Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.131
Πόντοι
6.256
"Εμένα πάντως το bmw x1 στα 6 χρόνια με 158.000κμ ζήτησε τα εξής: σωληνάκι λίπανσης του τούρμπο (1500), φλάντζα (900), μια μαλακιά που έχει για την ανακύκλωση των καυσαερίων (1200), κιβώτιο (12.000). Και ξεχνάω αρκετά."

Στα ειπε ο τυπος ηδη...
και εσύ τον πίστεψες...και όχι μόνο τον πίστεψες...

αλλά θεωρείς και λογικό αμάξι 6ετίας bmw με 160Κ χλμ να ζητάει κιβώτιο 12.000...ως ΛΟΓΙΚΗ ΦΘΟΡΑ...και

ρε πάτε καλά???? :2funny:

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
και εσύ τον πίστεψες...και όχι μόνο τον πίστεψες...

αλλά θεωρείς και λογικό αμάξι 6ετίας bmw με 160Κ χλμ να ζητάει κιβώτιο 12.000...ως ΛΟΓΙΚΗ ΦΘΟΡΑ...και

ρε πάτε καλά???? :2funny:

Eπειδη εχω φιλο που ειχε και BMW M2 προηγουμενης γενιας και Μ2 τωρινης γενιάς, το κοστος συντηρησης ειναι πολυ υψηλο και οι επιδοσεις που προσφερει συγκρινονται με ηλεκτρικο αυτοκινητο χαμηλοτερης τιμης αγορας...

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.131
Πόντοι
6.256
Eπειδη εχω φιλο που ειχε και BMW M2 προηγουμενης γενιας και Μ2 τωρινης γενιάς, το κοστος συντηρησης ειναι πολυ υψηλο και οι επιδοσεις που προσφερει συγκρινονται με ηλεκτρικο αυτοκινητο χαμηλοτερης τιμης αγορας...
ναι και? το ίδιο είναι το Χ1 με την Μ2?

και? η αλλαγή κιβωτίου στα 150.000 χλμ θεωρείται κάτι λογικό?

δηλαδή επειδή ο τυπάς του ήπιε το αίμα 6 χρόνια σημαίνει ότι τα θερμικά έχουν αυτά τα έξοδα?

δηλαδή αν πάρω ένα τέσλα και του γαμήσω την μπαταρία στην κακομεταχείριση θα μπορώ να λέω το ίδιο?

merandom

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2006
Like
149
Πόντοι
1
Αν στα 6 χρόνια σου ζήτησε κιβώτιο κάτι κάνεις λάθος....αν του πίνεις το αίμα δεν φταίει το αυτοκινητάκι ε?

Τι θέμα παίζει τύπε αν κρατάς το αμάξι σου 20 χρόνια? είσαι φτωχός? :coffee:
Την ίδια χρήση κάνω και στο ηλεκτρικό δεν έχει κανένα πρόβλημα

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.131
Πόντοι
6.256
εγώ θέλω να σας δω σε 10 χρόνια να αγοράζετε μτχ τέσλα με μπαταρία στο 80% με 35 χιλιάρικα πάντως :rockon:

merandom

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2006
Like
149
Πόντοι
1
ναι και? το ίδιο είναι το Χ1 με την Μ2?

και? η αλλαγή κιβωτίου στα 150.000 χλμ θεωρείται κάτι λογικό?

δηλαδή επειδή ο τυπάς του ήπιε το αίμα 6 χρόνια σημαίνει ότι τα θερμικά έχουν αυτά τα έξοδα?

δηλαδή αν πάρω ένα τέσλα και του γαμήσω την μπαταρία στην κακομεταχείριση θα μπορώ να λέω το ίδιο?
Από ότι φαίνεται αυτά τα κιβώτια έβγαζαν πρόβλημα στα 150κ κάποιο εξάρτημα μέσα δεν θυμάμαι τώρα ήταν rated για παραπάνω αλλά σε μικρότερης ροπής αυτοκίνητο; Κάτι τέτοιο. Αν θες σου στέλνω τη προσφορά του σπανού πάντως.

Αν είσαι φτωχός τόσο πολύ κράτα το αμάξι όσο καιρό θέλεις αλλά δεν είναι σοβαρό επιχείρημα το να λες «ναι αλλά αν από τα 30 μέχρι τα 50 μου χρειαστεί να αλλάξω μπαταρία». Είναι παράλογο τελείως μόνο για σπίτι και παιδί προγραμματίζεις σε τόσο βάθος.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

το ηλεκτρικό δεν έχει κιβώτιο
Ακριβώς

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.131
Πόντοι
6.256
Από ότι φαίνεται αυτά τα κιβώτια έβγαζαν πρόβλημα στα 150κ κάποιο εξάρτημα μέσα δεν θυμάμαι τώρα ήταν rated για παραπάνω αλλά σε μικρότερης ροπής αυτοκίνητο; Κάτι τέτοιο. Αν θες σου στέλνω τη προσφορά του σπανού πάντως.

Αν είσαι φτωχός τόσο πολύ κράτα το αμάξι όσο καιρό θέλεις αλλά δεν είναι σοβαρό επιχείρημα το να λες «ναι αλλά αν από τα 30 μέχρι τα 50 μου χρειαστεί να αλλάξω μπαταρία». Είναι παράλογο τελείως μόνο για σπίτι και παιδί προγραμματίζεις σε τόσο βάθος.
Τύπε...τα θερμικά αυτοκίνητα δεν ζητάνε συνήθως κιβώτιο στα 150.000 χλμ...όπως και να το δεις έτσι είναι...δε ξέρω τι σου είπε ο σπανός...αλλά αυτή δεν είναι μια λογική ζημιά...στα 6 χρόνια....τώρα τι θες να σου πω ότι είναι???

Εδώ μιλάμε για προσωπικά? εντάξει...προσωπικά κράτησα το model S 1,5 χρόνο οκ?????

Ο μέσος άνθρωπος που έχει να διαθέσει έως 30-40Κ ΤΟ ΠΟΛΥ...δηλαδή οι περισσότεροι στην Ελλάδα....θα τα σκεφτούν αυτά που λέω πολύ σοβαρά...γιατί επειδή θα είναι "φτωχοί" δεν θα αγοράσουν άλλο αμάξι στα επόμενα 10 χρόνια...έκαναν το σκατό τους παξιμάδι για να αγοράσουν αυτό τώρα....

και θα σκεφτούν και τα σέρβις και τις βενζίνες...και το ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ίσως να αλλάξουν μπαταρία...και την μεταπολιτική αξία.

Παράλογο είναι να θες να βγάλεις ένα συμπέρασμα χωρίς να ψάχνεις τα πραγματικά νούμερα. Μέχρι τώρα απλά τα φουσκώνετε κατά πως σας βολεύουν....χιλιάδες ευρώ έξοδα τα θερμικά....μηδέν ευρώ τα ηλεκτρικά.

Δηλαδή μπακαλίστικα...

Το κάθε τι πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιείς..δεν σου φταίει αυτό.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
εγώ θέλω να σας δω σε 10 χρόνια να αγοράζετε μτχ τέσλα με μπαταρία στο 80% με 35 χιλιάρικα πάντως :rockon:

Σε 10 χρονια το Tesla LR θα εχει αυτονομια 600 πραγματικα χιλιομετρα.... Σημερα εχει 730 μετρημενα.
Επισης σε 10 χρονια το μελλοντικο Τεσλα με μπαταρια στερεης καταστασης θα εχει αυτονομια ως και 1500 χιλιομετρα, καινουριο. Αυτα δεν τα βγαζω απο τον νου μου. Τα βιντεο που ανεβαζω τα αποδεικνυουν... Αν δεν μπορεις να δεις βιντεο, δες τα δελτια τυπου για την παραγωγη νεων μπαταριων απο CATL, BYD, Geely και λοιπους κατασκευαστες μπαταριων για ηλεκτρικα αυτοκινητα.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.131
Πόντοι
6.256
Σε 10 χρονια το Tesla LR θα εχει αυτονομια 600 πραγματικα χιλιομετρα.... Σημερα εχει 730 μετρημενα.
Επισης σε 10 χρονια το μελλοντικο Τεσλα με μπαταρια στερεης καταστασης θα εχει αυτονομια ως και 1500 χιλιομετρα, καινουριο. Αυτα δεν τα βγαζω απο τον νου μου. Τα βιντεο που ανεβαζω τα αποδεικνυουν... Αν δεν μπορεις να δεις βιντεο, δες τα δελτια τυπου για την παραγωγη νεων μπαταριων απο CATL, BYD, Geely και λοιπους κατασκευαστες μπαταριων για ηλεκτρικα αυτοκινητα.
οπότε θα το πάρεις...θα δώσεις 35Κ για τα 600 πραγματικά χιλιόμετρα που θα πέφτουν κάθε χρόνο?

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
119.895
Πόντοι
16.631
Τύπε...τα θερμικά αυτοκίνητα δεν ζητάνε συνήθως κιβώτιο στα 150.000 χλμ...όπως και να το δεις έτσι είναι...δε ξέρω τι σου είπε ο σπανός...αλλά αυτή δεν είναι μια λογική ζημιά...στα 6 χρόνια....τώρα τι θες να σου πω ότι είναι???

Εδώ μιλάμε για προσωπικά? εντάξει...προσωπικά κράτησα το model S 1,5 χρόνο οκ?????

Ο μέσος άνθρωπος που έχει να διαθέσει έως 30-40Κ ΤΟ ΠΟΛΥ...δηλαδή οι περισσότεροι στην Ελλάδα....θα τα σκεφτούν αυτά που λέω πολύ σοβαρά...γιατί επειδή θα είναι "φτωχοί" δεν θα αγοράσουν άλλο αμάξι στα επόμενα 10 χρόνια...έκαναν το σκατό τους παξιμάδι για να αγοράσουν αυτό τώρα....

και θα σκεφτούν και τα σέρβις και τις βενζίνες...και το ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ίσως να αλλάξουν μπαταρία...και την μεταπολιτική αξία.

Παράλογο είναι να θες να βγάλεις ένα συμπέρασμα χωρίς να ψάχνεις τα πραγματικά νούμερα. Μέχρι τώρα απλά τα φουσκώνετε κατά πως σας βολεύουν....χιλιάδες ευρώ έξοδα τα θερμικά....μηδέν ευρώ τα ηλεκτρικά.

Δηλαδή μπακαλίστικα...

Το κάθε τι πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιείς..δεν σου φταίει αυτό.
:coffee:

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
προσωπικά κράτησα το model S 1,5 χρόνο

Αληθεια; και ποσα πληρωνες για σερβις και ρευμα; Συγκριτικα με ενα αντιστοιχο θερμικο; Μη μου συγκρινεις model S με Yaris ομως... Παρομοιο αυτοκινητο σε μεγεθος και ιπποδυναμη μονο... Πες να γελασουμε λιγο. Το Model S ειναι σε κατηγορια BMW σειρα 5 και σε μεγεθος και σε πολυτελεια και σε ιπποδυναμη

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
οπότε θα το πάρεις...θα δώσεις 35Κ για τα 600 πραγματικά χιλιόμετρα που θα πέφτουν κάθε χρόνο?

Το 2036 θα το παρεις με 600 πραγματικα χιλιομετρα αλλα δεν θα δωσεις 35 χιλιαρικα. Θα το παρεις σε τιμη ευκαιρια και θα πετας απο ευτυχια αφου τα νεα μοντελα του 2036 θα ειναι τοσο πιο καλά που δεν θα πουλιεται το μεταχειρισμενο 35 αλλά 15 χιλιαρικα.

Με 35.000 δεν παίρνεις καινούργιο;
Φυσικα.... Μην τον παιρνεις στα σοβαρα, τρολαρει ο τυπος.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.131
Πόντοι
6.256
Αληθεια; και ποσα πληρωνες για σερβις και ρευμα; Συγκριτικα με ενα αντιστοιχο θερμικο; Μη μου συγκρινεις model S με Yaris ομως... Παρομοιο αυτοκινητο σε μεγεθος και ιπποδυναμη μονο... Πες να γελασουμε λιγο. Το Model S ειναι σε κατηγορια BMW σειρα 5 και σε μεγεθος και σε πολυτελεια και σε ιπποδυναμη
Για ρεύμα τίποτα τότε το φόρτιζες τζάμπα στο γκόλντεν χαλλ :confused:

Για σέρβις δεν έχει σημασία δεδομένο ότι είναι λιγότερο...δεν είναι όμως μόνο αυτή η παράμετρος...για την μπαταρία δεν συζητάμε?

σε πολυτέλεια δεν την μυρίζει καν την bmw...ούτε σε ποιότητα κατασκευής αλλά τέσπα...

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.426
Πόντοι
216
Για ρεύμα τίποτα τότε το φόρτιζες τζάμπα στο γκόλντεν χαλλ :confused:

Για σέρβις δεν έχει σημασία δεδομένο ότι είναι λιγότερο...δεν είναι όμως μόνο αυτή η παράμετρος...για την μπαταρία δεν συζητάμε?

Για ολα συζηταμε. Ενα αμαξι μονο συνολικα μπορεις να το δεις, αλλιως δεν μιλας σοβαρα. Τιμη αγορας, κοστος συντηρησης, κοστος ενεργειας/καυσιμου, τελη κυκλοφοριας, κτλ. κτλ. Ε οταν τα δεις ολα συνολικα, δεν υπαρχει συγκριση καν. Δεν ειναι κοντα για να τα συγκρινεις. Η διαφορά ειναι χαος...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom