Μιας και δηλωνεις οτι γνωριζεις το θεμα, εξηγησε το πιο αναλυτικα και σε εμας που δεν γνωριζουμε.
Τι ακριβως ειναι σε απλα Ελληνικα;
Ποιοι ειναι απο πισω;
Τι κινδυνους εχει;
Τι ποσοστο επιτυχιας εχει;
Το εχεις κανει; Αν ναι, ποσα εχεις χωσει και ποσα εχεις βγαλει; Σε τι χρονοδιαγραμμα;
Στη παρακατω εικονα φαινεται η αγορα ενος call option της aplle με strike τα 320 και ληξη στις 15.1
Σημερα η μετοχη ειναι στις 310
Αγοραζουμε για 300 ευρω 250 κομματια
Αν η μετοχη στις 15.1 ξεπερασει τα 320 ευρω, εμεις θα κερδιζουμε 250 ευρω για καθε 1 ευρω διαφορας.
Αν η τιμη ειναι 325, θα κερδισουμε 1250 ευρω
Αν η τιμη ειναι 330, θα κερδισουμε 2500 ευρω
Αν η τιμη ειναι 335, θα κερδισουμε 3750 ευρω
Αν η τιμη ειναι 340, θα κερδισουμε 5000 ευρω
Αν η τιμη ειναι 345, θα κερδισουμε 6250 ευρω
Αν η τιμη ειναι 350, θα κερδισουμε 7500 ευρω
Μπορεις να αγορασεις για διαφορετικες τιμες strike και διαφορετικες ημερομηνιες ληξης, με διαφορετικο κοστος για καθε συνδυασμο
Αυτη ειναι η λογικη περιληπτικα. Περισσοτερα στο google
Διαχειριστες ειναι μεγαλες τραπεζες και εποπτες, τα μεγαλυτερα χρηματιστηρια του κοσμου
Εγω εχω παιξει πολλες φορες, μονο μεσω της plus500 η οποια εχει πολλες επιλογες, το μονο κακο ειναι οτι εχει μονο για τον επομενο μηνα ληξη
Παντα αγοραζω ενα μικρο ποσο που το θεωρω χαμενο και αρκετα συχνα εχω κερδισει.Το καλο ειναι οτι μπορεις να παιξεις και μικρα ποσα, ακομα και 50ευρω.
Τελος, μπορεις να κλεισεις κερδος και πριν την ημερoμηνια ληξης, δε χρειαζεται να περιμενεις να ερθει η ληξη του option (αυτο λεγεται αμερικανικο option αντιθετα με τα ευρωπαικα που δε κλεινουν μονο στη ληξη)
Το μεγαλυτερο ατου αυτης της επενδυσης ειναι οτι ρισκαρεις μονο ενα μικρο ποσο, ο,τι και να γινει δε μπορει να χασεις πιο πολλα, ενω τα κερδη δεν εχουν ανω οριο. Πχ αν ανακοινωθει συγχωνευση apple-google η κατι αλλο τρελο και η μετοχη παει στα 500 ευρω, θα κερδισεις 38000, εχοντας ρισκαρει μονο 300 ευρω
Μεγαλη προσοχη μονο, εγω αναφερομαι στην ΑΓΟΡΑ (buy) option και οχι στην πωληση
Υπαρχει και καποιος που πουλαει, ο οποιος ρισκαρει πολλα για να παρει λιγα, δηλαδη στο παραδειγμα μας αν η μετοχη κλεισει χαμηλοτερα απο 320 ευρω, θα κερδισει τα 300 ευρω μου, αλλα αν ξεπερασει τα 320, θα πληρωσει ολο το κερδος μου (1000,3000,5000,20000) ευρω, χωρις οριο
Αυτο ειναι μονο για πακεταδες και σε καμια περιπτωση για μικρους επενδυτες και πολλοι εχουν καει απο αυτο το παιξιμο