Λαγός Κρασάτος με τα Κρεμμυδάκια
Συνταγή:
1. Για να ετοιμάσουμε τον κρασάτο λαγό, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τις 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με τις 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2. Ρίχνουμε τα κομμάτια του λαγού και σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
3. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, τη δάφνη και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
4. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να καβουρδιστεί.
5. Ρίχνουμε τα σκόρδα και το κρασί και τον ζωμό ή το νερό και μετριάζουμε τη φωτιά.
6. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
7. Αν θέλουμε, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια του λαγού, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα τακτοποιούμε σε πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι και περιχύνουμε τον κρασάτο λαγό.