Νέα

PC και Ήχος ή Ήχος και PC

• Μέλος που άνοιξε το νήμα aquarius2756
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 135
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.130
Πόντοι
6.256
Πλέον κι εγώ.
Τεραστια ευκολία καταρχας.
Κι όλη σχεδον η δισκογραφια στα ποδια σου.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Τι εχεις?
ισχύει όχι μόνο όλη η δισκογραφία αλλά και καινούρια μουσική, playlists κτλπ

έχω ένα της ifi neo stream που το έχω πάνω σε ξεχωριστό dac.

αλλά καλό θα ήταν και ως dac

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
ισχύει όχι μόνο όλη η δισκογραφία αλλά και καινούρια μουσική, playlists κτλπ

έχω ένα της ifi neo stream που το έχω πάνω σε ξεχωριστό dac.

αλλά καλό θα ήταν και ως dac
Καλό?
Εγω έχω rose κι ειμαι πολυ ευχαριστημένος

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.130
Πόντοι
6.256
Καλό?
Εγω έχω rose κι ειμαι πολυ ευχαριστημένος
τίμιο για streamer μόνο...όμως δεν έχω απαιτήσεις διότι μόνο tidal connect παίζω.

για παραπάνω ως dac δεν είναι τίποτα φοβερό

το μέλλον είναι στο ίδιο κουτί το streamer,dac και ενισχυτής μαζί...

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.186
Πόντοι
5.946
τίμιο για streamer μόνο...όμως δεν έχω απαιτήσεις διότι μόνο tidal connect παίζω.

για παραπάνω ως dac δεν είναι τίποτα φοβερό

το μέλλον είναι στο ίδιο κουτί το streamer,dac και ενισχυτής μαζί...
Εμένα έχει dac το ΑΚΜ 4499EQ.
Εξαιρετικο, ειμαι πολύ ευχαριστημένος

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.130
Πόντοι
6.256
OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.733
Πόντοι
216
- Ο AVR σου να έχει την δυνατότητα να αποκωδικοποιήσει πχ το dolby atmos
- Το περιεχόμενο που παίζεις να έχει ηχογραφηθεί για αυτή τη δουλειά....και η αναπαραγωγή να γίνεται από πηγή που περιέχει την πληροφορία
Αυτο ακριβως!!! Εχω καμια 500αρια ταινιες σε DVD ζητημα αν 30 η 40 υποστηριζουν πολυκαναλο ηχο. Εχω και καμια 10αρια βιντεοκασετες με ηχο pro logic, τεσσερα καναλια δλδ, αριστερο, δεξιο, κεντρικο, περιφεριακο.
Για να ξαναγορασω αυτες τις ταινιες σε blue ray, (με πολυκαναλη ηχογραφιση) ουτε λογος. Ασε που δεν τις βρεισκεις πλεον.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
29.130
Πόντοι
6.256
Αυτο ακριβως!!! Εχω καμια 500αρια ταινιες σε DVD ζητημα αν 30 η 40 υποστηριζουν πολυκαναλο ηχο. Εχω και καμια 10αρια βιντεοκασετες με ηχο pro logic, τεσσερα καναλια δλδ, αριστερο, δεξιο, κεντρικο, περιφεριακο.
Για να ξαναγορασω αυτες τις ταινιες σε blue ray, (με πολυκαναλη ηχογραφιση) ουτε λογος. Ασε που δεν τις βρεισκεις πλεον.
Υπάρχουν προϋποθέσεις

Νομίζω ότι και το νετφλιξ δεν προσφέρει το dolby atmos στο απλό πακέτο πρέπει να πάρεις το 4Κ

OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.733
Πόντοι
216
Στο μονο σαιτ που θα πληρωνα συνδρομη θα ειναι καποιο που θαχει μερικες χιλιαδες ταινιες, σε καλης ποιοτητας αρχεια με εικονα dvd και ανω, πολυκαναλο ηχο, εστω απλο dolby, με Ελληνικους υποτιτλους (η μανα μου δεν ξερει Αγγλικα, πιθανον και η γυναικα μου και η κορη μου) και βεβαια χωρις διαφημισεις. Αν μου δινει οτι και το ΕΡΤΦΛΙΞ μενω σε αυτο που ειναι και τζαμπε.

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.911
Πόντοι
456
Στο μονο σαιτ που θα πληρωνα συνδρομη θα ειναι καποιο που θαχει μερικες χιλιαδες ταινιες, σε καλης ποιοτητας αρχεια με εικονα dvd και ανω, πολυκαναλο ηχο, εστω απλο dolby, με Ελληνικους υποτιτλους (η μανα μου δεν ξερει Αγγλικα, πιθανον και η γυναικα μου και η κορη μου) και βεβαια χωρις διαφημισεις. Αν μου δινει οτι και το ΕΡΤΦΛΙΞ μενω σε αυτο που ειναι και τζαμπε.
Καλά δεν ξέρεις ότι με stremio και RD με λίγα ευρώ τον μήνα έχεις πρόσβαση σε πόσα 4k torrents με Dolby Atmos κιόλας στα περισσότερα αν είναι καινούρια;

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.310
Πόντοι
456
Καλά δεν ξέρεις ότι με stremio και RD με λίγα ευρώ τον μήνα έχεις πρόσβαση σε πόσα 4k torrents με Dolby Atmos κιόλας στα περισσότερα αν είναι καινούρια;

Με καλή σύνδεση χρησιμοποιώ το δωρεάν συνδυασμό Kodi + Elementum. ΟΚ η 50ρα που έχω δεν φτάνει για καλό Remux αλλά μια "μέτριας" ποιότητας ταινία την έχει για πλάκα. Όταν λέω μέτρια εννοώ 10-15 GB αρχείο.

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.911
Πόντοι
456
Με καλή σύνδεση χρησιμοποιώ το δωρεάν συνδυασμό Kodi + Elementum. ΟΚ η 50ρα που έχω δεν φτάνει για καλό Remux αλλά μια "μέτριας" ποιότητας ταινία την έχει για πλάκα. Όταν λέω μέτρια εννοώ 10-15 GB αρχείο.
Δεν υπάρχει σύγκριση.
Περιγράφεις μια κατάσταση που δοκίμασα μέχρι πριν 2 χρόνια.
Δεν υπάρχει γυρισμος αν σε ενδιαφέρει 4κ και Dolby Atmos χωρίς κολλήματα.
Με Rd απλά πατάς play και τρέχει το κάθε αρχείο κατευθείαν.
Μη μου πεις ότι με Elementum δεν κολλάνε τα αρχεία κάποιες φορές.
Αν ζοριζεται κάποιος για 2-3€ τον μήνα, οκ περαστικά, δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.458
Πόντοι
3.506
Συνηγορώ και εγώ σε συνδιαστική χρήση stremio + RD.

OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.733
Πόντοι
216
Περιμένω πως και πως να κερδίσω ένα Τζόκερ, να φτιάξω ένα τέτοιο και να κλειστώ μέσα για πάντα. :2funny:
Χαχαχα! Αμα θες παρεα ερχομαι με την συλλογη μου τανιων, μουσικης. Και ψεινω και ωραια παιδακια

• Αγάπη
Αντιδράσεις: foobar
OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.733
Πόντοι
216
Θελω την γνωμη σας για συνδεση καρτας ηχου-ενισχυτη
Καρτα η soundblasterX AE-5plus, ενισχυτης ο Yamaxa WXA-50 2.1. Συνδεση με καλωδιο jack σε 2 RCA. Θα εχω καλυτερα αποτελεσματα αν τα συνδεσω ψηφιακα?
Και ποιο ενεργο γουφερακι (το Rel Strata II πηγε πισω στην θεση του, πολυ μεγαλο για τον χωρο) θα μου προτινατε να κοιταξω,? Το δωματιο με το PC ειναι 12 τ.μ. περιπου

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.310
Πόντοι
456
Θελω την γνωμη σας για συνδεση καρτας ηχου-ενισχυτη
Καρτα η soundblasterX AE-5plus, ενισχυτης ο Yamaxa WXA-50 2.1. Συνδεση με καλωδιο jack σε 2 RCA. Θα εχω καλυτερα αποτελεσματα αν τα συνδεσω ψηφιακα?
Και ποιο ενεργο γουφερακι (το Rel Strata II πηγε πισω στην θεση του, πολυ μεγαλο για τον χωρο) θα μου προτινατε να κοιταξω,? Το δωματιο με το PC ειναι 12 τ.μ. περιπου

Ναι γιατί ο υπολογιστής συνήθως είναι ΓΤΠΚ στα υλικά που χρησιμοποιεί. Οι κάρτες ήχου είναι "φτηνιάρικες". Αν δεις επαγγελματική θα καταλάβεις τη διαφορά. Τουλάχιστον με την οπτική δεν έχεις μετατροπές και θα πάει καθαρό το σήμα στον ενισχυτή σου που προφανώς είναι ΠΟΛΥ καλύτερος.

Χαχαχα! Αμα θες παρεα ερχομαι με την συλλογη μου τανιων, μουσικης. Και ψεινω και ωραια παιδακια

Καλά τα λες αλλά θέλω ησυχία. Ερημίτης να πάω να αγιάσω. :priest:

Πέραν της πλάκας είναι μια εταιρία στην Αμερική που κατασκευάζει τέτοιους χώρους. Μερικοί είναι τόσο γαμάτοι που όντως λες να μείνω εδώ μέσα για πάντα.

OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.733
Πόντοι
216
ΟΚ θα παρω ενα καλωδιο και θα τα συνδεσω οπτικα.
Πριν καμια 15αρια χρονια φτιαξαμε εναν τετοιο χωρο στο σπιτι ενος φιλου, αλλα υπηρχαν προυποθεσεις. Ενα ημιυπογειο 8x4 για αποθηκη. Αυτος εφτιαξε στην αυλη ενα γκαραζ και μεταφεραμε εκει οτι ειχε στην αποθηκη. Κατεβασαμε καλωδιο με υποπινακα για ρευμα. Βαλαμε 6 πριζες, φαρδια πλαστικα καναλια ΔΕ-ΑΡ κατα μηκος και σχεδον κολητα στο γυψινο και καθετα στις τεσερις γωνιες. Στον χωρο μεταξυ καναλιου και γυψινου λαμπες φθοριου με ρεοστατη διακοπτη. Κολησαμε στους τοιχους χαρτινες θηκες αυγων που τις βαψαμε με σπρευ. Στο παραθυρο και στην πορτα κουρτινες απο καραβοπανο. Στο πατωμα μοκετα, στο ταβανι βιδωσαμε λεπτα καδρονακια και καρφωσαμε ραμποτε. Ο χωρος εγινε φανταστικος και με φτηνα υλικα. Στον ενα τοιχο των 4 μ. μπηκαν τα στεροφωνικα η TV ηχεια δεξι αριστερο κεντρικο, γουφερ, δυο περιφεριακα στους πλαινους τοιχους και δυο πισω. Φτιαξαμε και μερικες ραφιερες για να βαζει δισκους δισκακια τζατζαλα ματζαλα. Σε μια πισω γωνια δυο προκατ ντουλαπακια με νεροχυτακι κι ενα παλαιο ψυγειο. Τρεις πολυθρονες, δυο καναπεδες, 4 τραπεζακια, δωρεες φιλων η απο παλιατζιδικο. Oι γυναικες φερανε και κατι ριχταρια. Ο χωρος εγινε φανταστικος. Μαληστα ελεγε πως αργοτερα θα εβαζε βιντεοπροβολεα και πανι. Σημερα εχει βαλει μια 76αρα tv.
Παρολα τα φνηνα υλικα, και την προσωπικη εργασια της παρεας, ο ανθρωπος εκανε καποια εξοδα και για τα μηχανηματα και για τον χωρο. Στις αρχες μαζευομασταν ολη η παρεα και βλεπαμε ταινιουλες, συνοδεια πιτσας, σουβλακιων και μπιρονιων, δυο τρεις φορες τον μηνα. Η και τα αγορια βλεπαμε καμια μπαλα. Πλεον ειναι ζητημα αν μαζευτουμε μια στο διμηνο. Ακομα και αυτος οταν λεει στην γυναικα του για καμια ταινιουλα στο υπογειο, εκεινη του απαντα, "ελα μωρε που να τρεχουμε τωρα, δεν την βλεπουμε εδω στο σαλονι".
Καταληγω, μπραβο του, εκανε το κεφι του, την καβλα του, μπορει κι εγω να το εκανα, αν ειχα τις προυποθεσεις. Πολυ το φχαριστηθηκε και η παρεα, χαλαλι και η εργασια και οι δωρεες. Το ερωτημα ειναι αξιζε η ολη φαση (χρηματα, εργασια) για τοσο μικρη χριση πλεον? Τα συμπερασματα δικα σας

• Like

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.458
Πόντοι
3.506
ΟΚ θα παρω ενα καλωδιο και θα τα συνδεσω οπτικα.
Πρόσεξε, το οπτικό καλώδιο να είναι πολύ καλής ποιότητας, όχι σαν αυτά που μοιάζουν με "τρίχα". Επίσης, αν θες καλή αναλογική σύνδεση, το κάνεις με εξωτερικό dac το οποίο το συνδέεις με USD στον υπολογιστή σου και παρακάμπτει το dac της soundcard.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.458
Πόντοι
3.506
Καταληγω, μπραβο του, εκανε το κεφι του, την καβλα του, μπορει κι εγω να το εκανα, αν ειχα τις προυποθεσεις. Πολυ το φχαριστηθηκε και η παρεα, χαλαλι και η εργασια και οι δωρεες. Το ερωτημα ειναι αξιζε η ολη φαση (χρηματα, εργασια) για τοσο μικρη χριση πλεον?
Man-caves τα λένε αυτά τα σεταρίσματα στην Αμερική. Έχω και εγώ κάτι ανάλογο στο υπόγειο, που έχει εξωτερική είσοδο από την αυλή. Αξίζει βέβαια, αν κάνεις τακτική χρήση (εγώ σχεδόν καθημερινή γιατί εκεί ακούω μουσική). Και ο φίλος σου μπορεί στο άμεσο μέλλον να του τη βαρέσει και να ξαναξεκινήσει τη τακτική χρήση. Αν όχι, τζάμπα το έκανε. Δεν έχει νόημα να σετάρεις κάτι ανάλογο για μια φορά στο δίμηνο.

• Like
OP
OP
A

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.733
Πόντοι
216
Πρόσεξε, το οπτικό καλώδιο να είναι πολύ καλής ποιότητας, όχι σαν αυτά που μοιάζουν με "τρίχα".

Eννοειται!!!
Ο φιλος απο οτι λεει δεν σκοπευει να επενδυσει ουτε δραχμη παρα πανω αλλα και τον χωρο δεν τον χαλαει. Να σου πω την αμαρτια μου, θαθελα να πηγαινω συχνοτερα, και οι αλλοι της παρεας πιστευω, αλλα δεν ειναι και σωστο να του φορτονομαστε καθε Σαββατο π.χ. Μια εβδομαδα σπιτι του, μια στο δικο μου, μια σε αλλον φιλο κι ετσι παει, γιατι εκτος της θεασης σκιζεται να μας περιποιηθει κι αυτος και η γυναικα του, με τα μεζεδακια τους με τα κρασακια τους κτλ. Οποτε η μαζωξη γινεται εκ περιτροπης κι ασ μην ειναι τα δικα μας οπτικοακουστικα συστηματα σαν το δικο του.
Παντως αν υπαρχει ο χωρος και τα χρηματα και αρεσει σε καποιον, κι εγω πιστευω οτι αξιζει!

Τελευταία τροποποίηση:
  • Like

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.310
Πόντοι
456
Για εμένα αξίζει για πολλούς λόγους.

Καταρχάς το σαλόνι σου είναι καθαρό. Το πολύ πολύ βάζεις μια ηχομπαρα. Όχι τεράστια ηχεία πόσο μάλλον κρεμαστά για Dolby Atmos.

Μετά μπορείς να μαζέψεις τα πάντα σε ένα μικρό rack και να γλιτώσεις και από την άλλη μακαρονάδα των υπολογιστών. Όλες οι συσκευές είναι ασύρματες οπότε με ένα μέτριο mesh κάνεις δουλειά.

Δεν έχεις πρόβλημα με ζημιές. Μικρά παιδιά ή ατυχήματα. Καλώδια που βγήκαν στο καθάρισμα κτλ.

Στο χώρο μπορείς να έχεις οποία διάταξη θες χωρίς περιορισμούς. Ιδανικά μπορείς να κάτσεις στο κέντρο με τα ηχεία γύρω γύρω όπως είναι το σωστό. Κρέμας τα ηχεία πάνω χωρίς να σε ενδιαφέρει το αισθητικό αποτέλεσμα. Το ίδιο με τα καλώδια. Πχ τα βάζεις σε πλαστικά κανάλια και χεστηκες αν είναι άσχημα. Επίσης αν έχεις χώρο και λίγο παραπάνω χρήμα μπορείς να παίξεις και με περίεργα ηχεία όπως τα μαγνητοστατικα που θέλουν ένα μέτρο πίσω και πλάι. Για βάλτε τα σε ένα κανονικό σαλόνι να δείτε πόσο θα κλείσει.

Και τελευταίο είναι η απομόνωση. Πχ έχει ΤΣΟΥΛΟΥ και η συμβία έχει καλέσει τη φιλενάδα της; Πας και το βλέπεις εκεί χωρίς να ενοχλεί. Όπως και αν έχεις μικρά παιδιά που μπορείς να τα βάλεις να βλέπουν παιδικά χωρίς να ενοχλούν τους μεγαλύτερους.

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom