Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 410K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kkgg

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
58
Πόντοι
1
Από ΣΑΣΣ είναι κουμπάρε... Αν ήταν από ΣΜΥΝ θα είχε την ειδικότητα μετά τον κύκλο με τα σιρίτια... Εκτός αυτού το τελευταίο σιρίτι που έχει είναι λευκό που σημαίνει ότι είναι οικονομικός από ΣΑΣΣ... Ήμουν στο Π.Ν 21 μήνες και ξέρω...
Υ.Γ Εκτός αν φοράει διακριτικά που δεν προβλέπονται για την κατηγορία του (για αυτό και είναι μεγάλος σε ηλικία και έχει τον βαθμό του υποπλοίαρχου, αν ήταν από ΣΑΣΣ με αυτόν τον βαθμό θα ήταν πιο νέος)... Το κάνουν κάποιοι...
Παράδειγμα είναι ο παρακάτω, που είναι από ΣΜΥΝ μηχανικός και σε άλλη φωτογραφία φοράει διακριτικά μηχανικού από ΣΝΔ με την βυσινί ρίγα...

Ένστολος είσαι και εσύ... Έχει αρκετούς το site....
Aπο ΣΜΥΝ είναι μπλέ είναι το σιρίτι.Οι αξιωματικοί προερχόμενοι απο ΣΜΥΝ φέρουν πλέον μπλέ σιρίτι και όχι το σήμα της ειδικότητας τους.

kkgg

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2012
Κριτικές
1
Like
58
Πόντοι
1
Μιας και είδα κουβέντα για γαλόνια ναυτικού ....

και επειδή σε όλα τα θέματα γράφω
ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ 1000 ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΞΩ
και αφήνουν την ελλάδα στους κανακάρηδες τις θυγατέρες και τους γόνους ...

Να βάλω μία φωτογραφία έλληνα ομογενή που ήταν στο αγγλικό ναυτικό ....

σε τι βαθμό έφτασε ....

Αναγνωρίζετε τα γαλόνια πιστεύω αν και δεν τα έχετε ... δει στην ελλάδα !!!

George_Zambellas_-_Zamb_FX110544005.jpg
Τα ίδια φόραγε ο Αποστολάκης σαν ΑΓΕΕΘΑ πλάκα τρία

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
47.111
Πόντοι
6.256
Πρώτον.
Για εκείνους που θεωρούν πως ο «Κίμων» είναι κάτι σαν τη μερσεντέ τους που την γυαλίζουν επι οκτάωρο κάθε Κυριακή για να πάνε στην ταβέρνα:
«Τα πολεμικά πλοία δεν είναι για σημαιοστολισμό. Η ιστορία διδάσκει ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να θαλασσοκρατεί εφόσον δεν θεωρεί τα πολεμικά πλοία προορισμένα να κινδυνεύουν και εν ανάγκη να βυθιστούν»
( Απάντηση του Παύλου Κουντουριώτη στην εύλογη ανησυχία του Βασιλιά Γεωργίου του Α’ για τις παρακινδυνευμένες εξορμήσεις του «Αβέρωφ» κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους)
Δεύτερον. Για τους αποτυχόντες στη Ναυτικών Δοκίμων , αλλά αριστεύοντες εις τας Ναυμαχίας του πληκτρολογίου καθώς θεωρούν τον «Κίμωνα» ανέτοιμο και το πλήρωμα « ανεκπαίδευτο»:
Όταν το «Αβέρωφ» ήρθε στην Ελλάδα
,ήρθε εσπευσμένα λίγο πριν την έναρξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου και χωρίς πλήρη φόρτο πυρομαχικών για τα κύρια πυροβόλα.Για αυτό ο Κουντουριώτης διέταξε τον Κυβερνήτη,το πλήρωμα να μην πραγματοποιήσει ούτε μια δοκιμαστική βολή.
Η πρώτη φορά που έβαλαν τα πυροβόλα του «Γεώργιος Αβέρωφ» ήταν κατά την ναυμαχία που ελευθέρωσε το Αιγαίο.
Τη ναυμαχία της Ελλης και όλες του οι βολές καρφώθηκαν απευθείας στο κατάστρωμα του « Χα’ι’ρεντίν Μπαρμπαρόσα»
Τρίτον . Για όσους λένε πως τον « Κίμωνα» ακόμη τον ξεπληρώνουμε( πάλι το σύνδρομο της Μερσεντέ):
Και τον «Αβέρωφ» όταν τσάκισε τους άμπαλους ακόμη τον χρωστούσαμε.
Τέταρτον:Σε όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν γιατί βρέθηκε η Ελληνική Δύναμη στην Κύπρο ή θεωρούν πως πήγαμε να υπερασπιστούμε τις Βρετανικές βάσεις , δεν θα γράψω κάτι -όπως θα ήθελα να το γράψω- γιατί θα νομίζουν ότι είμαι κακό παιδί.
Τους αφήνω στην αυτοφυή τους μιζέρια και την ηθελημένη τους άγνοια .

Κλεμμένο απ' το νετ
1000002581.jpg

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.847
Πόντοι
10.131

sentinel21

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2025
Like
8.158
Πόντοι
1.056
H Σουηδία ενδιαφέρεται για φρεγάτες επίσης, όπως η Πορτογαλία και αλλες Σκανδιναβικές χώρες.
Παρακάτω ένας Σουηδός πιλότος ξεναγείται σε FDI

Τελευταία τροποποίηση:

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Κριτικές
174
Like
118.479
Πόντοι
46.423

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.847
Πόντοι
10.131

Στις 8 Απριλίου 2026 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε στην επίσημη κατακύρωση δύο κρίσιμων συμβάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των τεσσάρων φρεγατών κλάσης ΜΕΚΟ 200HN (Ύδρα F-452, Σπέτσαι F-453, Ψαρά F-454 και Σαλαμίς F-455). Η πρώτη σύμβαση (002Β/26) αξίας 248.665.400 ευρώ ανατέθηκε στη THALES Nederland B.V. και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση νέων κύριων οπλικών συστημάτων καθώς και προηγμένων ηλεκτρονικών/ναυτικών (C4I) συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος διαχείρισης μάχης TACTICOS...

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Κριτικές
174
Like
118.479
Πόντοι
46.423

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Πολύ θα ήθελα να διαβάσω την άποψη του ADMIRAL GR, πάει καιρός που δέν γράφει.
ΣΜΥΝ ειναι ο συναδελφος,στο τελος το σειριτι ειναι μπλε..Εμεις του Οικονομικού ,είμαστε από ΣΣΑΣ ή ΣΝΔ οι πιο παλιοι-όπως εγω-...

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Θα τον έφαγαν τα κυκλώματα των τοκογλύφων που περιστοιχίζουν όσους ασχολούνται με τον τζόγο...
ΜΙα χαρα ειμαι φίλε,απόστρατος πια και όχι,δεν με εφαγε ο τζόγος ακόμη..Ποκερακι texas hold'm και Αγιος ο Θεός!:rockon::rockon:

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Χωρίς να θέλω να μπώ σε αντιπαράθεση μαζί σου εάν αναφέρεσαι επι προσωπικού θα σου πώ ένα σύντομο βιογραφικό μου 28 χρόνια στο οικονομικό κομμάτι του ΠΝ - 26 χρόνια πυγμαχία και αγωνιστικό ζίου ζίτσου (με αγώνες στο εξωτερικό) - 17 χρόνια σε σκοπευτική ομάδα (εχω ρίξει με ότι μπορείς να φανταστείς) οπότε προσωπικά σε μιά χαρα ετοιμότητα πολεμική είμαι, δεν μιλάς με κανένα "φασίνα" που λέμε και εμείς στο Ναυτικό, το καταλαβαίνω απο την στιγμή που δεν υπάρχει οπτική επαφή,τώρα για πόλεμο/πολεμική ετοιμότητα επι χάρτου..ναι εκεί δεν το έχω...κανένας τέλειος!
28 χρόνια στα οικονομικά του ΠΝ..Για στειλε μου pm αν θες ,μπορει και να γνωριζόμαστε....

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.340
Πόντοι
2.746
ΜΙα χαρα ειμαι φίλε,απόστρατος πια και όχι,δεν με εφαγε ο τζόγος ακόμη..Ποκερακι texas hold'm και Αγιος ο Θεός!:rockon::rockon:
Γειά σου ρε ναύαρχε... Ο χασοδίκης δεν έχει δώσει σημεία γραφής ακόμα στο site... Μόνο διαβάζει και βάζει likes (που και που)...

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Γριά σου ρε ναύαρχε... Ο χασοδίκης δεν έχει δώσει σημεία γραφής ακόμα στο site... Μόνο διαβάζει και βάζει likes (που και που)...
Αποσυρθηκε η παλια φρουρα αδερφε...Τωρα πηραν τη σκυταλη οι καινουργιοι κι εμεις απλώς παρατηρούμε και νοσταλγούμε...

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.340
Πόντοι
2.746
Αποσυρθηκε η παλια φρουρα αδερφε...Τωρα πηραν τη σκυταλη οι καινουργιοι κι εμεις απλώς παρατηρούμε και νοσταλγούμε...
Εγώ σε θέλω ενεργό... Να μπαίνεις να κάνεις κόμπλες, να λες θα μας την πέσουν από την ΓΑΔΑ και το ηλεκτρονικό έγκλημα με αυτά που γράφετε κλπ... Τον χασοδίκη να κάνει τον κυβερνητικίο εκπρόσωπο της ΝΔ και να τον χέζει σχεδόν όλο το site...

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.238
Πόντοι
1.486
Εγώ σε θέλω ενεργό... Να μπαίνεις να κάνεις κόμπλες, να λες θα μας την πέσουν από την ΓΑΔΑ και το ηλεκτρονικό έγκλημα με αυτά που γράφετε κλπ... Τον χασοδίκη να κάνει τον κυβερνητικίο εκπρόσωπο της ΝΔ και να τον χέζει σχεδόν όλο το site...
Θυμασαι εποχες?Ατελείωτο πανηγυρι εδω μεσα..Μπαιναμε και ξεχναγαμε να αποσυνδεθούμε.....Αμα πιασω να θυμηθω καταστασεις θα με παρουν τα ζουμιά..:cry::cry::cry:

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.340
Πόντοι
2.746
Θυμασαι εποχες?Ατελείωτο πανηγυρι εδω μεσα..Μπαιναμε και ξεχναγαμε να αποσυνδεθούμε.....Αμα πιασω να θυμηθω καταστασεις θα με παρουν τα ζουμιά..:cry::cry::cry:
Αν θυμάμαι λέει; Θα κλαίω ο π@@στης... Περασμένα μεγαλεία...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom