Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (2 μέλη και 1 επισκέπτες)

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
δεν εχω τετοιο διπλωμα,εγω εχω διπλωμα απλά για αυτοκινητο κανονικο και για μηχανακι.
Αν θελεις να πετας εστω και ενα μετρο πανω απο το εδαφος, χρειαζεται το διπλωμα αυτο που ειναι και πανακριβο.... Πολλες χιλιαδες ευρω κοστιζει.

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.800
Πόντοι
216
,σαν ενα μικρο αεροπλανακι πόλης,αυτο ζητάω απλα
Aφου τα συστηματα καθετου απογειωσης/προσγειωσης, δεν εχουν εφαρμωστει ακομα στα μικρα μοντελα, γιατι δεν περνεις ενα, σαν μικρο ελικοπτερακι πουναι και πιο μανιτζεβελο?

Πιπινάκι

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
2.062
Πόντοι
456
Αν θελεις να πετας εστω και ενα μετρο πανω απο το εδαφος, χρειαζεται το διπλωμα αυτο που ειναι και πανακριβο.... Πολλες χιλιαδες ευρω κοστιζει.
παντως ως τωρα δεν εχω δει στην Ελλαδα αυτοκινητο στον αέρα...Ας βολευτώ λοιπον κι εγω με κανα ηλεκτρικό κι ας το οδηγω σε δρομους,τι να πω

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.800
Πόντοι
216
stoty? Ολοκληρο επος σαν τον Ερωτοκριτο εχει γραφτει. Συρε ρωτα στο Πασαλιμανι, να σου πουν τι μουνοθυελα εχει περασει απο το Nikolas A. Oυτε 40 Τεσλα δεν φτανουν να τις κουβαλησουν. Τι συγκρινουμε τωρα? Τις γραβατες με τα σωβρακα? Και στην "σκαλα" μονημα τρια απαγορευτικα, τα σκληρα παπουτσια (μην μας ξισουν και το ΤΙΚ απο το καταστρωμα), τα σουτιεν και οι κυλοτες

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
European EV sales have surged by over 50% as rising fuel prices push consumers toward electric alternatives, accelerating the shift away from traditional combustion vehicles. The trend highlights growing demand, government incentives, and increasing pressure on automakers to expand EV production across the region.

50% αυξηση πωλησεων σε ηλεκτρικα αυτοκινητα στην Ευρώπη: Μαρτης 2025 - Μάρτης 2026.

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.219
Πόντοι
456
  • Λύπη
Αντιδράσεις: j 1973

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.695
Πόντοι
216
εγω θελω να αγοράσω ενα ιπτάμενο αυτοκινητο,κατι σαν αεροπλάνο πόλης για να μετακινουμε γρηγορα στον προορισμό μου.Το ηλεκτρικο αυτοκινητο ισως να ειναι πιο οικονομικο αλλα ειναι κι αυτο αυτοκινητο σαν ολα τ αλλα και θα κυκλοφορει στους δρομους.Επισης μου αρεσουν τα αυτοκινητα χωρις ταχυτητες που διαθέτουν μόνο φρενο και γκαζι αλλα οπως ειπα απαραιτητα να ειναι ιπτάμενο
300 χιλιάρικα έχει νομίζω το πιο φτηνό ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Δεν σε πάει στον Άρη βέβαια αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις...

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.800
Πόντοι
216
Kαι τους 10, Τεσλα τους εφαγε?

Πιπινάκι

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
2.062
Πόντοι
456
300 χιλιάρικα έχει νομίζω το πιο φτηνό ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Δεν σε πάει στον Άρη βέβαια αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις...τ
τόσο ακριβό?Δεν εχω τοσα χρηματα φίλτατε δυστυχως

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
  • Ο Τζόσουα Λεμπλάνκ, διακεκριμένος επιστήμονας της NASA στον τομέα της πυρηνικής πρόωσης, βρέθηκε νεκρός μέσα στο καμένο Tesla του στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα μετά από σοβαρή σύγκρουση.
  • Ο θάνατός του θεωρείται ύποπτος, καθώς είχε εξαφανιστεί χωρίς κινητό και πορτοφόλι, και το αυτοκίνητό του βρισκόταν παρκαρισμένο σε ασυνήθιστη τοποθεσία πριν το δυστύχημα.

Τελευταία τροποποίηση:

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
Στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως ως προς τη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή βρίσκεται η Ελλάδα, με ποσοστά διπλάσια από τον ευρωπαϊκό και σχεδόν τριπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο σύμφωνα με την ετήσια Παγκόσμια Επισκόπηση Ηλεκτρικής Ενέργειας του think tank Ember.

H έκθεση αναλύει τα δεδομένα της ηλεκτροπαραγωγής από 215 χώρες του κόσμου για το 2025. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτήν:

• Η Ελλάδα είναι στην 3η θέση ως προς το ποσοστό ηλιακής ενέργειας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής με 22% από 20% το 2024. Στην πρώτη θέση είναι η Ουγγαρία με 27% και στη δεύτερη θέση η Χιλή με 25%. Ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι στο 8,7% και στην ΕΕ είναι στο 13,1%. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή από ηλιακή ενέργεια κατά κεφαλήν, η χώρα μας είναι στην 6η θέση με 1300 κιλοβατώρες ετησίως.
  • Σε ό,τι αφορά την αιολική ενέργεια και το ποσοστό της επί του συνόλου της ηλεκτροπαραγωγής η Ελλάδα είναι στην 9η θέση με ποσοστό 20%. Ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι στο 8,5% και στην ΕΕ διαμορφώνεται στο 17,1%.
Το 2025 ήταν η πρώτη χρονιά από το 2020 χωρίς αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και μόνο η πέμπτη χρονιά χωρίς αύξηση αυτόν τον αιώνα. Η Κίνα και η Ινδία, ιστορικά οι χώρες που συνέβαλαν περισσότερο στην παγκόσμια αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, κατέγραψαν πτώση στην παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα το 2025. Και στις δύο χώρες, τα ρεκόρ προσθηκών καθαρής ενέργειας ξεπέρασαν την αύξηση της ζήτησης.

Τα ορυκτα καυσιμα θα τελειωσουν ετσι κι αλλιως και δεν θα μας λειψουν.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216

To νέο Tesla Model Y με πάνω από 700 km αυτονομία ερχεται...

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216

Ξεπουλησαν τα Τεσλα.... Δεν φτανει η παραγωγη για να καλυψει την ζητηση....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom