Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12K
  • Εμφανίσεις 628K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Μηνύματα
900
Like
2
Πόντοι
6

ivan36

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2006
Μηνύματα
103
Like
1
Πόντοι
1
Πρεπει να ανοιξει αντιστοιχα ενα θεμα με τις χειροτερες ταινιες που εχουμε δει για να ξερουμε τι να αποφευγουμε.
 

triferos

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Οκτ 2005
Μηνύματα
348
Κριτικές
15
Like
277
Πόντοι
5.102
το <<κλεμμενες ζωες>> με την αντζελινα και τον ιθαν χωκ ειναι πολυ καλη ταινια
 

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
20.955
Κριτικές
490
Like
36.522
Πόντοι
41.447
Για τον Μέγιστό Ακίρα Κουροσάβα δεν έχει μιλήσει ακόμα κανείς.
Τι να προτοθυμηθώ? Ράν, Ρασομόν, οι 7 Σαμουράι, Ο θρόνος του αίματος, Όνειρα κτλ. Τον μιμήθηκαν πολλοί σκηνοθέτες αργότερα (Σέρτζιο Λεόνε).
 

PO2008

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιαν 2006
Μηνύματα
24
Like
0
Πόντοι
0
Ταινίες πολλές,συγκροτήματα όμως σαν κι αυτό λίγα (κάθε τραγούδι κι ένα φίλμ)

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Σ'ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! :grin:
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.225
Like
393
Πόντοι
36
Για τον Μέγιστό Ακίρα Κουροσάβα δεν έχει μιλήσει ακόμα κανείς.
Τι να προτοθυμηθώ? Ράν, Ρασομόν, οι 7 Σαμουράι, Ο θρόνος του αίματος, Όνειρα κτλ. Τον μιμήθηκαν πολλοί σκηνοθέτες αργότερα (Σέρτζιο Λεόνε).

+1

O Α. Κ. είναι εκπληκτικός. Αλλά υπάρχουν και άλλοι γιαπωνέζοι σκηνοθέτες σχετικά άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Βασικό ρόλο εδώ (και πολύ βρώμικο ίσως) παίζουν οι ταινίες διανομής (και κυρίως  οι μη ελληνικές).

Σκηνοθέτες που βλέπω με  1000, πλην του Α. Κ. εννοείται, είναι οι: Λεόνε, Πέκινπα, Φορντ, Κιούμπρικ. Και φυσικά οι ταινίες επιλεκτικά από άλλους σκηνοθέτες που μου αρέσουν είναι πάρα πολλές. Μία που δεν αναφέρθηκε (νομίζω) εδώ είναι  "The Usual Suspects" (1995).

To "7 Samurai"  μετφάρθηκε στη Δύση σαν "The Magnificent Seven", ενώ το"Yojimbo" από τον Λεόνε σαν "For a Fistful of Dollars" (το 1ο της τριλογίας του "Μan With No Name")

Και μια και ο Πάνος αναφέρθηκε σε Ελληνικές Underground style,  πάνω- πάνω βάζω τη "Γλυκιά Συμμορία" και μετά "Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα", και οι 2 του Νικολαΐδη.

Και όσο για την αναφορά του Σαβάλα για ντοκυμανταίρ (BBC), κορυφαία θεωρώ τα "Civilization" (1969) και "Ascent of Man" (1973). Το ίδιο κανάλι είχε βγάλει στον αέρα τον μετέπειτα Mr Bean στην φανταστική σειρά κωμωδιών "Blackadder" (από το 1982 μέχρι το 1989 σε 4 σειρές, συνολικά 24 επ. των 30'). Και τα 3 "τεμάχια" νομίζω πως αξίζουν να υπάρχουν στη dvdθήκη μας.
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
επισης μια πολυ καλη ταινια γκαγκστερικη ειναι το "υποθεση parallax" του 1971 αν δεν κανω λαθος.....οπως και μια αλλη νεοτερη με τον ethan hawk"επιθεση στο σταθμο 13"....
 

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Μηνύματα
828
Like
24
Πόντοι
6
Bullit με Steve McQueen και Ali McGraw, και απο τις προσφατες, Ο Ανεμος κουναει το κριθαρι, με θεμα τον αγωνα του IRA κατα των Αγγλων,στην Ιρλανδια του '20.
 

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Μηνύματα
600
Like
0
Πόντοι
6
τώρα που είπες Blackadder θυμήθηκα τους
Monty Pythons... The quest for the Holy grail, The meaning of life, The flying circus, And now for something diferent...
 

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Μηνύματα
1.477
Κριτικές
13
Like
199
Πόντοι
6.055
pythons 8εοι!! δεν εχω γελασει με τιποτα οσο με το καυστικο ανατρεπτικο τους χιουμορ
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.225
Like
393
Πόντοι
36
Monty Python: βγήκε νέα έκδοση όπου ο καθένας επιλέγει ένα δισκάκι με τα καλύτερά του από τις τηλεοπτικές εκπομπές (και για αυτόν που "έφυγε" επιλέγουν οι υπόλοιποι), 6 δισκάκια, 26 λίρες + ΦΠΑ από ΑΜΑΖΟΝ (αγγλικό).
 
OP
OP
I

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Μηνύματα
244
Like
0
Πόντοι
1
Γνωστή και ως Karen Bach.
...
Από τις ωραιότερες γαλλίδες ηθοποιούς.

Καλή χρονιά!

Έτσι, για την ιστορία: Karen Lancaume - Λανκώμ λεγόταν.
Επιλογές θα πεις... Στο "Baise-moi" έπαιξε καλά. Είχε περισσότερο ταλέντο για ηθοποιός παρά για πορνοστάρ. Αλλά δεν πιστεύω ότι την "έφαγαν" τα τσιμπούκια, απόδειξη η Tracy Adams (ή κάπως έτσι) που έχει παίξει και σε ταινία του Coppola αν και δεν νομίζω να έχει υποκριτικό ταλέντο και μια Chloe Adams (Χλόη τέλος πάντων) που -πιο τσαμπουκαλού και θεριό- πέρασε από το hard core στη σκηνοθεσία κάποιων soft porno πολυτελείας ... και παίζει (δεν εννοώ: πηδιέται...) και σκηνοθετεί καλά. Ωραίος τύπος!

Ο σκηνοθέτης που προτιμώ μάλλον είναι ο προαναφερόμενος... Παραπέρα Κουροσάβα, Μπέργκμαν, παλιά με είχε εντυπωσιάσει η αισθητική και ο προβληματισμός του Ταρκόφσκι... 'Εχουν περισσότερη  μουσικότητα από τον Coppola, πιο ατμοσφαιρικοί αλλά δεν έχουν (γνώμη μου) τον ανθρωποκεντρισμό του, δεν έχουν π.χ. γυρίσει "Νονό".
Ούτε "Πέτρινους Κήπους" ούτε "Outsiders" ούτε... Πολύ ενδιαφέρων και ο Δανός Καρλ (; )Ντράγιερ από τους παλιούς... Ο Cimino είχε μικρή διάρκεια και πολύ περιρισμένο εύρος θεματολογίας αλλά εκπληκτικό ταλέντο, μεγάλη δύναμη. Ζούσε και λίγο στα σύννεφα...
Eastwood, Redford (σαν σκηνοθέτης), Ridley Scott, Μασάκι Κομπαγιάσι ...και αρκετοί άλλοι...

Δείτε το "ʼρωμα" παρακολουθώντας και ... τις μάζες!

Οι των Καλών Τεχνών το "Αντιγράφοντας τον Μπετόβεν" και συγκρίνετε με το "Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι". Δεν θυμάμαι τον σκηνοθέτη του αλλά η Αγκνιέσκα Χόλλαντ έχει πολλά να πει και έτσι τα καταλαβαίνεις καλύτερα.
 

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Μηνύματα
900
Like
2
Πόντοι
6
Καλή χρονιά!

Έτσι, για την ιστορία: Karen Lancaume - Λανκώμ λεγόταν.
Επιλογές θα πεις...

Κάτσε.

Το να μιλάς για το πως λεγότανε μια pornstar είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις όνομα σε μυστικό πράκτορα. Οι περισσότερες κυκλοφορούν με τόσα πολλά ονόματα...

Η συγκεκριμένη έχει πλέον αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο εδώ και 2 περίπου χρόνια. www.rame.net/faq/deadporn/index.html#KLancaume]Επιλογή της[/url]*. Εντούτοις, επειδή στην εποχή της υπήρξε η σπουδαιότερη ίσως γαλλίδα pornstar (οι Clara Morgane και Melanie Coste είναι μεταγενέστερες), έχουμε αρκετά στοιχεία γι' αυτήν, σε σχέση με την τυπική  pornstar του ανατολικού μπλοκ.

Το πραγματικό της όνομα είναι Karine Bach. Όχι ότι δούλεψε με αυτό ακριβώς, αλλά γνωστή έγινε με το Karen Lancaume.

Φυσικά, είχε και άλλα ονόματα: Karen Lancoume, Karen Lacoume, Karen Lancom, Carene Lancome, Angel Paris και φυσικά, Karen Bach (με αυτό αναφέρεται και στην επίμαχη ταινία).

Πιθανότατα προσπάθησε να κάνει μια μετάβαση στην mainstream καρίερα. Δεν τα κατάφερε (το Baise-moi απέχει από το να χαρακτηριστεί mainstream ταινία)**.  Ίσως και αυτός να είναι και ο λόγος του απονεννοημένου.

Όποιος θέλει να την δει στα καλύτερα της, προτείνω το World Sex Tour 21.

* Suicide, πέμπτη στη λίστα.

** Όπως και η μεγάλη πελιοψηφία του χώρου. Πέραν από 2-3 που είχαν περιοδικές εμφανίσεις σε φίλμ, τις οποίες με επιείκια θα χαρακτήριζες καριέρα.
 

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Μηνύματα
1.655
Κριτικές
18
Like
13
Πόντοι
2.007
Μα καλά δεν ντρέπεστε? Τόσοι και τόσοι γράψατε για... ταινιούλες και έχετε παραλήψει τα καλύτερα? Τα αριστουργήματα του Παγκόσμιου Κινηματόγραφου(Σημίτης accent) ?Για πάρτε το πραγματικό ΤΟΡ 10
1) Τhe ΚΟΠΑΝΟΙ( Κωνσταντίνου FOR EVER)
2) Ο αλεπούς (Μουστάκας)
3) Ο δυναστείας( πάλι Μουστάκας)
4) Γύφτος και γοητεία
5) Ταμτάκος, ο ηλεκτρονικός γύφτος
6) Ταμτάκο προχώρα ξεβρώμισε τη χώρα
7) Ο τελυταίος γυφτοκράτορας ( το τελευταίο μέρος της φοβερής αυτής τετραλογίας, που μπροστά της κάτι ʼρχοντες των Δακτυλιδιών δεν πιανουν μια. Μάλιστα κάποιος άσημος σκηνοθέτης έκανε και μια παραλλαγή της, τον "Τελευταίο Αυτοκράτορα")
8) Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ( όπου ακούστηκαν τα άσματα , "Come with me για να τη βρεις" από τον μέγα Γαρδέλη και το "Είναι φάση το αγόρι" από την Ρένα Παγκράτη...τύφλα να έχει η Σελιν Ντιον και το My heart will go on)
9) Βασικά καλησπέρα σας( Στάθης Ψάλτης στο αποκορύφωμα της καριέρας του)
10) Καυτά θρανία (Κωνσταντίνου και Χριστίνα Παππά). Ακούγεται η θρυλική ατάκα " Αν δεν ήταν αυτός τώρα θα είμασταν βιασμένες."

Εννοείται ότι η "Ρόδα τσάντα και κοπάνα" είναι υπεράνω όλων...
 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Germaon η λιστα σου δείχνει άνθρωπο που ξέρει.

Θα ήθελα να δηλώσω και εγώ θαυμαστής των θαυμάσιων ελληνικών βιντεοταινιών του 80.

Τι να κάνει άραγε η Νανά Βενέτη και η Βίνα Ασίκη;

Germaon αν έχεις τις ταινίες αυτές σε DVD ή έστω σε βίντεο, οφείλεις να τις μοιραστείς μαζί μας

Έχεις καθήκον να μεταλαμπαδεύσεις τη γνώση. Μην αφήσεις το θρύλο να χαθεί
 

Επισκέπτης
ξεχασατε τα τσακαλια και το φυλακες ανηλικων!!
 

gkomenios.

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Μαρ 2006
Μηνύματα
464
Κριτικές
4
Like
6
Πόντοι
1
ξεχασατε τα τσακαλια και το φυλακες ανηλικων!!
Αααα,ξεχασες τους 'Χουλιγκανς' με την θρυλικη ατακα(οταν βγαλανε στιλετα,σιδερογροθιες,κλπ), 'ποια ειναι τα οπλα σου, δειξε μας με τι πολεμας' !! Οι επικυνδυνοι κλπ..
Αλλα η ΑΝΩΤΕΡΗ ολων: Κλασσικη περιπτωση βλαβης(Τσακωνας)!!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom