Νέα

The Odyssey - Christopher Nolan

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GetYouBarbara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 321
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.546
Πόντοι
16.235
σιγα μην παμε και στην πρεμιερα στο λοσαντζελε

με ενα κλικ ταπεινα θα το κατεβασουμε να το δουμε σε 4Κ :coffee:
Mην είσαι τόσο χικικομορης ρε συ...βγες σαν άνθρωπος να πας στο κινηματογράφο...η καραντίνα τελείωσε.

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
16.098
Πόντοι
3.556
Και τι φταίει το Χόλυγουντ που ο Έλληνας είναι αμόρφωτος και φοβάται ότι τα νέα παιδιά θα πιστέψουν ότι ο Όμηρος έγραψε αυτά που θα δουν στην οθόνη; Δωρεάν είναι τα βιβλία στο σχολείο, ας τα διάβαζαν. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την ταινία 300 του Σνάιντερ. Ένα απλό παράδειγμα του αμόρφωτου Έλληνα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα είναι ότι κράζει που μία Νιγηριανή θα παίζει και την Ελένη και την Κλυταιμνήστρα ενώ ούτε δίδυμες ήταν και σίγουρα δεν ήταν μαύρες, χωρίς να τον απασχολεί το γεγονός ότι Ελένη και Κλυταιμνήστρα δεν εμφανίζονται στην Οδύσσεια.

Και τι φταίει το Χόλυγουντ που οι Έλληνες θεωρούν ότι είναι ο περιούσιος λαός του Κυρίου και ό,τι μα ό,τι και αν γίνεται στον κόσμο αφορά αυτούς; Ας χρησιμοποιούσαν το μυαλό τους. Ο Νόλαν ούτε εξυπηρετεί καμιά ατζέντα (δείτε τις προηγούμενες ταινίες του) ,ούτε προσπαθεί να αποδομήσει το πρότυπο του πολεμιστή ,ούτε προσπαθεί να προσβάλλει τον Όμηρο ,ούτε προσπαθεί να αναδείξει τον αρχαίο ελληνικό λογαριασμό. Να βγάλει μερικά εκατομμύρια παραπάνω προσπαθεί και μαγκιά του. Έχει ένα τεράστιο budget επειδή είναι εμπορικός, πήγε σε 4 εκτός Αμερικής χώρες για γύρισμα, το έκανε σε πανάκριβο φιλμ 70ρι με πατέντα στις κάμερες, έχει βάλει τις περισσότερες φίρμες ηθοποιούς από οποιαδήποτε άλλη ταινία ,με λίγα λόγια κάνει ό,τι θέλει και ό,τι πρέπει για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω οι επενδυτές της ταινίας του και να γίνουν οι συντελεστές πλουσιότεροι. Αυτό είναι το Χόλυγουντ ,τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Για όποιον βλέπει κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια είναι ό,τι πιο σύνηθες να πετάμε μαύρους που πάντα παίζουν τους καλούς σε άσχετα σημεία της Ιστορίας. Έχει γίνει πλέον κοινή πρακτική, μέχρι και σε χαρακτήρες Βίκινγκς θα δεις μαύρους. Σιγά μην ήταν ανακάλυψη του Νόλαν.

Προσωπικά από τα trailer η ταινία μοιάζει να είναι μάλλον μάπα και ακαλαίσθητη. Αλλά όλα αυτά είνια λεπτομέρειες αφού η ταινία θα σαρώσει παγκοσμίως ,μέχρι και οι haters θα πάνε.
Και τις δύο θα παίξει ; Είναι έκπτωση ;

Νομίζω η ωραία Ελένη εμφανίστηκε στην Οδύσσεια, δεν πήγε το μούλικο του κερατά από την Ιθάκη, στην Σπάρτη να μάθει για τον πατέρα του ;

Εγγρ.
10 Απρ 2026
Like
158
Πόντοι
1
Ρε μεγαλε η Οδυσσεια και η Ιλιάδα δεν είναι ιστορικο ντοκουμέντο , λογοτεχνικο κείμενο είναι.

Ο Αλεξανδρος είναι ιστορικό προσωπο. Δεν μπορείς να συγκρίνης ανόμοια πράγματα.

Οι Αμερικανοι διεστρβλωνουν την ιστορία μας προκειμένου να προωθήσουν πολιτικές ατζέντες του σήμερα είτε woke είναι αυτες είτε ΜΑGA.

Σε κάθε περιπτωση είναι ξενόφερτες και δεν πρέπει εμείς οι Ελληνες να τσιμπάμε και να ταυτιζόμαστε με καμια πλευρα.
Αν είναι έτσι ας κάνουν και τον Οδυσσέα τραβεστί..θα σου άρεσε?

mixalis k.

Μέγας
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
10.920
Πόντοι
3.656
H ΝΔ μας εκανε χαρη που δεν απαγορευεσε την προβολή τησ ταινιας Καποδιστριας αλλα χρηματοδοτησε με το αιμα των φορολογουμένων την άθλια αυτη ταινια

Sophia20

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2026
Like
4.635
Πόντοι
441
Εγω νομίζω οτι μόνο καλό κάνουν τέτοιες ταινίες
Δλδ το 300 έκανε κάποιο κακό;

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.774
Πόντοι
216
Δεν είναι Ιστορικό ντοκυμαντερ , για να με πειράξει για αλλιωση της ιστορίας μας.......
Σωστα, δεν ειναι ιστορικο ντοκυμαντερ, αλλα μην το λες "Οδυσεια". Πες το σουλουμουτουκουμ τσιτσιρι. Μυθολογια, δεν σημαινει ψευτικα, φανταστικα γεγονοτα, αλλα γεγονοτα που συνεβησαν πριν την γραφη και εφτασαν σε εμας με την αφηγηση, σηγουρα με προσθαφαιρεσεις του καθε αφηγητη, αλλα οχι εντελως φανταστικα. Ετσι ελεγαν και για τον Τρωικο πολεμο, μεχρι που βρεθηκε η αρχαια Τροια. Την εποχη του Οδυσεα, στην Ελλαδα, ουτε που φανταζονταν, οτι υπηρχαν μαυροι ανθρωποι στον πλανητη. Καποια βασικα θεματα νομιζω πρεπει να τηρουνται. Διαφορετικα φαινονται αστεια. Μπορει η Ελενη ναταν τσαπερδονοκωλοσφυριχτρα και νεφενρε την πουτσα σβουρα απο τα δεκατεσσερα της, μπορει τα αδερφια της να την ψαχναν να την γυρισουν πισω, απο τον καθε κατα καιρους γκομενο, αλλα οι περιγραφες την θελουν ξανθομαλλα και ασπρη.
Οσο για ηθοποιους, εχω δει Αχιλεα φαλακρο και σαρανταρη, γερο Μενελαο, μαυρο Ορφεα κι ενα σωρο αλλες μαλακιες στην επιλογη τους.
Για εμενα οι ηθποιοι που ταιριαξαν περισσοτερο με τον ρολο του Αχιλεα ειταν οι Μπραντ Πητ και Πανος Μηχαλοπουλος

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
3.431
Πόντοι
456
Έδωσε ο Κούλης για την ταινία αυτή 12 εκατομμύρια ευρώ.

srek7

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
82
Like
24.336
Πόντοι
26.235
Ρίχτε μια ματια όσοι νομίζετε ότι Aγγλωσαξωνες μας θεωρούν λευκούς (whites) και πειτε μου μετά

Hathor

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Κριτικές
1
Like
221
Πόντοι
1
Την περιγράφει ο όμηρος ότι έχει λευκό δέρμα...
ακόμα και πριν απο 60 χρονια το λευκο δέρμα ηταν σημάδι ομορφιας στα χωρια μας ....πιθανόν και επειδή σήμαινε πως δεν χρειαζοταν να δουλευει στα χωραφια....

pastelios

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2021
Κριτικές
28
Like
21.117
Πόντοι
5.946
ακόμα και πριν απο 60 χρονια το λευκο δέρμα ηταν σημάδι ομορφιας στα χωρια μας ....πιθανόν και επειδή σήμαινε πως δεν χρειαζοταν να δουλευει στα χωραφια....
Βέβαια και ήταν... Αυτό είναι άλλη μια απόδειξη...

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
23.201
Πόντοι
6.246
Δε θα μπω στον κόπο να εξηγήσω τι είναι το cash rebate και γιατί πήρε λεφτά μια ταινία που έκανε γυρίσματα στην Ελλάδα όποιος θέλει ας το ψάξει μόνος του. Ούτε εγώ παρακολουθώ χάντμπολ αλλά επιχορηγείται με δημόσιο χρήμα ,θα έπρεπε να ζητήσω να μην παίρνει τίποτα επειδή εμένα δε μου αρέσει;
Η κριτική στην ταινία του Νόλαν είναι καθαρά θέμα hype ,διαβάζεις κάτι στα social το επαναλαμβάνεις. Γνώμη έχουν μόνο όσοι την έχουν δει, δηλαδή κανείς.

Και μακάρι η Οδύσσεια να γίνει η αφορμή να βρεθούν Έλληνες να ασχοληθούν με ένα από τα σπουδαιότερα και ωραιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά δεν το βλέπω ,πάλι ντουγάνια θα μείνουν. Ο Καποδίστριας αν και είναι επίπεδο βιντεοκασέτα τουλάχιστον με παρακίνησε να μάθω μερικά πράγματα για τον Καποδίστρια.

• Like
Αντιδράσεις: geoMan

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.546
Πόντοι
16.235
Πάντως πρέπει να είναι πολύ ψυχανώμαλος ο παπάρας ο Νόλαν με τις επιλογές ηθοποιών που έκανε. Για την Ελένη θες μαύρη πασάκο μου, ωραία τόσες και τόσες μουνάρες μαύρες υπάρχουν, εσύ πήγες και έβαλες ένα έκτρωμα που δεν βλέπεται. Για τον Αχιλλέα διάλεξες μία ανώμαλη που το παίζει άνδρας και για Τηλέμαχο διάλεξες τον Spiderman που έχει γελοία φάτσα. Πάρτα να μην στα χρωστάω ΓΤΧ & ΓΤΠ παπάρα νόλαν.....
Φοβάται να μην τον κατηγορήσει ως τραμπολατρη το woke - φιλανωμαλο καλλιτεχνικό κατεστημένο του Χόλλυγουντ.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
20.017
Πόντοι
3.656

Νομίζω η ωραία Ελένη εμφανίστηκε στην Οδύσσεια, δεν πήγε το μούλικο του κερατά από την Ιθάκη, στην Σπάρτη να μάθει για τον πατέρα του ;
ναι, επειδή η Κλυταιμνήστρα και η Ωραία Ελένη στην ελληνική μυθολογία ήταν αδελφές, κόρες του Τυνδάρεως και της Λήδα (αν και σε κάποιες παραδόσεις η Ελένη θεωρείται κόρη του Δίας). Είχαν επίσης αδέλφια τους τους Κάστορας και Πολυδεύκης. Δεν ήταν δίδυμες, αλλά εκεί θα κολλούσε ο Νόλαν;

argyrotoxos

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
64
Like
59.546
Πόντοι
16.235
Δε θα μπω στον κόπο να εξηγήσω τι είναι το cash rebate και γιατί πήρε λεφτά μια ταινία που έκανε γυρίσματα στην Ελλάδα όποιος θέλει ας το ψάξει μόνος του. Ούτε εγώ παρακολουθώ χάντμπολ αλλά επιχορηγείται με δημόσιο χρήμα ,θα έπρεπε να ζητήσω να μην παίρνει τίποτα επειδή εμένα δε μου αρέσει;
Η κριτική στην ταινία του Νόλαν είναι καθαρά θέμα hype ,διαβάζεις κάτι στα social το επαναλαμβάνεις. Γνώμη έχουν μόνο όσοι την έχουν δει, δηλαδή κανείς.

Και μακάρι η Οδύσσεια να γίνει η αφορμή να βρεθούν Έλληνες να ασχοληθούν με ένα από τα σπουδαιότερα και ωραιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά δεν το βλέπω ,πάλι ντουγάνια θα μείνουν. Ο Καποδίστριας αν και είναι επίπεδο βιντεοκασέτα τουλάχιστον με παρακίνησε να μάθω μερικά πράγματα για τον Καποδίστρια.
Πολύ καλύτερος ο Καποδίστριας ...αν τον έκανε ο Νολαν μπορεί να τον έκανε ντιγκινταγκα ή με μαύρη αγαπημένη.
Μην συγκρίνεις καθόλου.

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
23.201
Πόντοι
6.246

γιατί μούλικο ρε φίλε έχεις πληροφορίες ,έχεις δει το DNA test της εποχής; Στη ραψωδία Δ' ο Τηλέμαχος επισκέπτεται τη Σπάρτη εκεί όντως συναντά την Ελένη και το Μενέλαο (δεν είμαι σίγουρος αν η Κλυταιμνήστρα και ο Αγαμέμνονας ζούσαν τότε, ίσως ο Ομηρος να μην πρόλαβε το μύθο της Ορέστειας). Προφανώς θέλει να βάλει αυτό το επεισόδειο στην ταινία του, αν και δε θεωρείται ιδιαίτερο σημαντικό για την οικονομία του έπους. Από όλο αυτό το κομμάτι της Τηλεμάχειας το σημαντικό για την πλοκή είναι ότι ο Τηλέμαχος μαθαίνει πως ο πατέρας του ζει και είναι στην Ωγυγία και κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη οι μνηστήρες του στήνουν ενέδρα.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
20.017
Πόντοι
3.656
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. Αν δεις φωτογραφίες εποχής, ή διαβάσεις τις περιγραφές, οι κοπέλες της ανώτερης τάξης έβγαιναν έξω μόνο κρατώντας Παρασόλι (Ομπρέλα, ώστε να μην τις μαυρίσει ο ήλιος), και φυσικά φορώντας γάντια, ώστε τα χεράκια τους να είναι μαλακά. Έστελναν το μήνυμα ......Είμαι γυναίκα ανώτερης Τάξης, δεν χρειάζεται να δουλεύω......
Και δεν είναι μόνο Ελληνική ή Δυτικής Προέλευσης συνήθεια. Το ίδιο ισχύει και στην Ταιλάνδη και στο Βιετνάμ, που πήγα. Οι γυναίκες φορούσαν μακρυμάνικες μπλούζες με ενσωματωμένο κάλυμμα προσώπου πάνω στο Μηχανάκι, ώστε να εκτίθενται όσο το δυνατόν λιγότερο στον ήλιο και να μένουν λευκές

images

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom