Νέα

PC και Ήχος ή Ήχος και PC

• Μέλος που άνοιξε το νήμα aquarius2756
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 135
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
  • Like
Αντιδράσεις: foobar

Chris32ath

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2018
Like
361
Πόντοι
20
Καλησπέρα σε όλους, και καλή χρονιά! Μιας και τα λέτε, παραθέτω και τα δικά μου Frankenstein setups, για να γελάσει ο κάθε πικραμένος από τους πιο παλιούς γνώστες. Πάμε λοιπόν.

Σαλόνι:

Denon X2000
Sub: Crystal Audio 12 inch
Center: Paradigm cc370
L R: Pioneer HPM60 από το μαγικό 1978
SL & SR: Magnat monitor 1002

Πολύ ετερόκλητα ηχεία όλα, το πάλεψα πολύ με το placement και το setup, αλλά μου αρέσει πολύ το σύνολο του ήχου.

Pc:
Sony STR DB903
Φοβερό avr της "καλής" avr εποχής της Sony (αν υπήρξε ποτέ)

Sub: Yamaha 100w
L&R: Magnat monitor supreme (λέμε τώρα) 102.

Υβριδικό σύστημα και αυτό, αλλά στα 39 μου, μου αρέσει να ακούω πιο πρίμα, οπότε και τα δύο setup μου κάνουν ως τώρα.

Κράξτε ελεύθερα!

Chris32ath

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2018
Like
361
Πόντοι
20
Επίσης, εάν ξέρετε κανέναν στην Αθήνα για recap ενός Pioneer SA8800 που έχω, είναι καλοδεχούμενη η πρόταση.

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
Καλησπέρα σε όλους, και καλή χρονιά! Μιας και τα λέτε, παραθέτω και τα δικά μου Frankenstein setups, για να γελάσει ο κάθε πικραμένος από τους πιο παλιούς γνώστες. Πάμε λοιπόν.

Σαλόνι:

Denon X2000
Sub: Crystal Audio 12 inch
Center: Paradigm cc370
L R: Pioneer HPM60 από το μαγικό 1978
SL & SR: Magnat monitor 1002

Πολύ ετερόκλητα ηχεία όλα, το πάλεψα πολύ με το placement και το setup, αλλά μου αρέσει πολύ το σύνολο του ήχου.

Pc:
Sony STR DB903
Φοβερό avr της "καλής" avr εποχής της Sony (αν υπήρξε ποτέ)

Sub: Yamaha 100w
L&R: Magnat monitor supreme (λέμε τώρα) 102.

Υβριδικό σύστημα και αυτό, αλλά στα 39 μου, μου αρέσει να ακούω πιο πρίμα, οπότε και τα δύο setup μου κάνουν ως τώρα.

Κράξτε ελεύθερα!
τύπε αν εσύ το ευχαριστιέσαι και περνάς καλά, όλοι οι άλλοι περιττεύουμε...

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
Αυτή τη στιγμή έχω γύρω στα 300 πολυκάναλα SACD και εννοείται πρόσβαση στο Atmos μέσω Tidal. Δεν έχει καμία σχέση η στερεοφωνική αναπαραγωγή με το άλλο. Και εδώ κολλάω και δε μπορώ να κάνω το βήμα. Εννοείται πως δε θέλω να δώσω μια περιουσία γι' αυτό διότι ο χώρος μου είναι αφρόντιστος και πρέπει να δώσω και εκεί χρήματα. Γι' αυτό θέλω κάτι σχετικά φτηνό.
τι ακριβώς εννοείς?

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.310
Πόντοι
456
τι ακριβώς εννοείς?

Το Tidal έχει Dolby Atmos albums και playlists.

Να σοβαρέψω λίγο το νήμα. Το πολυκάναλο δεν είναι εντυπωσιασμός αλλά ο σωστός τρόπος για να ακούς. Ο ήχος διαδίδεται στον τρισδιάστατο χώρο και βοηθάνε οι ανακλάσεις σε αυτό. Πχ ο ήχος ενός αυτοκινήτου δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση μέσα σε ένα τούνελ. Ο κανονικός ήχος είναι στον ανοιχτό δρόμο. Επίσης το αυτοκίνητο το ακούς από μακριά διότι ο ήχος ταξιδεύει με 340μ/δ. Το πρόβλημα όμως είναι η ηχογράφηση και ο μηχανικός ήχου.

Στο στέρεο είναι απλά τα πράγματα. 2-3-4 μικρόφωνα και μοιράζεις τον ήχο στα 2 κανάλια. Στο πολυκάναλο όμως δεν είναι τόσο απλά. Πρέπει να στήσεις μικρόφωνα σε διάφορα σημεία του χώρου και να πιάσεις τις ανακλάσεις. Επίσης ο μηχανικός πρέπει να έχει @@ ώστε να σε βάλει στην ΚΑΡΕΚΛΑ και όχι στη μέση της ορχήστρας. Το 99% των ακροατών έχει ακούσει δικάναλο upmix σε κάτι άλλο. Που θα βρει την πληροφορία το λογισμικό να την μοιράσει στα πίσω κανάλια; ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλά κάνει σχεδόν αλχημείες και γι' αυτό δεν έχουμε καλές εμπειρίες. Μόνο η Lexicon με το Logic7 και τα τελευταία χρόνια ο Trinnov κάνουν σωστό upmix. Η Lexicon έχει σταματήσει και ο Trinnov έχει 15 χήνες ο "μικρός" και 30 ο "μεγάλος". Όλα τα υπόλοιπα είναι "παρηγοριά στον άρρωστο".

Αν έχεις όμως σωστό περιεχόμενο και ακούσεις όπως πρέπει να ακούσεις τότε δεν υπάρχει γυρισμός. Γιατί ακούς ΌΛΟ το χώρο και όχι μόνο μπροστά. Όπως γίνεται σε μια αίθουσα εκδηλώσεων. Δημιουργείται ένας ηχητικός θόλος με εσένα στο κέντρο.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι πως δε θες μεγάλα ηχεία για να το πετύχεις. ΟΚ δε θα βάλεις ηχεία υπολογιστή αλλά όχι και τέρατα. Μπορείς με πιο λογικά μεγέθη να ακούσεις σωστά διότι η πληροφορία είναι μοιρασμένη. Ναι συνολικά είναι πιο ακριβά αλλά η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική.

Όμως υπάρχει και το σαμποτάρισμα. Ναι θες πολλά ηχεία αλλά η τεχνολογία υπάρχει και δεν την αφήνουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι dealers και οι πιουρίστες δικάναλοι. Τι εννοώ. Αν χτίσεις ένα καλό πολυκάναλο τότε θα αργήσεις πολύ να το αλλάξεις. Δεν υπάρχουν διαφορές χρονικά διότι όπως έγραψα η πληροφορία μοιράζετε. Δηλαδή ένα καλό σύστημα 5.1 20ετίας στέκεται ακόμη και σήμερα αξιπρεπώς. Αντίθετα στο δικάναλο είναι πιο εύκολο να πουλήσεις στον άλλον κάτι. Θες μεγαλύτερο μπάσο; Θες μεγαλύτερη "σκηνή"; Θες ότι άλλο θες; Το κάνεις. Και αυτό σημαίνει χρήμα. Τεχνολογία υπάρχει και λέγεται AES67. Ουσιαστικά είναι Audio over Ethernet. Το κάθε ηχείο έχει μέσα ένα DAC και παίρνει μόνο ρεύμα και σήμα μέσω καλωδίου ethernet. Κλάιν πρόβλημα. Αλλά πως θα πουλήσεις καλώδια από χρυσάφι με βύσμα από ξύλο ελιάς;

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.130
Πόντοι
6.256
Για να αξιοποιήσεις σωστά τις δυνατότητες του πολυκάναλου θα πρέπει :

- Ο AVR σου να έχει την δυνατότητα να αποκωδικοποιήσει πχ το dolby atmos
- Το περιεχόμενο που παίζεις να έχει ηχογραφηθεί για αυτή τη δουλειά....και η αναπαραγωγή να γίνεται από πηγή που περιέχει την πληροφορία

Ότι βλέπεις στην τηλεόραση δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έτσι...όλα stereo είναι....όπως και τα τορρεντς κτλπ....επίσης στις πλατφόρμες πχ νετφλιξ και αμαζον και ντισνει δεν είναι το υποστηρίζουν όλοι οι τίτλοι...και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να δουν στις ρυθμίσεις αν παίζουν στέρεο ή μουλτι τσάννελ...

πρέπει επίσης και η τηλεόραση σου να υποστηρίζει bitstream αλλιώς δεν έχει νόημα....

θέλει λίγο προσοχή στο σεταπ

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
Το Tidal έχει Dolby Atmos albums και playlists.
Οκ, thanks
Να σοβαρέψω λίγο το νήμα. Το πολυκάναλο δεν είναι εντυπωσιασμός αλλά ο σωστός τρόπος για να ακούς. Ο ήχος διαδίδεται στον τρισδιάστατο χώρο και βοηθάνε οι ανακλάσεις σε αυτό. Πχ ο ήχος ενός αυτοκινήτου δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση μέσα σε ένα τούνελ. Ο κανονικός ήχος είναι στον ανοιχτό δρόμο. Επίσης το αυτοκίνητο το ακούς από μακριά διότι ο ήχος ταξιδεύει με 340μ/δ. Το πρόβλημα όμως είναι η ηχογράφηση και ο μηχανικός ήχου.

Στο στέρεο είναι απλά τα πράγματα. 2-3-4 μικρόφωνα και μοιράζεις τον ήχο στα 2 κανάλια. Στο πολυκάναλο όμως δεν είναι τόσο απλά. Πρέπει να στήσεις μικρόφωνα σε διάφορα σημεία του χώρου και να πιάσεις τις ανακλάσεις. Επίσης ο μηχανικός πρέπει να έχει @@ ώστε να σε βάλει στην ΚΑΡΕΚΛΑ και όχι στη μέση της ορχήστρας. Το 99% των ακροατών έχει ακούσει δικάναλο upmix σε κάτι άλλο. Που θα βρει την πληροφορία το λογισμικό να την μοιράσει στα πίσω κανάλια; ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλά κάνει σχεδόν αλχημείες και γι' αυτό δεν έχουμε καλές εμπειρίες. Μόνο η Lexicon με το Logic7 και τα τελευταία χρόνια ο Trinnov κάνουν σωστό upmix. Η Lexicon έχει σταματήσει και ο Trinnov έχει 15 χήνες ο "μικρός" και 30 ο "μεγάλος". Όλα τα υπόλοιπα είναι "παρηγοριά στον άρρωστο".

Αν έχεις όμως σωστό περιεχόμενο και ακούσεις όπως πρέπει να ακούσεις τότε δεν υπάρχει γυρισμός. Γιατί ακούς ΌΛΟ το χώρο και όχι μόνο μπροστά. Όπως γίνεται σε μια αίθουσα εκδηλώσεων. Δημιουργείται ένας ηχητικός θόλος με εσένα στο κέντρο.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι πως δε θες μεγάλα ηχεία για να το πετύχεις. ΟΚ δε θα βάλεις ηχεία υπολογιστή αλλά όχι και τέρατα. Μπορείς με πιο λογικά μεγέθη να ακούσεις σωστά διότι η πληροφορία είναι μοιρασμένη. Ναι συνολικά είναι πιο ακριβά αλλά η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική.

Όμως υπάρχει και το σαμποτάρισμα. Ναι θες πολλά ηχεία αλλά η τεχνολογία υπάρχει και δεν την αφήνουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι dealers και οι πιουρίστες δικάναλοι. Τι εννοώ. Αν χτίσεις ένα καλό πολυκάναλο τότε θα αργήσεις πολύ να το αλλάξεις. Δεν υπάρχουν διαφορές χρονικά διότι όπως έγραψα η πληροφορία μοιράζετε. Δηλαδή ένα καλό σύστημα 5.1 20ετίας στέκεται ακόμη και σήμερα αξιπρεπώς. Αντίθετα στο δικάναλο είναι πιο εύκολο να πουλήσεις στον άλλον κάτι. Θες μεγαλύτερο μπάσο; Θες μεγαλύτερη "σκηνή"; Θες ότι άλλο θες; Το κάνεις. Και αυτό σημαίνει χρήμα. Τεχνολογία υπάρχει και λέγεται AES67. Ουσιαστικά είναι Audio over Ethernet. Το κάθε ηχείο έχει μέσα ένα DAC και παίρνει μόνο ρεύμα και σήμα μέσω καλωδίου ethernet. Κλάιν πρόβλημα. Αλλά πως θα πουλήσεις καλώδια από χρυσάφι με βύσμα από ξύλο ελιάς;
Κοίτα γενικά συμφωνώ.
Απλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεσαι υποχρεωτικά τον lexicon για να πάρεις σωστό χωρικό ήχο.
Έχω εναν yamaha rx-8a και με το σωστό περιεχόμενο κάνει παππάδες.
Ηχεία διάταξη 5.1.4

Το θέμα δικάναλος ήχος είναι άλλη υπόθεση.
Προσωπικά χρησιμοποιώ τα δύο κύρια του 5.1.4 - με άλλο προενισχυτή - κι έχω επίσης φοβερό αποτέλεσμα

• Like
Αντιδράσεις: foobar

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.130
Πόντοι
6.256
Ένα μεγάλο θέμα σε αυτό είναι ότι η τηλεόραση κάνει ζημιά (λόγω του τζαμιού) όταν θέλεις να ακούσεις στέρεο μουσική..

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
η τηλεόραση δημιουργεί πολλές ανακλάσεις

φαντάζομαι τα 2 ηχεία είναι αριστερά και δεξιά της τηλεόρασης
Έχουν απόσταση μισο μετρο και 30 ποντους πιο μπροστά

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.130
Πόντοι
6.256
Έχουν απόσταση μισο μετρο και 30 ποντους πιο μπροστά
το ότι είναι πιο μπροστά είναι καλό μάλλον

δοκίμασε να της βάλεις επάνω ένα σεντόνι να δεις αν ακούς κάποια διαφορά...

εγώ έχω βάλει ηχόμπαρα στην τηλεόραση στο σαλόνι και το δικάναλο το έχω σε ξεχωριστό δωμάτιο

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
το ότι είναι πιο μπροστά είναι καλό μάλλον
Ναι
δοκίμασε να της βάλεις επάνω ένα σεντόνι να δεις αν ακούς κάποια διαφορά...

εγώ έχω βάλει ηχόμπαρα στην τηλεόραση στο σαλόνι και το δικάναλο το έχω σε ξεχωριστό δωμάτιο
Δεν μπορω, πολυ δυσκολο.

ErotasPeiratis

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
976
Πόντοι
81
Εγώ έχω εξωτερική κάρτα ήχου την SoundBlaster G8 και συνδεμένα πάνω της με οπτική ίνα τα ηχεία 2.1 Logitech Z625. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΗΧΟΣ!!!!

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
Άσε που κάποιες φορες ακούω πολυκάναλα μουσική.
Από bluray μέχρι tidal απο το στριμερ

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.130
Πόντοι
6.256
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
το ξέρω και εγώ έχω θυσιάσει πολύ χώρο για το ξεχωριστό δωμάτιο
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

και εγώ 90% από το στρίμερ ακούω
Πλέον κι εγώ.
Τεραστια ευκολία καταρχας.
Κι όλη σχεδον η δισκογραφια στα ποδια σου.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Τι εχεις?

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom