Νέα

Ξενοίκιαστα σπίτια ούτε λέπι και πανάκριβα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 542
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.006
Πόντοι
6.256
Αυτα τα 2 αντιφασκουν. Αποφασισε, ειναι υψηλο το 500-550 η χαμηλο;

Ειπαμε, ενοικιαζεις σημειο, κι εγω καποτε κατεβηκα Αθηνα με μεταθεση και εσκαγα ενα ωραιο 430ρι σε παρεμφερες σπιτι πριν απο 20 χρονια σχεδον

Εν πασει περιπτωση 2 μηνυματα πριν τονιζω πως πρωτο μου μελημα ειναι να μη ζοριζεται ο ενοικιαστης και παντα νοικιαζω χαμηλοτερα απο την αγορα λογω φιλοσοφιας. Και επισης ειπα πως δυαρι σπιτι καλυτερα να νοικιαστει σε ζευγαρι και οχι εργενη για μεγαλυτερη διευκολυνση. Οι προηγουμενοι ενοικιαστες μου (ζευγαρι εργαζομενων) εδιναν λιγοτερα απο 150 ο καθενας για πολλα χρονια, αλλα το σπιτι μου το αφησαν ακριβως οπως το βρηκαν και χωρις γκρινιες η κοντρες οποτε αμοιβαιο το οφελος

Υποψιν πως σε ενοικιο 500, το καθαρο ποσο ειναι 380 λογω φορων, ΕΝΦΙΑ και εξοδων συντηρησης (κοινοχρηστα ιδιοκτητη, εκακτες ζημιες που επιβαρυνουν ιδιοκτητη, κλπ) που δεν ειναι και κανα σοβαρο ποσο.
Το 550 είναι χαμηλό για επένδυση και υψηλό για τον μέσο μισθωτό των 900 ευρώ. Ποιος είπε ότι τα συμφέροντα συμβαδίζουν????

Όπως σου ξανά έγραψα...εξαρτάται πως και τι είναι το σπίτι διότι αλλάζει η αγορά που απευθύνεσαι....τα εξήγησα όπως τα πιστεύω.

Το τι θεωρείς εσύ λογικό πόσο και το τι θεωρεί αυτός που θα τα δώσει είναι δύο διαφορετικά πράγματα...εγώ για σπίτι όπως στο περιέγραψα ως μη ανακαινισμένο δεν θα έδινα 550.

Για καινούριο θα έδινα 1050.

Αν παίρνεις 900ε για να μην ζορίζεσαι πρέπει να δίνεις 300 με 350...και για ένα σπίτι 50 ετών 60τμ χωρίς σοβαρές εργασίες αυτή είναι μια οκ τιμή..βέβαια δεν γνωρίζω το σπίτι σου που μπορεί να είναι τούμπανο..αυτά τα γράφω γενικά και όχι επί προσωπικού προφανώς έτσι? Δεν τον απασχολεί τον ενοικιαστή ο φόρος...και από τα 900 του μισθού του τα 250 θα πάνε σε ρεύμα και σε θέρμανση....οπότε με τι θα ζήσει αυτός με 50 ευρώ το μήνα???

Το σημείο δεν έχει τόση σημασία σε αυτές τις περιοχές..αφού δεν έχει κοντά μέτρο ούτε είναι κοντά σε κάτι όπως πχ στο κέντρο. Τι τον νοιάζει το σημείο?

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.586
Πόντοι
456
Το σημείο δεν έχει τόση σημασία σε αυτές τις περιοχές..αφού δεν έχει κοντά μέτρο ούτε είναι κοντά σε κάτι όπως πχ στο κέντρο. Τι τον νοιάζει το σημείο?

