Νέα

PC και Ήχος ή Ήχος και PC

• Μέλος που άνοιξε το νήμα aquarius2756
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 135
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.330
Πόντοι
456
Ποια ειναι η γνωμη σας για την Sonos Ray Soundbar 2.0 κσι Sonos Sub Mini για χρηση σε gaming PC;

Χωρίς να έχω εμπειρία θεωρούνται καλά προϊόντα. ΑΛΛΑ διαβάζω συχνά πυκνά διάφορα κουλά καθώς είναι χειρότερη από την Apple στο οικοσύστημα. Πχ μπορεί να έχεις μόνο ένα SW ή να μην παίρνει πίσω ηχεία για surround.

Ψάξτο καλύτερα μη βρεθείς προ εκπλήξεως. Μπορεί να είναι φτηνή αλλά έχει άριστο οικοσύστημα και σε προδιαθέτει για αναβάθμιση.

OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.762
Πόντοι
216
H Sonos γενικα καλα πραγματακια κατασευαζει. Θεορω τα συγκεκριμενα, ηχομπαρα και γουφερ λιγο ακριβα γι αυτο που δινουν. Το συν ειναι οτι το γουφερ συνδεεται ασυρματα, επισης αν θελεις να προσθεσεις surround, τα Οne SL συνδεονται και αυτα ασυρματα, γλυτωνεις την φασαρια των καλωδιων, αλλα συν 200Ε.
Μια ηχομπαρα μπορει να δωσει την αισθηση του ψευδοσοραουντ ηχου, αλλα αυτη που εχει 3+3 μεγαφωνα στο εσωτερικο της.
Σηγουρα θα σε καλυψουν για games στο PC. Προτιμω 2 ηχεια με ξυλινη καμπινα και ενεργο γουφερ, απο την πλαστικη μιας ηχομπαρας.
Αν επιμενεις στα συγκεκριμενα θα σου προτεινα να παρεις πρωτα την ηχομπαρα κι αν δεν σου αρκει στα μπασα, περνεις και το γουφερ.
Αλλο ενα συν ειναι οτι μπορεις ευκολα να την κρεμασεις στον τοιχο, για εξοικονομιση χωρου στο γραφειο σου

• Like
Αντιδράσεις: foobar

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
49.065
Πόντοι
10.131
Ειπα να παω σε ηχομπαρα για να αδειάσω λιγο το γραφείο απο τα ηχεια.

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Πολύ μεγάλο ρόλο επισης, παίζει και η ηλικία των αυτιών. Κάτι που ελάχιστοι χαϊεντάδες το φέρνουν στο τραπέζι. Ένας 65αρης δεν ακούει το ιδιο όπως ένας 30άρης. Γι αυτό και τοπ μηχανήματα καλό είναι να παίρνει κανείς μικρός, αν το βαλάντιό του το επιτρέπει.

Α θα διαφωνησω! Εγω σχεδον 65 και καρφιτσα να πεσει στο πατωμα την ακουω. Απο την αλλη η στραβωμαρα ολο και αυξανεται.
Είναι και να μπορεις να εκτιμάς τον ποιοτικό ήχο.
Και τον σωστο τρόπο να απολαμβάνεις μουσική, όχι απλά να ακούς...
Η πιτσιρικαρία σήμερα έχει μάθει στις ψείρες στ αυτιά μέσω κινητού και τιποτα άλλο

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
  • Like

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.930
Πόντοι
456
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Για χρήση με pc ;
Μόνο για ταινίες θα το πρότεινα.

Ειδικά αν έχεις κανένα 14.1 σύστημα γαμαει.
Προσωπικά πιστευω (μιλώντας για ταινιες που αναφερεις) ότι ναι μεν πολύ καλύτερη μια καλή ηχομπάρα απο τα ηχεια των tv, αλλά σε σχέση ακομα και με μετριο σύστημα 5.1 υπολείπεται πολύ.
Μην πω για κανα 5.1.4 ή 7.1.4

• Like
Αντιδράσεις: Zebu
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Άσε που για την ηχομπάρα χρειαζεται πολυ συγκεκριμένη χωροδιάταξη (ανακλαστικες επιφανειες-τοίχοι)

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.930
Πόντοι
456
Προσωπικά πιστευω (μιλώντας για ταινιες που αναφερεις) ότι ναι μεν πολύ καλύτερη μια καλή ηχομπάρα απο τα ηχεια των tv, αλλά σε σχέση ακομα και με μετριο σύστημα 5.1 υπολείπεται πολύ.
Μην πω για κανα 5.1.4 ή 7.1.4
Διάβασες τι έγραψα;;
Πιο 5.1 ή 7.1;;
Μιλάω για 14.1 σύστημα.
Δεν συγκρίνεται με τίποτα από αυτά που λες.

BisexualWannabe

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Αυγ 2023
Like
5.917
Πόντοι
1.056
Η σειρά T gigaworks της Creative γαμάει, αν θέλετε ηχεία. Φυσικά παίζει ρόλο και η κονσόλα/κάρτα ήχου/mixer/μηχανήματα που δίνουν τον ήχο. Θεωρώ πολύ καλύτερο ένα σετ καλά ηχεία σε σχέση με Soundbar.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.330
Πόντοι
456
Για gaming ok, για μουσική ή σοβαρή θέαση ταινιών διαφωνώ προσωπικά

Αυτό ακριβώς αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο για το μέσο σπίτι στην Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι ηχομπάρες έχουν το καλό ότι παίρνεις αξιοπρεπή ήχο φτηνά και ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ. Το κανονικό HC θέλει πολλά περισσότερα χρήματα και εγκατάσταση. Αν δε σε νοιάζει η ποιότητα ή απλά θες μπαμ-μπουμ καλές είναι οι ηχομπάρες. Αλλά αν έχεις ακούσει κάτι διακριτό τότε δεν υπάρχει σύγκριση εκτός από τις πολύ ακριβές που κοστίζουν τετραψήφια ποσά. Πχ η Ambeo και η Arc ξεκινάνε από τα 1500€ για Dolby Atmos.

Από την άλλη ο φτηνότερος 5.1.2 της αγοράς είναι ο Onkyo 5100 που ξεκινάει από τα 700€. Βάλε μετά 7 ηχεία γύρω γύρω τα οποία θα παίζουν όπως παίζουν γιατί ο ενισχυτής έχει και κάποια όρια με τα καλώδια τους κτλ. Πχ τα Focal Sib που είναι 5" έχουν 650€ το σετ 5.1 και άλλα 250€ το ζεύγος για τα οροφής. Σύνολο θες τα ίδια ΑΛΛΑ με μαρκούτσια να υπάρχουν στους τοίχους σου. Και χαρακτηριστικά εχμ, εχμ, εχμ...

Αλλά αν θες να κάνεις το παραπάνω βήμα και η γυναίκα σου είναι καλός άνθρωπος και σε δέρνει μόνο κάθε ΠΣΚ με τον πλάστη τότε κοιτάς μόνο διακριτά εξαρτήματα για πολλούς λόγους. Αναβάθμιση, δυνατότητες, ευελιξία κτλ. Πχ το Dirac Live ART που βελτιώνει κατά πολύ το χώρο μας μπαίνει και στην "φτηνό" Denon 3800. Εννοείται πως δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα "αυτόματα" συστήματα ισοστάθμισης. Και φυσικά μπορείς να βάλεις και ηχεία "εγκαταστάσεων" που συνήθως μπαίνουν "χωνευτά" σε γυψοσανίδα αν δε θες κλασικά "κουτιά".

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Αυτό ακριβώς αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο για το μέσο σπίτι στην Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι ηχομπάρες έχουν το καλό ότι παίρνεις αξιοπρεπή ήχο φτηνά και ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ. Το κανονικό HC θέλει πολλά περισσότερα χρήματα και εγκατάσταση. Αν δε σε νοιάζει η ποιότητα ή απλά θες μπαμ-μπουμ καλές είναι οι ηχομπάρες. Αλλά αν έχεις ακούσει κάτι διακριτό τότε δεν υπάρχει σύγκριση εκτός από τις πολύ ακριβές που κοστίζουν τετραψήφια ποσά. Πχ η Ambeo και η Arc ξεκινάνε από τα 1500€ για Dolby Atmos.

Από την άλλη ο φτηνότερος 5.1.2 της αγοράς είναι ο Onkyo 5100 που ξεκινάει από τα 700€. Βάλε μετά 7 ηχεία γύρω γύρω τα οποία θα παίζουν όπως παίζουν γιατί ο ενισχυτής έχει και κάποια όρια με τα καλώδια τους κτλ. Πχ τα Focal Sib που είναι 5" έχουν 650€ το σετ 5.1 και άλλα 250€ το ζεύγος για τα οροφής. Σύνολο θες τα ίδια ΑΛΛΑ με μαρκούτσια να υπάρχουν στους τοίχους σου. Και χαρακτηριστικά εχμ, εχμ, εχμ...

Αλλά αν θες να κάνεις το παραπάνω βήμα και η γυναίκα σου είναι καλός άνθρωπος και σε δέρνει μόνο κάθε ΠΣΚ με τον πλάστη τότε κοιτάς μόνο διακριτά εξαρτήματα για πολλούς λόγους. Αναβάθμιση, δυνατότητες, ευελιξία κτλ. Πχ το Dirac Live ART που βελτιώνει κατά πολύ το χώρο μας μπαίνει και στην "φτηνό" Denon 3800. Εννοείται πως δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα "αυτόματα" συστήματα ισοστάθμισης. Και φυσικά μπορείς να βάλεις και ηχεία "εγκαταστάσεων" που συνήθως μπαίνουν "χωνευτά" σε γυψοσανίδα αν δε θες κλασικά "κουτιά".
Ισχύουν όλα.
Και το σπορ, όπως προφανώς ξέρεις, δεν εχει ταβάνι.
Φτάνει σε εξαψήφια για όποιον μπορεί...

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.330
Πόντοι
456
Ισχύουν όλα.
Και το σπορ, όπως προφανώς ξέρεις, δεν εχει ταβάνι.
Φτάνει σε εξαψήφια για όποιον μπορεί...

Περιμένω πως και πως να κερδίσω ένα Τζόκερ, να φτιάξω ένα τέτοιο και να κλειστώ μέσα για πάντα. :2funny:

Τώρα ψάχνομαι για ένα φτηνό αλλά οι γαμημένοι εδώ θέλουν ένα νεφρό. Πχ ο φτηνότερος Marantz που παίρνει το Dirac ART έχει 300€ διαφορά από το Ιταλικό Amazon με εμάς εδώ. Είναι ένα ζεύγος ηχεία surround.

Και να πω την αλήθεια με έχει βολέψει πάρα πολύ το Skroutz με τις δόσεις του. Αλλά δεν τους κάνω τη χάρη να τα δώσω νταβατζιλίκια.

Στο avclub έχουν ένα πολύ πρόσφατο νήμα και τους τα χώνουν. Στο μεταξύ είναι 2 επώνυμοι πωλητές που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Περιμένω πως και πως να κερδίσω ένα Τζόκερ, να φτιάξω ένα τέτοιο και να κλειστώ μέσα για πάντα. :2funny:
Ντάξει και 100κ να δώσεις έρχεται η στιγμή που το συνηθίζεις, μην τρελαίνεσαι.

Πάντως σου εύχομαι να φτιάξεις το σύστημα που ονειρεύεσαι....

• Αγάπη

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.330
Πόντοι
456
Ντάξει και 100κ να δώσεις έρχεται η στιγμή που το συνηθίζεις, μην τρελαίνεσαι.

Πάντως σου εύχομαι να φτιάξεις το σύστημα που ονειρεύεσαι....

Μου έχει μπει το σαράκι της αλλαγής. Τώρα έχω 2 επιλογές. Ή να πάω στα KEF LSX II ίσως με το SW ή να κάνω το επόμενο βήμα και να χτίσω ένα "μικρό" πολυκάναλο. Το πρόβλημα με τη δεύτερη επιλογή είναι το μεγάλο κόστος. ΝΑΙ θέλω Dolby Atmos και κοστίζει. Δε με νοιάζει να αγοράσω μεγάλα ή ακριβά ηχεία. Ο χώρος είναι μικρός και έχω σταμπάρει τα Focal Sib που έχουν και SW. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ενισχυτές. Δυστυχώς είναι ακριβοί. Και οι φτηνοί έχουν μεγάλους περιορισμούς. Πέραν της ισχύος κάποιοι δεν παίζουν σωστά πολυκάναλα αρχεία κτλ.

Αυτή τη στιγμή έχω γύρω στα 300 πολυκάναλα SACD και εννοείται πρόσβαση στο Atmos μέσω Tidal. Δεν έχει καμία σχέση η στερεοφωνική αναπαραγωγή με το άλλο. Και εδώ κολλάω και δε μπορώ να κάνω το βήμα. Εννοείται πως δε θέλω να δώσω μια περιουσία γι' αυτό διότι ο χώρος μου είναι αφρόντιστος και πρέπει να δώσω και εκεί χρήματα. Γι' αυτό θέλω κάτι σχετικά φτηνό.

Από την άλλη μια καλή λύση είναι ακουστικά με Spatial Audio αλλά τα γαμημένα είναι κλειδωμένα. Πχ τα Airpods Max της Apple έχουν ένα πεντακοσάρικο αλλά δεν ξέρω τι συμβατότητα έχουν. Ναι έχω Mac και iPad αλλά στο PC; Στο Pixel μου; Θα παίζει; Και δεν έχω καμία διάθεση να πληρώνω επιπλέον το Apple Music. Και δεν βλέπω στο άμεσο μέλλον να παρατάω το PC να πω ΟΚ θα κλειδωθώ εκεί.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.639
Πόντοι
6.256
Μου έχει μπει το σαράκι της αλλαγής. Τώρα έχω 2 επιλογές. Ή να πάω στα KEF LSX II ίσως με το SW ή να κάνω το επόμενο βήμα και να χτίσω ένα "μικρό" πολυκάναλο. Το πρόβλημα με τη δεύτερη επιλογή είναι το μεγάλο κόστος. ΝΑΙ θέλω Dolby Atmos και κοστίζει. Δε με νοιάζει να αγοράσω μεγάλα ή ακριβά ηχεία. Ο χώρος είναι μικρός και έχω σταμπάρει τα Focal Sib που έχουν και SW. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ενισχυτές. Δυστυχώς είναι ακριβοί. Και οι φτηνοί έχουν μεγάλους περιορισμούς. Πέραν της ισχύος κάποιοι δεν παίζουν σωστά πολυκάναλα αρχεία κτλ.

Αυτή τη στιγμή έχω γύρω στα 300 πολυκάναλα SACD και εννοείται πρόσβαση στο Atmos μέσω Tidal. Δεν έχει καμία σχέση η στερεοφωνική αναπαραγωγή με το άλλο. Και εδώ κολλάω και δε μπορώ να κάνω το βήμα. Εννοείται πως δε θέλω να δώσω μια περιουσία γι' αυτό διότι ο χώρος μου είναι αφρόντιστος και πρέπει να δώσω και εκεί χρήματα. Γι' αυτό θέλω κάτι σχετικά φτηνό.

Από την άλλη μια καλή λύση είναι ακουστικά με Spatial Audio αλλά τα γαμημένα είναι κλειδωμένα. Πχ τα Airpods Max της Apple έχουν ένα πεντακοσάρικο αλλά δεν ξέρω τι συμβατότητα έχουν. Ναι έχω Mac και iPad αλλά στο PC; Στο Pixel μου; Θα παίζει; Και δεν έχω καμία διάθεση να πληρώνω επιπλέον το Apple Music. Και δεν βλέπω στο άμεσο μέλλον να παρατάω το PC να πω ΟΚ θα κλειδωθώ εκεί.
KEF LSX II χωρίς δεύτερη σκέψη

το σαράνουντ ακόμα και για ταινίες είναι υπερ εκτιμημένο με τα KEF θα ακούς και μουσική (νομίζω έχουν και streamer αυτά με tidal connect)

τα σαράνουντ είναι για εντυπωσιασμό με ακριβά χωρίς λόγο...και θέλουν και πολύ καλό χώρο για να σου δώσουν κάτι...

πάρε και μια ηχόμπαρα φτηνή αν θες για την τιβί για ταινίες

OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.762
Πόντοι
216
Σηγουρα αυτα τα υπερσουπερ ηχοσυστηματα που αναφερατε και ποιος δεν θαθελε να τα εχει. Να βαλουμε ομως τα πραγματα στην θεση τους.
Ειναι πολυ δυσκολο να προσαρμωσεις ενα συστημα 5, 7, + ηχειων, σε ενα ηδη υπαρχον, επιπλωμενο σαλονι. Ηχεια στους πλαινους τοιχους και οροφη, προυποθετει ειδικη κατασκευη με βασεις για τα ηχεια κρυφα καναλια για καλωδια κτλ. Αν θελεις να πιασει τοπο και να αποδειδει σωστα ενα τετοιο συστημα, πρεπει να ξεκινησεις πρωτα με επιλογη/τοποθετηση στον χωρο ηχειων, ενισχυτων, οθονης και μετα να προσαρμωσεις τα επιπλα που θα βολευεουν και θα ταιριαζουν. Οι τοιχοι με ειδικη επενδυση που δεν θα επιτρεπει ανακλασεις συχνοτητων, δλδ πρωτα πρεπει να φτιαξει κανεις το χωρο του, μετα να διαλεξει καταλληλα για τον χωρο μηχανηματα ηχου εικονας, τελος να τον επιπλωσει. Μην μου πειτε οτι θα σας αρεσε στο καθηστικο σας να βλεπετα χυμα καλωδια στο πατωμα η να κρεμονται στους τοιχους και τα ταβανια? Μετα το surround με τα πολλα ηχεια προυποθετει και τις καταλληλες πηγες. Αν π.χ. εχεις ενα dvd με στερεοφωνικο ηχο, μην περιμενεις να ακουσεις κατι απο τα περιφερειακα 5 η 7 ηχεια, μονο απο τα κυρια ΔΕ-ΑΡ. Πρεπει λοιπον να σηγουρευτεις οτι τα δισκακια, τα αρχεια ταινιων στο PC η οποια αλλη πηγη ηχου υποστηριζει πολυκαναλο ηχο. Μετα ωραια τα μεγαλα ηχεια δαπεδου, μεταξωτοι θολοι στα tweeter, carbon στα mildrage, kevlar στα woofer, τριων δρομων, τεσαρων μεγαφωνων, καλα crossover, πεντακαθαρες υψηλες, γεματα μπασα μπλα μπλα μπλα. Και πολυ γουσταρω να 'ουμε και πολυ ειχα ξεπαραδιαστει κατα το παρελθον, αλλα θελουν και μεγαλους χωρους. Αν τα βαλεις σε δωματιο π.χ. 30 τ.μ. τα πνιγεις.
Για ενα νορμαλ δωματιο που εχουμε συνηθως το PC μας, εγω προτεινω ενα καλο ζευγαρακι ηχειων βιβλιοθηκης για αρχη, αν παιζουν καλα μουσικη σηγουρα ειναι καλα και για παιχνιδια και για ταινιες. Αν θελουμε κατι παραπανω προσθετουμε κι ενα ενεργο γουφερ. Εστω μια ηχομπαρα αν βολευει σε εξοικονομηση χωρου. Για περισσοτερα ηχεια πριν μπειτε στα εξοδα να ειστε σηγουροι οτι μπορειτε να τα βαλετε στο σωστο σημειο

• Like
OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.762
Πόντοι
216
Ατιμουτσικο αγορι σ' αρεσουν κι εσενα τα καλα μεζεδακια, βλεπω!
Ειχα παθει ποιοτητα κι εγω παλαια με τα στερεοφωνικα. Ευτυχως δεν εκανε μετασταση και στον ηχο του PC

• Like

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom