Καλησπέρα συναγωνιστές... Θα περιγράψω το πρόβλημα μου, μπορεί να έχει τύχει σε κάποιον. Όταν πρόκειται να γαμησω, επειδή τελειώνω γρήγορα, συνήθως τρώγω πολύ ώρα στα προκαταρκτικά. Όμως με το που μπω τελειώνω αμέσως. Πολλές φορές τελειώνω πριν καν μπω. . Όταν ήμουν στην ηλικία μέχρι τα 30 αυτό δεν ήταν πρόβλημα, γιατί μέσα σε λίγα λεπτά είχα πάλι καλή στύση και ο δεύτερος γύρος κρατούσε αρκετά, οπότε και η γκόμενα περνούσε καλά. Τώρα όμως, συνήθως δεν υπάρχει δεύτερος γύρος, γιατί δεν έχω άμεσα στύση. Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω κάποιο χάπι για τις μέρες που πρόκειται να γαμησω για να έχω διάρκεια και για δεύτερο γύρο. Τί προτείνετε;. Έχει κάποιος άλλος τέτοιο θέμα πρόωρης εκσπερμάτισης; Και πώς το καταπολέμησε; Ευχαριστώ. Καλή χρονιά
Φίλε, να ξέρεις πρώτα απ’ όλα ότι
απασχολεί πάρα πολύ κόσμο, απλώς οι περισσότεροι δεν το λένε εύκολα. Ειδικά μετά τα 35–40 είναι από τα πιο συνηθισμένα θέματα που συζητιούνται (έστω και off the record).
Από εμπειρίες που έχουν γραφτεί και δοκιμαστεί από πολλούς:
–
Δεν είσαι μόνος και δεν έχει σχέση με ανικανότητα. Με την ηλικία απλά μεγαλώνει ο χρόνος αποκατάστασης και πέφτει η ανοχή στην ένταση.
– Τα
πολλά προκαταρκτικά καμιά φορά χειροτερεύουν το θέμα, γιατί μπαίνεις ήδη “στο κόκκινο”. Καλύτερα να μπεις νωρίτερα και να ελέγχεις ρυθμό μέσα.
– Το
stop–start δουλεύει, αλλά θέλει εξάσκηση. Μόλις νιώσεις ότι πας να φύγεις, σταματάς τελείως για λίγο.
–
Αναπνοή και χαλάρωση: αν σφίγγεσαι ή κρατάς την αναπνοή σου, τελειώνεις πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις.
–
Κρέμες ή σπρέι καθυστέρησης έχουν βοηθήσει αρκετούς, αρκεί να μη γίνει υπερβολή και να σκουπιστούν πριν την επαφή.
– Πολλοί χρησιμοποιούν
περιστασιακά χάπι στύσης (όχι μόνιμα) κυρίως για να υπάρχει δεύτερος γύρος χωρίς άγχος. Δεν λύνει το πρόβλημα άμεσα, αλλά βοηθάει πρακτικά.
Το πιο σημαντικό:
Όσο το κάνεις θέμα και πας με άγχος “πάλι θα τελειώσω”, τόσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι φαύλος κύκλος.
Αν επιμένει, ένα
τσεκ σε ορμόνες/θυρεοειδή/σάκχαρο δεν είναι κακή ιδέα – σε αρκετούς εκεί κρύβεται το θέμα.