Νέα

Οι αγρότες της παρέας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 266
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
34.297
Like
5.082
Πόντοι
1.406
θελει πιστοποιήσεις και μεγαλη παραγωγη για εξαγωγες τυπε
πιστοποιηση ναι οκ,αλλα αυτο μια φορα θα το πληρωσεις σωστα?τωρα απο εκει και περα μπορεις να στελνεις και σε μικρες ποσοτητες αρκει να μπορεις να τα προωθησεις εκει,θα εχεις καλο κερδος πιστευω.Τεσπα δεν εχω ασχοληθει ο ιδιος ωστε να ξερω απο πρωτο χερι
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.897
Κριτικές
38
Like
4.922
Πόντοι
2.696
Καλη λυση επισης για προϊοντα οπως το μελι η το λαδι ειναι να τα συσκευαζεις και να τα στελνεις στο εξωτερικο,αλλα πρεπει να εχεις ατομο δικο σου στην αντιστοιχη χωρα,εμπιστο και ικανο,που θα προωθησει το προϊον σε σουπερμαρκετ.Για ελαιολαδο ειδικα ξερω οτι πουλιεται τρελα και σε πολυ ψηλες τιμες σε γερμανια-αυστρια-ελβετια κτλ

Για να κάνεις εξαγωγές πρέπει να κάνεις έναρξη επιχείρησης.Έτσι όπως είναι στην Ελλάδα το σύστημα,γάμησέ τα.Άσε που για να τυποποιήσεις ελαιόλαδο θέλεις εγκαταστάσεις.Εκτός αν αγοράζεις από ελαιοτριβείο με το σύστημα του φασόν,οπότε το περιθώριο κέρδους είναι μικρό/.
 

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
34.297
Like
5.082
Πόντοι
1.406
Για να κάνεις εξαγωγές πρέπει να κάνεις έναρξη επιχείρησης.Έτσι όπως είναι στην Ελλάδα το σύστημα,γάμησέ τα.Άσε που για να τυποποιήσεις ελαιόλαδο θέλεις εγκαταστάσεις.Εκτός αν αγοράζεις από ελαιοτριβείο με το σύστημα του φασόν,οπότε το περιθώριο κέρδους είναι μικρό/.
Νομιζω υπαρχουν συσκευαστηρια που πας το λαδι σου,και στο συσκευαζουν με την ονομασια που θελεις εσυ κτλ,οκ εχει εξοδα αυτο,απλως αν μπορεσεις να βρεις καλη τιμη πωλησης εξω να εχεις ενα καλο κερδος
Τωρα οσον αφορα την γραφειοκρατεια του θεματος εχεις απολυτο δικιο,οτι και να πας να κανεις σε αυτη τη χωρα σου αλλαζουν τα φωτα.Αλλα αν θες να κανεις κατι καλο πρεπει να το παλεψεις να δοκιμασεις να ρισκαρεις...
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.325
Κριτικές
16
Like
13.403
Πόντοι
5.577
Για να κάνεις εξαγωγές πρέπει να κάνεις έναρξη επιχείρησης.Έτσι όπως είναι στην Ελλάδα το σύστημα,γάμησέ τα.Άσε που για να τυποποιήσεις ελαιόλαδο θέλεις εγκαταστάσεις.Εκτός αν αγοράζεις από ελαιοτριβείο με το σύστημα του φασόν,οπότε το περιθώριο κέρδους είναι μικρό/.

ετσι ειναι
 
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Μηνύματα
386
Like
40
Πόντοι
1
Νομιζω υπαρχουν συσκευαστηρια που πας το λαδι σου,και στο συσκευαζουν με την ονομασια που θελεις εσυ κτλ,οκ εχει εξοδα αυτο,απλως αν μπορεσεις να βρεις καλη τιμη πωλησης εξω να εχεις ενα καλο κερδος
Τωρα οσον αφορα την γραφειοκρατεια του θεματος εχεις απολυτο δικιο,οτι και να πας να κανεις σε αυτη τη χωρα σου αλλαζουν τα φωτα.Αλλα αν θες να κανεις κατι καλο πρεπει να το παλεψεις να δοκιμασεις να ρισκαρεις...
φιλε θα σε γαμησει η εφορια οτι και να κανεις πια
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.714
Πόντοι
1.306
ρε μάγκες πριν από χρόνια σε ένα ταξίδι που έκανα με το αμάξι μήνα Οκτώβριο, πέρασα δίπλα από ένα ελαιόκτημα κάπου μετά την Πελασγία…

λοιπόν είδα ότι ο τύπος είχε φτιάξει μια κατασκευή κάτω από κάθε λιόδεντρο σαν ανάποδη ομπρέλλα… η περιέργεια με έσπρωξε να σταματήσω και να το χαζέψω…
είχε περάσει στον κορμό ένα δαχτυλίδι (δύο ημικύκλια για την ακρίβεια ενωμένα με ντίζα και παξιμάδα) πλάτους περίπου 5-6 εκ.… πάνω σε αυτό το δαχτυλίδι είχε κολλήσει κοματάκια σωλήνα περίπου 5 εκατοστά έκαστο…

είχε πάρει μπετόβεργες και τις είχε δώσει στον κουρμπαδόρο σχήμα έτσι ώστε η μια ακρη να κουμπώνει στο σωλήνα που ήταν κολημένος στο δαχτυλίδι και η άλλη να είναι στον αέρα … η μπετόβεργα είχε μήκος περίπου 2-2.5 μέτρα… σε κάθε δαχτυλίδι τέτοιο είχε κολλήσει 8 σωληνάκια και είχε περάσει ισάριθμες μπετόβεργες…

σε μερικές από τις ελιές ήδη είχε βάλει πανιά τα οποία δένανε στις μπετόβεργες και έτσι σχηματίζανε μια αντεστραμένη ομπρέλα κάτω από κάθε δέντρο και σε απόσταση 50-70 εκατοστά από το έδαφος… με τον τρόπο αυτό ήταν σαν να άπλωνε λιόπανα αλλά όχι κάτω στο χώμα αλλά στον αέρα…

βρε πατέντα …

στην επιστροφή έκανα μια στάση στο Βαθύκοιλο (κοντά στο χωράφι) και ρώτησα για την πατέντα .. βρήκα τον ίδιον που είχε το χωράφι και μου είπε ότι του κοστίσαν λίγα αλλά του λύσανε τα χέρια… τα βάζει μέσα Σεπτέμβρη και μαζεύει ότι πέφτει και το πάει στο λιοτρίβι (περνάει είπε δυό φορές την βδομάδα) και το βγάζει λάδι (όχι πολυ καλής ποιότητας γιατί είναι πεσάς αλλά δεν του κοστίζει και τίποτε χαμένες θα πηγαίναν οι ελιές)… στο δε μάζεμα τις μαζεύει μόνος του με τον γιό του και το μόνο που χρειάζονται είναι το αγροτικό και οι λούροι που τις χτυπάνε .. οι ελιές πέφτουνε στην ομπρέλα και δεν πάει χαμένη καμμία ενώ η δουλειά φεύγει γρήγορα… μετά τα αφήνει για κανέναν μήνα ακόμη για το μπορμπολοίδι (από ότι κατάλαβα για να πέσουν οι ελιές που έχουν μείνει επάνω) και τα μαζεύει τα πανιά και τις βέργες… τα δαχτυλίδια τα αφήνει επάνω (είδα ότι τα είχε περάσει και με μίνιο να μην σκουριάσουνε) απλά χαλαρώνει τα παξιμάδια για να μην πληγώνουνε το δέντρο… μου είπε ότι το είχε κάνει για καμμιά κατοστή δέντρα και αν πάει καλά θα το κάνει και στα υπόλοιπα που έχει…

μου είπε ότι αυτό που κοστίζει είναι τα λιόπανα και ο κίνδυνος να τα κλέψουνε αλλά το κτήμα ήταν περιφραγμένο (όχι ότι κάνει τίποτε αυτό αν θελήσουν να κλέψουνε).. αλλά και πάλι βγάζουν μου είπε τα 100 δέντρα δυό άτομα σε ένα διήμερο-τριήμερο μάζεμα… στο δε πέρασμα για τον πεσά πάει μόνος του και μαζεύει περί τα 200-300 κιλά πεσά κάθε δυό-τρείς μέρες που τα πάει κατευθείαν για λάδι για να μην προλάβουν να ταγγίσουνε και να ανεβάσουνε οξέα χώρια που μου είπε ότι έχουν λίγα γενικά γιατί δεν έχουν μείνει στο χώμα…

είχε και σχέδια ο τύπος να φτιάξει μια πατέντα σαν ηλεκτρική σκούπα που να ρουφάει τις ελιές από την “ομπρέλα” και να τις ρίχνει κατευθείαν στο αγροτικό ώστε να μην τους βγαίνει ο κώλος με τα κασάκια… το πρόβλημα που τον ταλάνιζε ήταν πως με την “σκούπα” αυτή θα έκανε παράλληλα ξεχώρισμα και των φύλλων ώστε να πηγαίνουν καθαρές στο λιοτρίβι …. επίσης έλεγε ότι θα βάλει στο αγροτικό και αναβατόρι με κλουβί ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλάει σκάλα για το τίναγμα … ο γιός θα ήταν στο κλουβί ανεβασμένος και αυτός στο τιμόνι μόλις τελείωνε η πλευρά της ελιάς θα πήγαινε στην επόμενη κλπ κλπ… και αφού τελειώνανε το τίναγμα θα βάζαν το δεύτερο αγροτικό γεμάτο κασάκια και θα ρουφούσανε τις ελιές κατευθείαν στα κασάκια με την “σκούπα” που σχεδίαζε θα γεμίζανε την κάτω σειρά, θα βάζανε δεύτερη σειρά γέμισμα, τρίτη σειρά γέμισμα και βουρ για λιοτρίβι, επιστροφή και ξαναγέμισμα…

από ότι είπε θέλει μεράκι στο κλάδεμα ώστε να φέρει τα δέντρα σε τέτοιο σχήμα ώστε να μην προεξέχουν από την ομπρέλλα και του φεύγουνε ελιές αλλά κατά τα άλλα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επένδυση … (μυαλό χρειάζεται και ο τύπος έχει άφθονο από ότι φαίνεται)

κάπου είχα κάτι φωτογραφίες αλλά δεν ξέρω που στο διάολο τις έχω…

κάποια στιγμή θα κάνω ένα σκίτσο της πατέντας για όσους έχουν ελιές…
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.325
Κριτικές
16
Like
13.403
Πόντοι
5.577
τυπε tramu όταν οι ελιες πεφτουν μονες τους και περιμενουν μεχρι να τις μαζεψει καποιος το λαδι που βγαινει ειναι χαμηλης ποιοτητας (μεγαλης οξύτητας)
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.897
Κριτικές
38
Like
4.922
Πόντοι
2.696
Με πρόλαβε ο geoMan.Το λάδι που θα βγάζει θα είναι για σκυλοτροφές.Και στη Μυτιλήνη παλιότερα τις μάζευαν με δίχτυα που έστρωναν από νωρίς,και το λάδι τους βρώμαγε.Οι ελιές μαζεύονται και ελαιοποιούνται άμεσα για να έχουν χαμηλότερη οξύτητα και υψηλή ποιότητα.
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.897
Κριτικές
38
Like
4.922
Πόντοι
2.696
Νομιζω υπαρχουν συσκευαστηρια που πας το λαδι σου,και στο συσκευαζουν με την ονομασια που θελεις εσυ κτλ,οκ εχει εξοδα αυτο,απλως αν μπορεσεις να βρεις καλη τιμη πωλησης εξω να εχεις ενα καλο κερδος
Τωρα οσον αφορα την γραφειοκρατεια του θεματος εχεις απολυτο δικιο,οτι και να πας να κανεις σε αυτη τη χωρα σου αλλαζουν τα φωτα.Αλλα αν θες να κανεις κατι καλο πρεπει να το παλεψεις να δοκιμασεις να ρισκαρεις...

Το θέμα δεν είναι να το συσκευάσεις αλλά να το αποθηκεύσεις μέχρι την τυποποίηση.Παίρνεις μια μηχανή τυποποίησης,θα βρεις σε χαμηλές τιμές,και κάνεις μόνος σου την τυποποίηση με αργό ρυθμό.Αλλά η σωστή αποθήκευση και το φιλτράρισμα του ελαιολάδου είναι μεγάλη υπόθεση.Και δεν είναι λύση να το αφήσεις στο σπίτι στο χωριό,διότι ανοίγουν την αποθήκη και στο κλέβουν.Έχει συμβεί σε γνωστό μου...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.714
Πόντοι
1.306
τυπε tramu όταν οι ελιες πεφτουν μονες τους και περιμενουν μεχρι να τις μαζεψει καποιος το λαδι που βγαινει ειναι χαμηλης ποιοτητας (μεγαλης οξύτητας)

αυτό δεν έγραψα ρε παραπάνω ????

και να ξέρεις ότι οξύτητα ανεβάζουν όταν οι ελιές μένουν... αμα μαζευτούν αμέσως έχουν μικρότερη οξύτητα...

και τα λάδια με οξέα πάνε για ραφινάρισμα...
 

kaki_epiroi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Μηνύματα
910
Κριτικές
6
Like
1.138
Πόντοι
366

kaki_epiroi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Μηνύματα
910
Κριτικές
6
Like
1.138
Πόντοι
366
Εγω απλωνω διχτυα και τις αφηνω σε πρωτη φαση να πεσουν κατω.Μετα παω μια μερα τις συγκεντρωνω πανω απ τα διχτυα κ με ρουφηχτρα(μηχανημα σαν σκουπα ηλεκτρικη) τις μαζευω.Μπορει να βγει μεγαλη οξυτητα αλλα αυτες οι ελιες ειναι η πρωιμες και δεν με νοιαζει πολυ.Α΄λλωστε ο ασσος εχει 2,55 και το 0,5 εχει 2,65 δλδ αμελητεα διαφορα(και τιμη ξεφτιλα γενικα). Αυτες που θα κρατησω για δικο μ λαδι τις ραβδιζω με ραβδιστικο μηχανημα. Η φαση ειναι καλη αν εχεις χωραφι ευκολοπροσιτο και οχι κακοτραχαλο.Εγω εχω πανω σε βουνο(θελω μιση ωρα να παω) και ειναι γαμησετα η μορφολογια του. Η ολη φαση εδω στη Λεσβο με την τιμη του λαδιου στο 2,55 πανω κατω δεν αξιζει μια...Βαλε και την φορολογια που θα εχουμε φετος επι του ποσοστου παραγωγης....
 

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
11.111
Κριτικές
493
Like
60.867
Πόντοι
39.662
πατατα τριπολεως η πατατα κυπρου ? τι προτείνετε ?
 

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
14.518
Like
2.179
Πόντοι
606
χαιρετω ολους τους αδερφους αγροτες  :hi: :kneel: :headbang2:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom