Νέα

Τί τσίμπησες, μαν!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Zebu
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 781K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 37 άτομα (4 μέλη και 33 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.203
Πόντοι
16.235
Με αυτό που λες πετάς τη μπάλα στην εξέδρα, τι σχέση έχει αν θα μαγειρέψει η μάνα σου, η γιαγιά σου,
η θεία σου ή οποιοσδήποτε άλλος;;;
Επειδή δεν έχω ώρα να εξηγώ τα αυτονόητα πάρε ένα άρθρο ενυπόγραφο και επιστημονικό
να καταλάβεις γιατί οι φακές δε πάνε με κασέρι.

Βασικά καλό το όσπριο αλλά θέλει και λίγη ζωική πρωτεϊνη αν δεν θέλεις να ψάχνεις ξανά για φαγητό σε δυο-τρεις ώρες.
Τώρα κάτι μπουχεσες Αθηνεζοι και Σαλονικεις που μπουκωνουν με μισή κουταλιά όσπριο γιατί μόνο σουβλάκια τρώνε ,ας βολευτουν όπως μπορούν.

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.203
Πόντοι
16.235
Θα κανω το συνηγορο του διαβολου.

Το αρθρακι μπαζει λιγο, γραμμενο στο ποδαρι, οι μισες συμβουλες ειναι αυτονοητες (ποιος τρωει φακες χωρις ξυδι/λεμονι; ποιος μαγειρευει κοκκινη σαλτσα/ ντοματες χωρις λιγο λαδι; Εκτος απο τον Saul δηλαδη :tooth:) και καποιες ειναι εως παραλογες (σπανακι με εσπεριδοειδη; για εξτρα βιταμινη C; Αφου το σπανακι ΕΧΕΙ βιταμινη C. Ακομη κι αν το παραμαγειρεψεις, αντε να χασει ενα ποσοστο λογω θερμοτητας, οι μεριδες ομως πχ σπανακορυζο ή σπανακι με σουπιες, ειναι μεγαλες ετσι κι αλλιως)...

Για την φετα με τις φακες, μπορω να βρω αρθρο (ανυπογραφο μεν, με πηγες δε) που να λεει τα αντιθετα (αν κανω λαθος διορθωσε με, ειναι πολυ νωρις για τον εγκεφαλο μου και υπολειτουργω)

Και γενικα, ενας υγιης ανθρωπος με μια σχετικα καλη διατροφη, δεν εχει λογο να γινει παστρικος με τον συνδιασμο τροφων που θα επιλεξει να φαει, αρκει να καλυπτει σε ικανοποιητικο βαθμο τις βασικες κατηγοριες μεταλλων/στοιχειων κτλ. Και αντιστοιχα, ενας ανθρωπος με προφανη θεματα υγειας (πχ σιδηροπενια), θα πρεπει να στοχευσει συγκεκριμενα πραγματα στην διατροφη του και ενδεχομενως να παρει και καποια συμπληρωματα, μιας και ειναι αδυνατον να καταναλωσει ακραιες ποσοτητες φαγητων καθημερινα, οταν το ιδιο του το σωμα απορριπτει μεγαλο μερος αυτων.

Θα σου πω και ενα εξτρα, ασχετο, το οποιο ισως ταραξει μερικους :tooth: Το τυρι, στην πλειοψηφια των περιπτωσεων, κανει περισσοτερο κακο παρα καλο. Μην κοιτας μονο τα θετικα απο διατροφικη σκοπια (ασβεστιο, πρωτεινη κτλ), γιατι αυτα καλυπτονται και χωρις να βαλεις το τυρι μονιμα στην διατροφη σου. Τα αρνητικα ομως ("κακο" λιπος, αλατι κτλ) ειναι δυσκολο να τα ισορροπησεις, και μακροπροθεσμα οσο μεγαλωνεις, θα επηρρεαζουν ολο και περισσοτερο τον οργανισμο σου... Ασε που εχουμε φτασει σε σημειο που πολλα απτα τυρια να εχουν μεσα της παναγιας τα ματια, μονο "φυσικα" δεν μπορεις να τα χαρακτηρισεις. Σκεψου μονο ποση ποικιλια υπαρχει σε light τυρια, και τι σκουπιδια βαζουν μεσα σε αυτα για να κρατησουν για πελατες ακομα και τους μη υγιεις...
Τα light είναι μόνο για μόστρα και περιορισμό θερμίδων...ούτε νοστιμότατα είναι ούτε πιο θρεπτικά.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
56.892
Πόντοι
40.655
Βασικά καλό το όσπριο αλλά θέλει και λίγη ζωική πρωτεϊνη αν δεν θέλεις να ψάχνεις ξανά για φαγητό σε δυο-τρεις ώρες.
Τώρα κάτι μπουχεσες Αθηνεζοι και Σαλονικεις που μπουκωνουν με μισή κουταλιά όσπριο γιατί μόνο σουβλάκια τρώνε ,ας βολευτουν όπως μπορούν.

Γι αυτό τα όσπρια τα κατανάλωναν κυρίως μαζί με αλίπαστα, και τα τυροκομικά τα είχαν για πρόγευμα. :coffee:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
46.965
Πόντοι
19.321
Για να το πάμε από την αρχή, στις φακές βάζεις πελτέ, δάφνη, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξίδι.
Ανάλογα τι ταιριάζει στη γεύση του καθενός, εμένα μου αρέσει με ρέγκα στην εφημερίδα ή σκουμπρί
ή λακέρδα (πρωτεΐνη).

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
56.892
Πόντοι
40.655
Για να το πάμε από την αρχή, στις φακές βάζεις πελτέ, δάφνη, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξίδι.
Ανάλογα τι ταιριάζει στη γεύση του καθενός, εμένα μου αρέσει με ρέγκα στην εφημερίδα ή σκουμπρί
ή λακέρδα (πρωτεΐνη).

Η ρέγγα αν είναι καλή, είναι όλα τα λεφτά.

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.203
Πόντοι
16.235

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.203
Πόντοι
16.235
ή λακέρδα (πρωτεΐνη).
Το καλοκαίρι υπάρχει και η έκδοση με φρέσκια τριμμένη ντομάτα ,όχι πελτέ...

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.203
Πόντοι
16.235
Γι αυτό τα όσπρια τα κατανάλωναν κυρίως μαζί με αλίπαστα, και τα τυροκομικά τα είχαν για πρόγευμα. :coffee:
...χωρίς να αποκλείεται και το τυροκομικά μαζί με το όσπριο.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

ή λακέρδα (πρωτεΐνη).
Στα Βόρεια ρίχνουμε και μπούκοβο ,χειμώνα -καλοκαιρι.

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
22.983
Πόντοι
6.246
Μπριάμ - σαρδέλες στο φούρνο - μελιτζανοσαλάτα

matrix21

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Φεβ 2008
Κριτικές
27
Like
3.892
Πόντοι
8.595
ή λακέρδα (πρωτεΐνη).
μαν η εφημεριδα πολιτικη ή αθλητικη?

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
56.892
Πόντοι
40.655
...χωρίς να αποκλείεται και το τυροκομικά μαζί με το όσπριο.

Όποιος γουστάρει τρώει. Εδώ οι μαλάκες οι Άγγλοι τρώνε ψάρι βραστό με σάλτσα μέντας και σαντιγί. Δερβέναγας στα στομάχια και στα γούστα των άλλων ουδέποτε μπήκα.

Απλά νομίζω ότι με τα όσπρια ταιριάζουν περισσότερο καπνιστά ψάρια όπως η ρέγκα, καπνιστό χοιρινό όπως το σύγκλινο Μάνης, αλλαντικά όπως η Κυπριακή Λόντζα , ελιές, πιπεριές καυτερές τουρσί και ωμό κρεμμύδι.

:coffee:

Τελευταία τροποποίηση:

Federman

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Οκτ 2022
Κριτικές
24
Like
1.464
Πόντοι
2.411