Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.778
Πόντοι
216
Πρεπει να ανοιχτει ενα θρεαντ με τιτλο "Ξεκατινιασματα" για να μπενουν οσοι θελουν να ξεκατινιαζονται,να βγαζουν τα αποθημενα τους και τεσπα την καθημερινη τους εκτονωση.
BTW κοιταζοντας 2-3 ημερες τωρα για ηλεκτρικο και ψαχνοντας τα υπερ και τα κατα. Ο μονος λογος που βρισκω, ΣΗΜΕΡΑ, να αγορασω ηλεκτρικο, ειναι η ευαισθησια μου, στην ρυπανση του περιβαλοντος. Δεν με λες και υπερευαισθητο.
Απο τιμες, μια η αλλη ειναι. Θελω κανα 40+ χιλιαρικα για ενα μεσαιας κατηγοριας ηλεκτρικο. Ιδιων δυνατοτητων, θερμικο το βρισκω με 30- . Αυτα τα 10 χιλιαρικα θα τα δωσω για καυσημα/σερβις, σε μια 8ετια που ειναι και η εγκυηση.
Θελω οπωσδηποτε χωρο γκαραζ και εγκατασταση φορτισης στο σπιτι, για ναχω υσηχο το κεφαλι μου. Δεν ειναι προβλημα για μενα αυτο, μπορει να ειναι για καποιον αλλο. Ουτε το αν πρεπει να κανω πλανο ταξειδιου, με τα εργαλεια που εχω σημερα στα χερια μου. Πλανο κανω και με το θερμικο.
8 ωρες νορμαλ φορτιση το βραδυ. Ειναι πολυ για εμενα. Με 4 θα ειμουν ικανοποιημενος. Επισης δημοσιους ταχυφορτηστες που δεν θα καταπονουν τοσο τις μπαταριες. Και βεβαια, οταν θα εχουν τοποθετηθει τετοιοι και στην Πετρομαγουλα, στις πλαγιες της Πυνδου που ειναι το χωριο μου.
Ειναι νωρις για μενα το ηλεκτρικο, ακομα. Βεβαια εκει θα καταληξω, οπως ολοι μας. Η τεχνολογια εξελησεται πολυ γρηγορα. Θα το ξαναδω το θεμα σε μια 5ετια. Πιστευω να εχει μεχρι τοτε σεκσιον ξεκατινιασματος, το μπου.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
Απο τιμες, μια η αλλη ειναι. Θελω κανα 40+ χιλιαρικα για ενα μεσαιας κατηγοριας ηλεκτρικο. Ιδιων δυνατοτητων, θερμικο το βρισκω με 30-

Ποια συγκεκριμενα μοντελα εχεις συγκρινει και κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα;

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.690
Πόντοι
216
Και με μονοφασικο ρευμα γινεται. Ομως ειναι πιο γρηγορη η φορτιση αν τοποθετησεις φορτιστη τοιχου σε αυλη-πυλωτή-υπογειο παρκινγκ πολυκατοικιας... Μια φορα το αγοραζεις αυτο... συνηθως μαζι με το ηλεκτρικο αμαξι. Νομιζω οτι στοιχιζει περιπου 1.000 ευρω...
O φορτιστής τοίχου θέλει να έρθει τεχνικός της ΔΕΗ ή μπορώ και μόνος μου να τον βάλω;

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
49.411
Πόντοι
10.131
O φορτιστής τοίχου θέλει να έρθει τεχνικός της ΔΕΗ ή μπορώ και μόνος μου να τον βάλω;
Τι εννοεις μονος σου; Εσυ; Εννοείται οτι πρεπει να ερθει ηλεκτρολόγος που γνωρίζει απο εγκαταστασεις φορτιστων. Μαλιστα πριν απο τον φορτιστη θα σου εγκαταστηση και εναν μικρο πινακα με ασφαλεια μεσα και απο εκει θα φευγει το καλωδιο που θα πηγαινει στον φορτιστη.

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.778
Πόντοι
216
Τι εννοεις μονος σου; Εσυ; Εννοείται οτι πρεπει να ερθει ηλεκτρολόγος που γνωρίζει απο εγκαταστασεις φορτιστων. Μαλιστα πριν απο τον φορτιστη θα σου εγκαταστηση και εναν μικρο πινακα με ασφαλεια μεσα και απο εκει θα φευγει το καλωδιο που θα πηγαινει στον φορτιστη.
Πολυ σωστα! Τετοιες εγκαταστασεις πρεπει να αποφευγονται απο ερασυτεχνες η ψευτοεπαγγελματιες ηλεκτρολογους. Υποπινακας με δικη του ασφαλεια, για σηγουρια. Χιλιαρικο κοστιζει, που σημαινει, σωστη δουλεια, σωστα υλικα, γραπτη εγκυηση.

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.690
Πόντοι
216
Συγγνώμη μπορεί ένας οποιαδήποτε ηλεκτρολόγος να εγκαταστήσει; Νόμιζα πως πρέπει να έρθει η ΔΕΗ τεχνικός δηλαδή της ΔΕΗ γι αυτό το πράγμα.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
BYD Atto 3 Evo, id3 της VW, μου αρεσουν εμφανισιακα και ειναι κοντα στις αναγκες μου
Nαι με ποια θερμικά μοντελα τα συγκρινεις ομως;
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
49.411
Πόντοι
10.131
Συγγνώμη μπορεί ένας οποιαδήποτε ηλεκτρολόγος να εγκαταστήσει; Νόμιζα πως πρέπει να έρθει η ΔΕΗ τεχνικός δηλαδή της ΔΕΗ γι αυτό το πράγμα.
Η ΔΕΗ ειναι ενας απλος παροχος ρεύματος και η δουλειά του ΔΕΔΔΗΕ ειναι μεχρι και το ρολοι. Μετα αναλαμβάνει ηλεκτρολόγος.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.133
Πόντοι
6.256
Δηλαδή γύρω στα 400 ευρώ ταβάνι, για να το θέσουμε σε νούμερα.
λογικά...δε θυμάμαι νούμερα...δεν είναι όμως κόστος αν κάποιος αποφασίσει να επενδύσει σε ηλεκτρικό...

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
637
Πόντοι
81
Πώς το επιλέγω αυτό; Νόμιζα ότι απλά βάζω το καλώδιο στην πρίζα σουκο. Από την εφαρμογή γίνεται αυτή η επιλογή;

Πώς το επιλέγω αυτό; Νόμιζα ότι απλά βάζω το καλώδιο στην πρίζα σουκο. Από την εφαρμογή γίνεται αυτή η επιλογή;

Μονοφασικό έχω όμως.

Και με μονοφασικο ρευμα γινεται. Ομως ειναι πιο γρηγορη η φορτιση αν τοποθετησεις φορτιστη τοιχου σε αυλη-πυλωτή-υπογειο παρκινγκ πολυκατοικιας... Μια φορα το αγοραζεις αυτο... συνηθως μαζι με το ηλεκτρικο αμαξι. Νομιζω οτι στοιχιζει περιπου 1.000 ευρω...

Μονοφασικό έχω όμως.
Και με μονοφασικο φορτιζεις
Ο wall connector της tesla για πιο γρηγορη φορτιση εκανε 500κατι ευρω αν θυμαμαι καλα, και ο σουκου 200
Ναι απο την εφαρμογη ρυθμιζεις τα παντα
Να το βαζεις να ψυχεται, να θερμαινεται, μεχρι και τις καμερες μπορω να δω τωρα

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.778
Πόντοι
216
Nαι με ποια θερμικά μοντελα τα συγκρινεις ομως;

Μερικα απο αυτα που εχω δει και αυστηρα για τις δικες μου αναγκες, σε βενζινη, πετρελαιο και υβριδικα. C3, Clio, Astra, Peugeot 3008, μου αρεσει αρκετα και το Jeep Avenger 1,2. Eπισης το VW Tiguan.
Nα τονισω, για να μην παρεξηγηθω, οτι δεν βρισκω ΑΚΟΜΑ το καθαρα ηλεκτρικο αυτοκινητο, καταλληλο για εμενα. Προς το παρον σκοπευω να ξεζουμισω κι αλλο το Σμαρτακι μου, αυριο βλεπουμε. Πλεον ειμαι σε μια ηλικια που δεν σκοπευω να προσαρμοστω εγω με το αυτοκινητο, (οπως τοτε με το Rover 2.0 coupe) αλλα το αυτοκινητο με εμενα.
Σηγουρα, η εξελιξη του ΙΧ, οπως φαινονται τα πραγματα, ειναι το ηλεκτρικο. But not yet!

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
Μερικα απο αυτα που εχω δει και αυστηρα για τις δικες μου αναγκες, σε βενζινη, πετρελαιο και υβριδικα. C3, Clio, Astra, Peugeot 3008, μου αρεσει αρκετα και το Jeep Avenger 1,2. Eπισης το VW Tiguan.
Nα τονισω, για να μην παρεξηγηθω, οτι δεν βρισκω ΑΚΟΜΑ το καθαρα ηλεκτρικο αυτοκινητο, καταλληλο για εμενα. Προς το παρον σκοπευω να ξεζουμισω κι αλλο το Σμαρτακι μου, αυριο βλεπουμε. Πλεον ειμαι σε μια ηλικια που δεν σκοπευω να προσαρμοστω εγω με το αυτοκινητο, (οπως τοτε με το Rover 2.0 coupe) αλλα το αυτοκινητο με εμενα.
Σηγουρα, η εξελιξη του ΙΧ, οπως φαινονται τα πραγματα, ειναι το ηλεκτρικο. But not yet!
Το BYD Atto 3 Evo δεν συγκρινεται με ενα Αστρα ή C3. Eιναι πιο ακριβο αλλα ειναι ανωτερο παντου. Καταρχας ειναι πολυ πιο γρηγορο και δυνατο για να συγκριθει. Θα πρεπει να βρεις μια εκδοση GT για να ειναι πραγματικα συγκρισιμο.

BYD Atto 3 Evo συγκρινεται π.χ. με VW Golf GTi λογω ισχυος και επιδοσεων και τελικα το ηλεκτρικο ειναι φθηνοτερο απο το θερμικο και οχι το αντιστροφο, οπως νομιζες!

Για να μπορεσει να εχει αντιστοιχες επιδοσεις, το θερμικο πρεπει να εχει πολυ δυνατο κινητηρα, οποτε στην πραγματικοτητα οταν συγκρινουμε ομοια/παρομοια αυτοκινητα, το ηλεκτρικο ειναι το φθηνοτερο και στην αγορα και στην συντηρηση και στην χρηση (καταναλωση καυσιμου-ενεργειας).

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
637
Πόντοι
81
Το BYD Atto 3 Evo δεν συγκρινεται με ενα Αστρα ή C3. Eιναι πιο ακριβο αλλα ειναι ανωτερο παντου. Καταρχας ειναι πολυ πιο γρηγορο και δυνατο για να συγκριθει. Θα πρεπει να βρεις μια εκδοση GT για να ειναι πραγματικα συγκρισιμο.

BYD Atto 3 Evo συγκρινεται π.χ. με VW Golf GTi λογω ισχυος και επιδοσεων και τελικα το ηλεκτρικο ειναι φθηνοτερο απο το θερμικο και οχι το αντιστροφο, οπως νομιζες!

Για να μπορεσει να εχει αντιστοιχες επιδοσεις, το θερμικο πρεπει να εχει πολυ δυνατο κινητηρα, οποτε στην πραγματικοτητα οταν συγκρινουμε ομοια/παρομοια αυτοκινητα, το ηλεκτρικο ειναι το φθηνοτερο και στην αγορα και στην συντηρηση και στην χρηση (καταναλωση καυσιμου-ενεργειας).
Eπιμενω Tesla
Μαλακια μου, αλλα βρεθηκα σε επαρχιακο φιδισιο δρομο νυχτα, με βροχη και φουλ ομιχλη, απο το παρπριζ δεν εβλεπα τιποτα. Δευτερη μαλακια μου συνεχισα.
Οδηγουσα βλεποντας την διαγραμμιση στην οθονη που ευτυχως το tesla δειχνει τις διαγραμμισεις γυρω σου

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.778
Πόντοι
216

Εχεις την αποψη σου, την οποια την διαβαζω και την ψαχνω, κι εχω και την δικη μου, η οποια προκυπτει, απο το δικο μου ψαξιμο, και ειναι αυτη που ειπα σε προηγουμενο ποστ. Χωρις να θελω να προσβαλω, ακουω γνωμες/ιδεες/συμβουλες, αλλα δεν θα παω να αγορασω ενα αυτοκινητο η ενα PC η ενα μπρικι του καφε, παρακεινουμενος απο μια δημοσια γνωμη, χωρις να εχω πειστει προσωπικα.

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
637
Πόντοι
81
Σημερινη απο κεντρο Λονδινου
στον πολιτισμενο κοσμο υπαρχουν 2-3 θεσεις φορτισης ανα τετραγωνο
στο μπανανισταν δεν θα γινει ποτε γιατι φοβουνται μην χασουν τα ψηφαλακια των κατοχων ρυπογονων που γιατι θα χασουν θεσεις για τα σαραβαλακια τους
οπως απαγορευτηκε το καπνισμα σε κλειστους χωρους, ετσι πρεπει να απαγοευτουν τα ρυπογονα απο τα κεντρα των πολεων

IMG_7436.jpeg

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom