ΑΝΤΖΕΛΟ
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 12 Μαρ 2012
- Like
- 56.743
- Πόντοι
- 12.756
Πίτσα βρώμα τυρί ζαμπόν μανιτάρια φρέσκα ζαμπόν φουαντρε καυτερή πιπερια![]()
Πίτσα βρώμα τυρί ζαμπόν μανιτάρια φρέσκα ζαμπόν φουαντρε καυτερή πιπερια![]()
Γρίπη τσιμπησες μαν; Περαστικά...Η γρίπη τύπου Α μεταδίδεται κυρίως με αερομεταφερόμενα σταγονίδια από βήχα, φτέρνισμα ή ομιλία ενός μολυσμένου ατόμου, τα οποία εισπνέονται.
Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί έμμεσα μέσω επαφής με μολυσμένες επιφάνειες (π.χ., πόμολα, κινητά τηλέφωνα) και στη συνέχεια αγγίζοντας το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
Η μετάδοση είναι εύκολη καθώς ο ιός μπορεί να επιβιώσει για ώρες εκτός σώματος.
Κύριοι τρόποι μετάδοσης
Παράγοντες που αυξάνουν τη μετάδοση
- Αερομεταφερόμενα σταγονίδια:
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος.
Ο ιός διαδίδεται στον αέρα με τον βήχα, το φτέρνισμα, ακόμα και μιλώντας.
- Επαφή με επιφάνειες:
Αγγίζοντας αντικείμενα που έχουν μολυνθεί με τον ιό (π.χ., χερούλια, γραφεία) και μετά αγγίζοντας το πρόσωπο (μύτη, στόμα, μάτια).
Περίοδος μετάδοσης
- Συγχρωτισμός:
Η συγκέντρωση ατόμων σε κλειστούς χώρους διευκολύνει τη μετάδοση.- Κρύος καιρός:
Αυξάνει την παραμονή του ιού στον αέρα και την τάση των ανθρώπων να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους.
- Ένα άτομο είναι μεταδοτικό από 1 ημέρα πριν τα συμπτώματα μέχρι και 5-7 ημέρες μετά την έναρξη της νόσου, με την κορύφωση να είναι τις πρώτες ημέρες.
Καλησπέρα. Υγιέστατος είμαι. Λόγω της ίωσης που υπέστη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού & είχαν τη συγκεκριμένη γρίπη, σκέφτηκα να προωθήσω τη συγκεκριμένη ενημέρωση μιας & ερχόμαστε σε επαφή με τις επι πληρωμής κοπέλες.Γρίπη τσιμπησες μαν; Περαστικά...
Πόσες κάψουλες μαν ?Κρεπες σπιτικες με πευκομελο,και με σοκολατα,τωρα εσπρεσο LOR.
το αφρόγαλα με τι γάλα μαν?Καπουτσίνο σκέτο, που πήγε κουβά κατά τα 3/5 γιατί ήταν χάλια
κανονικό γάλα, αλλά χάλια όλο το πακέτο γενικάτο αφρόγαλα με τι γάλα μαν?
και εγώ με το γάλα το παλεύω ακόμα δε βγαίνει κρέμα βγαίνει λες και το ζέστανες στα μικροκύματακανονικό γάλα, αλλά χάλια όλο το πακέτο γενικά
2Πόσες κάψουλες μαν ?
Ποσες καψουλεε μαν,και περαστικαΚορμό γεμιστό (τον αλλοδαπό, αυτό το ξενερωτο πράγμα με τις κρέμες), κέικ βασιλόπιτα και τσαγακι του βουνού με μέλι.
(Γαμω τη γρίπη μου, γαμω....)
Σε λίγο εσπρέσσο κάψουλα illy.
Ευχαριστώ μαν.Ποσες καψουλεε μαν,και περαστικα