Νέα

Νικόλας Άσιμος

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Bluevertigo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 149
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
B

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
393
Like
4
Πόντοι
1
Α και δεν ειναι τυχαιο οτι ο Νταλαρας τραγουδησε κομματια του....Η χαρακτηριστικη φραση...''Ενα απ τα τραγουδια του Νικολα Ασιμου θα πουμε μαζι με τον Βασιλη''....
Μάλλον θα ξέρναγε ο Νικόλας αν το έβλεπε αυτό ή θα τους έπαιρνε στο κυνήγι με τη μαγκούρα του. Επίσης παρακαλώ Νταλάρας και παρόμοιες χυδαίες εκφράσεις να αποφεύγονται στο thread αυτό.
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
τι παει να πει σκυλας και ξεσκυλας..  η μουσικη
ειναι μουσικη  και μπορει να σε συγκινηση  και δημοτικο
που λεει ο λογος

τα μυαλά μας ειναι κολημενα σταθερα..
Το λεω ιλε για να τονισω το ευρος οσων αγγιζε ο Ασιμος!
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Μάλλον θα ξέρναγε ο Νικόλας αν το έβλεπε αυτό ή θα τους έπαιρνε στο κυνήγι με τη μαγκούρα του. Επίσης παρακαλώ Νταλάρας και παρόμοιες χυδαίες εκφράσεις να αποφεύγονται στο thread αυτό.
Θα ξερεις ομως το ποσο εκτιμουσε ο Βασιλης τον Νικολα και ποσο ο Νικολας τον Βαλιλη...Δεν νομιζω ο Παπακωνσταντινου  να εκανε κατι που θα εθιγε την μνημη του φιλου του!
 

trelos sporos

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Μηνύματα
635
Like
2
Πόντοι
6
Μπράβο ρε φίλε που έκανες το θέμα. Μεγάλη προσωπικότητα ο ʼσιμος . Rest in peace.

Όποιος ψάχνει κασέτες/cd του ας μου στείλει pm.
 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.866
Κριτικές
6
Like
236
Πόντοι
86
ο νταλαρας εχει πει  καποια  καλα κοματια κυριως απο  ποιητες.

το προβλημα του ειναι οτι θελει να πουλαει παντα ..
αυτο  γινεται  ευκολα  στα σουπερ μαρκετ

... στη μουσικη  λιγο δυσκολο
 

moynitsokinigos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2007
Μηνύματα
188
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Ασιμος. Δεν έχω λόγια για αυτόν τον άνθρωπο. ότι και να πεις είναι λίγο .Ο Ασιμος δεν ήταν κνότης ούτε αντιεξουσιαστής. ʼναρχος ήταν. Ούτε καν αναρχικό δεν τον χαρακτηρίζανε.
όπως είπε και ο Γιάννης Ζουγανέλης ο Νικόλας είχε ένα κακό. Σε όλα είχε μόνο γκάζει. Ποτέ φρένο... Εχω κάνει τα αφιερώματα στα περιοδικά που έχω συνεργαστεί και έχω περπατήσει αμέτρητες ώρες μέσα στο χιόνι στην Βαλτετσίου και στην Καλλιδρομίου για να μπορέσω να βρω παλιούς φίλους του. Για να μάθω περισσότερα για τον άνθρωπο που κάποιοι θέλησαν να τον παρουσιάσουν σαν φρικιό.

Να σαι καλά ρε Νικόλα και μπράβο σε αυτόν που έδειξε για μια ακόμη φορά πως το μπουρδέλα έχει επίπεδο.

Για τον Νταλάρα ουδέν σχόλιον.

Για τον Παπακωνσταντίνουμ μόνο αυτό. Καταπληκτικός τραγουδιστής. Αλλά μέχρι εκεί όμως.
 

moynitsokinigos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2007
Μηνύματα
188
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Σόρρυ για τα ορθογραφικά. Από την βιασύνη να γράψω.
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Ο αναρχας ειναι και αντιεξουσιαστης ρε φιλε μου μην κολλας στις λεξεις...Οσο για τον Νταλαρα επειδη το ''ουδεν σχολιο'' μου κανει πολυ απαξιοτικο θα διαφονισω...Ο Νταλαρας ειναι απο τους μεγαλυτερους Ελληνες ερμηνευτες κι ισως ο μεγαλυτερος εν ζωη...Μην ειμαστε ισοπεδωτικοι...Οπως ειπες η σελιδα εχει επιπεδο..Ας το επιβεβαιωσουμε!
 

moynitsokinigos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2007
Μηνύματα
188
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Κοίτα φίλε μου. Αν μιλήσουμε για τον Νταλάρα σαν καλλιτέχνη δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πως τον εκτιμώ. Έστω και λίγο αλλά τον εκτιμώ. Έχει μια καριέρα. όχι όμως και να τον πω καλύτερο ερμηνευτή εν ζωη. Που οτι έχει τραγουδήσει τα έχει ξανακάνει εκτελέσεις πολύ καλύτερες ο Κότσιρας αλλά ο Νταλάρας πουλούσε και πουλάει. Αυτό μουσικά και φωνητικά. Και Ερωτόκριτο και τα πάντα έχει τραγουδήσει ο Κότσιρας αλλά στα ραδιόφωνα Νταλάρα ακους. Τέλος πάντων. Σαν τραγουδιστής είναι αξιόλογος όντως. Σαν άνθρωπος όμως;

Ο Παπακωνσταντίνου το ίδιο...

Ο ʼσιμος ήταν άναρχος και όχι αντιεξουσιαστής. Και μπορεί για πολλούς ανθρώπους να είναι το ίδιο αλλά  για την περίπτωση του ʼσιμου ξερώ πολλά περισσότερα από πολλούς ακόμη και στα Εξάρχεια που τον έζησαν Έφτασα μέχρι την γενετειρα του και γνώρισα τους αδρφούς του Δημήτρη και Βασίλη. Ο ʼσιμος, δεν του έφταιγε η εξουσία σαν πολιτική αλλά σαν ιδεολογία και τρόπο ζωής. Εκεί υπάρχει και η διαφορά πως ήταν άναρχος και στην καθημερινή ζωή του.
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Καμια αντιρηση για οσα λες  για τον Νικολα...
Για τον Νταλαρα επ ουδενι σεν δεχομαι την συγκριση με τον κοτσιρα...
Οσο για το ''Σαν ανθρωπος ομως?'' εχω να σου πω το εξης..
Δεν με ενδιαφερει καθολου το πως ειναι σαν ανθρωπος αφου οταν ακουω εναν τραγουδιστη με ενδιαφερει να μου αρεσει αυτο που ακουω...Με ψυχαγωγει η μουσικη κι οχι η προσωπικοτητα του..Με την αντιστροφη λογικη δηλαδη εσυ μου λες οτι θα ακουσεις,θα διασκεδασεις και θα θαυμασεις καποιον αφωνο και ''ηχορυπαντη'' επειδη ειναι υπεροχος ανθρωπος?Δεν νομιζω να το κανει κανεις αυτο...
 

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Μηνύματα
8.924
Like
13
Πόντοι
66
καλα να μην σας αρεσει ο νταλαρας (που προσωπικα κοβω φλεβα)
αλλα να τον συγκρινετε με τον κοτσιρα???????
ιεροσυλια!

α κ συμφωνω με τον ψαχνειτρανς.. ποσως μ ενδιαφερει τι ανθρωπος ειναι ο καθε ενας
για να τον ακουω μ ενδιαφερει οχι για να τον βαλω στο κρεββατι μου
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Γεια σου BiteMeIaMfre....Κι ειδικα με τον κοτσιρα τον οποιο αν μιλαμε για χαρακτηρα ανθρωπων τον ειχε ο βαφτησιμιος των γονιων μου στο μουσικο του σχημα καποτε να παιζει μπαγλαμα αφου ειχε παρακαλλεσει τον βαφτησιμιο μας με λιγμους και γλυψιματα!
 

cm615et

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Μηνύματα
637
Κριτικές
12
Like
187
Πόντοι
5.765
nikolaosasimosanazitontfi3.jpg



-Όταν πλακώσει ο θάνατος αρχίζει η καταγραφή της ζωής. Κι έτσι κυκλοφορούν τα βιβλία.
Το καλό με μένα αλλά και το ζόρι είναι που ξέρω συνειδητά το θάνατό μου και μαζί με την καταγραφή της πεθαμένης ζωής, μπορώ να καταγράφω και το θάνατο μου.
-Κάποτε θα με διαβάσεις ίσως, θα ακούσεις τα τραγούδια μου, θα με κατανοήσεις. Αλλά δε θα 'μαι εγώ πια. Θα 'ναι αυτή η μάσκα που φορούν στους πεθαμένους. Όσους τους χρησιμοποιούν μετά το θάνατό τους, όταν οι ίδιοι δεν υπάρχουν.
Όσο υπήρχα με φοβόσουν.
Όσο υπήρχα δε με άντεχες.
Δεν είχες καν τη δύναμη να μείνεις ένα δευτερόλεπτο κοντά, άμα σου το ζητούσα. Θα προτιμούσα να μη με διάβαζες ποτέ.
Είναι καλύτερο ν' αγοράσεις ή να κλέψεις ένα μπλουζάκι με την φάτσα μου επάνω
τυπωμένη. Κι ας σου φαίνεται γελοίο. Κι ας μου φαίνεται γελοίο.
Εγώ δε χρειάζομαι τον κόσμο
κακώς έχεις νομίσει
Για μένα δεν υπάρχει κόσμος
Χρειάζομαι απλά να δημιουργώ κόσμο.
Νικόλας ʼσιμος (1949-1988)
Ο Ν. Ασιμόπουλος γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη το 1949 από Κοζανίτες γονείς. Έφηβος ασχολήθηκε με το θέατρο και τον αθλητισμό (τον είχαν ζητήσει στον σύλλογο της Κοζάνης αλλά δεν πήγε). Ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία καί κάπου στο Λύκειο υπογράφει σε μια σχολική εφημερίδα για πρώτη φορά με το ψευδώνυμο ʼσιμος. Το 1967 περναει στο τμήμα Νεοελληνική της Φιλοσσοφικής Σχολής Θεσ/νικης. Στα χρόνια της φοιτητικής του ζωής ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο, ενώ παράλληλα έγραφε τραγούδια και τραγουδούσε σε μπουάτ. Συχνά είχε προβλήματα με την αστυνομία, αφού βρισκόμαστε στην περίοδο της Χούντας και της λογοκρισίας που αυτή επιβάλει. Κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε άγρια στα κρατητήρια της ασφάλειας. Εκείνη την περίοδο χάνει και την ταυτότητα του στην Ασφάλεια την οποία καί δεν αναζητά. Το 1973 φεύγει από τη Θεσσαλονίκη και πηγαίνει στην Αθήνα. Συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο και τελειώνει μια ιδιωτική σχολή Δραματικής Τέχνης. Γράφει τραγούδια τα οποία δε δισκογραφεί επίσημα, αλλά τα γράφει μόνος του σε κασέτες τις οποίες πουλάει σε διάφορους δρόμους της Αθήνας. Δίνει ακόμα μουσικές παραστάσεις σε μπουάτ της Πλάκας, και
συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως Λήδα, Σπύρος, Ζωγράφος, Τζαβέλλας, Ζουγανέλλης, Μπουλάς, Αδριανός, Τόλης, Γώγου, Γκαιφύλιας (το 1973), Τραντάλης, Πανυπέρης, Φινίκης, Μουζακίτης, Σπυρόπουλος κ.α. Το 1976 απέκτησε μία κόρη από την σχέση του με την Λίλιαν Χαριτάκη, εκτός του θεσμού του γάμου (ο ίδιος δεν πίστευε σε αυτό το θεσμό). Η πρώτη του συμμετοχή στη δισκογραφία ήταν το 1974 με το single Ρωμιός- Μηχανισμός. Το 1977 φυλακίστηκε προσωρινά από τη Μεταπολίτευση μαζί με άλλους 5 εκδότες και συγγραφείς με αιτία: εξέχουσες προσωπικότητες που επηρεάζουν,(σκοπιμότητα: εκλογές Νοέμβρη 1977). Στρατιωτικό : Το 1978-79 Αρχίζει η διαδικασία για την επίτευξη του στόχου του. Να μην υπηρετήσει. Παίρνει οριστικά απολυτήριο- δεν ξέρω πότε- λόγω ψυχο... συνδρόμου. Απολυτήριο σχιζοειδούς ψυχώσεως: Ψυχωσική συνδρομή σχιζοφρενικού τύπου, ή κατά το Νικόλα: "Σχιζοφρενοβλαβίωση".Το 1986 εκδίδει ταυτότητα με το όνομα Νικόλας ʼσιμος και στο πεδίο θρήσκευμα:΄Ανευ θρησκεύματος. Μια φορά νοσηλεύτηκε στο ΔΑΦΝΙ για ένα διάστημα λίγων ημερών, όπου οδηγήθηκε βίαια (ως συνήθως) ώσπου το 1987 οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού με την κατηγορία του βιασμού γυναίκας (παλιάς φιλενάδας του), κατηγορία η οποία ποτέ δεν αποδείχθηκε. Από τότε αρχίζει ο ψυχολογικός κατήφορος του ʼσιμου. Βγαίνει από τη φυλακή με χρηματική εγγύηση. Δε θα μπορέσει όμως να χωνέψει την κατηγορία αυτή. Η εκκρεμούσα δίκη μαζί με τα άλλα προβλήματα που ήταν πολλά, συσσωρεύτηκαν μέσα του, ξεπέρασε κάπου τον εαυτό του. Έτσι στις 17 Μάρτη 1988 βρέθηκε κρεμασμένος σπίτι του. Ήταν η τελευταία του Βόλτα. Προηγουμένως είχε επανειλημμένα τηλεφωνήσει απεγνωσμένα σε φίλους...Λίγο πριν, είχε αφήσει στον ιδιοκτήτη του ψιλικαντζίδικου που νοίκιαζε στα Εξάρχεια το ακόλουθο σαρκαστικό μήνυμα: <<Συγνώμη βρε Νίκο που δε σου άδειασα νωρίτερα τη γωνιά αλλά ως και ο θάνατος δεν με ήθελε>> (είχαν προηγηθεί άλλες δυο αποτυχημένες απόπειρες).
Σελίδες αφιερωμένες στον ʼσιμο:
Αναζητώντας Κροκανθρώπους
Έτος:1980-81
Έκδοση: Ανέκδοτο (Σπάνιο)
Μορφή pdf
Μέγεθος:472KB
Το ένα και μοναδικό βιβλίο που έγραψε, με ποιήματα, θεατρικά κείμενα, διάφορες καθημερινές -κ μή- ιστορίες, πάντα μέσα απο το πρίσμα του ʼσιμου, καθώς και κάποιες σκόρπιες σκέψεις του γενικότερα για την χώρα του, το πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου και της εποχής ('73), τους καλλιτέχνες της εποχής του κ.α

 

moynitsokinigos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2007
Μηνύματα
188
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Δεν καταλαβατε καλα. Εγώ μιλώ για τον άνθρωπο Νικόλα και όχι για τον καλλιτέχνη.
Από εκει και περα ο άνθρωπος Νταλάρας είναι άθλιος. ο  τραγουδιστής Νταλάρας είναι πολύ καλός..
Σίγουρα δεν θα ασχοληθώ με το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή αλλά με το τι προσφέρει. Απλά επειδή μιλούσαμε για τον άνθρωπο Νικόλα είπα να μιλήσω και για τον άνθρωπο Νταλάρα.

Και αναμεσα στον Νταλάρα και τον Κότσιρα δεν το θεωρώ ιεροσυλία να ψηφίζω, τον δεύτερο. Σιγά. Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη πιο σπουδαίοι.
Από εκεί και περα το θέμα είναι αλλού.

Μιλάμε για μια προσωπικότητα που οι κάθε Νταλαρες θα έπρεπε να πίνουν νερό στο όνομα του για ότι έκαναν και όταν ζούσε και όταν πέθανε. Αν θέλετε να μαθετε τι εννοώ, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις βρείτε το βιβλίο Βίος και Πολιτεία και διαβάστε το. Αξίζει.

Θα σκούξετε αλλά θεωρώ πολύ υποτιμιτικό σε ένα τετοιο θέμα και μιλώντας παντα για την ζωή του άλλου και όχι μόνο για την καριερα του να αναφέρονται οι άλλοι καλλιτέχνες όπως οι προηγούμενοι. Ειδικά αυτοί που μαλλον ο Νικόλας θα τους κυνηγουσε με την μαγκούρα αν ζούσε, για τα "κατορθώματα" τους.

Από εκεί και πέρα τον να θεωρω προσωπικά καλύτερο τον Κότσιρα από τον Νταλάρα και τον ʼσιμο από τον Πουλικάκο, δεν νομίζω να έχει ταυτόχρονα συνδυαστεί και ότι από την προσωπική τους ζωή δεν τους χωνεύω. Απλά αυτά είναι γούσατ όταν μιλάμε για μουσική
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Γούστα είναι αυτά φίλε μου και γνώμες...Διαφωνώ σε πολλά απ όσα λες έτσι είναι η ζωή...
 

TASOULHSKAL

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2006
Μηνύματα
460
Like
1
Πόντοι
1
α ρε παιδια τι μου θυμησατε.......
1985-1986 μοναστηρακι ο νικολας να πουλαει τις κασσετες του και μεις να καθομαστεκαι να τον χαζευουμε και ν ανκουμε τα τραγουδια του απο το κασετοφωνακι που ειχε.....ας ειναι καλα...
πηγε εκει που τοσο ηθελε.....ψηλα. σιγουρα θα βλεπει τα χαλια μας και μια θα γελαει και μια θα κλαιει
 

Επισκέπτης
ενας γνησιος ροκας ο ασιμος!!στον τροπο ζωης ,στον τροπο σκεψης!!τωρα πια μονο ο αγγελακας ειναι ο τελευταιος γνησιος!!γιατι σημασια εχει στα τραγουδια ο καλλιτεχνης να δινει την ψυχη του!!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom