Saul
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 22.005
- Πόντοι
- 6.256
Το 550 είναι χαμηλό για επένδυση και υψηλό για τον μέσο μισθωτό των 900 ευρώ. Ποιος είπε ότι τα συμφέροντα συμβαδίζουν????Αυτα τα 2 αντιφασκουν. Αποφασισε, ειναι υψηλο το 500-550 η χαμηλο;
Ειπαμε, ενοικιαζεις σημειο, κι εγω καποτε κατεβηκα Αθηνα με μεταθεση και εσκαγα ενα ωραιο 430ρι σε παρεμφερες σπιτι πριν απο 20 χρονια σχεδον
Εν πασει περιπτωση 2 μηνυματα πριν τονιζω πως πρωτο μου μελημα ειναι να μη ζοριζεται ο ενοικιαστης και παντα νοικιαζω χαμηλοτερα απο την αγορα λογω φιλοσοφιας. Και επισης ειπα πως δυαρι σπιτι καλυτερα να νοικιαστει σε ζευγαρι και οχι εργενη για μεγαλυτερη διευκολυνση. Οι προηγουμενοι ενοικιαστες μου (ζευγαρι εργαζομενων) εδιναν λιγοτερα απο 150 ο καθενας για πολλα χρονια, αλλα το σπιτι μου το αφησαν ακριβως οπως το βρηκαν και χωρις γκρινιες η κοντρες οποτε αμοιβαιο το οφελος
Υποψιν πως σε ενοικιο 500, το καθαρο ποσο ειναι 380 λογω φορων, ΕΝΦΙΑ και εξοδων συντηρησης (κοινοχρηστα ιδιοκτητη, εκακτες ζημιες που επιβαρυνουν ιδιοκτητη, κλπ) που δεν ειναι και κανα σοβαρο ποσο.
Όπως σου ξανά έγραψα...εξαρτάται πως και τι είναι το σπίτι διότι αλλάζει η αγορά που απευθύνεσαι....τα εξήγησα όπως τα πιστεύω.
Το τι θεωρείς εσύ λογικό πόσο και το τι θεωρεί αυτός που θα τα δώσει είναι δύο διαφορετικά πράγματα...εγώ για σπίτι όπως στο περιέγραψα ως μη ανακαινισμένο δεν θα έδινα 550.
Για καινούριο θα έδινα 1050.
Αν παίρνεις 900ε για να μην ζορίζεσαι πρέπει να δίνεις 300 με 350...και για ένα σπίτι 50 ετών 60τμ χωρίς σοβαρές εργασίες αυτή είναι μια οκ τιμή..βέβαια δεν γνωρίζω το σπίτι σου που μπορεί να είναι τούμπανο..αυτά τα γράφω γενικά και όχι επί προσωπικού προφανώς έτσι? Δεν τον απασχολεί τον ενοικιαστή ο φόρος...και από τα 900 του μισθού του τα 250 θα πάνε σε ρεύμα και σε θέρμανση....οπότε με τι θα ζήσει αυτός με 50 ευρώ το μήνα???
Το σημείο δεν έχει τόση σημασία σε αυτές τις περιοχές..αφού δεν έχει κοντά μέτρο ούτε είναι κοντά σε κάτι όπως πχ στο κέντρο. Τι τον νοιάζει το σημείο?