Σημειο εννοω την Αθηνα, πρωτευουσα. Καπου να ειναι κοντα στο σχολειο, το γραφειο, κλπ που διοριστηκε η κοντα σε σταθμο ηλεκτρικου-μετρο για μαξιμουν 35 λεπτα μετακινησης. Το ιδιο σπιτι Λαμια νοικιαζεται 300 αλλα Αθηνα πολυ παραπανω επειδη εχει πολυ περισσοτερους ενοικιαστες και σχεδον καθολου διαθεσιμα ακνητα. Ισχυει σε ολες τις πρωτευουσες για πολυ συγκεκριμενους λογους που η αναλυση τους ξεφευγει της παρουσης.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.006
Πόντοι
6.256
Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα?????
  1. Μένω στους Αμπελόκηπους, κέντρο Αθήνας δηλαδή. Περνάω καθημερινά από συγκεκριμένα σημεία. Βλέπω πολλά για να μην πω υπερβολικά πολλά σπίτια κλειστά, χωρίς ενοικιαστήρια!
  2. Το σπίτι που μένω είναι ισόγειο 52 τ.μ. σε αρχαία πολυκατοικία (κάπου 1960) ανακαινισμένο.
  3. Όλα όσα σου είπαν παραπάνω περί ανακαίνισης, τα έχουν κάνει στο σπίτι πριν μπω (δηλαδή περίπου πριν 2 χρόνια).
  4. Στο σπίτι κατά κύριο λόγο κάνω μπάνιο, κοιμάμαι και πηδάω, δεν κάνω καμιά ιδιαίτερη χρήση (π.χ. οικογένεια, παιδιά κτλ.)
  5. Μπαλκόνια δεν έχω (μόνο στην κρεβατοκάμαρα μια μαρμαροποδιά που την βάφτισαν μπαλκόνι)
  6. Το σπίτι το προσέχω γιατί ξέρω καλά από οικοδομή
  7. Η ανακαίνιση που έγινε, είναι επιοικώς για τον πούτσο. Συχνά πυκνά κάνω επιδιορθώσεις, αλλά την βγάζω σχεδόν τσάμπα γιατί έχω εργαλεία και ξέρω να τα φτιάχνω
  8. Στην κουζίνα υπάρχει "κρυφή" υγρασία, με αποτέλεσμα να βρωμάει ένα συγκεκριμένο ντουλάπι και να φιλοξενώ κατσαρίδες. Για να φτιαχτεί, πρέπει τα laminate ντουλάπια να ξηλωθούν (γιατί φρόντισαν να μην είναι τίποτα επισκέψιμο)
  9. Πληρώνω 520 ενοίκιο (εδώ γελάμε οικτρά)
  10. Το σπίτι πωλείται 120.000 ευρώ (εδώ κι αν γελάμε)
  11. Ψύξη/Θέρμανση έχει δυο κλιματιστικά της κακιάς ώρας από τα βάθη της Κίνας!
  12. Το σπίτι είναι θεοσκότεινο

Κι άμα καθίσουμε μπορώ να σου πω κι άλλα.

Ρεζουμέ: Μου πιάνουν τον κώλο στο ενοίκιο, αλλά με βολεύει η τοποθεσία γιατί είναι στην κυριολεξία δίπλα από την δουλειά μου και το αμάξι το έχω ξεχάσει!
Δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε για δείγμα και τα κλειστά που βλέπεις είναι κλειστά 90% επειδή έτσι το θέλουν και 10% υπάρχουν ιδιοκτήτες ηλίθιοι που ζητάνε ότι τους κατέβει και δεν νοικιάζονται ποτέ.

Όλα όσα είπες είναι συνηθισμένα...γιαυτό και επιμένω....χίλιες φορές 1200 σε καινούριο παρά να με κοροϊδεύει ο κάθε τυροβοσκός που προσπαθεί να νοικιάσει την τρώγλη για έπαυλη και ζητάει 8 και 9 κατοστάρικα.

Όσο για την ανακαίνιση...υπάρχουν θέματα (σε παλιά κτίσματα) που η ανακαίνιση δεν τα λύνει...όπως πχ η υγρασία λύνεται δύσκολα....μην περιμένεις να ξηλώσει και τα πάντα ο άλλος εντάξει...αλλά τα κουφώματα και τα μπάνια και η κουζίνα..ε ρε μλκ άλλαξε τα...και μετά ζήτα και κάτι παραπάνω...αλλά όχι να δίνεις το σπίτι όπως στο άφησε ο παππούς σου....

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.006
Πόντοι
6.256
Σημειο εννοω την Αθηνα, πρωτευουσα. Καπου να ειναι κοντα στο σχολειο, το γραφειο, κλπ που διοριστηκε η κοντα σε σταθμο ηλεκτρικου-μετρο για μαξιμουν 35 λεπτα μετακινησης. Το ιδιο σπιτι Λαμια νοικιαζεται 300 αλλα Αθηνα πολυ παραπανω επειδη εχει πολυ περισσοτερους ενοικιαστες και σχεδον καθολου διαθεσιμα ακνητα. Ισχυει σε ολες τις πρωτευουσες για πολυ συγκεκριμενους λογους που η αναλυση τους ξεφευγει της παρουσης.
Οι περιοχές που αναφέρεις δεν θεωρούνται κέντρο και είναι και τεράστιες με πολλά σημεία.

Η Ν. Ιωνία πιάνει από Φιλοθέη σχεδόν....αλλά έχει και προσφυγικές πολ/κιες...η μεταμόρφωση έχει καλές περιοχές έχει και σχεδόν βιομηχανική ζώνη....η Φιλαδέλφεια το ίδιο...δεν μπορείς να βγάλεις άκρη έτσι.

Καμία από αυτές τις περιοχές δεν δικαιολογεί ''αυξημένες τιμές κέντρου'' προάστια είναι.

Mounokwlaraki

Ανώτατος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
69
Like
3.679
Πόντοι
11.476
Να πάτε στην επαρχεία όσοι μπορείτε, αν θελετε να βρείτε σπίτι σε λογικές τιμές. Μεγάλες επαρχιακές πόλεις είναι τουλάχιστον 20-30% κάτω σε τιμές ενοικίου από οτι η Αθήνα. Όπερ σημαίνει 200-300€.
Και μην ξεκινήσετε την πιπίλα για τις δουλειές. Αν δεν είσαι πυρηνικός επιστήμονας μια χαρά δουλειές έχει και η επαρχεία. π.χ. αν είσαι δάσκαλος/καθηγητής δεν θα βρεις δουλειά; Δεν έχει σχολεία στα Γιάννενα δηλαδή; Ή μήπως ο καθηγητής πληρώνεται καλύτερα στην αθήνα; Μην μιλήσω για απλούστερες δουλειές όπως πωλήτρια, υπάλληλος souper market, ντιλιβερας κλπ. Ο σκλαβενίτης δλδ πληρώνει παραπάνω αθήνα από οτι στην Πάτρα;
Οσο για το σπόρ μας, εκεί σίγουρα δεν θα έχεις τις επιλογές της πρωτεύουσας.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
43.352
Πόντοι
9.931
Δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε για δείγμα και τα κλειστά που βλέπεις είναι κλειστά 90% επειδή έτσι το θέλουν και 10% υπάρχουν ιδιοκτήτες ηλίθιοι που ζητάνε ότι τους κατέβει και δεν νοικιάζονται ποτέ.
Δεν ειναι ολα κλειστά επειδη ετσι το θέλουν, αλλα είναι κλειστα επειδή οι ιδιοκτήτες τους εχει καει η γουνα πολλες φορες απο κακοπληρωτές οποτε τα εχουν κλειστά για να εχουν το κεφαλι τους ήσυχο. αλλα ειναι κλειστά επειδή θέλουν ριζική ανακαίνιση και οι ιδιοκτήτες τους δεν εχουν η δεν θέλουν να δώσουν τα χρήματα και σε κάποιοί οι ιδιοκτήτες του εχουν πεθάνει και οι κληρονόμοι δεν εχουν κάνει αποδοχή επειδή ο μακαρίτης χρώσταγε στην εφορία και στις τράπεζες και ειναι στον αερα.

Αν δεν δοθούν σοβαρά κίνητρα στους ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να μπούνε στην αγορά αυτα τα ακίνητα ουτε σε 10 χρονια.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.006
Πόντοι
6.256
Δεν ειναι ολα κλειστά επειδη ετσι το θέλουν, αλλα είναι κλειστα επειδή οι ιδιοκτήτες τους εχει καει η γουνα πολλες φορες απο κακοπληρωτές οποτε τα εχουν κλειστά για να εχουν το κεφαλι τους ήσυχο. αλλα ειναι κλειστά επειδή θέλουν ριζική ανακαίνιση και οι ιδιοκτήτες τους δεν εχουν η δεν θέλουν να δώσουν τα χρήματα και σε κάποιοί οι ιδιοκτήτες του εχουν πεθάνει και οι κληρονόμοι δεν εχουν κάνει αποδοχή επειδή ο μακαρίτης χρώσταγε στην εφορία και στις τράπεζες και ειναι στον αερα.

Αν δεν δοθούν σοβαρά κίνητρα στους ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να μπούνε στην αγορά αυτα τα ακίνητα ουτε σε 10 χρονια.
Δηλαδή έχει ο άλλος ένα ακίνητο και δεν το δίνει σε ΚΑΝΕΝΑΝ επειδή φοβάται μη φάει πιστόλι αλλά πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ???

Άλλο αν είναι χρέπι και δεν θέλει ή δεν μπορεί να δώσει λεφτά....αλλά τι να γίνει...για να νοικιάσει κάποιος ένα σπίτι να μείνουν άνθρωποι και όχι ζώα πρέπει να το φτιάξει....

οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι πολύ λίγες και μπαίνουν μέσα στο θέμα των πλειστηριασμών κτλπ.

Τι κίνητρα δηλαδή να δοθούν?? να τους δώσουν λεφτά να τα φτιάξουν?? έχουν δοθεί ήδη...αλλά αν δοθεί πχ άτοκο δάνειο για ανακαίνιση με την προυπόθεση ότι δεν θα το νοικιάσει φαρμακείο δεν θα το θέλει ο ιδιοκτήτης...ο οποίος θέλει και να μην πληρώσει ανακαίνιση και να στο νοικιάσει στο θεό.

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
6
Like
1.300
Πόντοι
361

Όλα όσα είπες είναι συνηθισμένα...γιαυτό και επιμένω....χίλιες φορές 1200 σε καινούριο παρά να με κοροϊδεύει ο κάθε τυροβοσκός που προσπαθεί να νοικιάσει την τρώγλη για έπαυλη και ζητάει 8 και 9 κατοστάρικα.

Όσο για την ανακαίνιση...υπάρχουν θέματα (σε παλιά κτίσματα) που η ανακαίνιση δεν τα λύνει...όπως πχ η υγρασία λύνεται δύσκολα....μην περιμένεις να ξηλώσει και τα πάντα ο άλλος εντάξει...αλλά τα κουφώματα και τα μπάνια και η κουζίνα..ε ρε μλκ άλλαξε τα...και μετά ζήτα και κάτι παραπάνω...αλλά όχι να δίνεις το σπίτι όπως στο άφησε ο παππούς σου....
Ένα ακατοίκητο σπίτι σε πολυκατοικία που είναι κλειστό μπορεί να είναι διαθέσιμο.

Η ουσία του μηνύματός μου είναι ότι για τον οποιοδήποτε λόγο μένουν σπίτια τα οποία θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση. Επίσης εδώ που είμαι είναι περιμετρικά τίγκα στα air bnb, άλλη μάστιγα κι αυτή.

Περί ανακαίνισης:
  1. από τα 5 παράθυρα του σπιτιού μου, τα 4 είναι αλλαγμένα με πολύ καλά αλουμίνια. Του σαλονιού που είναι μεγάλο και βασικό, παραμένει ξύλινο...Μην ρωτήσεις γιατί...κι εγώ που ρώτησα δεν πήρα απάντηση
  2. σχετικά με την κουζίνα. Της έκαναν ριζική ανακαίνιση. Άρα, ένας μάστορας που ξέρει την δουλειά του, την υγρασία θα την έπιανε (μην ξεχνάς, έχω κάνει 25 χρόνια σε οικοδομές και έχω κάνει ανακαινίσεις)
  3. Το μπάνιο είναι μεν καινούριο, αλλά είναι για τον πούτσο! Τι να την κάνω την ντουζιέρα με τον καταρράκτη άμα δεν τραβάει το σιφώνι? Και τι να την κάνω την ανακαίνιση άμα τα σιφώνια μου γυρίζουν πίσω μυρωδιές όταν βάζουν πλυντήριο οι γείτονες????

Για αυτό το μπουρδέλο λοιπόν πληρώνω 520... 450 κι αυτά πολλά είναι, αλλά είπαμε, είναι δίπλα στην δουλειά και για αυτό κάνω τον μαλάκα.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.006
Πόντοι
6.256
Ένα ακατοίκητο σπίτι σε πολυκατοικία που είναι κλειστό μπορεί να είναι διαθέσιμο.

Η ουσία του μηνύματός μου είναι ότι για τον οποιοδήποτε λόγο μένουν σπίτια τα οποία θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση. Επίσης εδώ που είμαι είναι περιμετρικά τίγκα στα air bnb, άλλη μάστιγα κι αυτή.

Περί ανακαίνισης:
  1. από τα 5 παράθυρα του σπιτιού μου, τα 4 είναι αλλαγμένα με πολύ καλά αλουμίνια. Του σαλονιού που είναι μεγάλο και βασικό, παραμένει ξύλινο...Μην ρωτήσεις γιατί...κι εγώ που ρώτησα δεν πήρα απάντηση
  2. σχετικά με την κουζίνα. Της έκαναν ριζική ανακαίνιση. Άρα, ένας μάστορας που ξέρει την δουλειά του, την υγρασία θα την έπιανε (μην ξεχνάς, έχω κάνει 25 χρόνια σε οικοδομές και έχω κάνει ανακαινίσεις)
  3. Το μπάνιο είναι μεν καινούριο, αλλά είναι για τον πούτσο! Τι να την κάνω την ντουζιέρα με τον καταρράκτη άμα δεν τραβάει το σιφώνι? Και τι να την κάνω την ανακαίνιση άμα τα σιφώνια μου γυρίζουν πίσω μυρωδιές όταν βάζουν πλυντήριο οι γείτονες????

Για αυτό το μπουρδέλο λοιπόν πληρώνω 520... 450 κι αυτά πολλά είναι, αλλά είπαμε, είναι δίπλα στην δουλειά και για αυτό κάνω τον μαλάκα.
Μα συμφωνούμε

Κάνουν τσιγκουνιές...γιαυτό και όταν λέω ανακαίνιση εννοώ σοβαρή...δεν λέω κάτι άλλο...προσπαθούν να βγάλουν όσο περισσότερα με την μικρότερη επένδυση...αλλά όταν το βλέπουν αυτό έξω σε εταιρείες..τους κακοφαίνεται...αλλά είναι το ίδιο όπως το να μην έχει καθαρή κουζίνα το ντιλιβεράδικο.

Για οικονομία δεν στο άλλαξε προφανώς το μεγάλο παράθυρο...την υγρασία την είδαν αλλά την άφησαν προφανώς....και δεν μπορούν να κάνουν και πολλά..εξαρτάται από που έρχεται..για να βρουν την διαρροή πρέπει να ξηλώσουν τα πάντα...σιγά μην το κάνουν.

Αν το μπάνιο είναι για τον πούτσο είναι επειδή έβαλαν τα πιο φτηνά που βρήκαν. Όπως ξανά έγραψα...γιαυτό ένα παλιό σπίτι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ποτέ ένα νέο.

Και τι να κάνει βέβαια ο ιδιοκτήτης αυτό έχει.....να μην ζητάει 520 ευρώ αφού έχει μια τρώγλη...να ζητήσει 350 όπως του αξίζει...ποιος είπε ότι τα σπίτια για μακροχρόνια μίσθωση πρέπει να έχουν μεγάλες αποδώσεις όταν είναι σε τέτοια κατάσταση????

Απλά βρίσκουν και τα κάνουν...σε άλλες εποχές θα σε παρακαλούσε.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
43.352
Πόντοι
9.931
Σοβαρη ανακαίνιση σε διαμέρισμα 75-80τμ 30-40 χρόνων θελει 40 με 50Κ.

• Like
Αντιδράσεις: trimis

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.006
Πόντοι
6.256
Σοβαρη ανακαίνιση σε διαμέρισμα 75-80τμ 30-40 χρόνων θελει 40 με 50Κ.
Δεκτό.

Τότε μην ζητάς 700 ευρώ αφού δεν τα αξίζει.

Γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει 50Κ σε 5 χρόνια από ένα σάπιο σπίτι???

Ο ίδιος δεν έχει να το ανακαινίσει που είναι η ιδιοκτησία του και έχει ο κακομοίρης που ψάχνει σπίτι?

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
43.352
Πόντοι
9.931
Δεκτό.

Τότε μην ζητάς 700 ευρώ αφού δεν τα αξίζει.

Γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει 50Κ σε 5 χρόνια από ένα σάπιο σπίτι???

Ο ίδιος δεν έχει να το ανακαινίσει που είναι η ιδιοκτησία του και έχει ο κακομοίρης που ψάχνει σπίτι?
Συμφωνώ οτι δεν μπορείς να νοικιάζεις ενα χρεπι 700 ευρω, αλλα απο την αλλη ειναι δικαίωμα του ιδιοκτητη να το νοικιάζει όσο θελει αυτος. Ο μονος τροπος για να βαλει μυαλο ειναι να φαει 2-3 πιστόλια μπας και γινει άνθρωπος.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.006
Πόντοι
6.256
Συμφωνώ οτι δεν μπορείς να νοικιάζεις ενα χρεπι 700 ευρω, αλλα απο την αλλη ειναι δικαίωμα του ιδιοκτητη να το νοικιάζει όσο θελει αυτος. Ο μονος τροπος για να βαλει μυαλο ειναι να φαει 2-3 πιστόλια μπας και γινει άνθρωπος.
Τότε τι σημασία έχει πόσο κοστίζει η ανακαίνιση?

Δικαίωμα του είναι...και δικαίωμα της αγοράς να τον κρίνει ως μαλάκα.

Με την ίδια λογική βέβαια και του παρόχου δικαίωμα του να τραβάει αύξηση 20% στην κιλοβατώρα το καλοκαίρι...και του σουπερμάρκετ να αυξάνει την τιμή 0,10 κάθε βδομάδα και του βενζινά να φτάσει την αμόλυβδη 2.10 πριν φύγεις για διακοπές.

Όλα λυμένα δεν είναι στην ελεύθερη αγορά? :confused:

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.896
Πόντοι
3.936
Για τα άθλια σπίτια η χαβούζες όπως το λες εσύ συμφωνώ καλά να πάθουν το θέμα όμως ειναι ότι βαρανε κανόνια και σε καλα σπίτια.
Λογικό δεν είναι? Είναι ένας με σπίτι χαβούζα και με ένα νορμάλ. Όταν αυτός με την χαβούζα ζητάει 600 τότε σκεφτόμενος αυτός με το καλό θα ζητάει 800. Μάντεψε και οι 2 θα φάνε κανόνι. Δεν πιάνονται οι συστηματικοί κανονιέρηδες...

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.586
Πόντοι
456
Δεν υπαρχει μεγαλυτερη βλακεια απο το να προσπαθεις να βγαλεις απο τη μυγα ξυγκι απο τον ενοικιαστη σου. Δηλαδη θελεις να εχεις εναν τυπο γεματο αρνητικοτητα ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ για χρονια. Και ολο αυτο για 50-100-200 ευρω

Εγω αντιθετα δινω προτεραιοτητα στο να εχω εναν ανθρωπο ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ μεσα στην περιουσια μου για χρονια, και αυτο αντανακλαται και στις σχεσεις μας και στο πως θα μου αφησει το σπιτι στο τελος. Και αυτο το πετυχαινω νοικιαζοντας στο 80-90% απο το μεσο ορο της αγορας. Οταν οι τριγυρω τα δινουν στα 600 εγω θα το βαλω στα 500, αν το δινουν στα 500 θα το βαλω 400, κοκ

Συνταγη ακρως πετυχημενη, οι προηγουμενοι νοικαρηδες μου ηταν ζευγαρι και εδιναν κατι μεταξυ 260-310 επι χρονια δηλαδη περιπου 140-150 ευρω ο καθενας σε κοστος στεγασης στην πρωτευουσα των βαλκανιων. Δε γκρινιαξαν ποτε και για τιποτε και το σπιτι μου το αφησαν απολυτως ακριβως οπως το βρηκαν μετα απο αρκετα χρονια.

Ακριβως την ιδια φιλοσοφια εχω και με τους υπαλληλους. Ποτε δε θα προσλαμβανα υπαλληλο με τον κατωτατο. Δε θελω να εχω ανθρωπο μεσα στη γκρινια ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ, θελω να βλεπω χαμογελα.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.881
Πόντοι
266
Να πάτε στην επαρχεία όσοι μπορείτε, αν θελετε να βρείτε σπίτι σε λογικές τιμές. Μεγάλες επαρχιακές πόλεις είναι τουλάχιστον 20-30% κάτω σε τιμές ενοικίου από οτι η Αθήνα. Όπερ σημαίνει 200-300€.
Και μην ξεκινήσετε την πιπίλα για τις δουλειές. Αν δεν είσαι πυρηνικός επιστήμονας μια χαρά δουλειές έχει και η επαρχεία. π.χ. αν είσαι δάσκαλος/καθηγητής δεν θα βρεις δουλειά; Δεν έχει σχολεία στα Γιάννενα δηλαδή; Ή μήπως ο καθηγητής πληρώνεται καλύτερα στην αθήνα; Μην μιλήσω για απλούστερες δουλειές όπως πωλήτρια, υπάλληλος souper market, ντιλιβερας κλπ. Ο σκλαβενίτης δλδ πληρώνει παραπάνω αθήνα από οτι στην Πάτρα;
Οσο για το σπόρ μας, εκεί σίγουρα δεν θα έχεις τις επιλογές της πρωτεύουσας.

H αποκεντρωση, ειναι λυση για πολλα ζητηματα, και οικονομικα, ποιοτητα ζωης, χαλαροτεροι ρυθμοι,
οσο μεγαλωνεις θελεις την ησυχια σου οχι την αθλιοτητα και την παλαβωμαρα της αθηνας....

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.896
Πόντοι
3.936
Δεν υπαρχει μεγαλυτερη βλακεια απο το να προσπαθεις να βγαλεις απο τη μυγα ξυγκι απο τον ενοικιαστη σου. Δηλαδη θελεις να εχεις εναν τυπο γεματο αρνητικοτητα ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ για χρονια. Και ολο αυτο για 50-100-200 ευρω

Εγω αντιθετα δινω προτεραιοτητα στο να εχω εναν ανθρωπο ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ μεσα στην περιουσια μου για χρονια, και αυτο αντανακλαται και στις σχεσεις μας και στο πως θα μου αφησει το σπιτι στο τελος. Και αυτο το πετυχαινω νοικιαζοντας στο 80-90% απο το μεσο ορο της αγορας. Οταν οι τριγυρω τα δινουν στα 600 εγω θα το βαλω στα 500, αν το δινουν στα 500 θα το βαλω 400, κοκ

Συνταγη ακρως πετυχημενη, οι προηγουμενοι νοικαρηδες μου ηταν ζευγαρι και εδιναν κατι μεταξυ 260-310 επι χρονια δηλαδη περιπου 140-150 ευρω ο καθενας σε κοστος στεγασης στην πρωτευουσα των βαλκανιων. Δε γκρινιαξαν ποτε και για τιποτε και το σπιτι μου το αφησαν απολυτως ακριβως οπως το βρηκαν μετα απο αρκετα χρονια.

Ακριβως την ιδια φιλοσοφια εχω και με τους υπαλληλους. Ποτε δε θα προσλαμβανα υπαλληλο με τον κατωτατο. Δε θελω να εχω ανθρωπο μεσα στη γκρινια ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ, θελω να βλεπω χαμογελα.
Έτσι φίλε έτσι. Σίγουρα βγήκες κερδισμένος. Εγώ όταν νοίκιαζα μπήκα μέσα πρώτος. Το είχε για πούλημα εκ κατασκευής. Μπήκα λοιπόν πρώτος και με δικά μου έξοδα έβαλα συναγερμό μπριζες μέχρι και μπαταρία στο ένα από τα 2 μπάνια. Επειδή φέρθηκε πουστηκα μέχρι και το καρφί στον τοίχο του ξυλωσα. Και το γατζακι που κρέμασα το φωτιστικό. Γιατί το έκανα? Μπορούσα να τα αφήσω άλλωστε περισσότερο μου στοίχησε το ξηλωμα από το να τα άφηνα. Αλλά όχι ρε καθίκι μια φορά πουστης εσύ 10 εγώ. Επίσης εψησα και ένα γουρουνοπουλο στο τζάκι. Οι ψηστες θα καταλάβουν...

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Κριτικές
42
Like
40.162
Πόντοι
28.246
Επίσης εψησα και ένα γουρουνοπουλο στο τζάκι. Οι ψηστες θα καταλάβουν
:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Αυτο και μονο εφτανε. Του το γαμησες. Και αντε να το καθαρισεις για να μην μυρίζει οταν θα αναβει τζακι τον χειμωνα.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.896
Πόντοι
3.936
:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Αυτο και μονο εφτανε. Του το γαμησες. Και αντε να το καθαρισεις για να μην μυρίζει οταν θα αναβει τζακι τον χειμωνα.
Οριακά να φουντώσει από τα λάδια. 3 χρόνια που έμεινα ούτε λουκάνικο δεν εψησα και από σεβασμό και να μην μυρίζει. Του το έκανα εντελώς μπουρδέλο....! Πότισαν και τα πυροτουβλα. Φίλος έλεγε να ψήσουμε προβατίνα αλλά δεν ήθελα να γίνω τόσο.... κακός.

Hristos .

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2023
Like
2.839
Πόντοι
446
Λογικό δεν είναι? Είναι ένας με σπίτι χαβούζα και με ένα νορμάλ. Όταν αυτός με την χαβούζα ζητάει 600 τότε σκεφτόμενος αυτός με το καλό θα ζητάει 800. Μάντεψε και οι 2 θα φάνε κανόνι. Δεν πιάνονται οι συστηματικοί κανονιέρηδες...
Συμφωνώ και όχι μόνο δεν πιάνονται οι συστηματικοί κανονιέρηδες αλλά ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και στις τιμές των ενοικίων.Με τον φόβο του κανονιού οι ειδικότητες ζητάνε μεγαλύτερο ενοίκιο και 3-4 ενοίκια μπροστά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom