Νέα

Τί τσίμπησες, μαν!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Zebu
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 820K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 405 άτομα (3 μέλη και 402 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
56.976
Πόντοι
40.655
περνανε εξω απο τα μπεργκερχαους 2 θεοχοντρες βλαχες 50φευγα 180+ κιλα η καθε μια μολις βλεπουν την ταμπελα γυρναει η πρωτη και φωναζει στη 2ρη πισω

θες κανενα σαντουιτς?

μα-την-μπαναγια σου λεω το ειπε το μπεργκερ σαντουιτς

..ετσι θα το ζητησε και μεσα ενα σαντουιτς τσενταρ μπεικον με μπιφτεκι

:2on1:

Πέρα από τον χαβαλέ, δεν το έγραψα τυχαία.

Εν έτει 1997 βρίσκομαι στη συμπρωτεύουσα και περιμένω στη ουρά ενός ταμείου των Goodys. Μπροστά μου περιμένει μια κυρία με το γιό της. Όταν φτάνει η σειρά τους να παραγγείλουν τον ρωτά : Να σου πάρω Κλάμπ σάντουιτς;

Και ο μικρός απαντά: Όχι. Θέλω σάντουιτς με διπλό κεφτέ και κασέρι. :confused:

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
26.373
Πόντοι
6.256

Εν έτει 1997 βρίσκομαι στη συμπρωτεύουσα και περιμένω στη ουρά ενός ταμείου των Goodys. Μπροστά μου περιμένει μια κυρία με το γιό της. Όταν φτάνει η σειρά τους να παραγγείλουν τον ρωτά : Να σου πάρω Κλάμπ σάντουιτς;

η μανα του φταει εδω ξεκαθαρα που το μπερδεψε το παιδι στο μπεργκεραδικο με τα σαντουιτς κλπ

μπορει και οι χοντρες κλαμπ σαντουιτς να ηθελαν και τζαμπα τις εκραξα :undecided:

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
23.126
Πόντοι
6.246
Είναι η φάβα αλοιφή; Κι αν είναι η φάβα αλοιφή, τότε γιατί η μουστάρδα είναι μουστάρδα και όχι αλοιφή;
Εκει ακριβώς είνια το πρόβλημα. Λες και δεν έχουμε λέξεις στη γλώσσα μας και πρέπει να χρησιμοποιούμε τις πιασμένες.

Αλοιφή: Σου λέει ο άλλος αφού αλοίφω την τυροσαλάτα, είναι αλοιφή. Ρε παπάρα ,κάποιος λόγος υπάρχει που η λέξη αλοιφή έχει δοθεί σε κάτι που δεν τρώγεται. Γιατί δε λέτε αλοιφές τη φάβα, το βιτάμ, το βούτυρο, το γουακαμόλε, το πέστο. Και είναι τόσο τεμπέληδες που σου λένε "από αλοιφές ή έχουμε και αλοιφές" ρε παπάρα πες έχω τυροκαυτερη, εχω τζατζικι, εχω ταραμοσαλάτα

Κασέρι: Αφού το κασέρι χρησιμοποιείται ήδη σαν λέξη για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο μαλακό τυρί, γιατί να του δίνεις άλλη σημασία; Το ίδιο με το τυρί φέτα.

Σάντουιτς: Ελληνιστί αμφίψωμο. Τα άλλα τα λέμε πίτα επειδή παίρνουμε μία στρογγυλή πίτα από ζυμάρι και βάζουμε μέσα αυτό που επιλέγουμε. Αφού λοιπόν το σάντουιτς ήδη χρησιμοποιείται γιατί του αλλάζεις σημασία;

Να πούμε εδώ βέβαια ότι και οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο ακριβώς λάθος με τη μπουγάτσα. Μπουγάτσα δεν είναι το όνομα ενός γλυκού, μπουγάτσα είναι είδος σφολιατοειδούς. Φύλλο αέρος και γέμιση. Μπουγάτσα κρέμα, τυρί, σπανάκι, κιμάς, κτλ. Όπως λέμε τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασόπιτα.

Αντίστοιχα οι κρητικοί με τα σουβλάκια. Ένα σουβλάκι απ΄όλα και εννοούν γύρο. Ή πιάσε μια σουβλακόπιτα - γιατί ρε φίλε στο ταψί την έβαλες;

Εδώ ρε παιδιά δε μπορούμε να συνεννοηθούμε για να παραγγείλουμε, περιμένετε να συνεννοηθούμε για τα σοβαρά;

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
56.976
Πόντοι
40.655
Εκει ακριβώς είνια το πρόβλημα. Λες και δεν έχουμε λέξεις στη γλώσσα μας και πρέπει να χρησιμοποιούμε τις πιασμένες.

Αλοιφή: Σου λέει ο άλλος αφού αλοίφω την τυροσαλάτα, είναι αλοιφή. Ρε παπάρα ,κάποιος λόγος υπάρχει που η λέξη αλοιφή έχει δοθεί σε κάτι που δεν τρώγεται. Γιατί δε λέτε αλοιφές τη φάβα, το βιτάμ, το βούτυρο, το γουακαμόλε, το πέστο. Και είναι τόσο τεμπέληδες που σου λένε "από αλοιφές ή έχουμε και αλοιφές" ρε παπάρα πες έχω τυροκαυτερη, εχω τζατζικι, εχω ταραμοσαλάτα

Κασέρι: Αφού το κασέρι χρησιμοποιείται ήδη σαν λέξη για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο μαλακό τυρί, γιατί να του δίνεις άλλη σημασία; Το ίδιο με το τυρί φέτα.

Σάντουιτς: Ελληνιστί αμφίψωμο. Τα άλλα τα λέμε πίτα επειδή παίρνουμε μία στρογγυλή πίτα από ζυμάρι και βάζουμε μέσα αυτό που επιλέγουμε. Αφού λοιπόν το σάντουιτς ήδη χρησιμοποιείται γιατί του αλλάζεις σημασία;

Να πούμε εδώ βέβαια ότι και οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο ακριβώς λάθος με τη μπουγάτσα. Μπουγάτσα δεν είναι το όνομα ενός γλυκού, μπουγάτσα είναι είδος σφολιατοειδούς. Φύλλο αέρος και γέμιση. Μπουγάτσα κρέμα, τυρί, σπανάκι, κιμάς, κτλ. Όπως λέμε τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασόπιτα.

Αντίστοιχα οι κρητικοί με τα σουβλάκια. Ένα σουβλάκι απ΄όλα και εννοούν γύρο. Ή πιάσε μια σουβλακόπιτα - γιατί ρε φίλε στο ταψί την έβαλες;

Εδώ ρε παιδιά δε μπορούμε να συνεννοηθούμε για να παραγγείλουμε, περιμένετε να συνεννοηθούμε για τα σοβαρά;

Σκηνικό σε ψητοπωλείο στη Φλώρινα. Με ρωτά ο τυλιχτής:

Να πιάσω ψωμάκι η πίτα για το σάντουιτς;

Εγώ: Πίτα

Τυλιχτής: Τι να βάλω;

Εγώ: Σούβλα χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι.

Τυλιχτής: Σουβλάκι χοιρινό εννοείτε, ε;

Εγώ: Όχι. Σούβλα χοιρινό.

Τυλιχτής: Μα δεν έχω χοιρινό στη σούβλα.

Εγώ: Κι αυτό τι είναι; (Ρωτώ δείχνοντας του το γύρο)

Τυλιχτής: Γύρος χοιρινός.

Εγώ: Περασμένο σε σούβλα δεν είναι;

Τυλιχτής: Ναι.

Εγώ: Άρα... Μικρή σούβλα ίσον σουβλάκι χοιρινό, μεγάλη σούβλα ίσον σούβλα χοιρινό.

Τυλιχτής: Δεν είναι έτσι κύριε.

Εγώ: Γιατί;

Τυλιχτής: Αυτός είναι γύρος και τον λέμε γύρο επειδή γυρίζει.

Εγώ (δείχνοντας του το κοκορέτσι που γυρίζει στη ψησταριά) : Κι αυτό γυρίζει. Γιατί δεν το λες γύρο κοκορέτσι; Κατά τα άλλα μόνο το "καλαμάκι χοιρινό" δεν είναι σωστή έκφραση...

OP
OP
Zebu

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Κριτικές
42
Like
49.671
Πόντοι
28.246
2 τοστ τετραπλα τυρι γαλοπούλα μαγιονεζα ντομάτα αυγό, χυμο,καφέ τωρα,μεσημερι ριζότο με γαρίδες 0 νούμερο.
Εδώ κάνουμε ολόκληρη ανάλυση για τα τυροκασέρια και εσύ απλά πετάς εκεί πέρα ένα "τυρί" και καθάρισες.
Πάρε μια αναφορά για να στρώσεις.

cretan336

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
5.576
Πόντοι
2.356
Όταν πάντως τελειώσετε με τους βόρειους και τα κασέρια τους κάντε μια βόλτα κι από δω μεριά, νοτιοδυτικά συγκεκριμένα, να βρείτε ποιο τυρί αποκαλούν μαλάκα......

gpikasso

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Ιαν 2010
Κριτικές
22
Like
17.406
Πόντοι
8.695
Τοστ με καπνιστη γαλοπουλα, αυγο και τυρι.

Αν μπορειτε μαντεψτε το τυρι.

gpikasso

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Ιαν 2010
Κριτικές
22
Like
17.406
Πόντοι
8.695
Σκηνικό σε ψητοπωλείο στη Φλώρινα. Με ρωτά ο τυλιχτής:

Να πιάσω ψωμάκι η πίτα για το σάντουιτς;

Εγώ: Πίτα

Τυλιχτής: Τι να βάλω;

Εγώ: Σούβλα χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι.

Τυλιχτής: Σουβλάκι χοιρινό εννοείτε, ε;

Εγώ: Όχι. Σούβλα χοιρινό.

Τυλιχτής: Μα δεν έχω χοιρινό στη σούβλα.

Εγώ: Κι αυτό τι είναι; (Ρωτώ δείχνοντας του το γύρο)

Τυλιχτής: Γύρος χοιρινός.

Εγώ: Περασμένο σε σούβλα δεν είναι;

Τυλιχτής: Ναι.

Εγώ: Άρα... Μικρή σούβλα ίσον σουβλάκι χοιρινό, μεγάλη σούβλα ίσον σούβλα χοιρινό.

Τυλιχτής: Δεν είναι έτσι κύριε.

Εγώ: Γιατί;

Τυλιχτής: Αυτός είναι γύρος και τον λέμε γύρο επειδή γυρίζει.

Εγώ (δείχνοντας του το κοκορέτσι που γυρίζει στη ψησταριά) : Κι αυτό γυρίζει. Γιατί δεν το λες γύρο κοκορέτσι; Κατά τα άλλα μόνο το "καλαμάκι χοιρινό" δεν είναι σωστή έκφραση...

Φημες λενε οτι ο τυλιχτης ειναι στο Κονγκο στα αδαμαντορυχεια και δε μετανιωσε για την επιλογη του αυτη...

gpikasso

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Ιαν 2010
Κριτικές
22
Like
17.406
Πόντοι
8.695
Secutiry.png
Ηταν σε λαθος νημα, εδω νομιζω χρειαζεται πιο πολυ...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
56.976
Πόντοι
40.655
Όταν πάντως τελειώσετε με τους βόρειους και τα κασέρια τους κάντε μια βόλτα κι από δω μεριά, νοτιοδυτικά συγκεκριμένα, να βρείτε ποιο τυρί αποκαλούν μαλάκα......

Η γραβιέρα στο πρώτο στάδιο.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
56.976
Πόντοι
40.655
Από πού τα κρεμμύδια του ιμάμ;

Νεροκρέμμυδα Ζακύνθου.

Τα σκόρδα από Έβρο. Μαϊντανός μελιτζάνες και ντομάτες από Τίρυνθα. Καμπανάρι από Αχαΐα, και τα καρυκεύματα από το Μπαχάρ. :coffee:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
47.104
Πόντοι
19.321
Μελιτζάνες ιμάμ με λευκό αιγοπρόβειο μαλακό τυρί Κεφαλληνίας. Δύο φέτες ζυμωτό ψωμί και ένα ποτήρι καμπανάρι.
Δεν είναι σκέτο Ιμάμ, το κανονικό είναι Ιμάμ μπαΐλντι γιατί ο Ιμάμης μπαΐλντισε
από την μυρωδιά.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
56.976
Πόντοι
40.655

tomahok

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
7.050
Πόντοι
1.406

Εχει σαλουβαρδο στον ατμό στα γκουντις? :coffee:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
47.104
Πόντοι
19.321
Εχει σαλουβαρδο στον ατμό στα γκουντις? :coffee:
όχι, που να τον βρούνε; ο σαλούβαρδος ή ποντικός ή Παντελής ταιριάζει με σκορπίνες ψαρόσουπα
ή τηγανητός με σκορδαλιά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom