Νέα

PC και Ήχος ή Ήχος και PC

• Μέλος που άνοιξε το νήμα aquarius2756
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 135
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.911
Πόντοι
456
Για εμένα αξίζει για πολλούς λόγους.

Καταρχάς το σαλόνι σου είναι καθαρό. Το πολύ πολύ βάζεις μια ηχομπαρα. Όχι τεράστια ηχεία πόσο μάλλον κρεμαστά για Dolby Atmos.

Μετά μπορείς να μαζέψεις τα πάντα σε ένα μικρό rack και να γλιτώσεις και από την άλλη μακαρονάδα των υπολογιστών. Όλες οι συσκευές είναι ασύρματες οπότε με ένα μέτριο mesh κάνεις δουλειά.

Δεν έχεις πρόβλημα με ζημιές. Μικρά παιδιά ή ατυχήματα. Καλώδια που βγήκαν στο καθάρισμα κτλ.

Στο χώρο μπορείς να έχεις οποία διάταξη θες χωρίς περιορισμούς. Ιδανικά μπορείς να κάτσεις στο κέντρο με τα ηχεία γύρω γύρω όπως είναι το σωστό. Κρέμας τα ηχεία πάνω χωρίς να σε ενδιαφέρει το αισθητικό αποτέλεσμα. Το ίδιο με τα καλώδια. Πχ τα βάζεις σε πλαστικά κανάλια και χεστηκες αν είναι άσχημα. Επίσης αν έχεις χώρο και λίγο παραπάνω χρήμα μπορείς να παίξεις και με περίεργα ηχεία όπως τα μαγνητοστατικα που θέλουν ένα μέτρο πίσω και πλάι. Για βάλτε τα σε ένα κανονικό σαλόνι να δείτε πόσο θα κλείσει.

Και τελευταίο είναι η απομόνωση. Πχ έχει ΤΣΟΥΛΟΥ και η συμβία έχει καλέσει τη φιλενάδα της; Πας και το βλέπεις εκεί χωρίς να ενοχλεί. Όπως και αν έχεις μικρά παιδιά που μπορείς να τα βάλεις να βλέπουν παιδικά χωρίς να ενοχλούν τους μεγαλύτερους.
Τι εννοείς Κρεμαστά ηχεία;
Από ταβάνι;
Παίρνεις 2 βάσεις και βάζεις τα πίσω ηχεία δεξιά και αριστερά από τον καναπέ.
Χωρίς αυτά πώς θα καλύψεις τον πίσω ήχο του Dolby Atmos ;

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
19.582
Πόντοι
3.846
το οποίο το συνδέεις με USD στον υπολογιστή σου και παρακάμπτει το dac της soundcard.
USΒ αλλά ο δαίμων του πληκτρολογίου :glasses:
Τέσπα τα είχαμε πει σε απέναντι νήμα κι όπως ξέρεις πλέον "γεράσαμε" και δεν έχω τη διάθεση καν για τέτοια πράγματα, απλά για την ιστορία πριν ~30 χρόνια που είχα τον Pentium 350 MHz - 400 MHz overclocked (128 MB RAM, 17" Philips Brilliance) πήρα και ένα μίνι στερεοφωνικό (μαζί με ηχεία) της AIWA. Ακουστικά είχα πάρει της Philips (15 xιλιάδες δραχμές γύρω) για να ακούω όσο γίνεται καλύτερα τα μονταρίσματα με το Κουλ Έντιτ....
Πλέον δεν υπάρχει το παραμικρό από όλα αυτά!!

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.311
Πόντοι
456
Τι εννοείς Κρεμαστά ηχεία;
Από ταβάνι;
Παίρνεις 2 βάσεις και βάζεις τα πίσω ηχεία δεξιά και αριστερά από τον καναπέ.
Χωρίς αυτά πώς θα καλύψεις τον πίσω ήχο του Dolby Atmos ;

Ναι εννοώ το Dolby Atmos. Για πες σε μια τυχαία γυναίκα ότι θα κρεμάσεις 2 ή 4 ηχεία από το ταβάνι. Θα σε κρεμάσει πρώτα αυτή από τα κοκονια.

Όσο για τα πίσω ηχεία είναι λάθος η τοποθέτηση ακριβώς πίσω σου. Πρέπει να είναι σε κύκλο με εσένα στο κέντρο. Πόσα σαλόνια έχουν επαρκή χώρο για τέτοια τοποθέτηση; Κανένα. Πρέπει να έχεις ενισχυτή με πολύ καλή ισοστάθμιση για να τα φέρει στα σωστά.

Ενώ με ένα δικό σου δωμάτιο δεν έχεις τέτοιο θέμα. Κάθεσαι όπου θες εσύ.

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.911
Πόντοι
456
Ναι εννοώ το Dolby Atmos. Για πες σε μια τυχαία γυναίκα ότι θα κρεμάσεις 2 ή 4 ηχεία από το ταβάνι. Θα σε κρεμάσει πρώτα αυτή από τα κοκονια.

Όσο για τα πίσω ηχεία είναι λάθος η τοποθέτηση ακριβώς πίσω σου. Πρέπει να είναι σε κύκλο με εσένα στο κέντρο. Πόσα σαλόνια έχουν επαρκή χώρο για τέτοια τοποθέτηση; Κανένα. Πρέπει να έχεις ενισχυτή με πολύ καλή ισοστάθμιση για να τα φέρει στα σωστά.

Ενώ με ένα δικό σου δωμάτιο δεν έχεις τέτοιο θέμα. Κάθεσαι όπου θες εσύ.
Δεν πάνε ακριβώς πίσω.
Πάνε δεξιά και αριστερά από τον καναπέ που κάθεσαι.
Σαφώς και τα στρίβεις πάνω σου να κοιτάνε τα πίσω ηχεία.
Οπότε μια χαρά γίνεται έτσι στο σαλόνι.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.311
Πόντοι
456
Κάτσε γιατί με μπερδεψες. Ποια πάνε δίπλα στον καναπέ;

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.311
Πόντοι
456
1000003376.jpg

Αυτό είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο setup για το Atmos. Ποια ηχεία εννοείς; Εγώ λέω αυτά που είναι άσπρο τετράγωνο με μαύρο κύκλο. Αυτά πάνε ταβάνι. Τα υπόλοιπα γύρω γύρω. Όπως βλέπεις θέλουν συγκεκριμένες θέσεις. Το κλασικό 5.1 έχει τα πίσω ηχεία. Τα πλάγια που λες εσύ είναι στο 7.1 και δεν πάνε μόνα τους.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.311
Πόντοι
456
Αν και ταιριάζει στην "πειρατεία" το γράφω εδώ.

Επανήλθα στα Windows. Δυστυχώς στην πιο ακατάλληλη στιγμή για αναβάθμιση αλλά ησύχασε το μέσα μου. Ο λόγος είναι η μουσική. Βασικά η διαχείριση των πειρατικών κατεβασμάτων.

Είχα αγοράσει ένα Mac και ήμουν ευχαριστημένος. ΟΚ είχε τα δικά του ώρες ώρες αλλά με 30+ χρόνια στην πλάτη η εμπειρία μου τα συνήθισε χαλαρά. ΑΛΛΑ δεν περίμενα ποτέ τις ελλείψεις στα προγράμματα μουσικής. ΟΚ τελευταία φορά που είχα Mac στην κατοχή μου τα MP3 έκαναν τα πρώτα βήματα στην αγορά και δουλεύαμε μόνο CD. Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ πρόγραμμα διαχείρισης όπως το Foobar2000 στα Windows, Musicbee, Mediamonkey κτλ. Υπάρχει μεν το πανίσχυρο Jriver που έχω αγοράσει αλλά είναι ΤΡΑΓΙΚΟ καθώς μετά από λίγη ώρα αδράνειας κολλούσε.

Όλα τα προγράμματα ήταν απλά για αναπαραγωγή. Κανένα για διαχείριση. Κατεβάζω 100 άλμπουμ και θέλω να τροποποιήσω τις ετικέτες, να προσθέσω εικόνες, να τα μετονομάσω και τελικά να τα παίξω. @@ καπαμά.

ΟΚ καταλαβαίνω ότι πουλάει τη νομιμότητα του Apple Music. Αλλά γαμώτη μου... Τόσο χάλια;

Γύρισα πίσω και μέσα σε λίγες μέρες έχω σουλουπώσει τα κατεβάσματα ΜΗΝΩΝ να μην πω έτους. Και όλα αυτά μόνο και μόνο με το Foobar2000 και το αρχαίο πρόσθετο Facets. Δεν έχω ανοίξει καθόλου το Roon που έχω ούτε και τα άλλα προγράμματα.

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
920
Πόντοι
96
το mp3tag δε το ειδα για μαζικες μετονομασιες και εξωφυλλα κτλ κτλ, οποτε ειπα να το αναφερω!

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
2.374
Πόντοι
456
Μια και τόφερε η κουβέντα....Από που μπορούμε να κατεβάσουμε (με κάποια ποικιλία κυρίως σε 70's-80s-90s ) MP3 σε καλή ποιότητα και εννοείται δωρεάν ?
1-2 που είχα υπ' όψιν μου και χρησιμοποιούσα (και ο μαλάκας δεν φρόντισα να κατεβάσω εγκαίρως αρκετά) έχουν κλείσει

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.311
Πόντοι
456
το mp3tag δε το ειδα για μαζικες μετονομασιες και εξωφυλλα κτλ κτλ, οποτε ειπα να το αναφερω!

Καλό είναι αλλά γενικά στο MacOS λείπει η φιλοσοφία του "δέντρου". Δηλαδή της πλαϊνής μπάρας που έχει ο explorer να βλέπεις τα αρχεία σου όπως είναι στο δίσκο. Εκεί από την πρώτη στιγμή υπάρχει η έννοια του Drag 'n' Drop.

Στα Windows έχω το Tag&Rename που μπορώ να έχω μόνιμα τους φακέλους δίπλα και να πηγαίνω όπου θέλω. Πχ κατεβάζω μια συλλογή κλασικής μουσικής. Πάω στον κορυφαίο φάκελο και δηλώνω όλο το είδος σαν "κλασική μουσική". Μετά πηγαίνω φάκελο - φάκελο και κάνω διορθώσεις. Δε χρειάζεται να τα έχω όλα χύμα και να ψάχνομαι.

Επίσης στο foobar2000 για Mac δεν μπορείς να ομαδοποιήσεις τα αρχεία σου. Άπαξ και επιλέξεις ένα φάκελο τα βλέπεις όλα χύμα. Τις προάλλες ξεκίνησε ένα project με addons αλλά έχει θέματα. Ενώ στα Windows είναι υλοποιημένο μέσα στο πρόγραμμα.

Ξέρω ότι είμαι πολύ ψείρας αλλά αυτό είναι η αρρώστια μου. Και είναι ένας από τους λόγους που εγκατέλειψα το Linux παλιότερα. Η έλλειψη τέτοιων εφαρμογών.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.471
Πόντοι
3.506
Μια και τόφερε η κουβέντα....Από που μπορούμε να κατεβάσουμε (με κάποια ποικιλία κυρίως σε 70's-80s-90s ) MP3 σε καλή ποιότητα και εννοείται δωρεάν ?
1-2 που είχα υπ' όψιν μου και χρησιμοποιούσα (και ο μαλάκας δεν φρόντισα να κατεβάσω εγκαίρως αρκετά) έχουν κλείσει
Soulseek.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.311
Πόντοι
456
Μας έχουν πρήξει και γαμήσει με το AI αλλά για το χόμπι μας δεν βλέπω κάποιος να κάνει κίνηση. Τι εννοώ...

Έχω χιλιάδες τραγούδια στα Ελληνικά. ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα γιατί γράφουν με κεφαλαία τις ετικέτες. Αντί για "Στέλιος Καζαντζίδης - Ζιγκουάλα" γράφουν "ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΖΙΓΚΟΥΑΛΑ". Φυσικά δεν μπορείς να τα μετατρέψεις σε πεζά καθώς θα λείπουν οι τόνοι και το τελικό "Σ" δε θα γίνει σωστά "ς". Και με τους καλλιτέχνες πάει στο καλό μπορείς να τους φιλτράρεις μαζικά και να τους διορθώσεις. Αλλά τους τίτλους όχι. Είναι διαφορετικοί και πρέπει να τους κάνεις έναν έναν.

Θα ήθελα να υπάρξει ένα πρόγραμμα ώστε να διαβάζει τη βιβλιοθήκη μας και να προτείνει διορθώσεις. Ξέρω ότι υπάρχει το Musicbrainz και το Discogs. Αλλά αυτά έχουν περιορισμούς. Αν δεν υπάρχει το άλμπουμ ή είναι λάθος το αποτύπωμα δε θα το βρει και πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα.

Εγώ λέω αυτόματα. Να φορτώσεις τα τραγούδια σου και να προτείνει διορθώσεις με βάση τη γλώσσα.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
19.471
Πόντοι
3.506
Μας έχουν πρήξει και γαμήσει με το AI αλλά για το χόμπι μας δεν βλέπω κάποιος να κάνει κίνηση. Τι εννοώ...

Έχω χιλιάδες τραγούδια στα Ελληνικά. ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα γιατί γράφουν με κεφαλαία τις ετικέτες. Αντί για "Στέλιος Καζαντζίδης - Ζιγκουάλα" γράφουν "ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΖΙΓΚΟΥΑΛΑ". Φυσικά δεν μπορείς να τα μετατρέψεις σε πεζά καθώς θα λείπουν οι τόνοι και το τελικό "Σ" δε θα γίνει σωστά "ς". Και με τους καλλιτέχνες πάει στο καλό μπορείς να τους φιλτράρεις μαζικά και να τους διορθώσεις. Αλλά τους τίτλους όχι. Είναι διαφορετικοί και πρέπει να τους κάνεις έναν έναν.

Θα ήθελα να υπάρξει ένα πρόγραμμα ώστε να διαβάζει τη βιβλιοθήκη μας και να προτείνει διορθώσεις. Ξέρω ότι υπάρχει το Musicbrainz και το Discogs. Αλλά αυτά έχουν περιορισμούς. Αν δεν υπάρχει το άλμπουμ ή είναι λάθος το αποτύπωμα δε θα το βρει και πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα.

Εγώ λέω αυτόματα. Να φορτώσεις τα τραγούδια σου και να προτείνει διορθώσεις με βάση τη γλώσσα.

Το πιο κοντινό σε αυτό που λες είναι να χρησιμοποιήσεις το TagScanner και μέσω αυτού, online κατέβασμα/διόρθωση απ΄το discogs. Βέβαια ποτέ δεν θα σου φτιάξει το πρωτογενές όνομα του αρχείου, αλλά μόνο τα tags. Θα διορθωθούν όμως και οι τίτλοι κάθε κομματιού. Διευκολύνει δε να το κάνεις σε ολόκληρα albums παρά σε εξατομικευμένα random αρχεία.

• Like
Αντιδράσεις: foobar

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.311
Πόντοι
456
Το πιο κοντινό σε αυτό που λες είναι να χρησιμοποιήσεις το TagScanner και μέσω αυτού, online κατέβασμα/διόρθωση απ΄το discogs. Βέβαια ποτέ δεν θα σου φτιάξει το πρωτογενές όνομα του αρχείου, αλλά μόνο τα tags. Θα διορθωθούν όμως και οι τίτλοι κάθε κομματιού. Διευκολύνει δε να το κάνεις σε ολόκληρα albums παρά σε εξατομικευμένα random αρχεία.

Το έχω κάνει τόσες χιλιάδες φορές που με έχουν κάνει ban από το Discogs εδώ και 7 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι έχω κάμποσα επιπλέον Ελληνικά που δεν τα βρίσκω στο Musicbrainz με αποτέλεσμα να έχω σκατά βιβλιοθήκη.

Όταν βαριέμαι τώρα το χειμώνα τροποποιώ τους καλλιτέχνες. Αλλά και πάλι θέλει δουλειά. Πχ αν έχεις ένα φάκελο με κεφαλαία και δίπλα τα σωστά μαζί με τη μετονομασία πρέπει να κάνεις και τη μετακίνηση. ΟΚ μερικά κλικ είναι αλλά και πάλι το έχω βαρεθεί.

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-04-03 000112.png

Εδώ φαίνεται το χάλι από τους καλλιτέχνες. Και είναι μόνο ένα κομμάτι. Έχει 1514 διαφορετικά ονόματα. Αλλά αν δεις έχει την "Ελένη Δήμου" κάτω κάτω που φυσικά την έχω και στα Ελληνικά. Ή πιο πάνω έχει τον Νταλάρα σαν "Γιώργο" και σκέτο "Γ".

Σκέψου τι γίνεται με τους τίτλους.

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-04-03 000520.png

Δες στο τέλος. Σιγά μην κάτσω να γράφω ένα ένα τα τραγούδια στα Ελληνικά. Ή να ψάχνω τα λάθη όπως αυτό που είναι επισημασμένο με την τελεία στην αρχή και τους τόνους σε κάθε λέξη.

Εδώ πχ θα βοηθούσε άπειρα το AI.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
2.311
Πόντοι
456

Όσοι έχετε υγιή όργανα ξεκινάτε να τα πουλάτε.

Η "γνωστή" dCS βγάζει DAC 16 καναλιών σε συνεργασία με την Trinnov. Έχουμε και λέμε. Το "μικρό" Trinnov που διαχειρίζεται εικόνα και ήχο κοστίζει 16 "χήνες". Το μεγάλο που γαμάει έχει γύρω στις 30. Μιλάμε για ελάχιστο 16 κανάλια ήχου και πας μέχρι 32 σε μια συσκευή.

Η dCS έχει δικάναλα DAC που ξεκινάνε από τα 15 χιλιάρικα και πάνε πολύ πάνω από τις 40 χιλιάδες. Τώρα που θα έχει το πολυκάναλο δε θέλω να ξέρω πόσο θα κοστίζει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom