Νέα

Ξηροκαρπάδικο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gojiberry
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 75K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
47.104
Πόντοι
19.321
Έδωσες ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή για τους ντόπιους και όχι μόνο.
Έχω και άλλα για το Μικρολίμανο και τους ναυτικούς ομίλους που πηγαίνανε αρχόντοι και βασιλείς για ιστιοπλοΐα, ίσως τα γράψω στο μέλλον.

Θάνοςς

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2025
Like
2.266
Πόντοι
456
Έχω και άλλα για το Μικρολίμανο και τους ναυτικούς ομίλους που πηγαίνανε αρχόντοι και βασιλείς για ιστιοπλοΐα, ίσως τα γράψω στο μέλλον.
Προτείνω να αναρτας εδώ φωτογραφίες για Πειραιά ή ότι άλλες πληροφορίες υπάρχουν που είναι γνωστές μόνο στους ντόπιους.. ή και για Αθήνα..ωραίος είναι ο νότος

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
48
Like
33.117
Πόντοι
29.086
14.-Agios-Aristarxos.jpg

user212024

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2025
Like
1.708
Πόντοι
206
Προτείνω να αναρτας εδώ φωτογραφίες για Πειραιά ή ότι άλλες πληροφορίες υπάρχουν που είναι γνωστές μόνο στους ντόπιους.. ή και για Αθήνα..ωραίος είναι ο νότος
Το νήμα είναι πλέον μνήμα :priest:οτι αφήνεις σε αφήνει κτλ κτλ - σιγά μην κάθεται να ασχολείται ο άνθρωπος με πεθαμένα πράγματα - οι νεκροί με τούς νεκρούς και οι ζωντανοί με τούς ζωντανούς :priest:

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
32.474
Πόντοι
6.236

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
47.104
Πόντοι
19.321
Αφού υπάρχει ειδικό νήμα για τον Πειραιά. Εδώ, άντε να τις βλέπουν 3-4 άτομα.
Ξέρεις τι με προβλημάτισε; ο @CaptainK είχε γράψει ότι οι απόγονοι προσφύγων είναι ΑΕΚ, το θέμα είναι ότι ο Πανιώνιος είχε ιδρυθεί στη Σμύρνη Μικρασίας το 1890, ο Ολυμπιακός στο Πειραιά ήταν νησιώτες και Μικρασιάτες.
Γιατί πήγε ο Γ.Γ. Κουτσούμπας στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού;
Δεν υπάρχει μονοπώλιο γιατί οι Μικρασιάτες μοιράστηκαν σε πολλές περιοχές, έχω δεύτερα-τρίτα ξαδέλφια στη Θεσσαλονίκη.

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
47.104
Πόντοι
19.321
Άμα διαβάσεις π.χ. ο Στελλάκης Περπινιάδης ήταν από την Τήνο και το 1923 πήγε στον Πειραιά όπου συνάντησε και άλλους Μικρασιάτες ρεμπέτες.
Γιατί πήγε στον Πειραιά να τους συναντήσει και δεν τους συνάντησε στη Νέα Φιλαδέλφεια ;;; :think:

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
32.474
Πόντοι
6.236
Ξέρεις τι με προβλημάτισε; ο @CaptainK είχε γράψει ότι οι απόγονοι προσφύγων είναι ΑΕΚ, το θέμα είναι ότι ο Πανιώνιος είχε ιδρυθεί στη Σμύρνη Μικρασίας το 1890, ο Ολυμπιακός στο Πειραιά ήταν νησιώτες και Μικρασιάτες.
Γιατί πήγε ο Γ.Γ. Κουτσούμπας στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού;
Δεν υπάρχει μονοπώλιο γιατί οι Μικρασιάτες μοιράστηκαν σε πολλές περιοχές, έχω δεύτερα-τρίτα ξαδέλφια στη Θεσσαλονίκη.
Εάν δεν είχε επιστρέψει ο CaptainK, θα σου απαντούσα ότι μπορεί απλώς να εξέφρασε κάποιον ευσεβή του πόθο.
Τώρα που έχει επιστρέψει, όμως, θα σου απαντήσω ότι αποκλείεται να κάνει λάθος ο CaptainK .

CaptainK

Μέγας
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
14.921
Πόντοι
3.786
Αφού υπάρχει ειδικό νήμα για τον Πειραιά. Εδώ, άντε να τις βλέπουν 3-4 άτομα.
Μου τη δίνει ο Πειραιάς. Δεκέμβρη που επιστρέφω θα ανοίξω νήμα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί θα εξηγηθούν όλα. Αρκεί να με πιάσει προκοπή.

Στη Ν.Φ. @rodriguez96 (όπως και σε άλλες γειτονιές) εγκαταστάθηκαν μαζικά πρόσφυγες μετά την καταστροφή του 22. Αλλά εκεί βρήκε η ΑΕΚΑΡΑ χώρο εκεί και γύρω από αυτή συσπειρώθηκε η πλειοψηφία των προσφύγων. Ακόμα κι αν έμεναν π.χ. στην Κοκκινιά ή στον Κορυδαλλό. Προφανώς και λόγω του ρατσισμού που αντιμετώπισαν είχαν ανάγκη για κάποια σημεία αναφοράς. Αυτό έγινε και είναι η ΑΕΚΑΡΑ. Για παοκ μην μιλήσει κανείς. Άλλη ιστορία - μια ομάδα που παίζει το χαρτί της "συμπρωτεύουσας"... και της Μακεδονίας και όχι μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά της ΑΕΚ και της προσφυγιάς. Με αρχικό έμβλημα κάτι πέταλα και κάτι τριφύλλια. Τελείως άλλο πράγμα. Τέλος πάντων. Έχω ακόμα λίγες εβδομάδες στο μαγγανοπήγαδο του μπαμπά του Ρίο και μετά θα αράξω.

CaptainK

Μέγας
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
14.921
Πόντοι
3.786
Πες τα πες τα Άρχοντα Αρίστο, ψυχάρα ΑΕΚΑΡΑ από τη Θεσσαλονίκη.

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
32.474
Πόντοι
6.236

CaptainK

Μέγας
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
14.921
Πόντοι
3.786

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
47.104
Πόντοι
19.321
Μου τη δίνει ο Πειραιάς. Δεκέμβρη που επιστρέφω θα ανοίξω νήμα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί θα εξηγηθούν όλα. Αρκεί να με πιάσει προκοπή.

Στη Ν.Φ. @rodriguez96 . Αλλά εκεί βρήκε η ΑΕΚΑΡΑ χώρο εκεί και γύρω από αυτή συσπειρώθηκε η πλειοψηφία των προσφύγων. Ακόμα κι αν έμεναν π.χ. στην Κοκκινιά ή στον Κορυδαλλό. Προφανώς και λόγω του ρατσισμού που αντιμετώπισαν είχαν ανάγκη για κάποια σημεία αναφοράς. Αυτό έγινε και είναι η ΑΕΚΑΡΑ. Για παοκ μην μιλήσει κανείς. Άλλη ιστορία - μια ομάδα που παίζει το χαρτί της συμπρωτεύουσας και της Μακεδονίας και όχι μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά της ΑΕΚ και της προσφυγιάς. Με αρχικό έμβλημα κάτι πέταλα και κάτι τριφύλλια. Τελείως άλλο πράγμα. Τέλος πάντων. Έχω ακόμα λίγες εβδομάδες στο μαγγανοπήγαδο του μπαμπά του Ρίο και μετά θα αράξω.
Είναι και ο Ιωνικός Νίκαιας που κάθε χρόνο και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Δευτέρα διεξάγεται αγώνας προς τιμήν των Αλησμόνητων πατρίδων (Μικράς Ασίας) μεταξύ των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ιωνικού Νικαίας και της Α.Ε.Κ.
Και όπως λες (και σε άλλες γειτονιές) εγκαταστάθηκαν μαζικά πρόσφυγες μετά την καταστροφή του 22.
Η περιοχή πάνω από τον Άγιο Διονύσιο ήταν μόνο πρόσφυγες υπάρχουν στοιχεία:

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
32.474
Πόντοι
6.236
Εσύ δεν αντέχεις ούτε 2 ώρες μέσα σε καράβι ακόμα κι αν είναι δεμένο σε λιμάνι. Καλοπερασάκια της πλουτοκρατίας
Αφού έχω την επιλογή του ελικοπτέρου ή του αεροπλάνου, γιατί να πηγαίνω με πλοίο;
Για κορόιδα ψάχνετε, κύριε;;

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
47.104
Πόντοι
19.321

Στη Ν.Φ. @rodriguez96 (όπως και σε άλλες γειτονιές) εγκαταστάθηκαν μαζικά πρόσφυγες μετά την καταστροφή του 22. Αλλά εκεί βρήκε η ΑΕΚΑΡΑ χώρο εκεί και γύρω από αυτή συσπειρώθηκε η πλειοψηφία των προσφύγων. Ακόμα κι αν έμεναν π.χ. στην Κοκκινιά ή στον Κορυδαλλό. Προφανώς και λόγω του ρατσισμού που αντιμετώπισαν είχαν ανάγκη για κάποια σημεία αναφοράς. Αυτό έγινε και είναι η ΑΕΚΑΡΑ. Για παοκ μην μιλήσει κανείς. Άλλη ιστορία - μια ομάδα που παίζει το χαρτί της "συμπρωτεύουσας"... και της Μακεδονίας και όχι μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά της ΑΕΚ και της προσφυγιάς. Με αρχικό έμβλημα κάτι πέταλα και κάτι τριφύλλια. Τελείως άλλο πράγμα. Τέλος πάντων. Έχω ακόμα λίγες εβδομάδες στο μαγγανοπήγαδο του μπαμπά του Ρίο και μετά θα αράξω.
Ναι θέλουμε νήμα να το συζητήσουμε, εδώ στο φόρουμ έχει 2-3 η Θεσσαλονίκη να μην έχει και η Νέα Φιλαδέλφεια, με ιστορικά στοιχεία.

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
32.474
Πόντοι
6.236
Είναι και ο Ιωνικός Νίκαιας που κάθε χρόνο και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Δευτέρα διεξάγεται αγώνας προς τιμήν των Αλησμόνητων πατρίδων (Μικράς Ασίας) μεταξύ των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ιωνικού Νικαίας και της Α.Ε.Κ.
Και όπως λες (και σε άλλες γειτονιές) εγκαταστάθηκαν μαζικά πρόσφυγες μετά την καταστροφή του 22.
Η περιοχή πάνω από τον Άγιο Διονύσιο ήταν μόνο πρόσφυγες υπάρχουν στοιχεία:
Μην τον ταράζεις, Ναύαρχε, ακόμα δε γύρισε. Με το μαλακό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom