Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 227K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

  • Ναι

    Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

    Ψήφοι: 16 13,4%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
[size=14pt]Ιδιωτικοποιήθηκε ο αρχαιολογικός λόφος Φιλοππάπου και ο Εθνικός Κήπος από την οικογένεια Μπακογιάννη[/size]

http://[URL unfurl="true"]www.ergasiasimera.gr/wp-content/uploads/2019/12/mpakogiannis_252863_121087-768x512.jpg[/img[/URL]]

Την 40ετή υπαγωγή του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου σε καθεστώς διαχείρισης από ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Αθηναίων με διοίκηση που θα ορίζεται από την πλειοψηφούσα παράταξη προβλέπει αντισυνταγματική (η οικογένεια Μπακογιάννη είναι υπεράνω του Συντάγματος) τροπολογία της Υπουργού Πολιτισμού που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η ίδια φαίνεται πως «ξέχασε» ότι ο Λόφος Φιλοπάππου είναι χαρακτηρισμένος ως οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος από το 2008 και άρα δεν μπορεί να υπάγεται σε καμία ανώνυμη εταιρία. Ο παράνομος νόμος μυρίζει σκάνδαλο από χιλιόμετρα, δεν ξέρουμε ακόμη τους σκοπούς της Α.Ε. αλλά έχουμε…εμπιστοσύνη στην οικογένεια, ότι θα είναι καλή μπίζνα, λόγω του παρελθόντος τους.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρεται ότι συστήνεται ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Αθηναίωνμε την επωνυμία Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό πράσινο Α.Ε, που θα λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος και σύμφωνα με κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Η διάρκεια της εταιρείας θα είναι 40 έτη και δύναται να παραταθεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης. Το μετοχικό κεφάλαιο ορίζεται στις 50.000 ευρώ με 500 ονομαστικές μετοχές αποκλειστικής κυριότητας του Δήμου Αθηναίων. Το διοικητικό συμβούλιο θα είναι 11μελές με τα επτά μέλη να προέρχονται από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Αθηναίων.

Η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται τον Εθνικό Κήπο και το λόφο Φιλοπάππου που είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος, υπαγόμενος στο Ελληνικό Δημόσιο. Ο Δήμος Αθηναίων θα εξασφαλίζει τις αμοιβές για τη διαχείριση του δύο χωρών. Επίσης από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας δηλαδή την αξιοποίηση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου ως εμπόρευμα θα απορρέουν έσοδα. Μάλιστα, η νέα εταιρεία θα λαμβάνει επιχορηγήσεις από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος τους. Βέβαια η νέα εταιρεία θα είναι προικισμένη με τεχνική βοήθεια και πρόσβαση σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών ενώ μπορεί να δέχεται κληρονομιές δωρεές χορηγίες και πάσης φύσεως ενισχύσεις.

Την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κραυγαλέα αντιθεσμική ρύθμιση με τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστο Σπίρτζη να επισημαίνει ότι «ο λόφος Φιλοπάππου αποτελεί έναν οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού το 2008 επί Μιχάλη Λιάπη και όχι επειδή δογματικού ΣΥΡΙΖΑ». Στο ίδιο πνεύμα ρώτησε την υπουργό «πως ανατίθεται σε μία ανώνυμη εταιρεία και όχι στο Υπουργείο Πολιτισμού ή σε νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παράνομα, έξω από τον αρχαιολογικό νόμο, στην ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Αθηναίων, ο αρχαιολογικός ενιαίος χώρος του Φιλοπάππου».

Η υπουργός δέχτηκε ότι πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την αρχαιολογική νομοθεσία και την προστασία των μνημείων απαντώντας στον κ. Σπίρτζη ότι η τροπολογία αφορά τη διαχείριση δεν υπογράφεται από την Υπουργό πολιτισμού, αλλά δεν δημιουργείται πρόβλημα. Η ίδια επικαλέστηκε την εγκληματικότητα στα πάρκα παραγνωρίζοντας τι συμβαίνει σε όλη την πρωτεύουσα για να δικαιολογήσει την ίδρυση της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τους δύο χώρους με ιστορικό και αρχαιολογικό περιεχόμενο. Για παραβίαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας κατήγγειλε την υπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης και επιφυλάχθηκε για την άσκηση κάθε νομίμου μέσου προκειμένου να μην τεθεί σε εφαρμογή η εν λόγω διάταξη.

[URL unfurl="true"]http://www.ergasiasimera.gr/?p=21112&fbclid=IwAR2OpLB57j0pw_WBBPJf3ysYsClJmRh3UgyY385sndbALbjhTPpS-bCDM04[/URL]
[/quote]


καράμούφα χυδαία προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ:


[b]Μπακογιάννης: Αύξηση Πρασίνου Σε Εθνικό Κήπο Και Λόφο Φιλοπάππου[/b]
[img]http://athina984.gr/wp-site/wp-content/uploads/2019/05/%CE%9A.-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-720x400.jpg
Μπακογιάννης: Αύξηση Πρασίνου Σε Εθνικό Κήπο Και Λόφο Φιλοπάππου

“Ο Εθνικός Κήπος παραμένει στον δήμο” ξεκαθάρισε προς την αντιπολίτευση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ότι αφορά το ζήτημα της κρατικής εταιρείας που σύστησε η κυβέρνηση για τη διαχείριση αυτού και του Λόφου του Φιλοπάππου.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης αφού χαρακτήρισε “υποκριτική” της στάσης της δημοτικής παράταξης “Ανοικτή Πόλη” στο όλο ζήτημα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ σύστησε ανάλογη εταιρία χωρίς καν την γνώμη του δήμου Αθηναίων είπε ότι ο στόχος της όλης ενέργειας είναι να γίνουν έργα αξιοποίησης του Εθνικού Κήπου και του Λόφου του Φιλοπάππου για το δημόσιο συμφέρον με πιο ευέλικτο τρόπο που δεν θα κολλά στις αγκυλώσεις του δημοσίου.

Ειδικότερα ο κ. Μπακογιάννης τόνισε : “Εμείς ανοιχτά μιλούσαμε για την επανασύσταση του νομικού προσώπου του Εθνικού Κήπου και ήμασταν ξεκάθαροι. Και αυτό ήταν το πρόγραμμά μας με το οποίο πήγαμε στις εκλογές, δεν το κρύψαμε ποτέ. Αλλά από κει και πέρα τα να παραπονιόμαστε τώρα ότι δεν έγινε συζήτηση όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η δική σας κυβέρνηση υπενθυμίζω, έφερε και δημιούργησε την εταιρεία “Ανάπλαση ΑΕ”, όχι μόνο χωρίς να το συζητήσει αλλά πηγαίνοντας ανοιχτά κόντρα με το τότε δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αθηναίων. Εντάξει, είναι κάπως -θα μου επιτρέψετε την έκφραση- υποκριτικό. Όπως εξόχως υποκριτικό, για να έρθω στη δεύτερη μομφή, να διαμαρτυρόμαστε για τη μορφή του νομικού προσώπου, για το ότι είναι εταιρεία, όταν η “Ανάπλαση ΑΕ” που εσείς είχατε δημιουργήσει, ήταν εταιρεία.

Δηλαδή όταν μία ΑΕ την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλή και όταν μία ΑΕ την κάνει η Νέα Δημοκρατία, είναι κακή. Προφανώς, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Λοιπόν, γιατί ήταν εταιρεία τότε; γιατί το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο γιατί το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο ποιο είναι πιο γρήγορο, πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους επελέγη να είναι εταιρεία και σήμερα. Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να μιλήσουμε ανοικτά και ειλικρινά;”

“Ξοδεύουμε τέσσερις φορές περισσότερα για το πράσινο”

Ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε στην αντιπολίτευση και στο θέμα του πρασίνου του Εθνικού Κήπου και για την διαχείριση του λέγοντας: “Κατά κάποιο τρόπο, το διάβασα αυτό σε κάποια από τις ανακοινώσεις και μου άρεσε πάρα πολύ, εμείς ιδιωτικοποιούμε τον Εθνικό Κήπο. Περίπου “πωλείται όπως είναι επιπλωμένο” ένα πράγμα. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το εξής, για να είμαστε απολύτως σαφείς, δεν περνάει η κυριότητά του Εθνικού Κήπου ή του Φιλοπάππου σε αυτή την εταιρεία. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη διαχείριση. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, δεν είναι το ίδιο. Άλλο η κυριότητα και άλλο η διαχείριση.

Προφανώς αυτή η εταιρεία δεν θίγει το καθεστώς του Εθνικού Κήπου, που είναι ένα πολιτιστικό μνημείο, που είναι ένας μοναδικός θησαυρός για την πόλη. Και τέλος πάντων επειδή έχουμε μία πολύ μεγάλη συζήτηση για το πράσινο και διαβάζω και ανακοινώσεις, ότι η δημοτική αρχή δεν νοιάζεται για το πράσινο, δεν ασχολείται με το πράσινο. είμαστε ή δεν είμαστε η δημοτική αρχή που τετραπλασίασε τον προϋπολογισμό του πράσινου από τα 2,5 εκατομμύρια στα 10 εκατομμύρια;

Είμαστε ή δεν είμαστε η δημοτική αρχή που τρέχει δύο μεγάλα έργα, ένα στον Λυκαβηττό και ένα στον Εθνικό Κήπο, όπου αντίστοιχα δεν έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια; Είμαστε ή δεν είμαστε η δημοτική αρχή η οποία πήγε και πήρε τον Βοτανικό Κήπο, ο οποίος ήταν κλειδωμένος, ξεχασμένος και τώρα ανοίγει και θα αποδοθεί στους Αθηναίους;

Είμαστε ή δεν είμαστε η δημοτική αρχή που για πρώτη φορά βγήκε ανοιχτά και δυναμικά με συγκεκριμένη πρόταση, να δημιουργηθεί μία εταιρεία και να μιλήσει όχι μόνο για τον Εθνικό Κήπο, αλλά και για το λόφο του Φιλοπάππου που είναι 650 στρέμματα στην καρδιά της Αθήνας; Είναι ο μεγαλύτερος χώρος πράσινου στην καρδιά της Αθήνας.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που κάνουμε εμείς τώρα -καλά υπάρχουν πολλές διαφορές, αλλά να πούμε μία- και σε αυτό που γινόταν επί δικών σας κυβερνήσεων; Να σας πω ποια είναι, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αν δεν κάνω λάθος 11μελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο διορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Η εταιρεία αυτή σέβεται την αυτοδιοίκηση. Υπάρχει για να εξυπηρετεί την αυτοδιοίκηση, να υπηρετεί την αυτοδιοίκηση. Δεν υπάρχει να εξυπηρετεί και να υπηρετεί το κεντρικό κράτος. ”

 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
επειδή η αντιπαράθεση με τον συριζα είναι ο νέος τρόπος για να πετάς το μπαλάκι στην εξέδρα, εγώ από τη δήλωση του δήμαρχου της αθήνας κρατάω αυτό:

"ο στόχος της όλης ενέργειας είναι να γίνουν έργα [...] για το [tt]δημόσιο [/tt]συμφέρον με πιο ευέλικτο τρόπο που δεν θα κολλά στις αγκυλώσεις του [tt]δημοσίου[/tt]"

Αν είμαστε εδώ σε τέσσερα χρόνια θα κάνουμε έναν απολογισμό.
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
επειδή η αντιπαράθεση με τον συριζα είναι ο νέος τρόπος για να πετάς το μπαλάκι στην εξέδρα, εγώ από τη δήλωση του δήμαρχου της αθήνας κρατάω αυτό:

"ο στόχος της όλης ενέργειας είναι να γίνουν έργα [...] για το [tt]δημόσιο [/tt]συμφέρον με πιο ευέλικτο τρόπο που δεν θα κολλά στις αγκυλώσεις του [tt]δημοσίου[/tt]"

Αν είμαστε εδώ σε τέσσερα χρόνια θα κάνουμε έναν απολογισμό.

Κανένα μπαλάκι στην εξέδρα. Βάζεις προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ (πηγή του άρθρου netakias, χυδαίο site σκουπίδι του ΣΥΡΙΖΑ, μας το παίζεις σοβαρός και αναδημοσιεύεις αθλιότητες) και σου απαντώ αναλόγως. Και θα συνεχίσω να σου απαντώ αναλόγως.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.697
Κριτικές
8
Like
24.205
Πόντοι
6.336
Κοίτα τι έτυχε να διαβάζω μόλις τώρα:

" η δική μας ιστορική συνέχεια, λέει ο Burckhardt, δημιουργήθηκε κυρίως από τον εξελληνισμό της Ανατολής μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, την πολιτική και πολιτισμική ενοποίηση υπό την κυριαρχία της Ρώμης, και τη διατήρηση ολόκληρου του κορμού του αρχαίου δυτικού πολιτισμού από τη Χριστιανική Εκκλησία. Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε έναν ιστορικό σκοπό σε μεγάλη κλίμακα, που είναι,  "για μας εν πάση περιπτώσει", ολοφάνερος, τη δημιουργία δηλαδή ενός κοινού παγκόσμιου πολιτισμού, που έκανε δυνατή και την εξάπλωση μιας παγκόσμιας θρησκείας. Τόσο η μια όσο και η άλλη μπόρεσαν να μεταδοθούν στους βάρβαρους Τεύτονες της Völkerwanderung και να αποτελέσουν ένα είδος μελλοντικού δεσμού της νέας Ευρώπης [...]".

Ο χριστιανικός σκοταδισμός-δεσποτισμός/συμφεροντολογισμός/οπορτουνισμός έδεσε καλά με την Τευτονικη νοοτροπία.
Τι και αν διαφωτίστηκαν και προόδευσαν, το αποτέλεσμα το ίδιο...
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.697
Κριτικές
8
Like
24.205
Πόντοι
6.336
επειδή η αντιπαράθεση με τον συριζα είναι ο νέος τρόπος για να πετάς το μπαλάκι στην εξέδρα, εγώ από τη δήλωση του δήμαρχου της αθήνας κρατάω αυτό:

"ο στόχος της όλης ενέργειας είναι να γίνουν έργα [...] για το [tt]δημόσιο [/tt]συμφέρον με πιο ευέλικτο τρόπο που δεν θα κολλά στις αγκυλώσεις του [tt]δημοσίου[/tt]"

Αν είμαστε εδώ σε τέσσερα χρόνια θα κάνουμε έναν απολογισμό.

Αυτό το κακό έκανε ο Σύριζα.Φίμωσε και "εκπροσοσώπησε"(νταβατζιλιδικα)δήθεν τις δημοκρατικες φωνές.
Οπότε ο κάθε γόνος έχει πάτημα να κάνει ότι κάνει χωρίς ουσιαστικό αντίλογο.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.697
Κριτικές
8
Like
24.205
Πόντοι
6.336
Κανένα μπαλάκι στην εξέδρα. Βάζεις προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ (πηγή του άρθρου netakias, χυδαίο site σκουπίδι του ΣΥΡΙΖΑ, μας το παίζεις σοβαρός και αναδημοσιεύεις αθλιότητες) και σου απαντώ αναλόγως. Και θα συνεχίσω να σου απαντώ αναλόγως.

Δεν νομίζω ότι ειναι συριζαίος.
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Δεν νομίζω ότι ειναι συριζαίος.

το ξέρω. βάζει και λινκ από ανταρσύα, ΚΚΕ, ακροαριστερούς, αντιεξουσιαστικό χώρο κλπ. οτιδήποτε αρκεί να κάνει αντιπολίτευση και να τα χώνει στον 'κακό' καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά.


Απαντιούνται όλα αναλόγως.
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Ο χριστιανικός σκοταδισμός-δεσποτισμός/συμφεροντολογισμός/οπορτουνισμός έδεσε καλά με την Τευτονικη νοοτροπία.
Τι και αν διαφωτίστηκαν και προόδευσαν, το αποτέλεσμα το ίδιο...

το σκοτάδι είχε αρχίσει να πέφτει στην αυλαία του αρχαίου κόσμου προτού εμφανιστεί ο χριστιανισμός. Μαζί του (ο χριστιανισμός) έφερε κι ένα ανεκτίμητο δώρο, την τελολογική αντίληψη της ιστορίας, που στα νεότερα χρόνια μετουσιώθηκε στην ιδέα της προόδου.

Οπότε το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο: οι λαοί δεν αποτελούν υπεριστορικές οντότητες που φέρουν την ταυτότητά τους στον "ορισμό" τους, αλλά διαλύονται κι επανασυντίθενται από στοιχεία διαφορετικά κάθε φορά, σε πείσμα της ανιστορικής σύλληψης του γίγνεσθαι από τον αρχαίο κόσμο και της νεότερης εξαντικειμενίκευσης της πορείας των εθνοτήτων σε πεπρωμένα.

Για να μη μακρηγορώ, οι γερμανοί και διαφωτίστηκαν και διαφώτισαν.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.697
Κριτικές
8
Like
24.205
Πόντοι
6.336
το σκοτάδι είχε αρχίσει να πέφτει στην αυλαία του αρχαίου κόσμου προτού εμφανιστεί ο χριστιανισμός. Μαζί του (ο χριστιανισμός) έφερε κι ένα ανεκτίμητο δώρο, την τελολογική αντίληψη της ιστορίας, που στα νεότερα χρόνια μετουσιώθηκε στην ιδέα της προόδου.

Οπότε το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο: οι λαοί δεν αποτελούν υπεριστορικές οντότητες που φέρουν την ταυτότητά τους στον "ορισμό" τους, αλλά διαλύονται κι επανασυντίθενται από στοιχεία διαφορετικά κάθε φορά, σε πείσμα της ανιστορικής σύλληψης του γίγνεσθαι από τον αρχαίο κόσμο και της νεότερης εξαντικειμενίκευσης της πορείας των εθνοτήτων σε πεπρωμένα.

Για να μη μακρηγορώ, οι γερμανοί και διαφωτίστηκαν και διαφώτισαν.

Εννοείς από την δυναστεία των Σεβήρων και μετά?
Σωστά μιλάς αλλά εξήγησε μου γιατί οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν κυριαρχήσει σε όλο σχεδόν τον κόσμο(Η.Π.Α/άποικοι-Μ.Βρετανία-ολη η δυτική Ευρώπη πλην Πορτογαλίας,Ιρλανδίας Γερμανικό DNA έχουν σε μεγάλο ποσοστό)έχουν πάντα αυτή την τάση ηγεμονισμού/κυριαρχίας με "οποιοδήποτε κόστος"?
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.697
Κριτικές
8
Like
24.205
Πόντοι
6.336
το ξέρω. βάζει και λινκ από ανταρσύα, ΚΚΕ, ακροαριστερούς, αντιεξουσιαστικό χώρο κλπ. οτιδήποτε αρκεί να κάνει αντιπολίτευση και να τα χώνει στον 'κακό' καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά.


Απαντιούνται όλα αναλόγως.

Αδερφέ ο καθενας έχει την άποψη του.Το να σεβόμαστε το διαφορετικό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Έχει ένα υψηλό επίπεδο, ειδικά για εδώ.

Μένω σε αυτό,ασχέτως αν σε κάποια θέματα διαφωνώ μαζί του.
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Πωπω φίλε μιλάς σαν σωστός ρατσιστής.
Η επέκταση της ισχύος συνιστά κατηγορία του ηγεμονικού πράττειν της σύγχρονης εποχής κι όχι επιλογή.
Όπως οι βρετανοί με την ανεκδιήγητη βρετανική "κοινοπολιτεία" τους υπήρξαν ανάμεσα σε άλλους οι πρωτοπόροι του ιμπεριαλισμού, έτσι κι οι Γερμανοί, για συγκεκριμένους ιστορικούς λόγους κι όχι εξαιτίας κάποιου αφιονισμένου γονιδιώματος, έτυχε να έχουν ηγηθεί στις τάσεις της εποχής τους παραπάνω από μία φορά.
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για μια ιστορική περίοδο που καλύπτει δεν καλύπτει διακόσια χρόνια, οπότε κάθε εξήγηση που βασίζεται σε γονιδιώματα κι ανεξάλειπτες φυλετικές διαφορές ελέγχεται ως ηλίθια κι επικίνδυνη πρώτα και κύρια για σένα τον ίδιο.
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.697
Κριτικές
8
Like
24.205
Πόντοι
6.336
Πωπω φίλε μιλάς σαν σωστός ρατσιστής.
Η επέκταση της ισχύος συνιστά κατηγορία του ηγεμονικού πράττειν της σύγχρονης εποχής κι όχι επιλογή.
Όπως οι βρετανοί με την ανεκδιήγητη βρετανική "κοινοπολιτεία" τους υπήρξαν ανάμεσα σε άλλους οι πρωτοπόροι του ιμπεριαλισμού, έτσι κι οι Γερμανοί, για συγκεκριμένους ιστορικούς λόγους κι όχι εξαιτίας κάποιου αφιονισμένου γονιδιώματος, έτυχε να έχουν ηγηθεί στις τάσεις της εποχής τους παραπάνω από μία φορά.
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για μια ιστορική περίοδο που καλύπτει δεν καλύπτει διακόσια χρόνια, οπότε κάθε εξήγηση που βασίζεται σε γονιδιώματα κι ανεξάλειπτες φυλετικές διαφορές ελέγχεται ως ηλίθια κι επικίνδυνη πρώτα και κύρια για σένα τον ίδιο.


Ρατσιστής λες?
:think:

Με τους Γερμανούς(όχι τους Γερμανοειδείς φυσικά)ίσως και να είμαι τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα.

Ο Μ. Φρειδερίκος ενέπνευσε όλους τους Γερμανούς, ο Βισμαρκ οργάνωσε και ο Χίτλερ προσπάθησε να υλοποιήσει με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Γερμανικού λαού.

Διάβασε αν θες το "Γιατί ακολούθησαν τον Χίτλερ. Η ψυχολογία του εθνικό σοσιαλισμού" του Παπαδημα.

Σαφώς δεν υπάρχει γονιδίωμα αλλά οι συνθήκες που ευνοούν και πρόσφορο έδαφος για "τα φίδια" μόνο στην Γερμανία υπήρχε.

Μην ξεχνάς ότι μετά την ήττα έλεγχαν σε σημαντικό βαθμό την ομοσπονδιακή Γερμανικη κυβέρνηση πρώην μέλη των ναζί.

Ακόμα και τώρα πόλοι Γερμανοί έχουν τον Αδολφο σαν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα.

 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36

Συνημμένα

  • 20200405_214548.jpg
    20200405_214548.jpg
    933,3 KB · Εμφανίσεις: 103

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Το κανίς και το μπουλντόγκ του Τσίπρα


Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρτούσε φωτογραφίες με την Κάρμεν, το αγαπημένο του κανίς, το μιντιακό μπουλντόγκ του εξαπέλυε επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα, γράφοντας αυτά που ο αρχηγός δεν τολμά να εκστομίσει. Ποιο από τα δύο αγαπάει περισσότερο;

Είναι κάποιες συγκυρίες που οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι. Διότι την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρτούσε τρυφερές φωτογραφίες με την Κάρμεν, το αγαπημένο του κανίς –το οποίο, για όσους ξεχνούν εύκολα, μας είχε συστήσει για πρώτη φορά μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, μπας και γυρίσει το κλίμα– έκανε την τακτική εμφάνισή του και το αγάπημενό του μιντιακό μπουλντόγκ. Ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου και στενός φίλος του, Θανάσης Καρτερός, αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο στην κομματική «Αυγή» με σκοπό να επιτεθεί στον Σωτήρη Τσιόδρα. Ναι, στον Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο εξυμνούσαν οι New York Times, αλλά τι να μας πουν οι New York Times μπροστά στην «Αυγή»; Στο άρθρο με τον χαρακτηριστικά ειρωνικό τίτλο «Οταν έκλαψε ο Τσιόδρας», ο κ. Καρτερός δεν αμφισβήτησε βέβαια την επιστημονική επάρκεια του καθηγητή –θαυμαστή αυτοσυγκράτηση, εδώ που τα λέμε, πιθανότατα αναγνώρισε ότι δεν είναι τόσο καλός γνώστης της λοιμωξιολογίας, όπως για παράδειγμα ήταν γνώστης της πυρηνικής φυσικής τότε που έγραφε για «υστερία» και «αντισοβιετικό» ραδιενεργό νέφος του Τσερνόμπιλ στον «Ριζοσπάστη». Δεν αμφισβήτησε ούτε τα στοιχεία τα οποία παραθέτει ο κ. Τσιόδρας. Τον κατηγόρησε ότι κάνει κυβερνητική προπαγάνδα. Γιατί; Δεν θέλει και ρώτημα. Επειδή δεν λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο κ. Καρτερός, επειδή είναι εκπρόσωπος της «κυβέρνησης της Δεξιάς».

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το συγγραφικό μένος του κ. Καρτερού. Ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, όπως έχει φανεί σε κάθε δύσκολη συγκυρία, λέει αυτά που θέλει να πει ο αρχηγός του αλλά διστάζει. Ο κ. Καρτερός είναι και αυτός εκφραστής μιας συνολικής προσέγγισης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Covid-19 και της κυβερνητικής επιτυχίας στην αντιμετώπισή της. Η άλλη από τη Λέσβο, που ποζάριζε πασίχαρη με τον κ. Τσίπρα και τον Νίκο τον Παππά, ευχήθηκε να αυξηθούν τα θύματα από τον κορονοϊό για να «ισοφαρίσουμε» τους νεκρούς με το Μάτι και όταν τη μάζεψαν διαμαρτυρήθηκε για τους συντρόφους της που δεν τη στήριξαν. Ο Στέλιος ο Κούλογλου υπόσχεται ότι θα μας γ…σει, όπως και ο Σωτήρης ο Καψώχας (θα είναι άραγε και οι δύο μαζί ή ένας ένας; ρωτώ για να ξέρουμε να οργανωθούμε που έλεγε και το παλιό άνεκδοτο περί γκρουπ σεξ). Και όλοι μαζί ανώνυμοι και επώνυμοι Συριζαίοι κρώζουν #Θα_λογαριαστουμε_μετά στο Twitter. Αντίστοιχα λέει και ο Παύλος ο Πολάκης. Είναι δυνατόν ο κ. Καρτερός να συγκρατηθεί; Αυτός που ψέγει ως «ευγενή Συριζαίο» τον Ανδρέα Ξανθό επειδή τόλμησε να πει ότι «κι εμείς τον Τσιόδρα θα επιλέγαμε»; Η πραγματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που γράφει ο κ. Καρτερός, όχι αυτή που ψιθυρίζει ο κ. Τσίπρας. Στον ΣΥΡΙΖΑ εύχονται την αποτυχία της κυβέρνησης, ακόμη και αν κάτι τέτοιο έχει τραγικές συνέπειες για τους πολίτες. Αντί να χαίρονται που τα μέτρα αποδίδουν, λυσσομανούν και επιτίθενται κατά του κ. Τσιόδρα. Τρελαίνονται, όταν ακούν γύρω τους «Θεός μας φύλαξε και είναι στο τιμόνι ο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας». Αν τα πράγματα πάνε καλά στο πεδίο της Υγείας, ετοιμάζονται να αλλάξουν πίστα και να μεταφερθούν σε αυτό της Οικονομίας, όπου ήδη τάζουν τον ουρανό με τα άστρα. Ενα δεύτερο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» σύντομα θα βγει «στον αέρα». Το γήπεδο της συναίνεσης είναι ξένο στον κ. Τσίπρα. Εντός έδρας, παίζει στο γήπεδο της πόλωσης και του λαϊκισμού. Αυτό του ταιριάζει. Σήμερα βλέπει το ρεύμα. Και δεν θέλει να πάει εναντίον του. Αφού κρύφτηκε επί τρεις μέρες, τη στιγμή που η χώρα δεχόταν «ασύμμετρη επίθεση» στον Εβρο, όταν είδε ότι η κυβέρνηση τα καταφέρνει, βγήκε για να πει «κι εγώ τα ίδια θα έκανα». Τώρα που βλέπει ότι τα κυβερνητικά μέτρα αποδίδουν κάνει τρυφερές αναρτήσεις και κρατάει στην αγκαλιά το κανίς. Κι αμολάει στη μιντιακή αρένα τα μπουλντόγκ…

 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Από τον (κεντροδεξιό) Γιάννη Λούλη στην Εφημερίδα των Συντακτών:

[size=16pt]Μετά τον ιό, ποια «επόμενη μέρα»[/size]

https://[URL unfurl="true"]www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2020-04/covid_19_0.jpg?itok=HemcOoqr[/img[/URL]]

[...]

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Προϊόν της κρίσης των φιλελεύθερων δημοκρατιών είναι φυσικά η εντυπωσιακή άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστών. Αυτοί τροφοδοτούνται από το συναίσθημα της οργής που υπάρχει σε πολλές κοινωνίες.

Πρόκειται για ψηφοφόρους που νιώθουν περιθωριοποιημένοι και «ξεχασμένοι» (γνωστοί ως the left behind). Ενώ τα λαϊκιστικά κόμματα συγκέντρωναν 8% το 1980 στην Ευρώπη, το 2019 είχαν προσεγγίσει πλέον το 27%! Με τον λαϊκιστή Τραμπ, πρόεδρο πλέον της ηγέτιδας δύναμης του δημοκρατικού στρατοπέδου. Ηδη οι καπιταλιστικές δημοκρατίες πριν από τον κορονοϊό περνούσαν μια διπλή κρίση: Η πρώτη ήταν η άνοδος των ακροδεξιών, ως προϊόν στρεβλώσεων του πολιτικού συστήματος.

Ενώ η δεύτερη, που άλλωστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρώτη, αφορά τη δραματική έκρηξη των ανισοτήτων. Οι τελευταίες έγιναν ακόμη πιο κραυγαλέες με την οικονομική κρίση του 2008 καθώς όλο το βάρος έπεσε πάνω στους οικονομικά ασθενέστερους. Την ίδια ώρα, οι τραπεζίτες «την έβγαλαν καθαρή». Επίσης οι πανίσχυρες οικονομικές ελίτ έγιναν ακόμη πιο ισχυρές. Αυξάνοντας πλούτο και πολιτική επιρροή.

Ολοι οι σοβαροί αναλυτές εκτιμούν πως όταν ο κορονοϊός κλείσει τον κύκλο του, οι οικονομικές επιπτώσεις στις φιλελεύθερες δημοκρατίες θα είναι πιο βαριές από ό,τι συνέβη στην κρίση του 2008. Οι διάφορες κυβερνήσεις, ακόμα και οι δεξιόστροφες, δύσκολα θα στραφούν σε αμιγώς νεοφιλελεύθερες συνταγές. Αλλωστε η κρίση του 2008, πάνω απ’ όλα, επέφερε ένα ισχυρότατο πλήγμα στη θεοποίηση των αγορών.

Το βιβλίο του Adam Tooze για την κρίση (Crashed) θεωρείται ήδη κλασικό. Οπως άλλωστε κλασική, και ευρύτατα αποδεκτή, είναι η άποψή του ότι πέθανε το νεοφιλελεύθερο δόγμα πως δήθεν «δημοκρατία και αγορές βρίσκονται σε κατάσταση αλληλοσυμπλήρωσης». Εχει επίσης καταρρεύσει και ο μύθος ότι οι «αγορές είναι σε θέση να ρυθμίζουν τον εαυτό τους» (Kutter, Martin Wolf, Bremmer). Ο κεϊνσιανισμός, με το κράτος να παίζει πλέον κεντρικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα, είναι φανερό ότι επιστρέφει δυναμικά ως κυρίαρχη αντίληψη.

[...]

Η μάστιγα των ανισοτήτων είναι τέτοια που θα τη βρούμε μπροστά μας, ούτως ή άλλως, και μετά το τέλος του κορονοϊού. Η έκταση των ανισοτήτων είναι τεράστια και όσα ποσοστά καταγράφω είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Αναφερόμενος στην Αμερική, ο οικονομολόγος Branko Milanovic επισημαίνει πως για πρώτη φορά τώρα το 0,1% διαθέτει το ίδιο ποσοστό εθνικού πλούτου (22%) με το 90% των πολιτών (22,8%)! Ακόμη και το 1980, που οι ανισότητες ήδη αυξάνονταν, το χαμηλότερο ποσοστό 90% διέθετε πάντως το ένα τρίτο του εθνικού πλούτου. Τι συνέβη λοιπόν; Αποδυναμώθηκαν τα συνδικάτα.

Τα λόμπι υπέρ των οικονομικά ισχυρών έγιναν πανίσχυρα. Οι φορολογίες άφησαν αλώβητο τον μεγάλο πλούτο που διέθετε τεράστια επιρροή στις κορυφές της εξουσίας. Οπως θα παρατηρούσε ο πρώην νεοφιλελεύθερος και διάσημος διανοητής Francis Fukuyama, «οι δημοκρατικές διαδικασίες επηρεάζονται πλέον από τους λίγους και ισχυρούς». Αλλωστε το πανίσχυρο λόμπι των φαρμάκων στην Αμερική έχει καταφέρει να αποτρέψει τη δημιουργία κρατικού συστήματος υγείας, δημιουργώντας ένα πανάκριβο σύστημα που ευνοεί τους πιο εύπορους πολίτες (Robert Reich, Saving Capitalism).

Καθώς οι ακροδεξιοί φλερτάρουν με τους «ξεχασμένους» της ζωής, μερικοί συντηρητικοί πολιτικοί όπως ο Μπόρις Τζόνσον κάνουν μια «κοινωνική» στροφή. Ετσι κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές, σαρώνοντας τα προπύργια των Εργατικών (το λεγόμενο «κόκκινο τείχος») όχι μόνο με το Brexit, που ήταν το κεντρικό μήνυμά του, αλλά και με υποσχέσεις για τεράστιες δημόσιες δαπάνες στις υποβαθμισμένες περιοχές, καθώς και μαζική οικονομική στήριξη του κρατικού συστήματος υγείας (NHS)!

Εξαφάνισε ταυτόχρονα από το λεξιλόγιό του το εικόνισμα του θατσερισμού! Αλλοι συντηρητικοί πολιτικοί ασφαλώς θα τον μιμηθούν. Την ίδια ώρα η Κεντροαριστερά γίνεται όλο και πιο ριζοσπαστική, απορρίπτοντας ξεκάθαρα τον νεοφιλελεύθερο μπλερισμό. Ενώ βεβαίως οι επιπτώσεις από τον ιό θα αφήσουν πίσω τους ακόμα πιο πολλούς ευάλωτους πολίτες. Αυτοί θα κληθούν οι κοινωνίες να τους προστατεύσουν από τη νέα σκληρή πραγματικότητα.

[...]

[URL unfurl="true"]https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/237895_meta-ton-io-poia-epomeni-mera[/URL]
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
O Καρτερός κατηγορεί τον Τσιόδρα για προπαγάνδα. Ο Καρτερός!
https://[URL unfurl="true"]www.mononews.gr/wp-content/uploads/2018/08/karteros-tsipras.jpg[/img[/URL]]

Ο πάλαι ποτέ αρχισυντάκτης τού -«αντισοβιετική υστερία το Τσερνόμπιλ»- «Ριζοσπάστη» και πρώην υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Μαξίμου επί Τσίπρα, αποφάσισε να επιτεθεί από τις σελίδες της «Αυγής» στον λοιμωξιολόγο που εξυμνούν όλα τα διεθνή ΜΜΕ

Για όσους πίστεψαν στην τάχα σοσιαλδημοκρατική στροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποφεύγει τη σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απλώς προτείνει διάσπαση της Ευρωζώνης κλπ, υπάρχει πάντα ένας Θανάσης Καρτερός να υπενθυμίζει κάποια πράγματα για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι ο αρχηγός του.

Ο κ. Καρτερός θεώρησε πρέπον να αρθρογραφήσει στην κομματική «Αυγή της Κυριακής» για να επικρίνει τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας που έχει αναλάβει τον συντονισμό και την επικοινωνία της τιτάνιας εθνικής επιχείρησης ανάσχεσης του κορονοϊού. Τον κ. Τσιόδρα στον οποίο όλοι πιστώνουν ότι η χώρα μας δεν έχει ζήσει τον ζόφο της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Τον κ. Τσιόδρα που φρόντισε να προειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση για τους τρομακτικούς κινδύνους της κρατικής αβελτηρίας, έστω και για λίγες ώρες. Τον κ. Τσιόδρα που ακούει όλο το Πανελλήνιο κάθε μέρα στις 6 μ.μ.

«Προπαγάνδα ο Τσιόδρας; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τι κάνει όμως αν όχι αυτό;» γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Καρτερός, ο οποίος δεν είναι ένας τυχαίος γραφιάς της «Αυγής». Είναι ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, την εποχή που σε αυτό βρισκόταν ο κ. Τσίπρας. Για όσους έχουν καλύτερη μνήμη είναι και αυτός που, την εποχή του Τσερνόμπιλ, ήταν αρχισυντάκτης στον «Ριζοσπάστη» (που τότε σιχαινόταν την «Αυγή») όταν η εφημερίδα έγραφε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι όλα αυτά είναι «αντισοβιετική προπαγάνδα» και «υστερία» της Δύσης.

Ο κ. Καρτερός γράφει επίσης ότι ο κ. Τσιόδρας «εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Δεξιάς» και πολλά άλλα που δεν έχουν πολλή σημασία, ενδεχομένως να τους δίνουμε εμείς που τα αναπαράγουμε μεγαλύτερη σημασία απ΄όσο πραγματικά έχουν, άλλωστε ελάχιστοι διαβάζουν την «Αυγή».

Ομως στην περίπτωση αυτή και εν μέσω πανδημίας, για τον κ. Καρτερό αξίζει να θυμόμαστε αυτό που είχε γράψει το 2017 ο Ανδρέας Πετρουλάκης, εδώ στο Protagon:

[i]Την ξέρει καλά τη δουλειά της μεθοδικής προπαγάνδας ο Θανάσης Καρτερός. Σπούδασε τον φανατικό κομματικό πατριωτισμό στη μεγάλη σχολή, τον «Ριζοσπάστη», την εποχή που σφυροκοπούσε ανελέητα τους πάντες (και την «Αυγή»), και συνεχίζει με το ίδιο πάθος και αποτελεσματικότητα τώρα από τις στήλες της «Αυγής». Γιατί είναι αποτελεσματικός; Ο λόγος είναι ότι γνωρίζει καλά ότι η προπαγάνδα δεν απευθύνεται σε όλους· τα επιχειρήματά σου μπορεί να είναι ακραία, μετέωρα και εξεζητημένα αλλά ο στόχος τους είναι να κρατήσουν σε βρασμό τους δικούς σου και να προσελκύσουν κάποιους ακόμα περιφερειακούς. Τους υπόλοιπους δεν πειράζει που τους τρελαίνεις.[/i]

[URL unfurl="true"]https://www.protagon.gr/epikairotita/o-karteros-katigorei-ton-tsiodra-gia-propaganda-o-karteros-44342031051[/URL]


Εδώ το συλλεκτικό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη...

[img]https://pbs.twimg.com/media/DZSLA8cXcAAXYsQ.jpg:large
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Από τον (κεντροδεξιό) Γιάννη Λούλη στην Εφημερίδα των Συντακτών:

[size=16pt]Μετά τον ιό, ποια «επόμενη μέρα»[/size]

https://[URL unfurl="true"]www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2020-04/covid_19_0.jpg?itok=HemcOoqr[/img[/URL]]

[...]

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Προϊόν της κρίσης των φιλελεύθερων δημοκρατιών είναι φυσικά η εντυπωσιακή άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστών. Αυτοί τροφοδοτούνται από το συναίσθημα της οργής που υπάρχει σε πολλές κοινωνίες.

Πρόκειται για ψηφοφόρους που νιώθουν περιθωριοποιημένοι και «ξεχασμένοι» (γνωστοί ως the left behind). Ενώ τα λαϊκιστικά κόμματα συγκέντρωναν 8% το 1980 στην Ευρώπη, το 2019 είχαν προσεγγίσει πλέον το 27%! Με τον λαϊκιστή Τραμπ, πρόεδρο πλέον της ηγέτιδας δύναμης του δημοκρατικού στρατοπέδου. Ηδη οι καπιταλιστικές δημοκρατίες πριν από τον κορονοϊό περνούσαν μια διπλή κρίση: Η πρώτη ήταν η άνοδος των ακροδεξιών, ως προϊόν στρεβλώσεων του πολιτικού συστήματος.

Ενώ η δεύτερη, που άλλωστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρώτη, αφορά τη δραματική έκρηξη των ανισοτήτων. Οι τελευταίες έγιναν ακόμη πιο κραυγαλέες με την οικονομική κρίση του 2008 καθώς όλο το βάρος έπεσε πάνω στους οικονομικά ασθενέστερους. Την ίδια ώρα, οι τραπεζίτες «την έβγαλαν καθαρή». Επίσης οι πανίσχυρες οικονομικές ελίτ έγιναν ακόμη πιο ισχυρές. Αυξάνοντας πλούτο και πολιτική επιρροή.

Ολοι οι σοβαροί αναλυτές εκτιμούν πως όταν ο κορονοϊός κλείσει τον κύκλο του, οι οικονομικές επιπτώσεις στις φιλελεύθερες δημοκρατίες θα είναι πιο βαριές από ό,τι συνέβη στην κρίση του 2008. Οι διάφορες κυβερνήσεις, ακόμα και οι δεξιόστροφες, δύσκολα θα στραφούν σε αμιγώς νεοφιλελεύθερες συνταγές. Αλλωστε η κρίση του 2008, πάνω απ’ όλα, επέφερε ένα ισχυρότατο πλήγμα στη θεοποίηση των αγορών.

Το βιβλίο του Adam Tooze για την κρίση (Crashed) θεωρείται ήδη κλασικό. Οπως άλλωστε κλασική, και ευρύτατα αποδεκτή, είναι η άποψή του ότι πέθανε το νεοφιλελεύθερο δόγμα πως δήθεν «δημοκρατία και αγορές βρίσκονται σε κατάσταση αλληλοσυμπλήρωσης». Εχει επίσης καταρρεύσει και ο μύθος ότι οι «αγορές είναι σε θέση να ρυθμίζουν τον εαυτό τους» (Kutter, Martin Wolf, Bremmer). Ο κεϊνσιανισμός, με το κράτος να παίζει πλέον κεντρικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα, είναι φανερό ότι επιστρέφει δυναμικά ως κυρίαρχη αντίληψη.

[...]

Η μάστιγα των ανισοτήτων είναι τέτοια που θα τη βρούμε μπροστά μας, ούτως ή άλλως, και μετά το τέλος του κορονοϊού. Η έκταση των ανισοτήτων είναι τεράστια και όσα ποσοστά καταγράφω είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Αναφερόμενος στην Αμερική, ο οικονομολόγος Branko Milanovic επισημαίνει πως για πρώτη φορά τώρα το 0,1% διαθέτει το ίδιο ποσοστό εθνικού πλούτου (22%) με το 90% των πολιτών (22,8%)! Ακόμη και το 1980, που οι ανισότητες ήδη αυξάνονταν, το χαμηλότερο ποσοστό 90% διέθετε πάντως το ένα τρίτο του εθνικού πλούτου. Τι συνέβη λοιπόν; Αποδυναμώθηκαν τα συνδικάτα.

Τα λόμπι υπέρ των οικονομικά ισχυρών έγιναν πανίσχυρα. Οι φορολογίες άφησαν αλώβητο τον μεγάλο πλούτο που διέθετε τεράστια επιρροή στις κορυφές της εξουσίας. Οπως θα παρατηρούσε ο πρώην νεοφιλελεύθερος και διάσημος διανοητής Francis Fukuyama, «οι δημοκρατικές διαδικασίες επηρεάζονται πλέον από τους λίγους και ισχυρούς». Αλλωστε το πανίσχυρο λόμπι των φαρμάκων στην Αμερική έχει καταφέρει να αποτρέψει τη δημιουργία κρατικού συστήματος υγείας, δημιουργώντας ένα πανάκριβο σύστημα που ευνοεί τους πιο εύπορους πολίτες (Robert Reich, Saving Capitalism).

Καθώς οι ακροδεξιοί φλερτάρουν με τους «ξεχασμένους» της ζωής, μερικοί συντηρητικοί πολιτικοί όπως ο Μπόρις Τζόνσον κάνουν μια «κοινωνική» στροφή. Ετσι κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές, σαρώνοντας τα προπύργια των Εργατικών (το λεγόμενο «κόκκινο τείχος») όχι μόνο με το Brexit, που ήταν το κεντρικό μήνυμά του, αλλά και με υποσχέσεις για τεράστιες δημόσιες δαπάνες στις υποβαθμισμένες περιοχές, καθώς και μαζική οικονομική στήριξη του κρατικού συστήματος υγείας (NHS)!

Εξαφάνισε ταυτόχρονα από το λεξιλόγιό του το εικόνισμα του θατσερισμού! Αλλοι συντηρητικοί πολιτικοί ασφαλώς θα τον μιμηθούν. Την ίδια ώρα η Κεντροαριστερά γίνεται όλο και πιο ριζοσπαστική, απορρίπτοντας ξεκάθαρα τον νεοφιλελεύθερο μπλερισμό. Ενώ βεβαίως οι επιπτώσεις από τον ιό θα αφήσουν πίσω τους ακόμα πιο πολλούς ευάλωτους πολίτες. Αυτοί θα κληθούν οι κοινωνίες να τους προστατεύσουν από τη νέα σκληρή πραγματικότητα.

[...]

[URL unfurl="true"]https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/237895_meta-ton-io-poia-epomeni-mera[/URL]
[/quote]



Σκάει λινκ απ την efsyn, από τον ΄κεντροδεξιό' Γιάννη Λούλη όπως μας ενημερώνει ο kappa fi.

Όποιος ασχολείται αρκετά με πολιτική, ξέρει τι εστί Γιάννης Λούλης.

Ο Γιάννης Λούλης ήταν «καραμανλικός» και στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Καραμανλή. Όλοι ξέρουν τις γέφυρες (και τις πλάτες) μεταξύ καραμανλικών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη από το 2014 κάποιοι μιλάγανε για την συνεργασία του με ΣΥΡΙΖΑ ([URL unfurl="true"]https://www.europeanbusiness.gr/page.asp?pid=1216[/URL]) ενώ είχε φωτογραφηθεί σε συνάντησή του με τον Δραγασάκη:
[img]https://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/archive-files/pantloul3.jpg[/img[/URL]]
(ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχαν συναντηθεί γιατί θα συνπαρουσιάζανε το νέο του βιβλίο)

Από το 2015 και μετά άρχισε να γράφει διθυραμβικά άρθρα για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα πρσωπικά, έχει κάνει δηλώσεις όπως πχ ««το μεγάλο πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι ότι ακόμα και αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα κουβαλάει στους ώμους του, ένα φθαρμένο κόμμα. Και εξαιρετικά γυμνό σε ικανό πολιτικό προσωπικό». Υπήρξαν και πληροφορίες ότι κάποια στιγμή η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να τον κάνει και σύμβουλο του Τσίπρα. Παρακάτω μερικά άρθρα με δηλώσεις του και ανάλυση της πορείας του προς τον ΣΥΡΙΖΑ:
[URL unfurl="true"]https://crashonline.gr/paraskinio/299458/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BB/[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.iefimerida.gr/news/418865/o-giannis-loylis-epimenei-o-tsipras-irthe-gia-na-meinei-ftharmena-kommata-nd-kai-kinal[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.parapolitika.gr/stories/article/314905/giannis-loulis-apofasise-tora-na-taftisti-me-to-siriza/[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.iefimerida.gr/news/387134/o-karamanlikos-giannis-loylis-analyei-o-tsipras-einai-edo-gia-na-meinei[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.parapolitika.gr/politiki/article/348442/loulis-xana-sto-maximou-se-rolo-kathodigiti/[/URL]

Και για να μην βρεθούν κάποιοι και πουν ότι όλα αυτά τα μέσα είναι της νέας δημοκρατίας, δεξιά και αντισύριζα, παρτε και αυτό (Ο Γιάννης Λούλης αβανταδόρος μνημονιακού Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ):
[URL unfurl="true"]https://iskra.gr/%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9/[/URL]

 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Ηλιθιότητες συνωμοσίας

Συνήθως τις λέμε «θεωρίες συνωμοσίας» αλλά νομίζω πως δεν είναι σωστό. Μια θεωρία πρέπει να έχει σχέση με την πραγματικότητα και να βασίζεται σε στοιχεία. Οι συνωμοσιολογικές ερμηνείες της πραγματικότητας είτε δεν έχουν καθόλου στοιχεία είτε εμφανίζουν ως αληθινά διάφορα κατασκευασμένα και έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όση ένας γάιδαρος που έχει βγάλει φτερά και πετάει. Είναι απλώς ηλιθιότητες που σπέρνονται από απατέωνες στα μυαλά των αφελών όπου και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να φυτρώσουν και να ανθίσουν. Και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες.

Δεν λέω ότι δεν είναι αστείες. Από τότε που υπάρχει κωμωδία, η ηλιθιότητα είναι πηγή γέλιου. Αλλά οι ηλιθιότητες συνωμοσίας μαζί με το γέλιο κουβαλούν και κινδύνους τους οποίους η πανδημία αποκαλύπτει σε όλο τους το μεγαλείο: ένας ηλίθιος που αμφισβητεί την πραγματικότητα δεν θα πειθαρχήσει στα μέτρα που η πραγματικότητα απαιτεί με αποτέλεσμα να κάνει την πραγματικότητα ακόμα χειρότερη. Φανταστείτε τη ζημιά που μπορεί να κάνει μόνο ένας φορέας του κορωνοϊού που δεν πιστεύει στην ύπαρξή του και δεν παίρνει κανένα μέτρο προφύλαξης για τον ίδιο ή τους γύρω του. Φανταστείτε τώρα τη ζημιά που μπορεί να κάνουν 1.000 ή 10.000 τέτοιοι φορείς. Μπορεί σε πλανητικό επίπεδο ο αριθμός τους να είναι ασήμαντος, αλλά η ζημιά που μπορούν να κάνουν είναι δυσανάλογα μεγάλη.


Πέρα όμως από την άμεση, οι άνθρωποι που πιστεύουν και διαδίδουν ηλιθιότητες συνωμοσίας κάνουν και μια έμμεση, εξίσου μεγάλη, ζημιά την οποία τώρα καταλαβαίνουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά: αμφισβητώντας την πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της, δημιουργούν το έδαφος για αμφισβήτηση των συμπερασμάτων των ειδικών η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην αμφισβήτηση των οδηγιών που δίνουν οι αρχές βασιζόμενες σ’ αυτά τα συμπεράσματα (μιλάω προφανώς για κυβερνήσεις που παίρνουν αποφάσεις και όχι για κλόουν με περίεργα χτενίσματα που αφήνουν τις ζωές των ανθρώπων στην τύχη). Το πραγματικό κόστος δεν είναι στην πειθαρχία, αλλά στις ζωές που θα χαθούν εξ’ αιτίας της έλλειψής της.

Το πιο ενδιαφέρον στις ηλιθιότητες συνωμοσίας είναι πως περιγράφουν φοβερά σχέδια (ή σΚέδια όπως μάλλον είναι το σωστότερο) και συνωμοσίες οι οποίες δεν φαίνεται να ωφελούν με κάποιον τρόπο αυτούς που «κινούν τα νήματά» τους. Μοιάζουν δηλαδή με συνωμοσίες τρελών που απλώς θέλουν την καταστροφή του πλανήτη ή της οικονομίας έτσι, για τη φάση.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την πιο δημοφιλή ηλιθιότητα συνωμοσίας. Αυτή σύμφωνα με την οποία ο κορωνοϊός είναι ενα ψέμα (ή υφίσταται, αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνος) και είναι απλώς μια αφορμή «αυτοί»* με τη βοήθεια των κυβερνήσεων να πάρουν μέτρα για να «ελέγξουν τον πληθυσμό». 

Ο «έλεγχος του πληθυσμού» είναι ένα κλασσικό μοτίβο των ηλιθιοτήτων συνωμοσίας, αλλά αυτοί που το έχουν κάνει καραμέλα δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν σε τι ήταν ανεξέλεγκτος ο πληθυσμός ή πώς θα ωφεληθούν αυτοί που θα ελέγξουν τον πληθυσμό σε μια οικονομία κατεστραμμένη. Ο καπιταλισμός είναι πανίσχυρος, το σύστημα που τον αμφισβητούσε αποδείχτηκε για τα πανηγύρια, η δυνατότητα παρακολούθησης της δραστηριότητας και των γούστων των ανθρώπων είναι πιο μεγάλη από ποτέ, το ίδιο και η δυνατότητα επιρροής στη δραστηριότητα και τα γούστα αυτά. Ο περαιτέρω «έλεγχος», όχι μονο δεν φαίνεται να έχει κανένα επιπλέον όφελος για όποιον μπορεί να τον επιδιώκει, αλλά μπορεί να επιτευχθεί και με πολύ πιο απλούς, αθόρυβους, καθημερινούς τρόπους.

Κι αυτή η γεμάτη λογικά άλματα ανοησία είναι η πιο βασική ηλιθιότητα συνωμοσίας. Είναι το πρώτο σκαλοπάτι στην σκάλα της παράνοιας η οποία, όπως διάβασα, έχει φτάσει μέχρι και στη σύνδεση της πανδημίας με το 5G το οποίο είτε προκαλεί τον ιό (μη ρωτάτε πώς, δεν έχει σημασία) είτε τον κάνει πιο ισχυρό (και πάλι δεν υπάρχει λόγος να ρωτάτε) είτε βοηθά στη μετάδοση του (ναι, γι’ αυτό τις λέω ηλιθιότητες).

Φυσικά, όσο ο καιρός περνάει θα προστίθενται νέα σκαλοπάτια και δεν αποκλείεται μια από αυτές τις ημέρες να μάθουμε για τον ρόλο των ανεμογεννητριών ή των βίντεο γκέιμ στην πανδημία.

Δυστυχώς κάθε συζήτηση με τους ανθωπους που είναι επιρρεπείς στις ηλιθιότητες συνομωσίας είναι χαμένος χρόνος. Είτε επειδή είναι εντελώς ανόητοι είτε επειδή αυτό που προσπαθούν να κάνουν με τις ηλιθιότητες αυτές είναι να καλύψουν ψυχολογικά τους κενά, δεν παίρνουν από λόγια. Το μόνο που ίσως να βοηθούσε κάπως αυτές τις μέρες της πανδημίας, πέρα από τον επιβεβλήμενο αυστηρό περιορισμό στη διάδοση των θανάσιμων ηλιθιοτήτων τους, είναι μια επίσκεψη (εννοείται χωρίς προφυλάξεις) σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται θύματα του κορωνοϊού και στη συνέχεια ο εγκλεισμός για έναν-δύο μήνες σε πεντάστερο ξενοδοχείο όπου θα ζήσουν σαν μεγιστάνες και θα έχουν ό,τι τραβάει η ψυχή τους εκτός από ένα: ιατρονοσηλευτική και φαρμακευτική περίθαλψη για την αντιμετώπιση του covid-19. Και μπράβο τους. 

*Οι ηλιθιότητες συνομωσίας αφήνουν πάντα περιθώριο να τοποθετήσει ο καθένας τον εχθρό που ικανοποιεί τα ψυχολογικά του αδιέξοδα. Καπιταλιστές, Εβραίοι, φαρμακευτικές εταιρείες, εξωγήινοι, ελοχίμ, νεοφιλελεύθεροι, αλλόθρησκοι (κάποτε ήταν και οι κομμουνιστές, αλλά η κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ μας έχει στερήσει τον συγκεκριμένο εχθρό)... ο καθένας μπορεί να βρει μια απειλή που μπορεί να τον κάνει να αναβάλλει την αναμέτρηση με τα πεζά (αλλά πολύ πιο επείγοντα) προβλήματα της καθημερινότητάς του.

 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Την ώρα που ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο πλανήτης χρειάζεται επιπλέον 6 περίπου εκατομμύρια επαγγελματίες νοσοκόμες και νοσοκόμους (ελλείψεις που προδίδουν τις καταστροφικές συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στα συστήματα δημόσιας υγείας τις τελευταίες δεκαετίες),

η αφίσα της καμπάνιας Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη χρησιμοποιεί ένα σύνθημα των Ζαπατίστας. Δεν θα μπορούσε να 'ναι καλύτερα.

~~~

[size=10pt]ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΈΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ 7 ΑΠΡΊΛΗ[/size]
 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1586251747674.jpg
    FB_IMG_1586251747674.jpg
    52,6 KB · Εμφανίσεις: 92

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=14pt]Κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών στα νοσοκομεία[/size]

Σε κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ προχώρησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
Έξω από τα νοσοκομεία, όπως το «Γ. Γεννηματάς» στο οποίο βρέθηκε η «Εφ.Συν.», έφτασαν αλληλέγγυοι, ενώ αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ελέγχους και δεν επέτρεπαν την είσοδο. Τον τόνο έδωσαν συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο».

Στον «Ευαγγελισμό» επικράτησε μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων γιατρών, υγειονομικών και αλληλέγγυων, μελών του ΠΑΜΕ, οργανώσεων και φορέων.

Εργαζόμενοι στο «Αττικόν», που κατήγγειλαν χθες την προσπάθεια φίμωσής τους από τον διοικητή του νοσοκομείου αναφοράς και την μετατροπή του νοσοκομείου σε «κουφάρι» καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του 80% των κλινικών και ιατρείων, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο αίθριο του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για άλλη μια φορά επισημαίνουν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε μέσα προστασίας, όπως οι μάσκες και ζητούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά από αυτή. Επίσης ζητούν τη διενέργεια περισσότερων τεστ για το κορονοϊό ώστε να γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μας.

https://[URL unfurl="true"]www.efsyn.gr/sites/default/files/images/2020/04/2_0.jpg[/img[/URL]]
Γ.Γεννηματάς / «Εφ.Συν.»

Συμβολικές συγκεντρώσεις στα προαύλια και τις πύλες εισόδου πραγματοποιήθηκαν και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα για παροχή μέσων ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα νέων κλινών σε ΜΕΘ και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στη διαμαρτυρία έξω από το Ιπποκράτειο της συμπρωτεύουσας συμμετείχαν, σε ένδειξη συμπαράστασης, πολιτικές κινήσεις, οργανώσεις και ανεξάρτητα σωματεία, ενώ παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων- ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.
Σε συγκεντρώσεις προχώρησαν εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, μπροστά στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» και ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους στην εξωτερική περίφραξη.
«Δίπλα στους ασθενείς, στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, βρίσκονται οι πιο έμπειροι εργαζόμενοι, με πολλά χρόνια εργασίας, κάποιοι και με υποκείμενα νοσήματα. Είναι απαραίτητα τα μέσα ατομικής προστασίας και οι νέες προσλήψεις», δήλωσε η γενική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Αναστασία Πολίτου. «Οι λίγες προσλήψεις με διετείς συμβάσεις δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά, χρειάζονται άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ Γιάννης Κούτρας.
Σε όλες τις κινητοποιήσεις τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Ανακοινώσεις, με αφορμή την ημέρα, έχουν εκδοθεί από ενώσεις και σωματεία εργαζομένων υγειονομικών, από τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια.

[img]https://[URL unfurl="true"]www.efsyn.gr/sites/default/files/images/2020/04/ipokratio.jpg[/img[/URL]]
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας που δίνει το παρών στην κινητοποίηση έξω από το «Θριάσιο Νοσοκομείο» τονίζει ότι σήμεα «ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στις δομές της υγείας, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός μας όρθιος, δυνατός απ΄ αυτή τη δοκιμασία».
«Γι' αυτό απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, μέσα ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς μας, πλήρη επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων, του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας. Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί», καταλήγει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

[URL unfurl="true"]https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/238218_kinitopoiiseis-giatron-kai-ygeionomikon-sta-nosokomeia[/URL]
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom