Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 410K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
47.117
Πόντοι
6.256
Καράβι που σε λίγα χρόνια δεν θα εχει προσωπικό....απο τις παραιτήσεις των υπαξιωματικων που έρχονται ραγδαία λογω του επαισχυντου νομοσχεδίου
Μην εισαι απαισιόδοξος

George Custer

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2025
Like
41
Πόντοι
0
Εδώ ο υποπλοίαρχος (Ο) από ΣΑΣΣ δίνει ρέστα από το βήμα της βουλής...
Ναύαρχε καυλώνεις;
Δεν είναι απο ΣΑΣΣ απο ΣΜΥΝ είναι, τον γνωρίζω, μια χαρά τα λέει, μας πήδηξαν!

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.340
Πόντοι
2.746
Δεν είναι απο ΣΑΣΣ απο ΣΜΥΝ είναι, τον γνωρίζω, μια χαρά τα λέει, μας πήδηξαν!
Από ΣΑΣΣ είναι κουμπάρε... Αν ήταν από ΣΜΥΝ θα είχε την ειδικότητα μετά τον κύκλο με τα σιρίτια... Εκτός αυτού το τελευταίο σιρίτι που έχει είναι λευκό που σημαίνει ότι είναι οικονομικός από ΣΑΣΣ... Ήμουν στο Π.Ν 21 μήνες και ξέρω...
Υ.Γ Εκτός αν φοράει διακριτικά που δεν προβλέπονται για την κατηγορία του (για αυτό και είναι μεγάλος σε ηλικία και έχει τον βαθμό του υποπλοίαρχου, αν ήταν από ΣΑΣΣ με αυτόν τον βαθμό θα ήταν πιο νέος)... Το κάνουν κάποιοι...
Παράδειγμα είναι ο παρακάτω, που είναι από ΣΜΥΝ μηχανικός και σε άλλη φωτογραφία φοράει διακριτικά μηχανικού από ΣΝΔ με την βυσινί ρίγα...

Ένστολος είσαι και εσύ... Έχει αρκετούς το site....

Τελευταία τροποποίηση:

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.340
Πόντοι
2.746
Πολύ θα ήθελα να διαβάσω την άποψη του ADMIRAL GR, πάει καιρός που δέν γράφει.
Θα τον έφαγαν τα κυκλώματα των τοκογλύφων που περιστοιχίζουν όσους ασχολούνται με τον τζόγο...

George Custer

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2025
Like
41
Πόντοι
0
Από ΣΑΣΣ είναι κουμπάρε... Αν ήταν από ΣΜΥΝ θα είχε την ειδικότητα μετά τον κύκλο με τα σιρίτια... Εκτός αυτού το τελευταίο σιρίτι που έχει είναι λευκό που σημαίνει ότι είναι οικονομικός από ΣΑΣΣ... Ήμουν στο Π.Ν 21 μήνες και ξέρω...
Υ.Γ Εκτός αν φοράει διακριτικά που δεν προβλέπονται για την κατηγορία του (για αυτό και είναι μεγάλος σε ηλικία και έχει τον βαθμό του υποπλοίαρχου, αν ήταν από ΣΑΣΣ με αυτόν τον βαθμό θα ήταν πιο νέος)... Το κάνουν κάποιοι...
Παράδειγμα είναι ο παρακάτω, που είναι από ΣΜΥΝ μηχανικός και σε άλλη φωτογραφία φοράει διακριτικά μηχανικού από ΣΝΔ με την βυσινί ρίγα...

Ένστολος είσαι και εσύ... Έχει αρκετούς το site....
ΟΚ ότι πείς, 28 χρόνια στο ΠΝ και τόν είχα 2ετή! και η ειδικότητα μέσα στόν κύκλο έχει καταργηθεί για τούς αξιωματικούς! αλλά ΟΚ υπηρέτησες 21 μήνες κάτι περισσότερο θα ξέρεις...κουμπάρε!

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.340
Πόντοι
2.746
ΟΚ ότι πείς, 28 χρόνια στο ΠΝ και τόν είχα 2ετή! και η ειδικότητα μέσα στόν κύκλο έχει καταργηθεί για τούς αξιωματικούς! αλλά ΟΚ υπηρέτησες 21 μήνες κάτι περισσότερο θα ξέρεις...κουμπάρε!
Δεν ήξερα ότι έχει αλλάξει... Τώρα δηλαδή έχουν τα ίδια διακριτικά αυτοί από ΣΝΔ, ΣΑΣΣ και οι π.υ από ΣΜΥΝ... Λεπτομέρειες... Η ουσία παραμένει η ίδια...

trimis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Ιουν 2010
Κριτικές
13
Like
33.014
Πόντοι
7.865
Δεν ήξερα ότι έχει αλλάξει... Τώρα δηλαδή έχουν τα ίδια διακριτικά αυτοί από ΣΝΔ, ΣΑΣΣ και οι π.υ από ΣΜΥΝ...
Οι πυ από ΣΜΥΝ, έχουν μια μπλε γραμμή! Και δεν λέγονται (ΠΥ) αλλά (Ε)

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.340
Πόντοι
2.746
Οι πυ από ΣΜΥΝ, έχουν μια μπλε γραμμή! Και δεν λέγονται (ΠΥ) αλλά (Ε)
Αυτός δεν έχει μπλε γραμμή όμως, αφού είναι από ΣΜΥΝ... Έχει άσπρη γραμμή, όπως οι οικονομικοί αξιωματικοί από ΣΑΣΣ παλιά (και τώρα)...

trimis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Ιουν 2010
Κριτικές
13
Like
33.014
Πόντοι
7.865
Αυτός δεν έχει μπλε γραμμή όμως, αφού είναι από ΣΜΥΝ... Έχει άσπρη γραμμή, όπως οι οικονομικοί αξιωματικοί από ΣΑΣΣ παλιά (και τώρα)...
Δεν ξέρω την δεδομένη περίπτωση, αλλά υπάρχουν κάποιοι έφεδροι εξ εφέδρων, οι οποίοι κατανέμονται στο οικονομικό. (Δεν είναι από σχολή , είναι από ιδιώτες, αποφοίτους Πανεπιστημίου).

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
5.340
Πόντοι
2.746
Δεν ξέρω την δεδομένη περίπτωση, αλλά υπάρχουν κάποιοι έφεδροι εξ εφέδρων, οι οποίοι κατανέμονται στο οικονομικό. (Δεν είναι από σχολή , είναι από ιδιώτες, αποφοίτους Πανεπιστημίου).
Είναι από ΣΜΥΝ (όπως λέει ο παραπάνω) και μπορεί στην πορεία να πήγε σε κανένα ΑΕΙ (οικονομικής κατεύθυνσης) να γίνει επιστήμονας της πούτσας και αυτός...

George Custer

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2025
Like
41
Πόντοι
0
Είναι από ΣΜΥΝ (όπως λέει ο παραπάνω) και μπορεί στην πορεία να πήγε σε κανένα ΑΕΙ (οικονομικής κατεύθυνσης) να γίνει επιστήμονας της πούτσας και αυτός...
Υποπλοίαρχος (Ε) είναι και η γραμμή που έχει στα διακρητικά είναι μπλέ (που την είδες την άσπρη?). Τίποτα δεν έχει τελειώσει απλά συνδικαλίζεται απο μικρούς βαθμούς που ήταν, μέλος της ΠΟΕΣ απο μικρόβαθμος, πνευματικό τέκνο του Συνταγματάρχη προέδρου της ΠΟΕΣ που αποστρατεύτηκε και αποχώρισε..αυτά!

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάει αυτός στη βουλή ενώ το ΠΝ έχει ηγεσία, αλλά τεςπα βρείτε τα οι ναυταίοι...

George Custer

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2025
Like
41
Πόντοι
0
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάει αυτός στη βουλή ενώ το ΠΝ έχει ηγεσία, αλλά τεςπα βρείτε τα οι ναυταίοι...
Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτούς (ηγεσία και όχι μόνο) το νομοσχέδιο τούς "φτιάχνει". Θα σου πώ μόνο ότι οι αρχηγοί Α/ΓΕΣ-Α/ΓΕΝ-Α/ΓΕΑ θα πάρουν 2.000 ευρώ παραπάνω μηνιαίος (ο μισθός τους θα φτάσει τα 7.000 ευρώ περίπου!!). Είναι και άλλα πολλά που δέν μπορώ να αναλύσω εδώ, το νομοσχέδιο αυτό είναι ταφόπλακα των ΕΔ, διαχωρίζει τις ΕΔ σε Ελίτ και Πληβείους!

• Like
Αντιδράσεις: j 1973
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτούς (ηγεσία και όχι μόνο) το νομοσχέδιο τούς "φτιάχνει". Θα σου πώ μόνο ότι οι αρχηγοί Α/ΓΕΣ-Α/ΓΕΝ-Α/ΓΕΑ θα πάρουν 2.000 ευρώ παραπάνω μηνιαίος (ο μισθός τους θα φτάσει τα 7.000 ευρώ περίπου!!). Είναι και άλλα πολλά που δέν μπορώ να αναλύσω εδώ, το νομοσχέδιο αυτό είναι ταφόπλακα των ΕΔ, διαχωρίζει τις ΕΔ σε Ελίτ και Πληβείους!
Α. Το 7000 δεν υπάρχει ούτε για αστείο.
Θα έπρεπε πάντως, τόσα και παραπάνω θα έπρεπε να παίρνουν σε αυτες τις θέσεις.

Β. Οι ΕΔ δεν ειναι συνδικαλισμός. Ούτε "δημοκρατία". Είναι στράτευμα.
Υπάρχουν ηγεσίες και ΜΟΝΟ αυτες μιλάνε. Οι άλλοι υπακούν.

Γ. Οι διαφορές (και μισθολογικές) μεταξύ υπαξιωματικών, κατώτερων, ανώτερων και ανώτατων αξκων πρέπει να ειναι σαφέστατες και μεγάλες.
Για χίλιους λόγους που δεν ειναι της παρούσης.

Δ. Οι υπαξιωματικοί πρεπει να έχουν καταληκτικό βαθμό ανθυποσμηναγού. Και δική τους "ηγεσία".

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Κι οι αξιωματικοί θα έπρεπε να ειναι το 40% της σημερινής δύναμης και πολύ λέω (εξαιρείται η ΠΑ).
Οι δε ανωτεροι - ανώτατοι το ένα τεταρτο (Δεν εξαιρειται η ΠΑ).
Οι υπαξιωματικοι πάλι διπλάσιοι.

George Custer

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2025
Like
41
Πόντοι
0
Επιπλέον οι αρχηγοί έχουν στήν διάθεσή τους και ένα ποσό (μαύρα) που μπορούν να δαπανήσουν μηνιαίως για εθιμοτυπία! κάποια εποχή απο σπόντα έπεσε ένας τέτοιος στα χέρια μου...εκεί να δεις...αγορές ρολογιών 2.000 ευρώ, δωμάτια σε ξενοδοχειάρες κτλ, βενζίνη και φαγητό ούτε λόγος για πληρωμή...μιλάμε για σαπίλα, επιπλέον ο καθένας απο αυτούς έχει πάει τουλάχιστον 2 φορές μετάθεση στο εξωτερικό (εκεί που έχει το χρήμα!).

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

George Custer

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2025
Like
41
Πόντοι
0
Κι οι αξιωματικοί θα έπρεπε να ειναι το 40% της σημερινής δύναμης και πολύ λέω (εξαιρείται η ΠΑ).
Οι δε ανωτεροι - ανώτατοι το ένα τεταρτο (Δεν εξαιρειται η ΠΑ).
Οι υπαξιωματικοι πάλι διπλάσιοι.
Α. Το 7000 δεν υπάρχει ούτε για αστείο.
Θα έπρεπε πάντως, τόσα και παραπάνω θα έπρεπε να παίρνουν σε αυτες τις θέσεις.

Β. Οι ΕΔ δεν ειναι συνδικαλισμός. Ούτε "δημοκρατία". Είναι στράτευμα.
Υπάρχουν ηγεσίες και ΜΟΝΟ αυτες μιλάνε. Οι άλλοι υπακούν.

Γ. Οι διαφορές (και μισθολογικές) μεταξύ υπαξιωματικών, κατώτερων, ανώτερων και ανώτατων αξκων πρέπει να ειναι σαφέστατες και μεγάλες.
Για χίλιους λόγους που δεν ειναι της παρούσης.

Δ. Οι υπαξιωματικοί πρεπει να έχουν καταληκτικό βαθμό ανθυποσμηναγού. Και δική τους "ηγεσία".
Ακου να δείς, 28 χρόνια στο οικονομικό κομμάτι οπότε μη μου λές τί πέρνουν! ξέρω πολύ καλά. Το Β δεν το σχολιάζω, για το Γ και Δ μάλλον είσαι απο τούς φτιαγμένους!

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
13.192
Πόντοι
5.946
Ακου να δείς, 28 χρόνια στο οικονομικό κομμάτι οπότε μη μου λές τί πέρνουν! ξέρω πολύ καλά. Το Β δεν το σχολιάζω, για το Γ και Δ μάλλον είσαι απο τούς φτιαγμένους!
Τύπε 28 χρόνια στο οικονομικό δεν γνωρίζεις καν τι σημαίνουν ΕΔ και πόλεμος/πολεμική ετοιμότητα.
Θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι και στο υπ. Οικονο.ικών, πάνω κάτω τα ίδια θα γνώριζες για το στράτευμα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom