα με τον Γιώργο.
Δεν μπορώ, όμως, και να μην πω αυτό που αισθάνομαι. Ούτε διοίκηση ασκώ στον Ολυμπιακό, ούτε θέλω να το κάνω. Απλώς, κάνω χρήση του αναφαίρετου δικαιώματός μου να πω την ΑΠΟΨΗ μου. Με φάσεις σαν κι αυτή του 89?, τις οποίες έχω μπουχτίσει να βλέπω σε αγώνες του Ολυμπιακού, γράφεται ιστορία. Γράφτηκε προχθές κι έχει γραφτεί σε δεκάδες άλλες αναμετρήσεις στο παρελθόν. Κυρίως ευρωπαϊκές?
«Ο Γιώργος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου, απλώς στο 90? έκανε ένα λάθος», είπε ο Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου. Σόρι κόουτς, αλλά δεν ήταν ένα λάθος. Ήταν ΤΟ λάθος. Σόρι κόουτς, αλλά δεν ήταν ΕΝΑ λάθος. Επειδή, μάλλον, το ξέχασες, είχε προηγηθεί και ένα (γελοίο) πεναλτάκι στον Παπαδόπουλο στο 60?? Σόρι κόουτς, αλλά πόσο καλή απόδοση έχει ένας κεντρικός αμυντικός όταν η αντίπαλη ομάδα, συνειδητά, δεν έχει περάσει τη σέντρα για 80 και βάλε λεπτά; Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας?
Κι επειδή είμαι δίκαιος, θα πρέπει όλοι να τιμήσουμε και να αποθεώσουμε τον Γιώργο για την προσφορά του στον Ολυμπιακό όταν (και αν αφού εγώ δεν αποφασίζω) φύγει και όχι ν? αρχίσουμε τις αποδοκιμασίες και το «κράξιμο». Ειλικρινά το λέω και δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Στη δεκαετία που βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Έχει δουλέψει και έχει κάνει άλματα προόδου. Πραγματικά έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Πώς μπορείς, λοιπόν, να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και παραπάνω απ? αυτό;
Επειδή, όμως, μιλάμε για τον Ολυμπιακό απαιτείται να βρει ανθρώπους που θα μπορούν να κάνουν περισσότερα και καλύτερα απ? αυτά που μπορεί ο Γιώργος.
ΥΓ.: Κι επειδή πολλοί θα με κατηγορήσουν για εμπάθεια, τα ίδια λέω και για τον Τάσο και για τον Γιάννη, και, και, και, και?
Με σεβασμό
ΥΓ. 1: Θα χαιρόσασταν αν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 3-0 και με γκολ του Ανατολάκη;
Σκεφθείτε το λίγο παρακαλώ?
ΥΓ. 2: Τι έχει μεγαλύτερη σημασία, ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς πάνω στα ΥΠΑΡΚΤΑ προβλήματα και στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αδυναμίες ή πάνω σ? ένα πλασματικό σκορ; Εννοώ πως η εικόνα του αγώνα ήταν εύκολα εύκολα για 2-0, για 3-1, κάπου εκεί?
ΥΓ. 3: Θα ?ταν πλασματική η εικόνα της δυναμικής του, της απαραίτητης για την ευρωπαϊκή του προοπτική, γιατί δεν έπαιζε με καμιά σπουδαία ομάδα, αλλά με έναν σύλλογο ο οποίος, μαντρωμένος πίσω, έπαιζε κλεφτοπόλεμο. Ο οποίος «του ?κατσε» και πανηγυρίζει μια νίκη.
ΥΓ. 4: Νομίζω πως πέρα από την πίκρα, ήταν «δώρο» για το μέλλον του Ολυμπιακού αυτή η ήττα, με τον τρόπο που έγινε και η οποία, συνολικά, σε μεγάλο ποσοστό θα αποδειχτεί ανώδυνη. Διότι δεν πρόκειται να αλλοιώσει αποφάσεις για μεταγραφές ΜΕΓΑΛΩΝ παικτών.
Μία των οποίων είναι πολύ κοντά και την αποκαλύπτουμε στην πρώτη σελίδα. Δεν θα ?ναι η μοναδική, αλλά ακολουθούν κι άλλες, ακόμα πιο σημαντικές.
ΥΓ. 5: Διάφοροι «πονηρεμένοι» θα πουν πως για να «ξεχαστεί» η ήττα ρίχνουμε στο «παιχνίδι» διάφορα ονόματα, υποψήφια προς μεταγραφή. Ναι, το πετύχατε πάλι. Κουραστήκαμε τόσα χρόνια εδώ με διάφορες κατηγορίες, μετά από ήττες, αλλά κανένα πρόβλημα. Το συνηθίσαμε, είναι μέρος της δουλειάς?
ΥΓ. 7: Να ξέρατε πόσοι έχουν πέσει πάνω στο επόμενο ματς του Ολυμπιακού στην Καλαμαριά? Να ξέρατε πόσοι ονειρεύονται το +8 να γίνεται +5?
Και αν δεν το κατανοήσουν όλοι στο Ρέντη, πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και οι παγίδες πολλές, ίσως να ζήσουμε νέο ψαλίδισμα της διαφοράς, όπως με τον Μπάγεβιτς?
ΥΓ. 8: Και ένα ερώτημα, κύριε πρόεδρε: Ο Καστίγιο, που κάποιες φορές πράγματι έχει δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του, αλλά έχει προσφέρει και στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας στο φιλοθεάμον κοινό, θα χειροκροτηθεί ποτέ από τον κόσμο του Παναθηναϊκού όπως χειροκροτήθηκε ο Σωτήρης Νίνης στο «Καραϊσκάκη»;
ΥΓ. 9: Μέχρι τον Τζίγγερ είχε φτάσει την προηγούμενη βδομάδα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Εξέφρασε παράπονα για τις αποδοκιμασίες που ακούγονταν εδώ και λίγο καιρό εναντίον του από μερίδα του κόσμου, θεωρώντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή επί μεγάλο διάστημα ο ίδιος δεχόταν πολύ αυστηρή κριτική, ακόμα και από ανθρώπους της ομάδας. Γι? αυτό και πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που πέτυχε. Πιστεύει ότι τώρα δεν θα συνεχιστεί αυτή η έντονη καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζεται από αρκετούς.