Νέα

θεματακι με τηλεοραση samsung και εξωτερικο σκληρο 2.5

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα glaskos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
66.019
Like
25.611
Πόντοι
5.506
πολυ καλες και σωστες πληροφοριες...
 

johny7gr

Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2005
Μηνύματα
125
Like
9
Πόντοι
1
Παίδες, για να μην τσακώνεστε, ακούστε πως έχουν τα πράγματα με τους δίσκους.
Το όλο πρόβλημα δεν βρίσκεται στον δίσκο αυτό καθεαυτό αλλά στον controller που δυστυχώς στους 2,5άρηδες δεν είναι αφαιρούμενος σε κάποιες μάρκες λόγω κόστους.Μια εταιρία που είχε αυτή την τακτική ήταν και η WD.Δεν γνωρίζω εαν συνεχίζει αυτή την τακτική.
Γι αυτό και πολλούς 2,5άρηδες δίσκους τους έπαιρνες στο χέρι.Χάλαγε ο controller αλλά ο δίσκος ήταν μια χαρά.Έλα όμως που δεν μπορούσες να ξεχωρήσεις το δίσκο από τον controller μιας και ήταν ενσωματωμένος (fix).
Η λύση είναι πάρα πολύ απλή και την ακολουθώ χρόνια τώρα χωρίς να έχω χάσει ούτε ένα δίσκο εδώ και 10 χρόνια περίπου και έχουν περάσει ουκ ολίγες μάρκες από τα χέρια μου.
Πάτε και αγοράζετε μια καλή μάρκα εσωτερικού δίσκου 2,5άρη για laptop και αγοράζετε και ένα εξωτερικό κουτάκι για να τον βάλετε μέσα.Έτσι , στην περίπτωση που για τον Α ή Β λόγο το κουτάκι που αγοράσατε δεν είναι ποιοτικό , δηλαδή έχει μέτριο controller , απλά αλλάζετε κουτάκι.Βγάζετε το δίσκο από μέσα και τον βάζετε σε άλλο κουτί.
Όσον αφορά το εαν τον διαβάζει η τηλεόραση ή όχι , έχει να κάνει κυρίως με το ρεύμα που μπορεί να τραβηξει ο δίσκος από την τηλεόρασή σας.Κάποιοι δίσκοι τραβάνε λίγο παραπάνω ρεύμα που τυχαίνει να μην μπορεί να δώσει η τηλεόραση με αποτέλεσμα να μην τον διαβάζει , ενώ κάποιοι άλλοι δίσκοι λόγω κακής ποιότητας του καλωδίου τους έχουν πτώση τάσης με αποτέλεσμα να μην δίνει η τηλεόραση τα σωστά mA για να τον αναγνωρίσει.Σε αυτή την περίπτωση συνήθως με μια απλή αλλαγή καλωδίου με κάποιο ή κοντό ή τουλάχιστον ποιοτικό (χωρίς απώλειες) ο δίσκος αναγνωρίζεται.
Τώρα όσον αφορά τους μεγάλους δίσκους 3,5άρηδες που έχουν εξωτερική τροφοδοσία , θα συνιστούσα να μην τους αγοράσετε γιατί πολύ σύντομα θα τους πάρετε στο χέρι εκτός και εαν τον έχετε συνδέσει πίσω από ένα καλό UPS.Όχι standby αλλά κατά προτίμηση online που φιλτράρει το ρεύμα.Καθαρού ημιτόνου λέγονται.
Αν πάτε και συνδέσετε ένα τέτοιο δίσκο πάνω στο πολύπριζο του σπιτιού , είναι δεδομένο οτι σε 1-2 χρόνια θα τα κλάσει.Ο λόγος είναι οι αρμονικές που μπαίνουν από το δίκτυο της ΔΕΗ κατευθείαν πάνω στο τροφοδοτικό του σκληρού και από εκεί στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά του δίσκου.Με ένα καλό UPS όμως που κόβει τις αρμονικές δεν θα έχετε θέμα.
ρισπέκτ
 

afroman

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2008
Μηνύματα
40
Like
9
Πόντοι
0
μια αλλη λυση για samsung που εχω εγω ειναι το plex
κατεβαζεις το plex στον υπολογιστη και φτιαχνεις βιβλιοθηκη
για samsung υπαρχει εφαρμογη στην τηλεοραση
συνδεεσε και βλεπεις τη βιβλιοθηκη χωρις να εχεις σκληρους πανω απλα κατεβαζωντας μια ταινια την μεταφερεις στο folder που διαβαζει η βιβλιοθηκη του plex
υπαρχει εφαρμογη plex και για κινητα-tablet και εχεις τα αρχεια παντου διαθεσιμα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom