Glyfomounix
Μέγας
- Εγγρ.
- 5 Απρ 2022
- Like
- 16.225
- Πόντοι
- 3.556
Ελπίζω η ταινία να ασχοληθεί λίγο με το λευκό αντρικό προνόμιο και να το καταδικάσει
καλύτερα να δούμε τίποτε άλλο, κάνα πένθιμο λάνθιμο με πατάτες στο φούρνο, ξέρω γω...;!σιγα μην παμε και στην πρεμιερα στο λοσαντζελε
με ενα κλικ ταπεινα θα το κατεβασουμε να το δουμε σε 4Κ![]()
Κάνα βαμμένο ταβάνι να στεγνώνει.καλύτερα να δούμε τίποτε άλλο, κάνα πένθιμο λάνθιμο με πατάτες στο φούρνο, ξέρω γω...;!
να σου πω, περισσότερο ενδιαφέρον θα είχεΚάνα βαμμένο ταβάνι να στεγνώνει.
Και τι φταίει το Χόλυγουντ που ο Έλληνας είναι αμόρφωτος και φοβάται ότι τα νέα παιδιά θα πιστέψουν ότι ο Όμηρος έγραψε αυτά που θα δουν στην οθόνη; Δωρεάν είναι τα βιβλία στο σχολείο, ας τα διάβαζαν. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την ταινία 300 του Σνάιντερ. Ένα απλό παράδειγμα του αμόρφωτου Έλληνα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα είναι ότι κράζει που μία Νιγηριανή θα παίζει και την Ελένη και την Κλυταιμνήστρα ενώ ούτε δίδυμες ήταν και σίγουρα δεν ήταν μαύρες, χωρίς να τον απασχολεί το γεγονός ότι Ελένη και Κλυταιμνήστρα δεν εμφανίζονται στην Οδύσσεια.
Και τι φταίει το Χόλυγουντ που οι Έλληνες θεωρούν ότι είναι ο περιούσιος λαός του Κυρίου και ό,τι μα ό,τι και αν γίνεται στον κόσμο αφορά αυτούς; Ας χρησιμοποιούσαν το μυαλό τους. Ο Νόλαν ούτε εξυπηρετεί καμιά ατζέντα (δείτε τις προηγούμενες ταινίες του) ,ούτε προσπαθεί να αποδομήσει το πρότυπο του πολεμιστή ,ούτε προσπαθεί να προσβάλλει τον Όμηρο ,ούτε προσπαθεί να αναδείξει τον αρχαίο ελληνικό λογαριασμό. Να βγάλει μερικά εκατομμύρια παραπάνω προσπαθεί και μαγκιά του. Έχει ένα τεράστιο budget επειδή είναι εμπορικός, πήγε σε 4 εκτός Αμερικής χώρες για γύρισμα, το έκανε σε πανάκριβο φιλμ 70ρι με πατέντα στις κάμερες, έχει βάλει τις περισσότερες φίρμες ηθοποιούς από οποιαδήποτε άλλη ταινία ,με λίγα λόγια κάνει ό,τι θέλει και ό,τι πρέπει για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω οι επενδυτές της ταινίας του και να γίνουν οι συντελεστές πλουσιότεροι. Αυτό είναι το Χόλυγουντ ,τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Για όποιον βλέπει κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια είναι ό,τι πιο σύνηθες να πετάμε μαύρους που πάντα παίζουν τους καλούς σε άσχετα σημεία της Ιστορίας. Έχει γίνει πλέον κοινή πρακτική, μέχρι και σε χαρακτήρες Βίκινγκς θα δεις μαύρους. Σιγά μην ήταν ανακάλυψη του Νόλαν.
Προσωπικά από τα trailer η ταινία μοιάζει να είναι μάλλον μάπα και ακαλαίσθητη. Αλλά όλα αυτά είνια λεπτομέρειες αφού η ταινία θα σαρώσει παγκοσμίως ,μέχρι και οι haters θα πάνε.
Θα σας ειδοποιησουμε.Eγω είμαι υπερ της Ωραιας Ελενης απ τα βάθη της Ανατολής
www.facebook.com
γιατί δε γυρνάει Επστάϊν θέμα να κάνει ταμείο και μένει με τα φραγκοδίφραγκα;Ανεξάρτητα της διαστρέβλωσης της ιστορίας/μυθολογίας αυτό που κάνει η καριόλα ο Νόλαν είναι να χρησιμοποιεί εντελώς εμπορικά κάτι παγκόσμια γνωστό και "πιασάρικο",
και να το διαστρέφει για πολλαπλούς λόγους. Τι έγινε με το μαλάκα , του τελείωσαν οι ιδέες για πρωτότυπα σενάρια ( παγκόσμια εξαιρετικές ιδέες, χωρίς αμφιβολία, ειδικά αν τις συγκρίνεις και με τον υπόλοιπο βρεττανικό κινηματογράφο που είναι κουκουρούκου) και τώρα θα λουστούμε μαλακίες ;
Να πάει να βάλει μαύρο ή κίτρινο ή κόκκινο τσώρτσιλ να ρουφάει πούρα ασπρουλιάρηδων λευκών ή οποιοδήποτε μαλάκα της χώρας του
να γαμάει και να διαστρέψει την δική τους ιστορία/μυθολογία για να τα αρπάξει. "Δικό μας" γαμημένο προιόν είναι, έχουμε τα πνευματικά δικαιώματα στην κονόμα.
Έχουμε τους τουρκόγυφτους, σκοπιανόσλαβους να λένε οτι τους κατέβει, έχουμε και την κάθε κωλοουοκίλα των παιδεραστών και τις υπηρετριές των.
Σταδιάλα. Σιγά μην δω την μαλακία και σιγά μην ξαναδω ταινία του μαλάκα. Γαμώ το μαλάκα για το χρόνο που έχασα να γράψω αυτά
Πως να κάνει κάτι τέτοιο η λουλού γλύφτρα των παιδεραστών....τμήμα του συστήματος είναι πλέον, σαν την δική μας την ταλαντούχα...γιατί δε γυρνάει Επστάϊν θέμα να κάνει ταμείο και μένει με τα φραγκοδίφραγκα;
Κυκλοφορεί ότι αυτη η ταινία - έκτρωμα τσίμπησε σεβαστό ποσό απο Ελλάδα.Δε θα μπω στον κόπο να εξηγήσω τι είναι το cash rebate και γιατί πήρε λεφτά μια ταινία που έκανε γυρίσματα στην Ελλάδα όποιος θέλει ας το ψάξει μόνος του. Ούτε εγώ παρακολουθώ χάντμπολ αλλά επιχορηγείται με δημόσιο χρήμα ,θα έπρεπε να ζητήσω να μην παίρνει τίποτα επειδή εμένα δε μου αρέσει;
Η κριτική στην ταινία του Νόλαν είναι καθαρά θέμα hype ,διαβάζεις κάτι στα social το επαναλαμβάνεις. Γνώμη έχουν μόνο όσοι την έχουν δει, δηλαδή κανείς.
Και μακάρι η Οδύσσεια να γίνει η αφορμή να βρεθούν Έλληνες να ασχοληθούν με ένα από τα σπουδαιότερα και ωραιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας αλλά δεν το βλέπω ,πάλι ντουγάνια θα μείνουν. Ο Καποδίστριας αν και είναι επίπεδο βιντεοκασέτα τουλάχιστον με παρακίνησε να μάθω μερικά πράγματα για τον Καποδίστρια.
Τι λες ρε μεγαλε?
Απο που σου κατεβηκε οτι ειναι ιστορικα κειμενα η Οδυσσεια και η Ιλιαδα?
Υπαρχει εστω ενας σοβαρος (τονιζω το σοβαρος) μελετητης που να εχει αποδειξει οτι ειναι ιστορικα κειμενα?
Μυθοπλασια ειναι και μαλλιστα συρραφή λαϊκων αφηγηματων και ιστοριων σε μεγαλο βαθμο,τις οποιες ο Ομηρος συνελεξε και μετετρεψε σε ενα συμπαγες εμμετρο εργο.
Οτι τα αφηγηματα αυτα ειχαν καποια ιστορικη αφετηρια δεν τα κανει καταγραφες πραγματικων γεγονοτων.
Χαλαρωστε λιγο.
Κυκλοφορεί ότι αυτη η ταινία - έκτρωμα τσίμπησε σεβαστό ποσό απο Ελλάδα.
Ρίχτε μια ματια όσοι νομίζετε ότι Aγγλωσαξωνες μας θεωρούν λευκούς (whites) και πειτε μου μετά
![]()
Olive skin - Wikipedia
en.wikipedia.org
Άγιε εδώ έθεσες το θέμα πολύ σωστά. Βλέπεις ο Νόλαν δεν είναι μόνος ,έχει και αυτός τα αφεντικά του.Κατά βάση δεν διαφωνώ με όσα γράφετε.
Η μόνη παρατήρηση που έχω, είναι πως ο "τολμηρός" Νόλαν είναι τολμηρός εκ του ασφαλούς. Και εξηγούμαι.
Στο Νταρκ Νάιτ π.χ., που είναι θέμα που προσφέρεται μάλιστα για ρηξικέλευθες σκηνοθετικές επεμβάσεις, αποδείχθηκε (εκ του αποτελέσματος) ιδιαίτερα φειδωλός, ακολουθώντας την πεπατημένη. Δεν είδαμε π.χ. να υποδύονται τους κεντρικούς ρόλους κάποιοι Άραβες ή Λατινοαμερικανοί ή Ερυθρόδερμοι. Όπως επίσης και οι περιφερειακοί ρόλοι δεν καλύφθηκαν από φυλομεταβατικά άτομα ή κουίρ περσόνες.
Δεν υποστηρίζω πως ο Νόλαν δεν τόλμησε να κάνει εκεί τις σκηνοθετικές του παρεμβάσεις επειδή πρόκειται για αμιγώς αμερικανικό μύθο. Αν και κάτι μου λέει πως "παίζει" (και μάλιστα αρκετά) αυτή η παράμετρος.
Αυτό που υποστηρίζω είναι πως αν έκανε σε κάποιες άλλες του ταινίες έκανε τα ίδια που έκανε στην Οδύσσεια, θα πήγαιναν σίγουρα απάτες από εισπράξεις, δεδομένου ότι το Αμερικανικό κοινό θα αντιμετώπιζε με εντελώς αρνητικό τρόπο την εικόνα ενός Μπάτμαν με χαρακτηριστικά Άραβα Μουσουλμάνου και ενός Τζόκερ με μορφή Κινέζου παρενδυτικού.
Ενώ στην Οδύσσεια που ο μέσος Αμερικανός κτηνοτρόφος ή καλλιεργητής την έχει στο μυαλό του ως παραμυθάκι, στην πούτσα του αν ο Αγαμέμνων παρουσιάζεται ως Μαμελούκος κωλομπαράς και η Κλυταιμνήστρα ως πρώην άντρας που έχει υποστεί επέμβαση αλλαγής φύλου. Θα πληρώσει να το δεί.
Κοντολογίς αυτό που θέλω να πω, είναι πως ο Νόλαν είναι μεν ταλαντούχος αλλά δεν είναι πρωτοπόρος ή χαρισματικός σκηνοθέτης, και πως το όλο εγχείρημα το προσεγγίζει με αμιγώς οικονομικά κριτήρια.