Δεν κατάλαβα τελικά σε νοιάζει το περιβάλλον ή όχι; Εμένα όχι δεν το πήρα για αυτό.Εάν μας ενδιαφέρει πραγματικά το περιβάλλον, πρέπει να δούμε εάν η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ το επιβαρύνει. Για να κατασκευαστούν οι μπαταρίες προκαλείται τεράστια οικολογική καταστροφή σε τριτοκοσμικές χώρες αποψιλώνοντας και ερημοποιώντας τεράστιες εκτάσεις.
Τα τεχνικά θέματα κατά την γνώμη μου είναι δευτερεύοντα. Η οικονομία είναι σημαντική, αλλά γιά σύγκρινε: Πολλά συμβατικά αυτοκίνητα καταναλώνουν σήμερα 3,5-4 λίτρα/100km. Εάν δέν ήταν ο υπέρογκος φόρος 1,1 ευρώ περίπου στην βενζίνη, θα είχαν παραπλήσιο κόστος λειτουργίας και θα απεφεύγετο η τεράστια οικολογική επιβάρυνση από την αντικατάσταση του στόλου των συμβατικών αυτοκινήτων. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτοί που τα προωθούν δεν νοιάζονται γιά το περιβάλλον ούτε γιά την τσέπη μας. Νοιάζονται για να φάνε τρισεκατομμύρια.
Από την άλλη, μία στραβή να γίνει με την διαμάχη Κίνας -Ταϋβάν (πού κατασκευάζει ολοκληρωμένα κυκλώματα και επεξεργαστές), θα ψάχνουμε αερόψυκτο σκαραβαίο με καρμπυρατέρ...
Δεν ξέρω κάποιο θερμικό με επιδόσεις, πολυτέλεια και χώρους σαν το δικό μου που να καίει 3.5λιτρα/100κμ (αυτό δεν είναι ~7ε?).
Τα θερμικά δεν χρησιμοποιούν μικροτσίπ;
Ή bmw τα πουλάει για τη καλή ψυχή της μάνας της;
Αυτό που λέω είναι ότι τα ηλεκτρικά κοστίζουν σαφώς λιγότερο και προσφέρουν περισσότερα.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
model S LRΠοιο ηλεκτρικό έχεις αν επιτρέπεται;