Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (1 μέλη και 6 επισκέπτες)

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
Hyundai says demand for its electric vehicles has exploded, with EV orders in Australia jumping an incredible 355% in March as high fuel prices push more drivers toward electric cars. The brand received 1,037 EV orders in a single month, with EVs now making up 20% of all Hyundai orders, up from less than 3% earlier this year.

Kατα τα αλλα, τα ηλεκτρικα οχηματα ειναι μοδα και θα περασει οπως λενε μερικοι "εξυπνοι¨.

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
640
Πόντοι
81
Αυτές οι ταχυφορτισεις όμως σκοτώνουν την μπαταρία.

Προ δύο ετών θυμάμαι ένας φίλος μου πήγε το Μερσεντές στην αντιπροσωπεια και του είπαν διαβάστε τι γράφει ο κατασκευαστής στο μανουαλ.Μεχρι 4 ταχυφορτισεις επιτρέπει η Μερσεντές το χρόνο.

Τώρα αυτά πριν δύο χρόνια.Για τα τωρινά δεν ξέρω.
Ο φιλος σου ειπε για το δικο του αμαξι, η για το mercedes ενος ξαδερφου του μπατζανακι του?
Τα manual ειναι διαθεσιμα στο ιντερνετ, αν βρεις εσυ ή οποιος αλλος τετοια οδηγια, εγω θα κανω 1000 ευρω δωρεα στο χαμογελο του παιδιου και θα ποσταρω την αποδειξη

Y13

Μέγας
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
10.036
Πόντοι
3.506
675525231_925161913688623_7653426996598807956_n.jpg

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.778
Πόντοι
216
Tα τεχνικα χαρακτηριστικα που διαβασα εδω, μαλον με μπερδεψαν, παρα μου ξεκαθαρισαν κατι. Τεσπα, αν υποτεθει οτι σημερα παω σε ηλεκτρικο αυτοκινητο τι πρεπει να κοιταξω?
Παιδια σκυλια δεν εχω, εγω και η συντροφος ειμαι, οποτε οι πολλες θεσεις και ο μεγαλος χωρος αποσκευων, δεν με ενδιαφερει. Κινουμε συνηθως στην Αττικη, αποφευγοντας το κεντρο. Αλλα μπορει μια δυο φορες τον χρονο να παω καποιο ταξειδακι. Χωρο σπιτι μου εχω, για να βαζω το αυτοκινητο το βραδυ και να φορτιζω, με ασφαλεια. Σε τι μοντελο πρεπει να προσανατολιστω και σε ποιο budget? Για καινουργιο μιλαω.

matrix21

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Φεβ 2008
Κριτικές
27
Like
3.906
Πόντοι
8.595
Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για την υπεροχη των ηλεκτρικων σε επιδοσεις εναντι των θερμικων.

Εγω δεν εχω δυστυχως καμια εμπειρια με ηλεκτρικο.

Ποια ειναι ομως η γενικοτερη οδηγικη συμπεριφορα ενος καλου γρηγορου ηλεκτρικου (Tesla S Plaid) ?

Ενα αυτοκινητο δεν ειναι μονο για μια ευθεια οπως μας δειχνουν συνηθως σε τετοια βιντεο. Μετραει και το στριψιμο, το πατημα, η γεωμετρια του, το ζυγισμα, πως παταει στον δρομο ρε παιδι μου. Πως συμπεριφερεται υπερστροφη ή υποστροφη, μπορει η αναρτηση του να υποστηριξει το ιδιαιτερα μεγαλο βαρος του αυτοκινητου σε γρηγορο στριψιμο, και πολλα αλλα.

Περα απο τις απολυτες επιδοσεις στην ευθεια 0-100 και 400αρι ενα καλοστημενο ακριβο αυτοκινητο εχει τεραστια διαφορα απο ενα απλο φθηνοτερο αυτοκινητο.

Σιγουρα τα φρενα του Tesla S Plaid ειναι πολυ λιγα για αυτο το αυτοκινητο και το λενε σε ολα τα βιντεο οτι κουραζονται γρηγορα.

Οταν πληρωνεις ενα super car δεν πληρωνεις μονο για τις επιδοσεις στην ευθεια αλλα για την γενικοτερη οδηγικη εμπειρια. Η εταιρειες αυτες εχουν το know how και σου παρεχουν ενα κορυφαιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο, ποσο ολοκληρωμενο ειναι ενα Tesla S Plaid αναρωτιεμαι.

Βλεποντας χρονους στο nurburgring το Tesla S Plaid φαινεται να ειναι αρκετα πισω απο τα κορυφαια super car που τα παταει στην ευθεια, αλλα παντως με χρονο (7:25) που εχουν μονο καλα αυτοκινητα.

Τι συμπεριφορα εχει λοιπον ενα Tesla στα παραπανω, αυτο θα ειχε ενδιαφερον να μας πουν αυτοι που το εχουν ή το εχουν οδηγησει.

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για την υπεροχη των ηλεκτρικων σε επιδοσεις εναντι των θερμικων.

Ποια ειναι ομως η γενικοτερη οδηγικη συμπεριφορα ενος καλου γρηγορου ηλεκτρικου (Tesla S Plaid) ?

Ενα αυτοκινητο δεν ειναι μονο για μια ευθεια οπως μας δειχνουν συνηθως σε τετοια βιντεο. Μετραει και το στριψιμο, το πατημα, η γεωμετρια του, το ζυγισμα, πως παταει στον δρομο ρε παιδι μου. Πως συμπεριφερεται υπερστροφη ή υποστροφη, μπορει η αναρτηση του να υποστηριξει το ιδιαιτερα μεγαλο βαρος του αυτοκινητου σε γρηγορο στριψιμο, και πολλα αλλα.

Περα απο τις απολυτες επιδοσεις στην ευθεια 0-100 και 400αρι ενα καλοστημενο ακριβο αυτοκινητο εχει τεραστια διαφορα απο ενα απλο φθηνοτερο αυτοκινητο.

Σιγουρα τα φρενα του Tesla S Plaid ειναι πολυ λιγα για αυτο το αυτοκινητο και το λενε σε ολα τα βιντεο οτι κουραζονται γρηγορα.

Οταν πληρωνεις ενα super car δεν πληρωνεις μονο για τις επιδοσεις στην ευθεια αλλα για την γενικοτερη οδηγικη εμπειρια. Η εταιρειες αυτες εχουν το know how και σου παρεχουν ενα κορυφαιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο, ποσο ολοκληρωμενο ειναι ενα Tesla S Plaid αναρωτιεμαι.

Βλεποντας χρονους στο nurburgring το Tesla S Plaid φαινεται να ειναι αρκετα πισω απο τα κορυφαια super car που τα παταει στην ευθεια, αλλα παντως με χρονο (7:25) που εχουν μονο καλα αυτοκινητα.

Τι συμπεριφορα εχει λοιπον ενα Tesla στα παραπανω, αυτο θα ειχε ενδιαφερον να μας πουν αυτοι που το εχουν ή το εχουν οδηγησει.

Υποτιθεται οτι το Τεσλα S Plaid ειναι βαρυ επειδη ζυγιζει 2,2 τονους. Στην πραγματικοτητα ομως το συγκρισιμο σε μεγεθος και ογκο BMW M5 ειναι υβριδικο και πολυ πιο βαρυ αφου ζυγιζει 300 κιλα περισσοτερα... Και τα δυο σενταν εχουν μηκος περιπου 5 μετρα. Το Τεσλα ειναι φθηνοτερο και ασυγκριτα ταχυτερο. Το Μ5 δεν στριβει καλυτερα.... Επισης για τα φρενα του Τεσλα, ολα τα αρνητικα σχολια αφορουν τα απλα φρενα, οχι τα κεραμικα με ανθρακονηματα που ειναι εξτρα εξοπλισμος.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
Tα τεχνικα χαρακτηριστικα που διαβασα εδω, μαλον με μπερδεψαν, παρα μου ξεκαθαρισαν κατι. Τεσπα, αν υποτεθει οτι σημερα παω σε ηλεκτρικο αυτοκινητο τι πρεπει να κοιταξω?
Παιδια σκυλια δεν εχω, εγω και η συντροφος ειμαι, οποτε οι πολλες θεσεις και ο μεγαλος χωρος αποσκευων, δεν με ενδιαφερει. Κινουμε συνηθως στην Αττικη, αποφευγοντας το κεντρο. Αλλα μπορει μια δυο φορες τον χρονο να παω καποιο ταξειδακι. Χωρο σπιτι μου εχω, για να βαζω το αυτοκινητο το βραδυ και να φορτιζω, με ασφαλεια. Σε τι μοντελο πρεπει να προσανατολιστω και σε ποιο budget? Για καινουργιο μιλαω.

Υπαρχουν επιλογες με 20 χιλιαρικα ή και λιγοτερα για σενα. Μην σκεφτεσαι ομως μονο το κοστος αγορας. Η διαφορά με τα συμβατικα ειναι τεραστια στο κοστης χρησης. Μονο απο την εξοικονομηση καυσιμου και σερβις θα κερδισεις μακροχονια 10-20 χιλιαρικα. Ειναι εντελως διαφορετικο ειδος αυτοκινητου. Μονο οπτικα μοιαζει.

Mystery X

Μέγας
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
4
Like
10.549
Πόντοι
3.506
Απο μικρά θεωρώ το id3 της VW είναι μια καλή λύση.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216

Hλεκτρικο πλοιο με μπαταριες.... 130 μετρα μηκος. Μεγιστο μικτο βαρος 23.000 τονοι.

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
640
Πόντοι
81

Εχω Tesla 3 LR AWD Dual Motor.
Τραινο παει ακομα και σε στροφιλικια. Χαμηλο κεντρο βαρους γιατι η μπαταρια ειναι στο πατωμα, 4χ4, καθε τροχος ηλεκτρονικα ελεγχομενος.
Πριν δεν οδηγουσα Ferrari η Lambo για να μου φανει βαρετο

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
49.416
Πόντοι
10.131
Εχω οδηγηση για 280 χλμ στην εθνικη Τesla Model 3 Performance, το αυτοκινητο ειναι αφρος, η πιο χαλαρη και ακούραστη οδήγηση που εχω κανει μεχρι σημερα.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216

Ξεφευγει η Τεσλα; Οι νεες μπαταριες ειναι ακομα καλυτερες, πολυ καλυτερες....

1510 kw LFP battery (15 C rating!)​

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216

Παραπληροφορηση σε βαθμο.... συκοφαντικης δυσφημησης.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216

Canada Minister Goes To China to Sign Factory Deals With Xpeng, BYD and Leapmotor.​

Mιλαμε για μεγαλες μπιζνες... Ηλεκτρικα αυτοκινητα λέμε και κλαίμε....

matrix21

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Φεβ 2008
Κριτικές
27
Like
3.906
Πόντοι
8.595
Εχω Tesla 3 LR AWD Dual Motor.
Τραινο παει ακομα και σε στροφιλικια. Χαμηλο κεντρο βαρους γιατι η μπαταρια ειναι στο πατωμα, 4χ4, καθε τροχος ηλεκτρονικα ελεγχομενος.
Πριν δεν οδηγουσα Ferrari η Lambo για να μου φανει βαρετο
Αυτο αν είναι 2021-23 πρέπει να είναι 366kw δηλαδή 500 αλογα?
Βγαίνει και σε άλλες εκδόσεις το Tesla 3? Εννοώ από άποψη ιπποδύναμης? Βγαίνει και με λιγότερα άλογα?

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
640
Πόντοι
81
Βγαίνει και σε άλλες εκδόσεις το Tesla 3? Εννοώ από άποψη ιπποδύναμης? Βγαίνει και με λιγότερα άλογα?
ναι, 158kw front, 208kw rear γραφει, εχει 2 κινητηρες
νομιζω αυτα με ενα κινητηρα εχουν λιγοτερα αλογα

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
640
Πόντοι
81

Canada Minister Goes To China to Sign Factory Deals With Xpeng, BYD and Leapmotor.​

Mιλαμε για μεγαλες μπιζνες... Ηλεκτρικα αυτοκινητα λέμε και κλαίμε....

Ημουν Μοσχα τα Χριστουγεννα, τιγκα στα κινεζικα ηταν απο εργοστασια στην Ρωσσια και στην Λευκορωσια
Βασικα πρωην εργοστασια που εφτιαχναν ευρωπαικα αυτοκινητα οπως της Ρενω που εγκαταληφθηκαν

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216

500 αλογα ειναι πολλα δηλαδη; Αν συναντησεις κανενα τυπο με Hayabusa, R1, Ninja H2 κτλ. τι θα κάνεις δηλαδη; Οχι... Μodel S Plaid για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σου φυγει απο το φανάρι ο μηχανοβιος. Δεν θα πιστευει αυτο που θα του συμβει....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom