Μία γυναίκα που ξοδεύει ένα σκασμό λεφτά στα δικά της ρούχα αλλά όταν βγαίνει έξω με άντρα θεωρεί δεδομένο ότι ο μαλάκας θα πληρώσει για τα πάντα, δεν είναι τσιγγούνα είναι εκμεταλλεύτρια. Τσιγγούνα είναι αυτή που είναι τσιγγούνα σε όλα, δε βγαίνει έξω, παίρνει ρούχα από τη λαϊκή, δεν αφήνει tip ούτε τα μονόλεπτα.
Η τσιγγουνιά είναι παθολογική κατάσταση ,συνήθως πιστεύουν ότι πρέπει τα λεφτά πρέπει να μαζεύεις για μία δύσκολη ώρα ή ότι κάποια στιγμή αυτοί θα έχουν ένα σκασμό λεφτά και θα κάνουν ζωάρα ενώ οι άλλοι θα έχουν φτωχύνει.
Μου έχει τύχει το εξής σκηνικό. Λεττονή τουρίστρια που γνώρισα από το tinder. Σαν εμφάνιση πολύ μέτρια προς το γυναίκα σαρδέλα. Πολύ περίεργο άτομο, αρνιόταν να μου πει τι δουλειά κάνει, γενικά δεν έλεγε τίποτα για τη ζωή της, ψεκασμένη γιούχου πίστευε ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό τα είχαν φτιάξει για να μας δώσουν νοητική εντολή να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο και όσοι επιζήσουν να πάνε απο καρκίνο και τέτοια.
Τη βγάζω έξω για φαγητό (για όλα πλήρωνα εγώ μέχρι τότε) ,έπρηξε τα παπάρια στα γκαρσόνια με τις ιδιοτροπίες της. Όταν έρχεται ο λογαριασμός είχα μόνο κάρτα. Της ζητάω αν γίνεται να αφήσει τίποτα ψιλά για tips. Μου απαντά ότι δεν πήρε το πορτοφόλι της από το αυτοκίνητο!!!!! Της ξαναλέω ότι δεν εμπιστεύομαι πως αν αφήσω tips με την κάρτα θα πάνε στα γκαρσόνια και έτσι και αλλιώς της είχαν φερθεί τόσο καλά, αν είχε 1-2 ευρώ θα ήταν μία ευγενική χειρονομία. Μου απαντά με απίστευτο θράσος "ε κι αν δεν πάρουν tips τι έγινε δηλαδή, μισθό δεν παίρνουν;"
Μου είχε πρήξει ήδη τα αρχίδια ,την έστειλα πριν καν της πιάσω ούτε το μπούτι. Σε αυτά τα θέματα είμαι αμετακίνητος. Έτσι και δω άτομο να μη σέβεται τους εργαζόμενους ,ξέρω ότι δε θα κάνουμε χωριό με την καμία. Κλάφτηκε ότι είμαι αγενής αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ. Ούτε στην παρέα γουστάρω τσιγγούνηδες. Όποιος δε θέλει να ξοδέψει να κάτσει σπίτι του.