Σχόλιο Νορβηγού τουρίστα για το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης
Μια μέρα στη ζωή ενός φανατικού του ποδοσφαίρου
Πήρα το μετρό για τους Αμπελόκηπους με την ελπίδα να βρω το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Αφού αρχικά πήρα λάθος κατεύθυνση, τελικά βρήκα τον σωστό δρόμο και... τι να πω?
Σοκαρίστηκα λίγο με την κατάσταση του εξωτερικού χώρου του γηπέδου, αλλά αν κατάλαβα καλά, είχαν ξεκινήσει την κατασκευή νέου γηπέδου, η οποία όμως σταμάτησε λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάζοντάς τους να συνεχίσουν να παίζουν εδώ. Δεν πίστευα ότι ήταν δυνατόν να μπω μέσα, οπότε το σχέδιό μου ήταν απλώς να κάνω τον γύρο του γηπέδου.
Μετά από λίγα βήματα, είδα μια ανοιχτή πόρτα και άδραξα την ευκαιρία να μπω μέσα.
Εκεί συνάντησα έναν πολύ ευγενικό νεαρό, ο οποίος με αποκάλεσε «φίλο» μόλις με είδε και με ρώτησε αν ήθελα να δω το γήπεδο δωρεάν.
Άνοιξε την πύλη και περπατήσαμε σχεδόν μέχρι τον αγωνιστικό χώρο.
Έβγαλα μερικές φωτογραφίες και τον ευχαρίστησα θερμά για την ευγένειά του.
Από τη χώρα μου, τρεις σπουδαίοι παίκτες είχαν αγωνιστεί εδώ: οι Arne Dokken, Frank Strandli και Erik Mykland.
Αφού τελείωσα εκεί, συνέχισα τη βόλτα γύρω από το γήπεδο και μπήκα στο κατάστημα των οπαδών για να ρίξω μια ματιά.
Έβγαλα επίσης φωτογραφίες από τα γκράφιτι στους τοίχους – μερικά από αυτά μου προκαλούσαν μια αίσθηση ότι ήταν κάπως τρομακτικά.
Συνολικά αφιέρωσα 30 λεπτά και, ως φανατικός του ποδοσφαίρου, το απόλαυσα. Κρατώ όμορφες αναμνήσεις.